Rusland is in de vroege uren van 19 april begonnen aan zijn tweede grote offensief in de regio Donbass in Oost-Oekraïne. Op 19 april kondigde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov het begin aan van de volgende fase van de speciale operatie in Oekraïne. De aankondiging werd gedaan tijdens zijn interview met de televisiezender India Today. Eerder, op 18 april, kondigde de Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne aan dat de 2e fase van de Russische operatie in de Donbas ingaat, meldt Southfront.org.

Het einde van de eerste fase van de Russische militaire operatie in Oekraïne werd op 29 maart door de Russische minister van Defensie Sergej Sjoigu aangekondigd.

“In het algemeen zijn de belangrijkste taken van de eerste fase van de operatie volbracht. Het gevechtspotentieel van de Oekraïense strijdkrachten is aanzienlijk verminderd, waardoor wij onze voornaamste aandacht en inspanningen kunnen richten op het bereiken van het hoofddoel – de bevrijding van Donbass.” – zei Shoigu tijdens de vergadering op 29 maart.

Sergej Lavrov stelde ook het volgende:

 • Het is onmogelijk om de uitspraken van Zelensky serieus te bespreken, aangezien hij voortdurend van standpunt verandert.
 • De Russische Federatie is niet van plan het politieke regime in Oekraïne te veranderen, de Oekraïners moeten zelf beslissen hoe ze verder moeten leven.
 • Rusland is van plan om alleen conventionele wapens in Oekraïne te gebruiken.

Sergej Lavrov heeft onlangs verduidelijkt dat de operatie in het oosten van Oekraïne gericht is op de volledige bevrijding van de republieken Donetsk en Lugansk. Hij verzekerde dat deze operatie zal doorgaan en dat de volgende fase van deze speciale operatie begint.

  Angstaanjagende eerste video van een zwerm Russische drones die het luchtruim in Kiev bestrijkt: 42% van de Oekraïense energie-infrastructuur en 90% van de duurzame energiebronnen uitgeschakeld

Lavrov benadrukte ook dat de crisis in Oekraïne allang opgelost had kunnen zijn als de president van Oekraïne, Vladimir Zelenski, had meegewerkt en had geprobeerd de akkoorden van Minsk uit te voeren. Maar “het Westen heeft Zelensky verraden”, door hem te gebruiken als marionet tegen Rusland.

De oorlog in Oekraïne bevindt zich in een beslissende fase, zei de voormalige Britse ambassadeur in Rusland Tony Brenton. Hij denkt dat er twee uitkomsten kunnen zijn:

 • Rusland zal Donbass veroveren en zal dat als argument gebruiken bij de onderhandelingen;
 • maar het is waarschijnlijker dat de poging van Rusland “vastloopt”, en dat beide partijen een “lange uitputtingsoorlog” te wachten staat. In dat geval zullen “beide partijen vroeg of laat op zoek gaan naar een overeengekomen resultaat,” meldt het kanaal Real War Telegram.

Beeldmateriaal via Tsarizm.com.

Tot nu toe hebben de strijdkrachten van de L/DPR Volksmilities, gesteund door Russische troepen, aanzienlijke vooruitgang geboekt aan de frontlinies in de Donbass-regio, maar hun opmars is al minstens twee weken praktisch tot stilstand gekomen. Een grote herschikking van de Russische troepen in de Donbass is voltooid, en een groot offensief tegen de stellingen van de AFU in Oost-Oekraïne gaat door. De gezamenlijke Russische troepen zijn gericht op het omsingelen van de grootste groepering van de strijdkrachten van Oekraïne die in de regio zijn ingezet. Een grote veldslag is nu onvermijdelijk.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Executie van Russische krijgsgevangen door Oekraïense strijders op 30 maart (VIDEO 21+)Volg Frontnieuws op Telegram

  "Go fuck yourselves" zegt Zelensky's kabinet tegen Westerse functionarissen
Vorig artikelJa, ik ben een samenzweringsrealist: Alle regeringen zijn samenzweringen
Volgend artikelVergeten slachtoffers: Talloze mensen die nadelige gevolgen ondervinden van PCR neusuitstrijk-“tests” die niet langer toegelaten zijn voor COVID-testen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Er komt volgens mij geen lange uitputtingsoorlog. Ze gaan ook niet zomaar vertrekken zoals in Afganistan. Als ze dat niet gemakkelijk winnen dan gaan ze het volledig platbranden. De oplossing is om Finland, de Baltische staten, Polen en Oekraïne af te graven zodat Rusland en Wit-Rusland van Europa gescheiden zijn door een zee. Met de aarde die we weghalen vullen we de Middellandse Zee zodat er een nieuw continent ontstaat, Eurafrika.

 2. Gastacara wat een meesterlijk idee! Kunnen we meteen Nederland mee ophogen. Ik vrees alleen dat we enkel elektrisch mogen graven en rijden. Ik stel voor dat we beginnen aan de grens met een greppel. Kunnen we onze politici in plaatsen om ter plekke te coordineren.

 3. Oekraiense leger: geen ammo, geen voedsel, geen water…zal gauw afgelopen zijn—of hun begrafenis volgt.

  • Met dank aan ons volk de Nederlander zij waren tocht voorstander van deze oorlog zij steunde Rutte en zijn links tuig om geld en veel wapens naar OK te sturen kijk maar eens wat Rutte heeft aangericht en ons schaapjes volk, laat je nog wat spuiten voor dat jullie gaan sterven van de honger en kou viezerikjes.

 4. Hoeveel mensen wonen er in Ukraine? 44 MILJ.
  Hoeveel mensen zijn er gevlucht vanuit Ukraine? 4 MILJ.

  De vraag moet de mensen (die deze mensen in huis laten en volop in eigen taal de 10+ssers naar scholen in NL laten gaan): WAAROM deze 4 miljoen en de overige 44 miljoen niet?

  Wie zijn deze 4 miljoen?
  Enige aanwijzing dat het veilig is om te pas en onpas allerlei mensen in huis te halen?

  NOG een aanwijzing dat de OORLOG uitgelokt/ dat de oorlog in Oekraïne deel uitmaakt van het Grote Reset plan.

  Deze aanwijzing is: de Franse presidentskandidaat Marine Le Pen!!!

  De extreemrechtse franse presidentskandidaat Marine Le Pen spreekt enkele weken voor de Franse presidentsverkiezingen met Emily Maitlis. Newsnight is het vlaggenschip van de BBC op het gebied van nieuws en actualiteiten – met analyses, debatten, exclusives en robuuste interviews.

  Ze is ANTI Merkel.
  Ze zegt hierover:

  ‘Ik ben DE anti-Merkel’.

  Check deze bijzonder kort maar krachtige video (5 jaar geleden!!!!).

  Marine Le Pen praat hier over Brexit, EU, Poetin en NAVO.
  Let vooral op de vragen die de interviewster haar stelt (duwend een specifieke kant op!);

  https://www.youtube.com/watch?v=SeEHQhARESU

  Succes allen!!

 5. De Azov helden hebben bugers als levend schild.
  De burgers hebben een veilige vluchtroute aangeboden gekregen.
  maar RU kan niet anders dan negeren dat er burgers aanwezig zijn; hooguit bij stormaanval proberen de burgers te ontzien.

  ik hoop dat de Russen als dank voor dat gedrag–wat ongetwijfeld al veel doden heeft opgeleverd–alle Azov afschieten als de valse honden die het zijn.

 6. I always wondered why people never asked themselves how it could be that that the American government have wiped out the Indian native population and then what’s left of them to be put in bloody reserves!!!! Or Maybe I miss understood And that is there fucking War for Justice!!!
  It’s Time we Walk den All Out I Am Ready For War! We know where they live there are missiles so it shouldn’t be too difficult!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in