Op 18 mei meldde het Russische Ministerie van Defensie dat de militanten van de neonazistische Azov-eenheid en de Oekraïense militairen die bij de Azovstal-fabriek omsingeld waren, zich nog steeds overgaven.

Volgens het Russische MvD hebben 694 militanten zich de afgelopen dag overgegeven, waaronder 29 gewonden. In totaal hebben 959 militanten zich sinds 16 mei overgegeven, waaronder 80 gewonden, van wie er 51, die dringend behandeld moesten worden, in het ziekenhuis van Novoazovsk van de Volksrepubliek Donetsk zijn ondergebracht, bericht Southfront.org.

Op 17 mei meldde het Russische Ministerie van Defensie dat 265 militanten de wapens hadden neergelegd en zich hadden overgegeven.

Oekraïense militanten van Azovstal krijgen medische hulp in een ziekenhuis.

Op 18 mei heeft de Oekraïense president Zelensky commentaar gegeven op de overgave van de Oekraïense militanten. Hij loog dat de overgave een humanitaire missie is, onder toezicht van Oekraïense militairen en inlichtingenofficieren.

Op haar beurt beschuldigde de vertegenwoordigster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, Zelensky van liegen.

“De uittocht van deze mensen, die Rusland al enkele weken aanbiedt in het kader van zijn humanitaire operatie, is om aan de hele wereld laten zien hoe zij de afgelopen vele jaren hebben leren liegen onder leiding van voornamelijk Amerikaanse en NAVO-specialisten,” zei de vertegenwoordigster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in haar interview op 18 mei.

Zakharova benadrukte dat Rusland sinds april heeft aangeboden om de operatie om de militanten van het grondgebied van Azovstal terug te trekken in dezelfde vorm uit te voeren en dagelijks humanitaire corridors heeft aangekondigd.

***

Oekraïne – Voor de lach

“Westerse” media zijn niets anders dan megafoons van het Zelensky-regime.

  Woede over inflatie neemt toe: Politie waarschuwt voor golf van geweld

Liveuamap 21:30 UTC · 16 mei, 2022
Zelensky bevestigt evacuatie Azovstal-troepen: “Oekraïne heeft Oekraïense helden levend nodig. Dit is ons principe geweest”

The New York Times @nytimes –  22:59 UTC · 16 mei, 2022
Brekend nieuws: Oekraïne beëindigde zijn “gevechtsmissie” in Mariupol en zei dat strijders geëvacueerd werden, ten teken dat de strijd bij een staalfabriek voorbij was.
link —

CNN International @cnni – 23:39 UTC · 16 mei, 2022
Oekraïense troepen zeggen dat ze hun “gevechtsmissie” in het belegerde Mariupol beëindigd hebben, terwijl honderden geëvacueerd worden uit de staalfabriek Azovstal. https://cnn.it/3FQALcV

Reuters @Reuters – 3:35 AM · 17 meid, 2022
Het Oekraïense leger zei dat het werkt aan de evacuatie van alle overgebleven troepen uit hun laatste bolwerk in de belegerde havenstad Mariupol, waarmee het de controle over de stad afstaat aan Rusland na maanden van bombardementen https://reut.rs/3wlYbUG

Vanaf het begin tot het eind is het verslag van de Washington Post over deze kwestie een meesterstuk van propaganda: https://www.washingtonpost.com/world/2022/05/17/azovstal-mariupol-fighters-ukraine-steelworks/

In oorlogstijd is een “evacuatie” wanneer u boten, vliegtuigen of voertuigen stuurt om uw eigen troepen weg te brengen van een vijandige plaats. Duinkerken was een evacuatie. Het is niet wanneer de vijand uw troepen vervoert naar een plaats die onder zijn controle staat, nadat die troepen zich overgegeven hebben. Dat heet een “overgave”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

AZOV nazi-commandant gevangengenomenVolg Frontnieuws op Telegram

  Het Oekraïense Ministerie van Defensie dreigt Russische burgers op de Krim te bombarderen

Lees meer over:

Vorig artikelVideo: Russische artillerie vernietigt nieuwe gedoneerde M77 houwitsers van Oekraïne
Volgend artikelDe ommekeer? Russische strijdkrachten openden vuur op Israëlische gevechtsvliegtuigen in Syrië
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in