De Russische militaire superioriteit vernedert het Imperium der Leugens, zijn westerse vazallen en het door nazi’s geteisterde Oekraïne. Toch blijven de regimes en persagenten van de MSM in een tegendraadse ontkenning door een verzonnen / gediscrediteerde realiteit te pushen, schrijft Stephen Lendman.

In plaats van toe te geven dat Rusland de strategisch belangrijke stad Soledar in Donetsk heeft bevrijd – met de bevrijding van de belangrijke stad Artjomovsk die waarschijnlijk binnen enkele dagen zal volgen – meldde de NYT in haar laatste nepnieuwseditie de volgende onzin, waarin zij ten onrechte beweerde:

“Wie Soledar daadwerkelijk controleert blijft vrijdag onduidelijk.”

Verwijzend naar ongenoemde Oekraïense nazi’s, bronnen met nul geloofwaardigheid, deed de Times alsof wat overblijft van zijn gehavende troepen “nog steeds delen van de stad in handen heeft”.

En deze onzin:

Ongenoemde “analisten zeggen dat Soledar zelf weinig strategische waarde heeft en waarschijnlijk de strijd om Oost-Oekraïne niet wezenlijk zal veranderen.”

En de bewering dat de Russische opmars in de stad “tegen een hoge prijs” plaatsvond, verklaart niet de eenzijdige tol aan regimetroepen, duizenden geëlimineerd voor een verloren zaak, vergeleken met minimale Russische verliezen.

Ryan O’Leary, een Amerikaanse huurling, gaf toe dat de operaties van het regime in Soledar en in het algemeen een liederlijke realiteit zijn:

Door de VS en het Westen geleverde “wapens zijn verdwenen.”

“Mensen werd verteld hun mond te houden.”

Unit moraal” is gebroken.

Officieren van het regime doen hun werk niet.

“Hun acties veroorzaakten nalatige sterfgevallen.”

O’Leary weigert “te zwijgen over consequente f..kups en nalatigheid.”

Als de zaken niet veranderen, “mogen we blij zijn dat we februari overleven”, meent hij.

Het is bekend dat de duistere krachten in het door nazi’s geteisterde Oekraïne de meest corrupte van Europa zijn.

Onverschillig voor de rechten en het welzijn van hun eigen volk, stuurden zij een generatie slecht getrainde en slecht bewapende jongeren, tieners en mannen van middelbare leeftijd om te worden afgeslacht of verminkt door de overweldigend superieure Russische vuurkracht.

Southfront deed verslag van de realiteit ter plaatse in Soledar en legde het volgende uit:

Hegemoon USA, haar westerse vazallen en het marionettenregime van Kiev “doen alsof ze geen foto’s en video’s zien van (triomferende) Russische troepen in” de stad.

Het regime leed catastrofale verliezen aan mankracht in een vergeefse poging om vast te houden wat Rusland nu controleert.

  De Wunderwaffe waan: Waarom de westerse steunpilaren van Oekraïne Zelensky's fantasieën over Amerikaanse F-16's graag voeden

Op donderdag heeft het Russische ministerie van Defensie het volgende rechtgezet:

“In de avond van 12 januari werd de stad Soledar bevrijd, die van groot belang is voor de voortzetting van succesvolle offensieve operaties in de richting van Donetsk.”

“De totstandkoming van volledige controle over Soledar stelt (Rusland) in staat om aanvoerroutes van Oekraïense troepen in de stad Artjomovsk, gelegen in het zuidwesten, te blokkeren, alsmede om eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne die daar nog verblijven, te blokkeren en in pockets te duwen.”

“De verovering van Soledar werd mogelijk dankzij de constante vuuraanvallen op de vijand door de grondaanval, luchtmacht, de rakettroepen en de artillerie van de Russische strijdkrachtengroep.”

“De maatregelen van de Russische strijdkrachten hebben geleid tot succesvolle offensieve operaties van aanvalsdetachementen bij de bevrijding van Soledar.”

In “de afgelopen 3 dagen (alleen al) zijn meer dan 700 Oekraïense personeelsleden en meer dan 300 bewapeningseenheden van de AFU vernietigd.”

“Een gecombineerde legergroep van Russische troepen voerde in deze tactische richting offensieve operaties uit die resulteerden in de nederlaag van de Oekraïense strijdkrachten en de inbeslagname van Soledar.”

Waarschijnlijk volgt binnen enkele dagen de bevrijding van Artyomovsk en Seversk.

Los daarvan, volgens een tweet van Ruslands Britse ambassade:

“Een door het Oekraïense leger gepubliceerde video toont hoe ze zich voorbereiden op het gebruik van #chemische wapens, mogelijk #fosgeen, verboden door @UN CWC, tegen Russische militairen.”

“Letters ‘OB’ staan voor giftige munitie.”

“Dit verklaart ook waarom de gasflessen in de koelkast moeten worden bewaard.”

Vorige maand zei de Russische gezant bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), Alexander Shulgin, dat Moskou informatie had (om aan te tonen dat Amerikaanse) aannemers hielpen bij de voorbereiding van “chemische provocaties” van het regime.

Afgelopen juni gaf het Russische ministerie van Defensie een soortgelijke waarschuwing af over een geplande valse vlag voor chemische wapens in Kiev “om Rusland erin te luizen en een confrontatie met de NAVO uit te lokken”.

Vrijdag benadrukte Ruslands VN-gezant, Vassily Nebenzia, tijdens een zitting van de Veiligheidsraad over Oekraïne het volgende:

Ruslands bevrijdende SMO zal doorgaan totdat de Oekraïense nazi’s niet langer “een bedreiging vormen voor de natie en “Russisch sprekende Oekraïners.”

Doorgaan met vechten is niet tegen het Oekraïense volk.

Het is tegen het met nazi’s geïnfecteerde regime dat het Rijk der Leugens heeft geïnstalleerd na zijn staatsgreep in Kiev in 2014.

  We staan op het punt de grootste escalatie van de oorlog in Oekraïne tot nu toe te zien

Afgelopen september ondertekende marionet Zelensky het zogenaamde decreet 679.

Het sloot onderhandelingen met Rusland uit zolang Vladimir Poetin president blijft – op bevel van zijn Amerikaanse meester.

Het door de hegemoon VS geïnstalleerde regime staat machteloos.

De marionet Zelensky, los van de realiteit, en wat leiderschap zou moeten zijn, zijn werelden van verschil.

Nebenzia noemde hem de “dictator” van het regime en voegde eraan toe:

“Oekraïne is het particuliere militaire bedrijf van de NAVO.”

Het door de VS geïnstalleerde regime “wordt betaald, voorzien van wapens en verkenningsgegevens, geadviseerd waar te schieten en wat aan te vallen.”

“Wie lijdt daaronder? Het volk van Oekraïne, dat gedwongen wordt te vechten voor de doelstellingen van iemand anders.”

De oorlogsminister van het Kievse regime, Reznikov, “bevestigde dat,” zeggende:

“Wij voeren vandaag de missie van de NAVO uit, zonder hun bloed te vergieten.”

“Wij vergieten ons bloed, dus verwachten wij dat zij in ruil daarvoor wapens en munitie leveren.”

“Hier is het – de NAVO-formule van een proxy-oorlog ’tot de laatste Oekraïner’.”

“Het kan niet beter worden verwoord dan dat!”

Vastbesloten tot een eeuwigdurende oorlog tegen Rusland door het gebruik van vervangbare Oekraïense kanonnenvoer voetsoldaten, sluit het Imperium der Leugens conflictoplossing uit.

Al bijna negen jaar, sinds begin 2014, voert het bij proxy en meer recentelijk rechtstreeks oorlog tegen Rusland.

Volgens de Franse historicus/politicoloog Emmanual Todd:

Het conflict in Oekraïne is existentieel voor het Imperium der Leugens.

Wat er gaande is tegen Rusland is een oefening in zinloosheid – een wanhopige poging om zijn eroderende invloed wereldwijd om te keren en te verminderen, en voegt eraan toe:

“Als de Russische economie langdurig weerstand biedt tegen sancties en erin slaagt de Europese economie leeg te bloeden en erin slaagt te overleven met Chinese steun, zal de monetaire controle van de VS over de wereld instorten.”

“En daarmee het vermogen van de VS om hun gigantische handelstekort voor bijna niets te financieren.”

Dus hegemoon VS “kan niet eerder uit het conflict stappen dan Rusland.”

Haar dominante duistere krachten “kunnen niet loslaten.”

“Dit verklaart waarom we ons nu in een oorlog met een open einde bevinden, in een confrontatie die onvermijdelijk zal uitmonden in de ineenstorting van de ene of de andere partij.”

De uitkomst hangt af van het vermogen “van beide systemen om wapens te produceren.”

Rusland is zelfvoorzienend.

  Stijgende olieprijzen, energie- en voedselcrisissen aan de horizon... is het mogelijk dat wij het ECHTE doelwit van deze economische oorlog zijn?

Rijk aan productiecapaciteit en natuurlijke hulpbronnen, kan het alles en zoveel produceren als het militair nodig heeft.

De decennialange verplaatsing van de productie naar lagelonenlanden door de hegemoon VS heeft het land sterk verzwakt.

Het onderwijssysteem van Rusland is superieur aan dat van de VS.

Ongeveer 25% van de Russische studenten wordt ingenieur, vergeleken met 7% in de VS.

Rusland is tegenwoordig “een grootmacht”, benadrukte Todd.

De beweringen van de VS/Westerse regimes dat Rusland geïsoleerd is, gaan in tegen de realiteit.

Afgezien van het door de VS gecontroleerde Westen hecht de overgrote meerderheid van de landen van de wereldgemeenschap waarde aan normale betrekkingen met Rusland.

Onheilspellend is Todd van mening “dat WO III al is begonnen”, en voegt daaraan toe: Het is duidelijk dat het conflict, dat in de loop van de jaren zal uitmonden in een nieuwe wereldoorlog, zal worden uitgevochten:

“Het is duidelijk dat het conflict, aanvankelijk een beperkte territoriale oorlog, evolueerde naar een wereldwijde economische confrontatie tussen enerzijds het hele Westen en anderzijds Rusland, gesteund door China, om een wereldoorlog te worden.”

VS / Westerse regimes bestrijden Rusland direct en indirect door gebruik te maken van Oekraïense proxies.

Het collectieve Westen schaadt zichzelf en zijn bevolking economisch – terwijl Rusland “zijn uiterste best doet om voor zijn bevolking te zorgen.”

En “de Russen wachten op de val van de Europese economieën. Wij zijn hun belangrijkste frontlinie,” benadrukte Todd.

De VS en hun westerse vazallen hebben een kolossale fout gemaakt door Rusland militair en economisch te confronteren.

Daarmee hebben zij hun eigen ondergang en val bespoedigd.

En wanneer het conflict met Oekraïne eindigt, zal wat er nog over is van de voormalige natiestaat alleen in rompstatus bestaan – met Rusland in controle over zijn industriële hart en rijkste landbouwgrond.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De bubbel is nu aan het barsten: de resultaten van slecht karma worden verwezenlijkt, misschien al deze winter, zo niet eerderVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWelk effect kunnen de Leopard 2 tanks hebben in Oekraïne?
Volgend artikelAmerikaanse Abrams tanks, Bradley IFV’s gespot in Nederland op weg naar Oost-Europa – foto’s, video’s
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Misschien moeten we ook eens overwegen of er een verschil gaat zijn inzake de dodelijke afloop van de genocide-spuit (corona-vaccinatie) ?
  Een verschil tussen Rusland + eventueel China enerzijds en het gezamenlijke Westen anderzijds.
  Indien het waar is dat het gouden miljard (westerlingen) voor 75% zijn ingespoten met een minimaal ziekmakend, zo niet dodelijk goedje, dan gaat dit de uitkomst van die oorlog ook flink mee bepalen.
  Stel je eens voor dat er in Rusland geen poging tot dit soort genocide is gebeurd, en ook in China in niet dezelfde mate als in het westen…….
  Wie vult deze vraag nog wat concreter aan, of zelfs een poging tot antwoord ?

  • Jan Zonder Vrees januari 15, 2023 at 19:34
   De spuit die de mensen in Rusland kregen, was een zgn ‘klassiek vaccin.’ Iaw, het bevatte niet de mRNA die meedraait in je eigen genoom om jou in een spike eiwit fabriek te veranderen. Dat gezegd, er zijn berichten dat Rusland wel bezig is met de creatie van de eoa mRNA gifspuit. Als je dus niet ingespoten bent met iets dat jou in een verziekende giffabriek verandert, dan is je kans om kreupel te worden of te sterven aan de troep ook minimaal. Dus wat is ‘genocide’? Bovendien is die mRNA niet bedoeld voor genocide, maar om iedereen in een GMO te maken, een GMO zonder immuunsysteem waar goud aan te verdienen is, en zonder voortplantingscapaciteiten. Maar er vallen blijkbaar ook veel doden aan dit experiment. Dus uiteindelijk zullen er weinig overblijven in de VS en in EU, maar wel in Rusland en China. Lijkt er op dat Rusland niet meedoet aan het zgn satanisme, wat dat ook zijn moge.

   • @Immortal : Heel scherp gezien.
    Hier was ik zelf nog niet opgekomen. Ze willen de mens veranderen in een GMO :
    Genetic Manipulated Organism: zonder immuun-systeem, zodat ze onbeperkt “medicijnen” kunnen verkopen, en elk lichaam technologisch kunnen manipuleren ! …..

    • Hey Cool Pete, lees meer op zonderreden.substack.com, Geoengineering and consent. Lees over de ingredienten van de vax, in mensentaal uitgelegd, en dan zie je wat het einddoel is. Zodra de mRNA in je eigen genoom is opgenomen, ben je een GMOotje. Een mongooltje.

     Dit werd in de jaren 90 al eerder uitgeprobeerd door Sandoz (Monsanto-Bayer) met maisplanten tegen schadelijke insecten, maar die ware giffabrieken werden omdat er geen controle zit op de expressie van het binnengebrachte, onnatuurlijke gen. Net zoals de mens nu een ‘spike eiwit’ giffabriek is geworden voor zichzelf, bij de ene wordt er meer spike eiwit opgekookt dan bij de andere, vandaar de variërende schadelijke bijwerkingen.

     Het gaat trouwens niet alleen om de bevordering van medicinale verkoop, maar ook om de mens los te koppelen van zijn levens impuls, door het centrale controle systeem in de hersenen te verdoven (de pijnappelklier e.d. lees ook meer hierover) waar deze troep op acteert. Dit klieren centrumpje ondersteunt o.m. het immuunsysteem, alswel de fertiliteit. Als je daarmee gaat knoeien krijg je allerlei problemen met de gezondheid en de neurologie. (Vandaar dus dat mensen in geulen rijden en nog tien meter doorrijden, bijvoorbeeld, zoals hier een paar dagen geleden. En de vele andere ‘plotseling onwel’ ongelukken zonder alcohol of drugs betrokken.) Dit was allemaal te voorzien als je had gekeken naar de ingredienten van bijv comirnaty van Pfizer, en je dus WIST dat je die shit niet moest inspuiten. Elke verstandige arts had dat meteen kunnen zien, omdat ze geletterd zouden moeten zijn in het lezen van de wetenschappelijke documentatie over deze ingredienten.

     Bescherming tegen een ‘virus’ – welnee, gewoon een groot experiment om de mens fundamenteel te veranderen, God spelen. Lachen toch, als het niet zo erg was. Maar mensen willen het zelf! (Maar er zijn gelukkig wel meer mensen die ook in de gaten hadden dat het er om gaat de mensheid in GMO’s te veranderen! Jij nu ook gelukkig!)

 2. Er is een gratis e-book dat een aantal van deze problemen behandelt. Je kunt het op kindle vinden. Dit is de titel RADHIKA DESAI, Capitalism, Coronavirus and War. A geopolitical economy. De oorlog verwijst naar Oekraïne. Radhika Desai en Michael Hudson zijn historische economisten (emeriti) en hebben nu een programma om de twee weken op “naked capitalist”. Verschillende organisaties hebben samengewerkt om het boek gratis te brengen als studiemateriaal voor activisten en iedereen die enig overzicht wil krijgen van de ontwikkelingen van de laatste honderd jaar tot de Covid- en oorlogseconomie.

 3. Er is een gratis e-book dat een aantal van deze problemen behandelt. Je kunt het op kindle vinden. Dit is de titel RADHIKA DESAI, Capitalism, Coronavirus and War. A geopolitical economy. De oorlog verwijst naar Oekraïne. Radhika Desai en Michael Hudson zijn historische economisten (emeriti) en hebben nu een programma om de twee weken op “naked capitalist”. Verschillende organisaties hebben samengewerkt om het boek gratis te brengen als studiemateriaal voor activisten en iedereen die enig overzicht wil krijgen van de ontwikkelingen van de laatste honderd jaar tot de Covid- en oorlogseconomie.

 4. Globalisten , wil de wereld voor hun plush zittende leden in bezit,
  de Europeanen , 90% die hierbuiten valt , kan strijden 🇺🇦
  Andere optie ; 💣 door henzelf.
  Voor de globals gaat deze oorlog denk ik …. … FANTASTISCH

 5. Tot nu toe hebben de Oekraïners 60% van de geleverde wapens verkocht aan het midden oosten. Dat zal nu niet anders zijn in dat corrupte land. De huidige leveringen zijn oud en eigenlijk onbruikbaar en dus klaar om verkocht te worden aan terroristische regimes in Afrika en het midden oosten en vormen later een probleem voor het Westen.

 6. Een tijd geleden hoopte iedereen dat die zakkenvuller van een Rainer Fulmmich uitkomst zou bieden met zijn geleuter over tribunalen en nu hoopt eenieder dat Rusland het stokje overneemt. Waarom doen jullie zelf niets? Ik heb meerdere malen mijn telefoonnummer geplaatst maar dan 0 reacties. Natuurlijk…klagen is makkelijker. We gaan er allemaal aan en doen niets….bedankt

  • Hoi Eddy, ik ben wsch de enige die hier op reageert. Ik snap je gevoel wel. Maar je moet zelf ook begrijpen dat het niet makkelijk is om een grote partij te vormen als je geen doelstelling voor ogen hebt, zoals bijv de Military Defense en het WEF dat wel hebben. Bovendien kunnen zij smeergeld betalen aan mensen die voor ze moeten dienen. Voor geld doet elke mafketel het ergste, dat weet je zelf ook. In NL doet niemand iets zonder er geld voor te krijgen, dat merk je overal. Zelfs zwaaien naar je buurman kost hier geld, alles voor geld hier. En je hebt je tel nr geplaatst? Waar dan? En weet je wat het is, iedereen wil maar overal de baas zijn, zelfs in de nonprofit wereld, waar vrijwilligers zonder betaling mogen dienen. Dus, zo’n vrijheidsstrijders groep waar jij het over hebt, stel dan eerst een baas aan, kom dan met betaling, kom dan met het plan dat uitgevoerd moet worden, kom dan met het nodige materiaal, en zet de mensen dan in. In die volgorde moet het gebeuren. En anders moet je wachten op een ‘revolutie’ – die pas op het allerlaatste moment zal plaatsvinden, en waar mensen zich wel als een grote massa vormen onder een gezamenlijk doel. Maar zelfs die ‘revoluties’ zijn bullshit, want vaker dan niet worden ze geinflammeerd door machtswellustelingen die er baat bij hebben. Ook ik heb hulp aangeboden hier en daar, maar er komt nooit een reactie. Iedereen werkt op zijn eigen eilandje, net als bij bedrijven, en zelden is er samenwerking. Behalve dus als je meevreters bent en meevreters zoekt die je willen helpen met parasiteren; je ziet het in Davos, de politie werkt graag mee. Ik weet zeker dat er polities bij zitten zoals jij, maar ze krijgen geld voor wat ze gaan doen, en dat smaakt beter dan die toeter aan hun bek waar ze in hun eentje mee staan te brullen dat dit allemaal fout is. Het enige wat je kan doen is de ogen van de schapen openen en wachten op critical mass. En mensen vinden om mee te praten en een olievlek te worden in de samenleving die zich verspreidt – maar ook daar zie je het fenomeen dat er 1 baas ontstaat die de olievlek gaat leiden op zijn manier, en iedereen moet het daar maar mee eens zijn. Uiteindelijk leidt dat ook tot fragmentatie, en gebeurt er weer niets. Als je naar de military kijkt, die zitten allemaal op 1 lijn plus ze krijgen enorme hoeveelheden poen toegeschoven. En iedereen knikt ja naar de baas, of hij nou gelijk heeft niet, zoals die giga-zwam lul Petraeus. Wat zegt die vent nou eigenlijk, waar slaat het op wat hij zegt? En toch volgt iedereen hem! En kijk dan naar dat griezelige vrouwmens dat het hele EU parlement bij de ballen heeft, iedereen knikt maar ja naar haar. Snap je… of je moet in je eentje een hele hoop gasten om zeep gaan brengen. Nee dus. En Rusland gaat dat ook niet doen. Just sayin’…

  • Eddy januari 16, 2023 at 09:28
   p.s. ik zit nog te denken, je ziet niemand de uitspraken van een ander toch ooit corrigeren, of op zijn minst ondervragen? Als iemand zegt dat “de CO2 het doet”, dan knikt iedereen lekker mee. Dat zie je toch overal? Dit fenomeen is al zo vaak getest en aangetoond… De makkelijkste weg is om mee te knikken met een ‘leider’ die op een overtuigelijke manier, of dwangmatige manier het woord heeft, bijv die mongool Greta van Thunberg die de global warming pooiert, of Al Gore waar het mee begon. Vandaar die pyramide, bovenop zit de grootste bek waar iedereen ja tegen knikt. Als niemand de confrontatie durft aan te gaan vanaf de eerste zet, dan ben je binnen kortste tijd schaakmat door de grootste leugenaars. En als je wel vragen durft te stellen, dan ben je per definitie ‘confrontationeel’ en een ‘ruziemaker.’ Dus.

 7. De V.S. is zwaar in verval, en al lang niet democratisch meer. Hun wereld-hegemonie is over.

  Dat “EU”-konstrukt is een diktatoriale mislukking,
  en probeert als Vierte Reich, het vorige Dritte Reich na te doen :
  rood-groene diktauur, de islam binnenhalen, en oorlog voeren in het Oosten.
  Het zal ten onder gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in