© Daniel Paquet / Flickr (CC BY 2.0)

Onderzoekers in Nederland en Duitsland hebben gewaarschuwd dat het COVID-19 vaccin van Pfizer-BioNTech een complexe herprogrammering van de aangeboren immuunrespons teweegbrengt waarmee rekening moet worden gehouden bij de ontwikkeling en het gebruik van vaccins op basis van mRNA. Zij tonen aan dat er sprake is van “complexe functionele herprogrammering” van het immuunsysteem. Zorgwekkend is wat er kan gebeuren als het immuunsysteem in de toekomst na vaccinatie moet reageren op virussen, bacteriën of schimmels.

Het is bekend dat vaccinaties gevolgen hebben voor het aangeboren immuunsysteem en het vermogen daarvan om schadelijke organismen en ziekten te bestrijden. Een preprint-studie bekijkt de effecten van het Pfizer medicijn op het aangeboren immuunsysteem. In de conclusie wordt de uitdrukking “complexe functionele herprogrammering” gebruikt. Een punt van zorg is wat er kan gebeuren als het immuunsysteem in de toekomst na vaccinatie moet reageren op virussen, bacteriën of schimmels, bericht tkp.at.

Het op mRNA gebaseerde BNT162b2-vaccin van Pfizer/BioNTech was het eerste goedgekeurde Corona-vaccin en heeft een relatieve werkzaamheid van ongeveer 60% tot 90% laten zien. Er is weinig bekend over de bredere effecten van de nieuwe klasse van mRNA-vaccins, met name of zij gecombineerde effecten hebben op de aangeboren en de adaptieve immuunrespons. Toch worden ze miljoenen keren gebruikt.

Deze studie bevestigt dat BNT162b2-vaccinatie van gezonde personen humorale en cellulaire immuniteit tegen meerdere SARS-CoV-2-varianten teweegbrengt, d.w.z. dat zowel antilichamen als T-cellen worden geproduceerd. Interessant is echter dat het vaccin van Pfizer ook de immuunrespons van aangeboren immuuncellen op zowel SARS-CoV-2 als andere virussen, schimmels en bacteriën wijzigt. De aangeboren immuuncelresponsen op bacteriën en RNA-virussen waren lager na vaccinatie met BNT162b2, terwijl die op schimmels sterker waren.

  Europarlementariër eist antwoorden: "Wanneer worden de sterfgevallen door vaccins geteld"

Het vermogen van BNT162b2 om effectieve humorale en cellulaire immuniteit tegen de nieuwe SARS-CoV-2-varianten op te wekken, wordt nu pas begrepen, zo bleek uit de studie. Terwijl de neutralisatie van variant B.1.1.7 vergelijkbaar of slechts licht verminderd was in vergelijking met de standaardstam, waren de neutraliserende titers van B.1.351 aanzienlijk verminderd na vaccinatie van gezonde vrijwilligers. De cellulaire immuniteit tegen de virusvarianten blijkt daarentegen minder te worden aangetast – een bevinding die reeds uit andere studies is gebleken.

Een ander onontgonnen gebied is of vaccinatie met BNT162b2 ook leidt tot langetermijneffecten op de aangeboren immuunrespons: dit zou zeer relevant kunnen zijn in COVID-19, waarin ongecontroleerde zich uitbreidende ontsteking een belangrijke rol speelt in de ernst van de ziekte. De modulatie op lange termijn van aangeboren immuunresponsen is de laatste jaren steeds meer in de belangstelling komen te staan: verschillende studies hebben aangetoond dat de aangeboren immuunrespons op lange termijn na bepaalde vaccins of infecties kan worden versterkt (getrainde immuniteit) of verminderd (aangeboren immuuntolerantie).

Van BNT162b2-vaccinatie wordt gemeld dat het virusspecifieke CD4+- en CD8+-T-cellen activeert en de productie van immunomodulerende cytokines zoals IFN-γ opdrijven. Interessant genoeg waren de beste cellulaire responsen na vaccinatie tegen de B.1.351-variant: het feit dat de neutraliserende antilichaamresponsen tegen deze variant relatief zwak waren, wat suggereert dat de beschermende BNT162b2-vaccineffecten tegen deze variant voornamelijk berusten op T-cellen in plaats van op antilichamen. Er werden geen significante verschillen tussen de varianten waargenomen. Dit is ook aangetoond door andere studies, zoals die van het La Jolla Institute for Immunology.

  Een handwapen tegen een leger

Naast hun effect op het specifieke immuungeheugen, veroorzaken bepaalde vaccins zoals Bacillus Calmette-Guérin (BCG) en het mazelen-, bof- en rubellavaccin (MMR) ook langdurige functionele herprogrammering van cellen van het aangeboren immuunsysteem.

Het effect van vaccinatie met BNT162b2 op de aangeboren immuunrespons kan ook wijzen op een beïnvloeding van de respons op andere vaccins, zoals bij andere vaccins bekend staat als ” vaccin-interferentie”. De studie beveelt aan dat dergelijke invloeden in toekomstige studies worden opgehelderd, met name de mogelijke interactie met het griepvaccin. Dan kunnen tenminste de honderden miljoenen mensen die reeds zijn gevaccineerd, achteraf worden geïnformeerd over de negatieve effecten die de vaccinatie heeft gehad en welke effecten nog kunnen worden verwacht.

Gebeurtenissen zoals in de Seychellen, Israël, Groot-Brittannië en andere landen doen vermoeden dat dergelijke negatieve effecten zelfs wijdverbreid zijn.

Ook in Duitsland zijn al 2.707 mensen gestorven aan de Covid-ziekte nadat zij waren ingeënt, aldus een e-mail van de persdienst van het Duitse Bondsministerie aan Boris Reitschuster. In totaal werden 57.146 (0,016%) gevaccineerde COVID-19-gevallen gemeld en 6.221 werden in het ziekenhuis behandeld.

Ook in Groot-Brittannië verwacht een regeringscommissie dat 60 tot 70 procent van de overledenen in de nabije toekomst al twee inentingen zal hebben gekregen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Het Nieuwe Normaal (Fase 2)Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelZelfverspreidende vaccins houden meerdere risico’s voor de samenleving in – inclusief het einde van geïnformeerde toestemming
Volgend artikelAdviseur van de Britse regering zegt dat de mondkapjesmandaten “voor altijd” moeten blijven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Als ze al levend worden geboren, zijn het kinderen die in een kunststof ballon moeten gaan leren leven om niet ziek te worden.
  En er is nou al een generatie die nog nooit met hun kop in de modder gelegen hebben uit angst om ziek te worden.
  Dat zijn kinderen die nu al ziek worden als het alleen maar een beetje tocht.
  Je zal het toch maar op je geweten hebben dat je hier aanmee gewerkt hebt.

  • Zo als wij zijn groot geworden is voor sommige ouders een nachtmerrie w.b. hygiene.
   Toen zeurde je moeder niet als je een onder de modder zat of een schaafplekje op je knie.
   Een klodder spuug er op en klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in