(Cutout from photo) Eman arab / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Daar ga ik weer met het maskergedoe, sorry, maar er is iets vreemds aan de hand over de hele wereld. Het lijkt erop dat het dragen van een masker langzaam een soort natuurlijke gewoonte wordt. In het begin verschijnt het willekeurig, zonder speciale reden. Misschien worden mensen op een ochtend wakker en zeggen ze gewoon tegen zichzelf: “Het lijkt me een goede dag om de oude gezichtsluier weer te dragen.” Of misschien is het een koude dag en werkt het masker als oorwarmers voor het gezicht. Of misschien wordt het dragen van een versierd masker voor sommige mensen een modestatement of een manier om de wereld te laten zien wie je favoriete hockeyteam is (als hun logo op het masker staat), schrijft Todd Hayen.

De agenda springt er natuurlijk op in door hier en daar maskers verplicht te stellen om speciale redenen, waarvan er ironisch genoeg maar weinig direct iets te maken hebben met de volksgezondheid. Gezondheid zal natuurlijk altijd het “stille doel” achter het dragen van maskers zijn, maar ik durf te wedden dat over een paar jaar niemand meer weet wat de oorspronkelijke reden was dat mensen maskers gingen dragen.

Is dat niet het hele punt? Het dragen van maskers zal net zo alomtegenwoordig en natuurlijk worden als het dragen van een stropdas door een man. Waar komen stropdassen vandaan? En wie heeft zoiets belachelijks bedacht? Maar het is nu een natuurlijk en onuitgesproken onderdeel van het culturele landschap. Dit is wat de cultuur verwacht: Alle mannen dragen stropdassen. Alle mensen zullen op een dag maskers dragen. Nog niet helemaal, maar we komen er wel.

We zien de verdraaide psychologie van conformiteit en idioterie een rol spelen bij het verklaren van de redenen waarom mensen maskers dragen. Conformiteit en idioterie zijn twee menselijke eigenschappen die een groot deel van het menselijk gedrag verklaren. Maar welke reden zou de agenda hebben om een natuurlijke obsessie voor het dragen van maskers te willen creëren?

  Covid injecties kunnen het centrale zenuwstelsel op hol doen slaan, mogelijk levenslang

Heel veel redenen.

Ik weet niet of ik hier wel op in moet gaan, maar ik zal het toch even doen. Het dragen van elk soort teken van gehoorzaamheid is een doel van de hogere machten. Maar als mensen niet eens weten dat ze dat doen – trouw tonen aan hun heersers – dient het dan dat doel? Misschien vindt de elite het gewoon leuk om hun lijfeigenen met maskers te zien, misschien voelen ze zich er superieur door. Misschien toont het een niveau van zelfgenoegzaamheid en conformiteit dat garandeert dat wanneer een “echte” ramp ons overkomt, mensen sneller in de pas lopen zonder veel na te denken – alsof er ooit een probleem is geweest met mensen die te veel nadenken. Natuurlijk is de “echte” ramp allesbehalve “echt”.

Of misschien, vanuit het perspectief van de agenda, is het net als militaire training, d.w.z. met de zweep zwaaien om mensen in het gareel te houden en elke keer als er met de zweep wordt gezwaaid, zullen mensen snel in het gareel vallen. Neem bijvoorbeeld de recente zweepslagen in Sint Petersburg, Rusland. De “hoofd sanitaire” arts daar, Natalia Bashketova, heeft een resolutie ondertekend die het dragen van maskers tijdens grote culturele evenementen verplicht stelt.

Hoofden van alle organisaties en instellingen, ongeacht hun eigendomsvorm, moeten bij het organiseren en houden van massale nieuwjaars-, sport- en culturele evenementen zorgen voor: het gebruik van persoonlijke ademhalingsbeschermingsmiddelen (maskers) door werknemers van organisaties en instellingen.

(Overgenomen van Edward Slavsquat’s uitstekende substack)

Lijkt op zijn minst vreemd. Maar als maskers gemeengoed zijn geworden, om de hierboven genoemde redenen, dan is zo’n zweepslag natuurlijk heel effectief. Trek gewoon je oude masker tevoorschijn wanneer iemand met gezag zegt dat je het tevoorschijn moet halen. Denk er niet over na. Wikkel het om je gezicht net zoals je een paar sokken zou aantrekken. “Dit is een formele zakelijke aangelegenheid, zorg dat je een stropdas draagt. Oh, oké, natuurlijk, geen probleem. En haal dat masker ook tevoorschijn.” Natuurlijk valt de stropdas-analogie uit elkaar als je er goed naar kijkt. Dassen zijn inderdaad symbolen van gehoorzaamheid, maar alleen gehoorzaamheid aan traditie en de beschaafde samenleving, niet aan een regering of een totalitair regime. Maskers zijn dat wel.

  Het is niet meer links versus rechts, het is anti-establishment versus pro-establishment

Binnenkort is het verplicht om een masker te dragen wanneer iemand zich in de publieke arena begeeft. Zeker niet om gezondheidsredenen, maar vooral omdat – nou ja, iedereen er een draagt, toch? Als iemand er echt over nadenkt, komt de openbare veiligheid misschien in hem op. Ook al zit er geen wetenschappelijke redenering achter, mensen zullen steevast geloven dat hun omgeving onveilig is, dat andere mensen om hen heen onveilig zijn en als ze fatsoenlijke mensen zijn, zullen ze zichzelf als onveilig beschouwen voor andere mensen om hen heen. Hoe graag de machthebbers ook willen dat je dat denkt, je leeft niet in een biologisch giftige wereld. En zelfs als dat wel zo was, dan nog beschermt een gezichtssjaal je niet tegen iets anders dan stof, en zelfs dat is een twijfelachtige veronderstelling.

Als het aan de sociale evolutie zou worden overgelaten, zou het dragen van maskers waarschijnlijk een beperkt leven beschoren zijn, net als het dragen van stenen als huisdier of het dragen van kanten kragen bij mannen. Grillen komen en gaan. Mensen blijven niet lang bij één ding (behalve misschien bij stropdassen). Mensen zullen het masker beu worden, hoe mooi ze er ook uitzien met een masker op. Maar de agenda zal dat niet laten gebeuren. Maskers zijn om verschillende redenen belangrijk voor de agenda en meer dan waarschijnlijk zullen maskers blijven. Ik kan het mis hebben, want er zijn dingen die ze kunnen vervangen, maar zolang ze onzichtbare virale belagers gebruiken als een van hun wapens tegen de mensheid, zullen maskers er altijd zijn. En, zoals ik hier zeg, zelfs als de oorspronkelijke reden voor hun bestaan allang uit het collectieve bewustzijn is verdwenen (d.w.z. geen duidelijk gezondheidsdoel meer om ze te dragen) zal de agenda nog steeds over het gebruik ervan willen beschikken.

  Ontkrachting van 5 populaire (en onjuiste) opvattingen over de Spaanse Griep van 1918

Psychologisch gezien zijn maskers vernederend. Ze beperken de gezichtsuitdrukking, waardoor we gemakkelijk steeds minder menselijk worden. Ze zijn een handig sociaal herkenningspunt – goede mensen dragen maskers, slechte mensen niet. Ze kunnen ziekten en een slechte gezondheid versnellen. Ze zijn een symbool van eenheid voor een gemeenschappelijke zaak van hersenloze mensen die zich scharen rond de vlag van het wereldwijde fascisme. Hoewel maskers misschien minder pragmatisch nut hebben dan ze waard zijn, is de psychologische kracht van hun naleving onmetelijk.

Zoals de agenda verkondigt: Heil aan het masker. Maskeer jezelf tegen het ademen, het in je opnemen van de natuur en het deelnemen aan de natuurlijke verbinding van de mensheid met anderen om je heen. Maskers beperken je communicatie als autonoom wezen, het beperkt essentiële, onbewuste communicatie met kinderen en met iedereen met wie je in contact komt. Het is de eerste stap in het uitwissen van je spirituele identiteit en het uitwissen van je verbinding met de natuur zelf. Heil aan het masker, ze zijn hier om te blijven.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Dr. Coleman: Alleen idioten dragen nog gezichtsmaskersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelICJ oordeelt in het nadeel van Oekraïne tegen Rusland over terrorisme en MH17
Volgend artikelDoorbraak op alle fronten in Oekraïne: Rusland loopt voor op schema
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

  • En moeilijk uit te leggen allemaal:

   Motorhelm op en binnenstappen bij een bank – u bent vast een overvaller
   Een chador of ander streng islamitisch gewaad aan – u bent vast een extremist / aanslagpleger
   Mondmasker op – u volgt, heel verstandig, rijks advies op
   Guy-Fawkes masker op – u bent vast een anti overheids terrorist

   Maar effect blijft zelfde, maakt gezichtsherkenning moeilijker

 1. Een stuk wat van doemdenken aan elkaar hangt. Daar schieten we veel mee op.

  Na vier jaar gehufter met dit soort van angst genererende rotzooi, ben ik niet zodanig kláár mee dat ik dit soort troep niet meer lees. Ik weet zò ook wel wat het psychologisch betekent.

  Van de idioten die zich nog in dit soort waanzin
  wensen te schikken, ga ik mij niets meer aan trekken.

  We zijn hier overeind gebleven in die storm van psychoblabla die 4 jaar geleden begon, en zolang dat soort mij/ons met rust laat is het hooguit suf, lelijk en stupide.

  Kloot maar een eind heen, en graag uit mijn buurt blijven.

  • @Inhetmeer…

   Dit hele verhaal is idd een grote doem projectie. Alsof de schrijver maar gewoon schrijft om wat te schrijven. Maargoed, misschien gaat het op andere plekken anders dan in NL, want ik kom al heel lang geen enkel mondkapje meer tegen. Deze schrijver zal wel over zijn eigen bubbel schrijven terwijl hij rondvliegt en op plekken komt waar de bekluiers door grote bedrijven niet worden gedwongen, maar wel worden opgedrongen. En ik gok dat de schrijver alleen in mega steden komt waar ik ivm de smog misschien ook maar een mondkapje zou dragen… niet tegen virussen of iets dergelijks, maar tegen dampen en gifwolken in steden waar men zoveel mensen op elkaar propt dat het niet anders kan dan constante crisissen veroorzaken.

   Niks is toevallig… onze hele wereld is gebouwd zoals hij nu is, omdat de elites ons heel dicht op elkaar willen hebben ivm controle en macht. Een hobby boer geeft zn kippen de ruimte, een commerciële boer pakt een miljoen kippen in een schuur terwijl er maar 50 duizend in passen, dat is makkelijker om spuitjes met hormonen te injecteren, te voeren en te slachten en te vangen.

   Deze schrijver lijkt te schrijven over doemscenario’s omdat dat lezers oplevert.

 2. Is wel zo, die maskers zijn voor velen net zo gewoon als een stropdas, bang om buiten de kring te vallen, lekker veilig in hun deugbubbel. Zowel zo’n masker als met een stropdas ga je mij nooit mee zien. Uniformen waar al die zogenaamde zakenmannetjes in lopen zie je mij trouwens ook never in. Mafkezen met hun zwarte of blauwe pakkies en foute bruine schoentjes. Haha altijd weer leuk om die optochten te zien als ze een half uurtje worden vrijgelaten tijdens de middagpauze. Lekker werken voor meer meer meer spulletjes en aanzien. Slaven. Ze zijn de eersten die weer met zo’n ding voor de bek gaan lopen. Bange deugkneusjes. Ik fiets nog een extra rondje voor de leuk, ik moet die spulletjes niet, geniet wel van de natuur (en optochten met rare mannetjes hahaha). Nu even de stad in, kijken of we nog iemand tegenkomen met zo’n deugluier voor z’n smoel, ff lachen 🙂

  • @Bas…
   ‘Haha altijd weer leuk om die optochten te zien als ze een half uurtje worden vrijgelaten tijdens de middagpauze.’

   Ik noem ze al decennia lang ‘broodlopers’… slaven die in de middag allemaal even mogen luchten en scharrelen. Ik zie ze lopen en ze hebben allemaal de uitstraling en warmte van robots. Zelf zijn ze blind voor alles behalve hun uiterlijk en hun glimmertjes en kraaltjes. Hun levens zijn tot aan hun dood een voorgeprogrammeerde herhaling en ze doen een leven lang alsof ze nooit wat herhalen. Ze vinden 80jr hetzelfde doen op verschillende manieren hardstikke leuk. Ze kopen elk jaar dezelfde rotzooi en denken dat elk jaar een vakantie naar een ander land het hoogtepunt van hun bestaan is.

   Och och och… er zit geen leven meer in, maar zelf denken ze juist dat ze hardstikke unieke en gave en bijzondere levens leiden. Dat ze alleen maar consumeren merken ze helemaal niet op, dat ze eigenlijk nutteloos werk doen merken ze ook niet op, gevolgen denken ze niet over na… ze worden permanent overprikkeld met informatie en verlangens waardoor ze gehersenspoeld en gehypnotiseerd blijven.

   En dan zie ik ze dus als ‘broodlopers’ als groepjes robotzombies over industrie terreinen wandelen. Mijn hemel wat triest is het allemaal. Als leeuwen in gevangenschap die zelf denken dat ze vrij zijn omdat ze in gevangenschap zijn geboren… afgerichte circusapen die na decennia hersenspoeling hebben geleerd om te zeggen dat ze hun kunstjes leuk vinden en dat gevangenschap juist vrijheid geeft en dat honger motiverend is en dat armoede rijkdom is, etc…

   Ze hebben ons in 6000jr voor 99% ontmenselijkt. De meeste mensen zijn amper 1% autonoom mens en bewust. Maar ze geloven dankzij hun hersenspoeling juist het omgekeerde. En inmiddels is hun brein gewoon 100% gehackt, de meeste mensen zijn totaal gehersenspoeld en bestuurbaar gemaakt.

  • Gemaskerde mensen hebben zich laten ontdoen van identiteit. Aan de basis van dit verhaal is het ontbreken van een eigen mening bij deze personen.

 3. In de hippietijd werd er meteen een schaar, soms ook een mes, bovengehaald als er zo’n burger met stropdas verscheen om dat burgeruniformstuk af te knippen of te snijden, de punkers spijkerden de stropdas met hamer en spijker vast met de drager nog in de wurgende das.
  De maskers staat een gelijkaardig lot te wachten. Iemand een ideetje?

 4. Als je goed oplet dan levert het laten inprenten dat een masker normaal is klaarblijkelijk zichtbaarheid op.

  Ga bv maar eens willekeurig wat filmpjes op Yt bekijken.
  in de door AI gelecteerde “interessante” is altijd wel ergens even iemand in beeld met een deuglap.

  Deze idioterie laten ze niet meer los.

  Elke zot doe ik met die onderwerpingslap in de super tegenkom behandel ik als 💩

  Sswap en co komen vast niet meer bij van het lachen om die muppets.

 5. Mijn omslag in het denken over de medemens en samenleving kwam, toen ik het boek van Wilhelm Reich -Luister, kleine man- las. Toen begreep ik hoe de “kleine man” denkt en tot zijn daden komt. Oud boek maar nog zeer actueel.

 6. Ik heb 2 theorieën gehoord over de herkomst van de stropdas.
  1. Dat het afstemt van het jongenskoor vd kerk waar dassen als keel opwarming gedragen werden.
  2. Dat het afstamt van oorlog waar men met stroppen om de nek het slagveld op ging om de vijand te intimideren.

  Gezien de stropdas letterlijk “strop”-das heet in NL pas de 2e theorie beter dan de eerste. Ook als je nagaat wie tegenwoordig vooral stropdassen dragen. Dus met name onderhandelaren wat als een vorm van slagveld kan worden bestempeld, zie ik daar ook wel een verband.

 7. Ook weer in 2020 en 2021 toen de mondkapjes muilkorfjes genoemd werden, bleek al dat het de bedoeling was dat men monddood gemaakt moest worden.
  Maar ja, er werd misbruik gemaakt van het kudde gedrag van de mens door via angst ervoor te zorgen dat het toch massaal gedragen werd.
  Dus vermoedelijk ook weer door kuddegedrag, blijven er mensen in geloven dat het goed voor de gezondheid zou zijn!
  Gelukkig behoren wij, lezers van frontnieuws tot de categorie mensen, die WEL zelf eerst op onderzoek uitgaan, voordat wij dingen aannemen die in de MM worden verkondigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in