Het ICJ deed woensdag uitspraak in de zaak Oekraïne versus Rusland in Den Haag. (Screenshot V.N. TV / Foto Credit: Consortium News )

Het Internationaal Gerechtshof oordeelde woensdag dat Rusland geen terrorisme heeft gefinancierd in zijn verdediging van separatisten in Oekraïne en het hof weigerde Rusland schuldig te verklaren aan het neerhalen van vlucht 17 van Malaysian Airlines, zoals Oekraïne had gevraagd.

De zaak werd in 2017 door Oekraïne aanhangig gemaakt bij het ICJ, drie jaar nadat de door de VS gesteunde staatsgreep in Kiev de democratisch gekozen president Viktor Janoekovitsj ten val had gebracht, schrijft Joe Lauria.

Toen Russischtaligen in Donbass in opstand kwamen tegen de ongrondwettelijke regeringswisseling waar men voor had gestemd, lanceerden de coupplegers in 2014 een zogenaamde “antiterroristische” militaire operatie om de opstand neer te slaan.

Rusland reageerde door etnische Russen te helpen met wapens en ander militair materieel. Oekraïne beweerde voor het Hof dat dit in strijd was met een verdrag dat de financiering van terrorisme verbiedt.

Maar het Internationaal Gerechtshof oordeelde woensdag dat het verdrag alleen betrekking had op geldovermakingen aan vermeende terroristische groeperingen. Dit “omvat niet de middelen die worden gebruikt om terroristische daden te plegen, waaronder wapens of trainingskampen,” aldus het Hof in zijn vonnis.

“Bijgevolg valt de vermeende levering van wapens aan verschillende gewapende groepen die actief zijn in Oekraïne buiten de materiële werkingssfeer van het verdrag tegen de financiering van terrorisme, oordeelde het Hof. Het Hof zei ook dat het geen bewijs had om aan te tonen dat een van de gewapende milities in Donbass die tegen de regering vechten als terroristische groeperingen kan worden gekenmerkt.

Het ICJ oordeelde alleen dat Rusland “nalaat maatregelen te nemen om feiten te onderzoeken … met betrekking tot personen die naar verluidt een strafbaar feit hebben gepleegd.” Het voegde eraan toe dat het hof “alle andere argumenten van Oekraïne verwerpt.”

  Nederlandse journaliste doet verslag van "ongekend NAVO-arsenaal" in Oekraïne

De uitspraak is van groot belang voor het ondermijnen van de bewering van Kiev dat het een oorlog voert tegen terroristen in Donbass, een essentieel onderdeel van het narratief van Oekraïne en het Westen ter rechtvaardiging van de brute campagne die meer dan 10.000 burgers het leven heeft gekost.

Rusland viel Oekraïne binnen in februari 2022 toen er aanwijzingen waren dat Kiev een nieuw offensief begon tegen Donbass. Oekraïne en het Westen waren er niet in geslaagd om twee vredesakkoorden uit te voeren waarover in Minsk was onderhandeld en die door de VN-Veiligheidsraad waren bekrachtigd. Westerse en Oekraïense functionarissen gaven later toe dat ze nooit van plan waren om de overeenkomst uit te voeren en deden alsof ze tijd wilden winnen om hun strijdkrachten tegen Rusland op te bouwen.

MH17 claim verworpen

In zijn klacht bij het Hof had Oekraïne ook beweerd dat Rusland verantwoordelijk was voor het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlines in 2014, waarbij alle 298 burgerpassagiers en bemanningsleden aan boord omkwamen. Kiev wilde dat Rusland compensatie zou betalen aan de slachtoffers.

Maar de rechtbank weigerde een uitspraak te doen over de vraag of Rusland verantwoordelijk was en een schadevergoeding te eisen. Deze uitspraak lijkt in tegenspraak met de resultaten van het officiële onderzoek naar het incident.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (DSB) en een door Nederland geleid gezamenlijk onderzoeksteam (JIT) concludeerden in 2016 dat het vliegtuig was neergeschoten door etnische Russische separatisten met een door Rusland geleverde raket. Moskou heeft betrokkenheid bij het incident ontkend.

Het Russische juridische team luistert naar de uitspraak van het ICJ op woensdag. ( Screenshot V.N. TV / Foto Credit: Consortium News)

De uitspraak over MH17 kwam twee weken nadat het Europese Hof van Justitie besloot dat de Nederlandse regering niet verplicht was om informatie over het incident vrij te geven. De Nederlandse nieuwszender RTL Nieuws had de zaak aanhangig gemaakt bij het ICJ.

  Het is geen veronderstelling ... het is een feit, dat Rusland vecht tegen een gecombineerd Westen

Het wilde weten welke rapporten de Nederlandse regering had gekregen over het Oekraïense luchtruim voordat het vliegtuig werd neergeschoten. De regering weigerde die informatie vrij te geven en de Europese rechter oordeelde dat ze geen informatie over de veiligheid van de luchtvaart hoefde vrij te geven.

Geen discriminatie

Oekraïne kreeg ook geen compensatie voor wat het beschouwde als discriminatie van etnische Tataren en Oekraïners op de Krim nadat Rusland het schiereiland in 2014 had geannexeerd.

De rechtbank was het er alleen mee eens dat Rusland het Oekraïense taalonderwijs op de Krim niet had beschermd. Deze klacht kwam er toen Oekraïne wetten aannam die de Russische taal in het land discrimineerden.

Joe Lauria van CN stond woensdag buiten bij het Wereldgerechtshof voordat de uitspraak werd gedaan:


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De oorlog in Oekraïne markeert het einde van het Amerikaanse Imperium – “Wat overblijft is een dampende hoop schulden in dollars”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland gaat Oekraïne’s ‘gedemilitariseerde zone’ uitbreiden – Poetin
Volgend artikelVanzelfsprekend maskeren als levenswijze
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Gaaaap…

  Maak me maar wakker als ze gaan beginnen om alle westerse landverraders, moordenaars en pedofielen te executeren. Alle elite families, alle WEF leden, alle centrale banken, alle bestuur van banken, complete regeringen en complete gemeente besturen, de hele politie en justitie, de hele media… allemaal huilend en smekend in rijen voor de guilotine.

 2. MH 17 is ook weer een beerput die met alle westers geweld onder de tafel moet blijven. Beerput nummer zoveel van de regering in NL. Net als de toeslagenaffaire, de niet deal met de Groningers, de ellende na de overstroming in Limburg.
  In wat voor wereld leven we toch; een grote klerebende.

  • In dat andere vliegtuig wat volkomen verdwenen is, en waar je nooit meer wat over hoort, zat een groep Aziaten die een patent op vrije energie hadden. De MH327 volgens mij.

   Er waren bedrijfskundige afspraken gemaakt over wat er met de aandelen zou gebeuren als er iemand van de groep zou komen te overlijden.
   Die aandelen zouden naar de overgeblevenen gaan.
   Er was één overblijvende.
   Ik veronderstel dat die de aandelen inmiddels wel heeft, en aangezien het een doofpotje is (en moet blijven) en er niets van in het openbaar gebeurd, ga ik er voorlopig maar van uit dat het tuig uit de miljardairs groep voor de verdwijning van die kist verantwoordelijk is.

   Vrije energie…….jongens…….dan valt de bodem uit de mand van de olieboeren.

   Da kennie….!!!!……dan maar weer een zootje dooien.

   Niemand die het ziet!

   Maar ik wel, en ik hou er mijn kop niet over dicht.

   Hufters!

   • @Inhetmeer…

    Dat was de MH370… die is na verdwijning nog gefotografeerd in een hangar op een Israëlische militaire vliegbasis. Het schijnt dat ze van plan waren om met dat vliegtuig een false flag aanslag te plegen in Nederland.

 3. The belligerent Ukrops keep peddling the lies about MH17 when the world has seen the videos of the Ukie pilot commenting after shooting it down that MH17 “was just in the wrong place at the wrong time”, heard all the eye witnesses from the village who swore that there was NO trail from any “rocket”, that jets were heard and seen swarming around MH17 just prior to the shoot down, we heard the conversations from the Ukie air traffic control directing MH17 to change course and lower its ceiling so that the Ukiec aircraft could reach MH17, and all the other evidence that the US and the bought off, cheese head “Safety Board” has decided should be hidden from scrutiny!

 4. Het is allang bekend dat de Oekraïners (VS) achter zat. Putin zou uit een vergadering in Brazilië terug vliegen. Helaas voor de Oekra en consorten vloog hij eerder terug en over een ander traject! Voor de show“trok” Mark( Pedo))Rutte uit de toverhoed om de nabestaanden( 2 wk wachten met identificatie} te laten lijden in hun verdriet. Wie gelooft nu dat een vliegtuig(passagiers) op zo’n hoogte kapot geschoten nog te identificeren zijn? Daarna, om Nederland hun “goedheid en medeleven” te tonen met een doden rit met lege doodskisten landelijk te organiseren. Een smeerlap van de bovenste plan!.

 5. Er is eerst gecheckt dat er geen Amerikaan op vlucht MH17 zat. De operatie begon met het verleggen van de koers boven Polen. MH17 is neergehaald door Oekraïne met een air-to-airraket vanuit een straaljager, pal op de pilootzetel (een Buk kan dat niet zo precies). Er is niks van vergissing, verwarring Russische kleuren en die onzin. De massamoord had een precies doel: het tegen spartelend Europa mee ophitsen om aan de zijde van Oekraïne in de sancties mee te doen.

 6. Het eerste nieuws dat ik te horen kreeg, van vlucht MH17 was, dat het het verkeerde vliegtuig was, en dat men dacht dat Poetin aan boord zou geweest zijn. En het projectiel zou van oekrainse bodem afgevuurd zijn geweest.

  • Helemaal niet – hoewel al flink wat jaren oud is het Buk-systeem wel gesofistkeerd en te bedienen met hoog geschoolde specialisten – zulke blunders zijn een broodje-aapverhaal.

 7. Ik geef het op

  Kenmerkend is ook dat het getal 7 vaak een grote rol speelt bij de offering van grote aantallen mensen.

  Daarom hier een stukje uit een eerder artikel over twee grote passagierstoestellen die op dezelfde dag uit de lucht werden geschoten.

  Een vliegtuig-crash die in veel opzichten te vergelijken is met de rampzalige vlucht MH17 van Malaysia Airlines is vlucht TWA 800.

  Vlucht MH17 die niet toevallig op die bepaalde datum in juli dit jaar uit de lucht werd geschoten. De dag waar het magische getal 7 een hoofdrol speelt.

  De Boeing 777 van Malysia Airlines werd neergeschoten op 17 juli van de 7e maand in een jaar dat opgeteld weer uitkomt op 7 (2 plus o plus 1 plus 4 is 7). Die dag was het precies 17 jaar geleden dat deze Boeing op de 17e dag van de 7e maand voor het eerst het luchtruim koos.

  En exact hetzelfde geldt voor vlucht TWA 800, 17 jaar eerder.

  “TWA Flight 800 (TW800, TWA800) was een verkeersvlucht van Amerika John F. Kennedy International Airport (New York) naar Frankrijk Charles de Gaulle International Airport (Parijs) uitgevoerd door Trans World Airlines.

  Op 17 juli 1996 ontplofte het vliegtuig, een Boeing 747-131, registratie N93119, in volle vlucht en stortte in de zee ongeveer 32 kilometer zuidoost van New York. Van de 230 personen aan boord overleefde niemand de crash”.

  Ook dit gebeurde op de 17e dag van de 7e maand in een jaar dat opgeteld eindigt met 7 met een Boeing 747.

  In de officiële versie is kortsluiting de oorzaak; de werkelijk ligt ook hier weer helemaal anders.

  twa 800
  Beide vluchten hebben hun doel gediend en de werkelijke oorzaken/daders moeten verborgen worden gehouden. Iedere verklaring/theorie die afwijkt van de officiële (niet ware) versie van de gebeurtenissen wordt automatisch een samenzweringstheorie genoemd.

  We weten natuurlijk wie er achter de Russische revolutie zaten en ook dat de Russisch Orthodoxe kerk een nieuw onderzoek wil naar de rituele moord op de tsaar en zijn familie.

  Iets waarvan men de Volkskrant al bij voorbaat de bibbers krijgt:

  Het Russische Onderzoekscomité, een soort Openbaar Ministerie dat onder president Poetin valt, gaat een onderzoek instellen naar de vraag of de executie van tsaar Nicolaas II en zijn gezin in 1918 een ‘rituele moord’ was. Joodse organisaties vrezen dat de autoriteiten daarmee een antisemitische samenzweringstheorie nieuw leven inblazen.

  Ja, waarom zouden die zich zorgen maken over deze slachtpartij die eveneens plaatsvond op de 17e dag van de 7e maand?

  Net zoals de false flag terroristische aanval in de metro van Londen plaatsvond op de 7e dag van de 7e maand in een jaar (2005) dat opgeteld uitkomt op 7.

  Wanneer gaat het kwartje eindelijk vallen?

  • Goed hoor. Fijn dat er nog een groep mensen is die serieus op deze zaken in duikt en analyseert. Zo heb ik 200 uur video tijd gegeven aan 9/11 en die volse Flag bestudeert. Maar ja wel normaal mens doet dat nu. Iedereen heeft te druk met zijn eigen leventje.

 8. Het Jit team heeft niet voor niets de Machiavelli prijs gekregen.
  Liegen voor de agenda (21-30/SDG DOELEN)
  Een doofpot van-hier-tot-Tokio!

 9. Edwin, volgens mij gaat het kwartje niet vallen omdat de meesten bij de club horen.
  Is 25 augustus ook een offerdag?
  Want heb een mega brand meegemaakt..

 10. AEn dat zijn ze ook niet, ik heb dat gedroomd een week ervoor en dt vliegtuig is door oekrainers neergehaald. Is wist dat er een vliegtuig was neergeschoten en iedereen dood was, er was veel water bij en veel voordeuren waar het water binnen liep, en dat betekend altijd veel verdriet bij verschillende mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in