In de Franse stad Nice heeft de overgrote meerderheid van de onderwijskrachten het giftige cocktail van AstraZeneca afgewezen. Slechts 58 van de 3.000 leerkrachten die voor het vaccin in aanmerking kwamen, hebben een afspraak bijgewoond. Politieagenten en andere “risicogroepen” kregen ook een uitnodiging. De vaccins zouden afgelopen weekend worden toegediend in een massavaccinatiecentrum in het Palais des Expositions in Nice.

Het centrum moest zaterdag al na vier uur de deuren sluiten omdat er nauwelijks iemand kwam opdagen. Er waren slechts 58 afspraken geboekt. Het centrum zou oorspronkelijk op een latere datum heropend worden, maar dat is niet gebeurd.

Dit betekent dat slechts twee procent van de docenten een afspraak heeft gemaakt. Mensen keerden zich ook onmiddellijk om toen hun werd verteld dat zij het vaccin van AstraZeneca zouden krijgen.

De Fransen zijn erg sceptisch over het Covid-19 vaccin. Uit een opiniepeiling van vorige maand bleek dat 61% van de mensen van mening is dat de inenting van AstraZeneca “onveilig” is. De Fransen hebben geen vertrouwen in het vaccin, terwijl de gezondheidsautoriteiten en het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) beweren dat “de voordelen groter zijn dan de risico’s”.

Het vaccinatiecentrum in Nice is maandag heropend en biedt nu voornamelijk vaccins van Pfizer en Moderna aan, in de hoop meer mensen aan te trekken. Veel inwoners van de stad geloven er niet meer in. Ondanks een toename van het aantal “infecties” en de lockdown blijven de vaccinatiecentra in Nice vrijwel leeg.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Smeltpot dreigt te exploderen: Frankrijk en de VS staan op de rand van een burgeroorlog

Uitvinder van de mRNA-vaccintechnologie, Robert Malone: 15 redenen waarom massavaccinatie een heel slecht idee is

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here