In maart 2023 leverden het VK, en in september 2023 de VS, granaten gevuld met verarmd uranium aan Oekraïne, of misschien leverden ze het al eerder, we weten het niet, meestal als ze iets aankondigen is het al gebeurd.

Verarmd uranium kan worden gebruikt om pantserbepantsering op tanks te versterken, maar wordt bij voorkeur gebruikt voor munitie vanwege de extreme dichtheid en het vermogen om conventionele tankbepantsering te doorboren. Dit soort granaten verscherpt bij de inslag, wat hun vermogen om door pantsers heen te boren verder vergroot, en ze ontbranden na contact, schrijft Sonja van den Ende.

In september 2023, na de levering van deze granaten gevuld met verarmd uranium, verklaarde het Russische Ministerie van Defensie dat het aanvallen uitvoerde op opslagplaatsen waar Oekraïense troepen deze granaten met verarmd uranium en in het VK gemaakte Storm-shadow raketten voor de lange afstand hadden opgeslagen.

“Gisteravond lanceerden de strijdkrachten van de Russische Federatie een groepsaanval met hoge-precisie langeafstandswapens vanuit de lucht en onbemande luchtvaartuigen op de opslagplaatsen van Storm-shadow kruisraketten en munitie met verarmd uranium,” zei het ministerie in een verklaring in september 2023.

Hoewel het hoofd van het Internationaal Atoomagentschap, Rafael Grossi, zei dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is bij het gebruik van verarmd uranium, zeiden de Washington Post en andere zogenaamde kwaliteitskranten echter dat er wel degelijk een gevaar voor de volksgezondheid is. Het VK was de eerste die in maart 2023 begon met leveringen van granaten met verarmd uranium en lange-afstands Stormshadow raketten aan Oekraïne, ook munitie met verarmd uranium voor de Britse tank Challenger 2. De VS kondigden op 6 september 2023 aan dat ze munitie met verarmd uranium en clusterbommen naar Oekraïne zouden sturen.

In mei 2023 kwam er informatie naar buiten over een krachtige explosie in een van de opslagplaatsen van de Oekraïense strijdkrachten in de buurt van de stad Khmelnitsky in het westen van Oekraïne. Hoogstwaarschijnlijk als gevolg van een raketaanval door de Russische strijdkrachten, werd een magazijn voor Britse met uranium gevulde granaten getroffen. Volgens sommige berichten werd in de regio Ternopil ook een ander magazijn met munitie met verarmd uranium geraakt door Rusland.

Dit veroorzaakte paniek onder de inwoners van West-Oekraïne, maar ook in de grensgebieden van Oekraïne zoals Polen. In de Oekraïense media dook informatie op over een toename van het niveau van gammastraling na de vernietiging van beide opslagplaatsen. Wetenschappers zeiden dat een vrij kleine dosis gammastraling afkomstig was van het verarmd uranium in de munitie; een grote toename wijst op de vernietiging van een zeer groot aantal munitie met verarmd uranium, waardoor het niveau van radioactief materiaal in de lucht toenam.

  George Soros wil "Europa slopen en verkiezingen vervalsen", zo blijkt uit documenten van de Open Society

De afgelopen dagen kwam de Britse wetenschapper Dr. Christopher Busby, wetenschappelijk secretaris van het Europees Comité voor Stralingsrisico’s, met meer onthullingen, onderzoeken en rapporteerde hij een toename van de concentratie uraniumdeeltjes in de lucht in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk. Maar hij publiceerde eerder een samenvatting/paper genaamd: “Uraniumwapens die worden ingezet in Oekraïne hebben het uraniumgehalte in de lucht in het Verenigd Koninkrijk aanzienlijk verhoogd”.

Hij begint zijn onderzoekspaper met de volgende tekst:

“Gegevens over de periode november 2017 tot november 2022 werden verkregen van de Atomic Weapons Establishment, om na te gaan of er een toename was van Uranium in verband met de oorlog in Oekraïne. De resultaten van 9 High Volume Air Samplers die door AWE ter plaatse en daarbuiten werden ingezet, toonden aan dat er vanaf februari 2022, toen de oorlog begon, aanzienlijk verhoogde uraniumniveaus waren in alle 9 HVAS-monsters. Het resultaat heeft belangrijke gevolgen voor de volksgezondheid in het Verenigd Koninkrijk en Europa”.

Verschillende Research Papers zijn opgenomen in de International Atomic Energy Database en interessant genoeg was er al een conferentie in 2001, in Praag, Tsjechië, waar verschillende samenvattingen van verschillende wetenschappers online te lezen zijn, over verarmd Uranium en het resultaat van het gebruik ervan in voormalig Joegoslavië en (zuidelijk) Irak.

De NAVO-oorlog tegen Joegoslavië werd gevoerd met alle beschikbare middelen. De meest geavanceerde militaire technologie werd ingezet zonder de minste zorg voor de gevolgen voor het milieu en het menselijk bestaan. Gezichtsloze Westerse politici drukten op de knoppen. Wetenschappers waarschuwden dat een dergelijke politieke bereidheid om massavernietigingsmiddelen zoals verarmd uranium te gebruiken tragische gevolgen kon hebben. De mainstream media in het Westen maar ook in Servië en Joegoslavië waren bijzonder geïnteresseerd in het probleem van verarmd uranium in de periode van november tot maart 2001. De toenmalige regering van Servië verklaarde dat de totale ecologische schade veroorzaakt door de NAVO-bombardementen in 1999 meer dan 40 miljoen US dollar bedroeg. Het geld van de internationale gemeenschap dat nodig was om de schade op te ruimen bedroeg 20 miljoen dollar en pas over vijf jaar zou men de verwoestende effecten van verarmd uranium op mensen kennen. In het decennium na het bombardement leden ongeveer 30.000 mensen in Servië aan kanker en meer dan 10.000 van hen stierven.

  Krokodillentranen over Navalny terwijl ze Assange negeren

In Irak zijn de gevolgen van bombardementen of het gebruik van munitie met verarmd uranium nog erger, de lange oorlog die officieel in 2003 begon door de VS en zijn westerse bondgenoten, maar die voorafgegaan werd door de Golfoorlog en de oorlog tussen Iran en Irak, heeft een spoor van verwoesting achtergelaten voor mens en milieu, de gevolgen zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar en zijn verschrikkelijk! Zoals Al-Jazeera schrijft: “de besmetting door munitie met verarmd uranium en andere militaire vervuiling wordt ervan verdacht een sterke stijging te veroorzaken van aangeboren afwijkingen, kankergevallen en andere ziekten in een groot deel van Irak”. In 2004 voerde het Amerikaanse leger twee massale militaire belegeringen uit van de stad Fallujah, waarbij grote hoeveelheden munitie met verarmd uranium en witte fosfor werden gebruikt.

Er zijn geen echte statistieken, geen getallen, geen cijfers om het onmenselijke lijden in Irak te volgen. Een land vernietigd door het Westen met al haar wapens en verarmd uranium en witte fosfor, die de mensheid hebben verwoest en het Westen gaat nu door met deze verschrikkelijke wapens in Oekraïne, met het verschil dat waarschijnlijk niet Rusland of Oekraïne de slachtoffers zijn, maar Europa zelf zal ten onder gaan aan haar oorlogswaanzin.

Christopher Busby zegt dat dit betekent dat Polen, Duitsland en andere landen in Europa besmet zijn met radioactieve deeltjes, de zogenaamde factcheckers in het Westen hebben deze bewering van de wetenschapper meteen weerlegd, zonder echt factchecking en brengen de wetenschapper en andere wetenschappers die al jaren onderzoek doen op dit gebied in diskrediet. Zo zegt Christopher Busby;

“Ons onderzoek in Irak toont duidelijk aan dat de gezondheidseffecten van uraniumdeeltjes zeer significant zijn. Ze kunnen ook de belangrijkste oorzaak zijn geweest van kanker bij inwoners van Hiroshima die blootgesteld waren aan uranium tijdens de zogenaamde zwarte regen.”

Het meest verontrustende is dat er geen gegevens zijn en niemand, behalve de VS, het VK en Oekraïne zelf natuurlijk, weet hoeveel munitie er is afgevuurd voordat Rusland de opslagplaatsen vernietigde, maar ook na de vernietiging is het niet bekend of er nog andere opslagplaatsen zijn en of deze tanks met munitie nog steeds actief zijn.

  Het beloofde offensief van Oekraine is geen D-day

We weten niet, net als in voormalig Joegoslavië of Irak, hoeveel menselijke slachtoffers dit verarmd uranium zal veroorzaken, niet alleen de burgerbevolking, maar ook soldaten. We kennen allemaal het geval van het “Golfoorlog Syndroom” dat volgens de VS en alle andere westerse staten die deelnamen aan deze oorlog, een onbekende oorzaak had, maar natuurlijk een kwestie van verarmd uranium zou kunnen zijn. De meeste Europeanen herinneren zich ook de ramp in Tsjernobyl, opnieuw in Oekraïne (toen nog deel van de Sovjet-Unie). De wind stond in de verkeerde richting en de radioactieve deeltjes verspreidden zich naar Europa, Europese autoriteiten waarschuwden de bevolking destijds om binnen te blijven en bijvoorbeeld geen verse spinazie van het land te eten, iets wat vandaag de dag niet meer het geval is, volgens wetenschapper Christopher Busby. Europa staat mogelijk aan de vooravond van een pandemie van verschillende vormen van kanker.

Concluderend kunnen we zeggen dat de elites van Europa en het Westen die op dit moment aan de macht zijn, in al hun domheid het gevaar van klimaatverandering prediken en het gevaar van verarmd uranium negeren door het af te doen als niet gevaarlijk voor de volksgezondheid, terwijl wetenschappers bewijzen dat het dat wel kan zijn. Grote, wat ik nu beschouw als Westers georiënteerde instellingen zoals de Verenigde Naties, willen hun 2030 agenda implementeren, maar negeren verarmd uranium dat Westerse landen stuurden en blijven sturen naar oorlogsgebieden over de hele wereld, met andere woorden, de klimaatwaanzin en alle andere agendapunten zijn voornamelijk gebaseerd op een Westerse ideologie, waar de rest van twee derde van de wereld zich niet mee kan verenigen, zolang datzelfde Westen wapens met verarmd uranium blijft sturen!


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Britse geschenk dat blijft geven – Met uranium bestraalde wind en regen ook voor Polen, Duitsland, Nederland en LondenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWorld Economic Forum naakt uitgekleed
Volgend artikelNa het zien van DIT, begrijp ik nu waarom zovelen “Pro-Israël” zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Net zo als in 1986 ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl radioactieve deeltjes werden door de luchtstroming en naar het Westen gevoerd, er werd gewaarschuwd dat men beter niet snelgroeiende groentes van de akkers kon eten bijv. spinazie ect, enfin giftige chemtrails deeltje blijven niet eeuwig in lucht zeven.

 2. Typisch onze westerse lijers.Ze maken zich druk om het milieu?
  Onze volksgezondheid?Laat me niet lachen!
  Waarom zijn dan Chemours en Tata nog steeds open dan?
  De engelse en amerikaanse ZKM willen heel graag de Donbass hebben en nog liever de Russen van de aardbodem trappen.
  Gelukkig (of helaas) is de heer Putin geen Hitler,maar Groot-Israhel kunnen ze vergeten.
  Dan gaan ze verder met zieken want er liggen 2 grote gasvelden voor de kust van Gaza.
  Die uitbeenders hebben nooit genoeg,tot ze de hele wereld bezitten en dan nog zijn ze niet tevreden.Het aard van het beestje.
  Joenaaithetsteeds was een van de rijkste naties ter wereld tudden 1950 & 2000.
  En maar doorgaan met meer en meer en meer.
  Krijgen ze nu het deksel op de neus of misschien nog veel erger.
  We gaan het meemaken.Spannende tijden,maar de veenbrand is nog lang niet gedoofd.
  Nog lang niet.

 3. De gevolgen van de explosie van een munitiedepot in Oekraïne, waarbij granaten met verarmd uranium werden vernietigd, bereiken Groot-Brittannië

  De gevolgen van de explosie van een munitiedepot in Oekraïne – waar granaten met verarmd uranium (DU) waren opgeslagen – hebben het Verenigd Koninkrijk bereikt . Ironisch genoeg gaf Downing Street dezelfde DU-granaten aan Kiev.
  Volgens een recent onderzoek werd de neerslag van de genoemde explosie gedetecteerd in Zuidoost-Engeland, waarbij in het gebied een stijging van het uraniumniveau met ongeveer 600 nanogram per kubieke meter (ng/m 3 ) werd geregistreerd. De explosie vond plaats in mei toen Russische raketaanvallen het depot in West-Oekraïne verwoestten. >>>

  https://www.naturalnews.com/2023-11-17-fallout-ammo-depot-du-shells-reaches-uk.html

 4. Al die radioactieve stralingen zijn helemaal niet zo gevaarlijk voor de mens, als ze beweren. Ongeveer 100 jaar terug stookte we onze huizen warm met Radium/Uranium. Een blokje van amper 50 gram kon je 20 jaar je huis mee warm stoken. Dat werd verboden, omdat er dan niets aan verdient kon worden.

  Ze moeten ons constant bang maken voor de dood, want anders valt hun angstporno weg die ze al honderden jaren als troefkaart gebruiken tegen ons. Zoals de propaganda verhalen van het ICCP van over tien jaar gebeurt dit…………….. en als we nu niets doen gebeurt dat………. vul maar in wat. Het zijn alle loze doemverhalen, om zo de angst troefkaart te trekken, zodat de burgers hun portemonnee kunnen legen aan deze doemverhalen
  vertellers.

  • Qvic november 19, 2023 Bij 14:07
   Dat klopt wel.
   Er is altijd achtergrondstraling van 0,008 microsievert,maar in het vliegtuig loopt dat zo op naar 0,4!
   Mijn monitor zou als een gek afgaan.
   Collega van mij zat in de trein en zijn monitor gaf wat aan.(niet veel hoor).
   Bleek een man dichtbij hem chemokuur gehad,net.
   Mijn collega had de zwangere vrouw ook kortbij wel even geadviseerd om iets verder te gaan zitten.
   De straling neemt af,exponentieel de afstand.Zo rekenen we dat ook uit als we met rontgen schieten.
   Dus zo bang voor straling ben ik niet.
   Ook kanker is een natuurlijk fenomeen,niet alleen van deze tijd.
   Otzie de ijsman in de alpen gevonden van 5000 jaar terug,was ook kankerlijder.
   Maar het klopt wat je zegt.
   Vroeger werd er GENEESKUNDE onderwezen,nu medicijnen.
   Hety is helemaal niet de bedoeling om je beter te maken.
   Kijk maar bij die cholesterol leugens.
   Nou meneer mevrouw het is zo hoog,u moet de rest van uw leven tabletten slikken!
   En weer een vaste klant van de pharmaceutische industrie.

   • In de bergen is bg straling ook vele malen hoger dan hier.
    Collega nam zijn meters eens mee op vakantie ( ook een keer naar Petten, trouwens. Dat werd me toch een rel..)

   • Ik noem die “medicijnen” al heel lang “chemische symptoom onderdrukkers” die tot doel hebben je ziek te maken en langdurig chronisch ziek te houden. Anders loopt het verdiendmodel vast.

  • Qvic november 19, 2023 Bij 14:07

   Alleen de platte aarde theorie ontbreekt aan je verhaal Qviv, hoe het met Marie Curie is afgelopen toen zij intensief bezig hield met het element Radium, vergeten soms.

   De Oekraïense mannen die zich bezig hielden met het opruimen van de geëxplodeerde kerncentrale in Tsjernobyl, waar de kankers en doodgeboren baby’s de direct betroffene naderhand om de oren vlogen, je verkoopt onzin.

   • He , hallo Adriaan dat de Aarde plat is en door 4 olifanten gedragen wordt die op de rug staan van een reuzenschildpad die door de ruimte zweeft weet ieder weldenkend mens , toch….toch?
    Bovendien hadden we die Radium/Uraniumverwarming niet nodig gehad wanneer de mensheid niet een massaal collectief geheugenverlies had gehad , en we ons het wereldrijk Tartaria nog zouden herinneren dat door een grote moddervloed is vernietigt , waar iedereen gratis energie had uit de lucht gehaald door sterforten en andere oude gebouwen.
    De Waarheid is overal te vinden , je moet hem alleen (willen) zien

 5. Is toch ideal dit !

  Straks kunnen zeggen we wisten het niet,
  En het komt vast door de ukraine oorlog
  En dan weer 10 jaar later
  gut hoe hadden we dat kunnen weten
  Al die kanker door vaxins
  Moeten toch voorzichtiger zijn de volgende keer

  Rechtzaken over vaxinschade ?
  Bewijs het maar
  En dan saboteren ze dat bewijs met gemak
  Want er is ook verarm uranium gevonden /
  gezien, waargenomen /
  kan niet uitgesloten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in