De Russen zijn begonnen met de evacuatie van de regio Kherson, waarbij vrouwen en kinderen en duizenden schoolkinderen het bevel kregen om eerst te vertrekken. De scholen gaan dicht en iedereen bereidt zich voor op zeer dramatische momenten.

De Russen nemen noodmaatregelen omdat de Oekraïners naar verwachting volgende week nog dichter bij de stad komen. Als dat gebeurt, wordt de stad een slagveld, omdat ze onder het bereik van de Oekraïense artillerie komt, schrijft Warnews247.

Dit brengt de mogelijkheid nog dichterbij dat een kernwapen wordt gebruikt op de achterhoede van de Oekraïense strijdkrachten of op een van hun kritieke militaire bases. In geen geval zal Rusland toestaan dat de Oekraïners zo dichtbij komen, want als dat gebeurt, ligt de weg naar de Krim open.

Wat gebeurde ervoor

Vanochtend heeft de Russische gouverneur van de regio Kherson de bewoners opgeroepen het gebied te evacueren te midden van gevechten tussen Russische en oprukkende Oekraïense troepen.

In een op video opgenomen verklaring op de Telegram-app riep Vladimir Shaldo, het hoofd van het bestuur van Kherson, publiekelijk de hulp van Moskou in bij het vervoer van burgers naar Rusland.

“Wij hebben alle inwoners van de regio Kherson voorgesteld om, indien zij dat wensen, naar andere gebieden te vluchten om zich te beschermen tegen raketaanvallen. Ik richt mij tot de leiders van het land (Rusland) en vraag u dit project te helpen organiseren.

Wij, de inwoners van de regio Kherson, weten dat Rusland zijn eigen volk niet in de steek laat.

Elke dag worden steden in de regio Kherson aangevallen met raketten,” zei Shaldo . “Deze aanvallen veroorzaken ernstige schade, in de eerste plaats bij de inwoners,” voegde hij eraan toe, terwijl Oekraïne categorisch ontkent dat het gebieden met burgers treft.

  Rusland heeft gesproken... en het elitaire Westen gruwt

Saldo voegde eraan toe dat degenen die ervoor kiezen het gebied te verlaten, naar de zuidelijke Russische regio’s Rostov, Krasnodar en Stavropol zullen gaan, alsmede naar de Krim.

De informatie over de evacuatie werd later door de Russische overheid ontkend om kort geleden officieel te worden bevestigd.

Rusland: De evacuatie van Kherson begint!

Moskou zal helpen bij de evacuatie van de inwoners van Kherson in Oekraïne, zei de Russische vicepremier Marat Husnulin.

Dit komt nadat het hoofd van de regio, Vladimir Shaldo, die door Rusland is geïnstalleerd, om hulp heeft gevraagd.

Husnulin vertelde de Russische televisie dat:

“In verband met de oproep van het hoofd van Kherson, Vladimir Vasiljevitsj Saldo, heeft de regering besloten hulp te organiseren voor het vertrek van de inwoners van de regio naar andere regio’s van het land.

We zullen iedereen voorzien van gratis accommodatie en alle benodigdheden,” zei Kushnulin.

Volgende week zeer kritisch – vrouwen en kinderen vertrekken

De Russische evacuatieoproep komt slechts een dag nadat Kiev aankondigde vijf nederzettingen in Kherson te hebben heroverd.

Bedenk dat de Oekraïense strijdkrachten vorige week zeiden dat zij in minder dan zeven dagen meer dan 400 vierkante kilometer hadden bezet.

Westerse militaire functionarissen schatten dat de Oekraïense troepen volgende week de Dnipro-rivier in Kherson kunnen bereiken.

  Biden stort van de trap van de VS-China reset af

Vladimir Shaldo, het hoofd van het bestuur van Kherson, verklaarde dat de evacuaties bedoeld waren om mensen te beschermen tegen de beschietingen en voegde eraan toe dat de nadruk lag op gezinnen met kinderen, die zouden vertrekken voor “rust en studie”.

De gebieden waarnaar mensen zouden kunnen worden verplaatst, zijn de Krim en zuidelijke regio’s zoals Rostov en Krasnodar.

Saldo zei dat de Krim ermee heeft ingestemd dit najaar 5.000 kinderen uit Kherson “voor rust” op te nemen.

Krasnodar en Stavropol boden aan om elk 10.000 ouders en kinderen op te nemen.

Ambtenaren uit de regio zeggen dat de scholen gesloten zullen blijven.

De oproep om hulp bij de evacuatie van gezinnen toont aan dat Rusland zich “voorbereidt op een beslissende slag” om de gelijknamige hoofdstad van de regio, schreef Stanislav Belkovsky, een voormalige Kremlin-arts die Poetin-criticus is geworden, op Telegram.

Wat de Britse diensten zeggen

“De Oekraïense strijdkrachten zetten een succesvol offensief voort aan het zuidelijk front. Het bezettingsbestuur evacueert burgers uit Kherson uit angst voor een overname van de stad”, aldus het Britse ministerie van Defensie op Twitter.

In de briefing wordt opgemerkt dat de Russische troepen, die zich begin oktober ongeveer 20 kilometer ten noorden van de sector Hersonas hebben teruggetrokken, proberen een nieuwe frontlijn veilig te stellen.

Volgens de Britse inlichtingendienst wordt er hevig gevochten langs deze lijn, vooral aan de westkant, waar de Russische kant door het Oekraïense offensief niet langer beschermd wordt door de rivier de Inhulets.

  Groen parlementslid klaagt over "koude Bundestag"

De meeste Russische troepen aan deze frontlijn zijn nog steeds luchtlandingseenheden.

“In de afgelopen dagen hebben de Russische bezettingsautoriteiten waarschijnlijk opdracht gegeven om voorbereidingen te treffen voor de evacuatie van een aantal burgers uit Kherson. Waarschijnlijk verwachten zij dat de gevechten zich zullen uitbreiden tot de stad Kherson zelf,” aldus het Britse ministerie van Defensie in een verklaring.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kiev regime vermoordt vluchtelingen die door oorlog verscheurde gebieden ontvluchten en Russische bescherming zoeken (foto’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStrijdkrachten bereiden zich voor op Kiev en NW Oekraïne: De mobilisatie is begonnen in Wit-Rusland en er is een antiterroristisch regime in het land ingevoerd! (Video’s)
Volgend artikelTerwijl de globalisten zich klaarmaken om de wereld op te blazen, moet u zich voorbereiden op TEOTWAWKI omdat de wereld geen ervaring heeft met het stoppen van een oorlog tussen twee nucleair bewapende vijanden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  • Lijkt me totaal niet nodig…. Rusland heeft nog raketten en vliegtuigen.. lijkt me onwaarschijnlijk dat ze zo snel oprukken naar de smalle landengte richting Krim schiereiland. Bovendien staan er nog veel troepen in Melitopol, dus atoomwapen is niet nodig.

 1. Russen gaan het pas ingelijfde toch niet radioactief besmetten.
  Beter een Sarmat op Londen, Sheffield, New York, Denver, of Washington.
  Of op alle 5.

 2. Tenzij er een heel directe, geloofwaardige, ernstige dreiging is voor Rusland zelf zal Rusland als eerste atoomwapens gebruiken.
  De VS aan de andere kant zie ik als een veel waarschijnlijkere kandidaat.

 3. Het evacueren van burgers betekent gewoon dat ze zware gevechten verwachten. Anders dan het westen doet. Rusland er alles aan om het aantal burgerslachtoffers zo laag mogelijk te houden.the

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in