De Universiteit Rutgers in New Jersey, USA, heeft besloten om studenten met een donkere huid vrij te stellen van de eis van correcte spelling en grammatica. Dit gebeurt in “solidariteit met Black Lives Matter” en na de vaststelling van een professor dat correcte grammatica een uitdrukking is van “white supremacy” en racisme.

Rebecca Walkowitz, hoofd van het instituut voor Engelse Taal, heeft op de website van de universiteit aankondigt dat, uit consideratie voor niet-blanken, de vereisten voor studenten met donkere huid om grammaticaal correcte zinnen te kunnen spellen en formuleren nu zijn afgeschaft. De zogenaamde “traditionele” grammatica en spelling moeten worden vervangen door een meer tolerante kijk op diversiteit in de geschreven taal.

Op een universiteit zijn er recentelijk ook aanbevelingen gedaan om bij het corrigeren van essays van studenten die illegaal in de VS verblijven, spelfouten en grammaticale fouten niet in het rood te markeren, maar “cultureel respectvolle feedback” te geven aan de essayschrijver.

“Kritische grammaticale visie” vervangt de traditionele taalregels

Het besluit om spelling- en grammaticavereisten af te schaffen ten gunste van een pedagogie met “kritische grammaticale visie” is een van de verschillende “antiracistische” richtlijnen en initiatieven die Rutgers voor de komende herfst- en lentesemesters lanceert.

Het pakket wordt gecommuniceerd in een brief met de titel “De acties van het instituut in solidariteit met Black Lives Matter” en het doel is een manier te zijn om “bij te dragen aan de uitroeiing van de institutionele structurele onrechtvaardigheden die zwarten, inheemse volkeren en andere mensen van kleur treffen”.

Een van de “systeemonrechtvaardigheden” waarop wordt gewezen is wat men noemt een “dogmatische academische benadering” van de taalkundige zinsconstructie en de grammatica. Door deze af te schaffen, wordt aangenomen dat de nadelen die studenten met een andere achtergrond dan de blanke naar verluidt ondervinden, zullen verdwijnen.

  Trump levert bewijs van verkiezingsfraude: "Biden kan geen president worden"

In plaats daarvan zou de universiteit “de studenten moeten aanmoedigen om een kritisch bewustzijn te ontwikkelen van de diversiteit aan keuzes die op microniveau beschikbaar zijn, met als doel hen te versterken en toe te rusten om vooroordelen over de geschreven taal te bestrijden”.

Studenten moeten “bevrijd worden van de suprematie van de witte taal”

Walkowitz wordt ondersteund door Asao Inoue, hoogleraar en directeur aan het instituut voor ‘Integrative Sciences and Arts’ van de Arizona State University, die als gastspreker aan de Ball State University in Indiana onlangs een speech gaf over “Bevrijd onze zintuigen en pedagogie van de suprematie van de witte taal”.

Inoue, die werd uitgenodigd om deel te nemen aan het programma van de universiteit voor een meer “inclusieve geschreven taal”, verklaarde in zijn toespraak dat “blanke suprematie” is ingebouwd in alle systemen en wees op de “dominante blanke middenklasse” als schuldig aan het reproduceren van dit racisme met hun eisen voor de manier waarop de Engelse taal moet worden gespeld en geschreven.

Volgens Walkowitz doen ze nu niets nieuws, maar versterken ze slechts het huidige beleid als eerbetoon aan de zwarte verslaafde misdadiger George Floyd, die eind mei stierf in verband met een hardhandig politieoptreden.

Nationaal Museum voor Afro-Amerikaanse Geschiedenis & Cultuur waarschuwt voor tekenen van ‘witheid’ waaronder ‘hard werken’, ‘zelfredzaamheid’

Vorig artikelDeense vereniging: Criminele migrantenbende bedreigt en mishandelt daklozen in Odense
Volgend artikelDoor onze mainstream media verzwegen: BLM-beweging schiet 8-jarig Afro-Amerikaans meisje dood
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Laat die zwarten hun eigen universiteiten uit de modder stampen: daar horen we dan nooit meer iets van.Of geef ze voor mijn part onze huidige, marxistiese universitieiten, compleet met joodse, feministiese, homosexuele “professoren” en laat die dan verboden zijn voor blanken ?. Wij hebben in no time weer opnieuw goede, blanke universtiteiten, waar dan uiteraard alleen blanken, dus geen zwarten, jodenen aziaten naar toe mogen. Dan kunnen de zwarten met hun zwarte diploma’s crack gaan dealen, de joden een andere samenleving gaan ontwrichten en de aziaten in andere landen voor de CCP gaan spioneren. Blank is best.

  2. Hahaha. Wel grappig. Toen ik op de lagere school zat heb ik Nederlands geleerd van een Surinaamse leraar. Die heeft ons geleerd dat Rotterdams niet acceptabel was. Want in Suriname moest iedereen perfect zijn voor als de koningin langs kwam. Dus zowel in uitspraak als in grammatica was hij uitermate streng. Zelfs nu twijfelen mensen nog aan m’n geboorte plaats omdat het correct Nederlands is. Maar wel geleerd van een Surinamer.

  3. Oh ja. En dan die opmerkingen over joden? Ik heb het privilege gehad met veel hoog opgeleide joodse mensen te mogen samen werken. En geloof me..ik begrijp die racist opmerkingen niet. Ik ben er alleen maar wijzer door geworden en blij dat ik dat heb meegemaakt. Ik weet niet waar republikein z’n opleiding heeft genoten. Mijn professor was ook joods. Ik bedoel maar…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in