Foto Credit: Presstv.ir

In een verbluffende tentoonstelling van zijn fenomenale militaire bekwaamheid voerde het Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde Korps (IRGC) een ongekende militaire operatie uit als reactie op de terroristische aanval van het Israëlische regime op het Iraanse consulaat in de Syrische hoofdstad Damascus op 1 april.

De vergeldingsaanvallen kwamen na twee weken van strategisch geduld en nauwgezette planning en de uitvoering was gewoon perfect, waardoor het regime en zijn westerse helpers werden verrast, schrijft Ivan Kesic.

De Israëlische aanval op het Iraanse consulaat in Damascus resulteerde in het martelaarschap van brigadegeneraal Mohammad Reza Zahedi, een hoge commandant van de Quds Force van de IRGC, zijn plaatsvervanger, generaal Mohammad Hadi Haji Rahimi, en vijf andere militaire officieren.

Na de laffe aanval, die in strijd was met het internationaal recht en de Conventies van Wenen, beloofden de Iraanse leiders een “beslissende reactie” door gebruik te maken van hun recht op zelfverdediging.

“Als reactie op de vele misdaden van het Zionistische regime, waaronder de aanval op de consulaire afdeling van de Iraanse ambassade in Damascus en het martelaarschap van een aantal commandanten en militaire adviseurs van ons land in Syrië, lanceerde de Aerospace Division van de IRGC tientallen raketten en drones tegen bepaalde doelen binnen de bezette gebieden,” merkte de verklaring van de IRGC begin zondag op.

Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde in een aparte verklaring voor verdere aanvallen op Iraans grondgebied.

De ‘Operatie True Promise’, die zaterdag net voor middernacht van start ging en doorging tot in de vroege uurtjes van zondagochtend, verlamde het regime.

Dit is hoe het zich ontvouwde, met cyberaanvallen gevolgd door militaire aanvallen.

Cyberaanvallen

De meervoudige drone- en raketaanvallen werden voorafgegaan door een reeks hackaanvallen op het elektriciteitsnet en de radarsystemen van het zionistische regime, wat leidde tot massale stroomuitval.

  De muren sluiten zich voor de zionisten

In veel wijken van Tel Aviv werd een grote stroomstoring gemeld als gevolg van de grote cyberaanval op de elektriciteitsinfrastructuur aldaar, zo meldden media.

De Iraanse hackersgroep “Cyber Av3ngers” publiceerde een verklaring waarin het de verantwoordelijkheid opeiste voor het afsluiten van de elektriciteit in verschillende delen van de bezette gebieden.

De groep benadrukte dat het de cyberaanval van het zuiden naar het noorden uitvoerde als reactie op de misdaden van het zionistische regime tegen het Palestijnse volk in Gaza.

Eerder op de avond werd ook gemeld dat de radars van het Zionistische regime werden aangevallen door hackers, waardoor het luchtruim boven de bezette gebieden moest worden gesloten.

De Iraanse hackersgroep Hanzaleh Bammad eiste de verantwoordelijkheid op, publiceerde beelden en verklaarde dat hun actie een reactie was op de recente aanval van het Israëlische regime op het Iraanse consulaat.

Golven van drone-aanvallen

Rond 23.00 uur Iraanse tijd lanceerde de lucht- en ruimtevaartdivisie van de IRGC officieel een militaire vergeldingsoperatie tegen het zionistische regime, waarbij minstens vier golven van droneaanvallen werden uitgevoerd.

De eerste golf omvatte tientallen Shahed-136 kamikaze-drones, geschat op ongeveer 100 stuks, waarvan de zwerm ook werd vastgelegd door privé camerabeelden in Iran en Irak.

Shahed-136 is een deltavleugelige, laag-waarneembare en laag-signature zweef-munitie met een bereik van 2.000 km die een granaatkop van 50 kg draagt.

Dit type onbemand luchtvaartuig (UAV) werd eerder gebruikt om het hoofdkwartier van terroristen in de noordelijke regio van Irak te vernietigen, maar dit is de eerste keer dat Iran het in grote aantallen en met een bereik van meer dan 1.000 kilometer gebruikt.

Shahed-136 maakt gebruik van een Iraanse zuigermotor en heeft een snelheid van ongeveer 200 km/u, wat betekent dat het een vlucht van ongeveer vijf uur nodig had voor de inslag.

Na de eerste golf volgden nog drie golfaanvallen met tussenpozen van ongeveer een half uur, en naar schatting werden er in totaal 400 tot 500 drones gelanceerd.

De social media staan bol van de Iraanse vergeldingsaanvallen, waarbij netizens Iran prijzen voor het feit dat het de daad bij het woord voegt en de belofte nakomt met zijn ‘Operatie Ware Belofte’.

  Israëlisch Flashpoint - Plaatselijke schermutseling? Of het begin van een grote wereldwijde Black Swan?

Salvo’s met kruisraketten en ballistische raketten

De volgende stap in de militaire vergeldingsoperatie was de lancering van een reeks kruisraketten en ballistische raketten, die naar verluidt gepaard gingen met gelijktijdige drone- en raketaanvallen door de Verzetsgroepen uit Irak, Jemen en Libanon.

Het is nog niet officieel bekendgemaakt welke raketmodellen betrokken waren bij de enorm succesvolle operatie, hoewel ten minste enkele van de ballistische raketten naar verluidt Kheibar Shekan waren.

De Kheibar Shekan is een medium-afstands ballistische raket met vaste brandstof, een bereik van 1450 km en een granaatkop van een halve ton, die bekend staat om zijn grote wendbaarheid in de landingsfase.

Er zijn ook berichten dat de Fattah hypersonische raketten werden gebruikt, wat moeilijk te beoordelen is op basis van de beschikbare nachtbeelden omdat hun eindsnelheid vergelijkbaar is met die van de nieuwste ballistische raketten, en ook of en hoeveel ze manoeuvreerden.

Teheran heeft de locaties van de doelwitten niet bekendgemaakt, en hoewel de zionistische autoriteiten de bevolking hebben opgeroepen om video’s van Iraanse aanvallen niet te publiceren, zijn er tientallen uitgelekt op het internet, die getuigen van uitgebreide en precieze treffers.

Zoals correct vermeld in een eerdere analyse van de Press TV website, waren de belangrijkste doelwitten de militaire bases van het Zionistische regime, van de Golan Hoogvlakte tot de Negev woestijn.

Scott Ritter, een Amerikaanse militaire expert, verklaarde op het X platform (voorheen bekend als Twitter) dat ten minste zeven hypersonische raketten de Nevatim luchtmachtbasis hadden geraakt en dat er geen enkele werd onderschept.

Deze luchtmachtbasis ligt in de Negev woestijn en huisvest de zionistische F-35 vliegtuigen die werden gebruikt bij de terroristische aanval op het Iraanse consulaat in Damascus.

  Israël bombardeert Palestijnse vrouwen en kinderen die Noord-Gaza ontvluchten, vermoordt er 70 (18+ Video's)

Verschillende privé camerabeelden, genomen van een afstand, getuigen van een reeks snelle en krachtige treffers door ballistische of hypersonische raketten, wat eens te meer de tekortkomingen bewijst van de veel overdreven Israëlische (militaire) luchtverdedigingssystemen, waaronder de zogenaamde Iron Dome.

De luchtmachtbasis huisvest ook F-15 en F-16 eenheden, evenals grote magazijnen met dure miljarden dollars kostende wapens, dus het was een van de primaire doelen van de nauwkeurige Iraanse aanvallen.

De beelden bevestigen dat Ramon Air Base, een andere belangrijke basis in de Negev, ook werd geraakt door meerdere raketten, die een spoor van vernieling achterlieten.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Israël wanhopig over mogelijke Iraanse vergeldingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF-gelinkt onderzoek wijt ‘versnelde veroudering’ aan piek in turbokanker onder jongeren
Volgend artikelDr. Coleman: Ze willen je vermoorden – Dit is hoe ze het zullen doen (Nederlands transcript)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. Een volgende stap in de ellende die onze wereld steeds minder leefbaar maakt. Toch vraag ik me af wat er werkelijk aan schade is als gevolg van deze uitgebreide raketaanval. MSM doet alsof er vrijwel niets gebeurd is maar, tja….dát is MSM. Is dit niet een uitgelezen moment voor Israël om z’n grondtroepen Gaza te laten binnentrekken om de genocide waar ze al een poos mee bezig is, te intensiveren? Het zaakje lijkt, net als alle andere zionistische zaakjes, wederom te stinken maar het is zeer prematuur om dit te kunnen beoordelen. Het blijft wel bizar: op 7 oktober 2023 drong een Hamas groep door de uitermate goed beveiligde grens van Israël en de gevolgen hebben we uitgebreid kunnen volgen. En nu beweert MSM dat zo’ n 99% van de drones en raketten uit Iran voortijdig onschadelijk zijn gemaakt. Blijkbaar beschikt Israël over zeer geavanceerde apparatuur maar is er een grote willekeur wanneer dit gebruikt mag worden. Het hele verhaal is verre van waterdicht te noemen en als zelfs een leek als ik dit zie, wat vinden mensen met meer inzicht in dit gebeuren hier dan van??? Kan iemand mij dit duidelijk maken?

 2. Wat heb ik heerlijk geslapen vannacht en gedroomd……………….blijkt dat het geen droom was……………top en bedankt Iran, vernietig deze regering van Israël ( hell)

  • Kijk, Armoldus dat is nu zo raar. Iran doet een vergelding omdat hoge officieren officieren door Israël zijn vermoord. Maar zij pakken geen hoge officieren terug en schieten wat vuurpijltjes af. Pak inderdaad de regering van Israël. Iran staat zo nog voor lul ook.

   • Inderdaad met wat drones die uren onderweg zijn ga je de schurken staat geen pijn doen dat moeten de ayatollahs toch ook weten .wat is het werkelijke doel van deze zinloze actie ,de olie prijs doen stijgen tot ongekende hoogte ?

   • Dit is inderdaad wat ik dacht, wat een domme reactie van Iran. Bel ze eerst op en zeg dan nog waar & hoe en dan pas aanvallen ” sarcasme” … Een onaangekondigde aanval is toch het beste wat ze hadden kunnen doen… Wat een gedoe, vind het maar raar.

 3. het is nu wachten op de volledige informatie over de Infrastructuur van de Joodse instellingen..en wapenopslagpaatsen… hetgeen nu beschreven werd lijkt me verdorie een indrukwekkende aanval…👍💪🇮🇷❗ zowel de Joden én de US.. zullen behoorlijk schrikken… zoiets van we zijn nergens meer veilig…

 4. Kunnen ze de radars van het WEF regime hier ook niet eens hacken dan hebben we misschien eens normaal weer, ik kan die smerige gore zooi boven m’n kop niet meer zien.
  Max Igan zijn laatste video komt uit Kroatië waar hij nu is en hij begint gelijk over die smerige zooi daar en in Mexico gebeurd het niet, we are fucked.
  https://thecrowhouse.com/mindwar.html

 5. Wel vreemd dat de website Niburu, spreekt van een minimale schade en dat de meeste raketten zijn onderschept, en dat een ene heer Flipse zelfs spreekt over het mogen gebruiken van kernwapens, het zal wel aan mij liggen, maar wat is dat toch met al die mensen, stop toch dat gemoord en ellende.

  • Idem een heel artikel bij Xander nieuws, dus wat is er nu gebeurt, afwachten maar denk ik, en zelf op zoek en proberen te filteren wat wel waar is of misschien waar is.
   Rare tijd.

   • Ja bij Xander nieuws stond dat vrijwel alles onderschept was. Pfff, zo zie je de “kleur” van die websites en over Flipse heb ik geen goed woord meer over sinds zijn optreden bij forum Inside. Gelukkig is frontnieuws als ongeveer de enige site met objectieve informatie én gewoon twitter linkjes naar de beelden. Die vertellen een heel ander verhaal. Xander nieuws bezoek ik vanaf nu niet meer, onbetrouwbaar. Het verhaal dat Iran de Al-Aqsa moskee zou willen vernietigen geloof ik ook niet.

  • Ab Zioflipse incl velen van PVV zie ze ook bij (zi)ON(ist) regelmatig, ze staan 100% achter IS RA EL nog steeds… dus tja, dat zegt genoeg over dat soort, al zeggen ze ook veel goede dingen over oe het in NL vergaat, lijkt het of ze het niet doorhebben dat veelal de zionisten er via via achter zitten, via via al banken/handel/enz.

  • Robbie,
   Ik heb die Flipse een tijdje geleden horen praten met 4 personen aan tafel, 2 personen waren echte zionisten waaronder hij, Flipse heeft contacten bij het Zionisten leger dus, Baudet zat ook aan tafel en die liet zich niet zo uit als 2 anderen aan tafel, Ab Gietelink had het hier erg moeilijk mee, mensen bombarderen, laten sterven van de honger, genocide die Flipse staat pal achter de zionisten, en dat mag hij van mij maar ik moet niks van dit soort figuren hebben, ze zijn selectief, niet over het ene onderwerp moord en brand schreeuwen en bij het anderen onderwerp doen alsof je ergens voor staat, althans zo sta ik in het leven, groet aan U!!!

 6. Álle westerse leiders, die overigens allen van koning David afstam en, creeeren zelf gevaarlijke situaties m, dan moet het volk 100 miljard aan de NAVO betalen en gaan zij de reddende engel uithangen….

  Ofwel álle Westere leiders, die afstammelingen van koning David afstammen, zijn zwarte engelen…..

  https://www.facebook.com/Lamoraal

 7. Volgens de regimepers zouden de meeste drones en raketten neergehaald zijn, en degenen die niet neergehaald zijn zouden alleen maar lichte schade veroorzaakt hebben, en er zou één lichtgewonde zijn.
  Belachelijk tot en met.
  Ik denk dat de schade enorm zal zijn.
  Prachtig van Iran dat ze geen steden als doelwit hadden, alleen militaire basissen.

  • Ik geloof niet dat er zoveel schade is. Maar dat is goed, Iran heeft zijn wraak en kan over tot de orde van de dag. Al moet ik wel zeggen dat ze zwaar voor lul staan. gut was dit het nou! Moesten ze nou daarvoor weken van te voren schreeuwen? Ze kunnen ook niks.

   • Dat is de bedoeling van de regimepers, de indruk geven dat Iran geen harde slagen heeft kunnen uitbrengen. En jij lijkt dit te geloven.

   • Oekraïne zegt ook steeds dat het vrijwel 99 van de 100 projectielen onderschept dat is net zo ongeloofwaardig als deze situatie.

  • at Frank, bovendien hebben ze kunnen laten zien dat ze zeker tot in bv IS RA EL kunnen komen en lang niet alle raketten onderschept kunnen worden, so be warned, next time it can become ‘personal’ dus bv op wat Satanist huizen persoonlijk.

 8. Mooi is dat Iran geen gezichtsverlies heeft geleden isreal doet niets omdat ze niet mogen/kunnen escaleren. Druppel, plas en bleef zoals het was.

 9. Ik ben er een keer ingetrapt Frank. Dat was bij de eerste Golfoorlog. Irak zou niet te verslaan zijn. Volgens het Iraakse nieuws dan. Nou dat hebben we gezien. Dus ik neem dit met een korreltje zout. Maar bijvoorbaat mijn excuses als het anders is.

  • Dat hebben ze niet, anders hadden die honden wel gejankt om te mogen vergelden. Niemand steunt Israël meer. En dit plaagstootje maakt het pijnlijk duidelijk. Maar denk gerust anders. Maar helaas weer geen doom vandaag, het zou eens keer tijd worden toch? Over tot orde van de dag.

   • En als ik het heb over honden bedoelde ik de opportunistische honden in de Knesset. Ze krijgen geen steun n.a.v. die massale slachtingen in Gaza. En dat hebben ze helemaal zelf gedaan. Maar we wachten de komende uren af. Maar hier blijft het bij is mijn overtuiging. En anders hebben eens een keer echte doom. Het duurt en het duurt maar. Kom jongens de beuk erin.

   • Een Utrechtse hooligan heeft zwaarder vuurwerk in huis!

    Men weet het verschil niet meer tussen een raket en een brandende kaars.
    Vanmorgen breaking news, laat me niet lachen, op geen van de beelden waren opstijgende raketten van de iron dome te zien…. Het lijkt wel 1 grote fake show. De gezworen vijand van israhel, tuurlijk! Het draait allemaal om geld en om het verwezenlijken van het grote plan, en daar passen het slopen van de westerse economieën beter bij!

 10. Niettemin. Dit is de eerste keer dat Iran het niet proxy doet, maar Israël open en bloot RECHTSTREEKS aanvalt.
  Het is dus menens, van beide zijden, nu of nooit. In de existentiële clash om het enige ‘mandaat’ tussen ‘heilige religies’.
  Oekraïne, waar de Russen zich hebben laten vastpinnen, was een middel tot doel. De coalitie VS/Israël heeft vrij spel. Waartoe dat kan leiden heeft iedereen in Gaza kunnen volgen.

  • Dat hebben we inderdaad in Gaza gezien. Maar de NATO is druk met Oekraïne en China gaat met Taiwan de banden aanhalen las ik. Israël staat alleen. En dat hebben ze zelf gedaan. Geen medelijden mee. Toen ze bedreigd werden had ik sympathie voor ze. Maar ze doen de holocaust eens effe dunnetjes over. Wat ben je dan? Welke rechten heb je dan nog? Niet veel meer wat mij betreft. Mijn sympathie voor Israël is voor altijd kapot. En dan weet ik waarschijnlijk nog niet eens een kwart hoe ze in Gaza huis houden.

   • Precies. Maar het gaat niet om ‘sympathie’, maar de totale oorlog om het bestaan. Niet alleen van verschillende staten, maar ook van eeuwenoude religies en culturen. Er is geen uitweg en de ‘oplossing’, zoals deze zich aanstonds zal voltrekken, zit al jaren in het vat.

 11. Alle westerse leiders, die overigens allen van koning David afstammen, creëeren zelf gevaarlijke situaties, dan moet het volk 100 miljard aan de NAVO betalen en gaan zij de reddende engel uithangen….

  Ofwel alle Westere leiders, die van koning David afstammen, gedragen zich schandelijk als gevallen engelen…..

  https://www.facebook.com/Lamoraal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in