Pixabay

De VS en Europa – de Britten in het bijzonder – hebben het niet meer in de hand en schenden het internationaal recht door militaire aanvallen uit te voeren in Jemen, Syrië en Irak. Het Westen beweert dat het een daad van zelfverdediging is, maar in plaats van het doden of arresteren van specifieke individuen die verantwoordelijk zijn voor de aanvallen, zijn ze bezig met collectieve bestraffing. Ik denk dat we op een punt komen waarop de woede tegen het Westen gaat overkoken en de VS en Europa een koekje van eigen deeg krijgen. Dit was allemaal te voorkomen, maar de VS en Groot-Brittannië hebben hun burgers ervan overtuigd dat aanvallen op het buitenland zonder de steun van de VN volledig gerechtvaardigd is. Dat is het niet. Deze acties versnipperen de internationale steun voor de door de VS uitgeroepen “op regels gebaseerde internationale orde”, schrijft Larry Johnson.

Het meest recente incident dat tot verontwaardiging leidde, was een aanval met een hellfire-raket in Bagdad.

Volgens CENTCOM was Abu al-Saadi het enige doelwit van de aanslag in Bagdad. Volgens hen was hij verantwoordelijk voor aanvallen op Amerikaanse bases.

Volgens een pro-verzetsbron dicht bij de PMU werd al-Saadi alleen in een auto vermoord zonder dat er andere metgezellen werden vermoord, in tegenstelling tot de aanvankelijke berichten over een tweede persoon.

Andere verslagen melden dat de gerichte moordaanslag de voertuigen van Kataib Hezbollah commandanten trof, namelijk Abu Baqir al-Saadi en Hajj Arkan al-Alaywi.

De Verenigde Staten onderhouden ogenschijnlijk vriendschappelijke betrekkingen met de regering van Irak. De normale procedure onder de “op regels gebaseerde internationale orde” vereist dat de Verenigde Staten een aanklacht indienen tegen de vermeende daders van de bomaanslag op de Tower 22 en deze vervolgens voorleggen aan de regering van Irak met een verzoek tot arrestatie en uitlevering. In plaats van een diplomatieke route te volgen, voerden de Verenigde Staten een oorlogshandeling uit op het soevereine grondgebied van Irak. Deze daad geeft Irak – opnieuw onder de “op regels gebaseerde internationale orde” die door de Verenigde Staten heilig wordt verklaard – het recht om terug te slaan tegen Amerikaanse doelen.

  Voorzichtig met Hamas - met reden

In de onmiddellijke nasleep van de moord, gingen Irakezen de straten van Bagdad op om te scanderen, “God is groot, Amerika is de grote Satan”…

Ik zou geen Amerikaanse diplomaat of CIA-officier in Bagdad willen zijn. Ze zullen een doelwit worden en het zou me niet verbazen als ze worden aangevallen. Dit soort acties doet niets af aan het enthousiasme om Amerikaanse bases en personeel in Irak aan te vallen. Integendeel.

BREAKING: Met Harakat Hizbullah al-Nujaba voorop in solidariteit met Kata’ib Hizbullah, heeft het Islamitisch Verzet in Irak zojuist de illegale VS ZOG basis op Al-Omar olieveld in Syrië’s Deir Ezzor aangevallen! Zelfmoorddrones hebben gigantische explosies veroorzaakt!

Zie dit niet alleen als de strikeback voor Hajj Abou Baqir al-Saadi (https://t.me/Cultures_of_Resistance/25916?single) (R.A.)! Nee, bezetters! Dit is nog maar het begin!

Ik geloof dat er de komende dagen een aanzienlijke toename zal zijn van aanvallen op Amerikaanse bases en personeel in de regio. Dit zal waarschijnlijk leiden tot verdere aanvallen van Amerikaanse troepen op doelen in Irak, wat het Iraakse volk alleen maar woedend zal maken en de Iraakse regering zal dwingen om te eisen dat de VS haar troepen terugtrekt. In het ergste geval verbreekt Irak de betrekkingen met Washington.

Irak is niet de enige die boos is op de capriolen van Washington. Biden’s spreekbuis voor de nationale veiligheid, John Kirby, heeft de afgelopen vierentwintig uur ernstige schade aangericht met deze domme opmerking:

On-the-Record Press Gaggle door NSC Coördinator voor Strategische Communicatie John Kirby – Witte Huis, 6 feb 2024

Q Hé, Kirby. Heel erg bedankt dat je dit doet. Als Amerika het heeft over een gijzelingsovereenkomst, maakt die dan deel uit van een grotere normalisatieovereenkomst met Saoedi-Arabië, of hebben we het hier over twee verschillende paden?

  Zwitsers hotel weigert Joden ski's

MR. KIRBY: Nee, dit zijn twee verschillende dingen. […]

Tegelijkertijd voerden en voeren we nog steeds besprekingen met onze tegenhangers in de regio, Israël en Saudi-Arabië – uiteraard de twee belangrijkste – over pogingen om verder te komen met een normalisatieregeling tussen Israël en Saudi-Arabië.

Dus ook die gesprekken zijn nog gaande. We hebben zeker positieve feedback gekregen van beide partijen dat ze bereid zijn om die gesprekken voort te zetten. Maar dat is een apart spoor en niet specifiek gerelateerd aan het proberen om deze verlengde humanitaire pauze in te stellen. Beide zijn echter erg belangrijk.

De Saoedi’s lieten er geen gras over groeien om een scherpe afkeuring uit te spreken:

Deze brief is diplomatieke spraak voor het uitschelden van de Verenigde Staten voor leugenaar. Het Biden-team heeft niet geleerd dat je van koeienmest geen smakelijke chocolademousse kunt maken.

De woede tegen het Westen beperkt zich niet tot het Midden-Oosten. Er is vanavond een video geplaatst waarop te zien is hoe een paar Russische heren Britse diplomaten confronteren in een restaurant in Moskou. De woede is echt en neemt toe.

Als de schoen aan de andere voet stond en een buitenlandse regering een aanslag pleegde in Washington of Londen, zouden de VS of de Britten dan achterover leunen en niets doen? Natuurlijk niet. De Verenigde Staten zijn gewend geraakt aan het moedwillig gebruiken van militair geweld zonder een duidelijk strategisch doel. Dit is niet iets unieks voor Biden. Obama deed het, George W. Bush deed het en Bill Clinton deed het. De Verenigde Staten zijn er in het verleden mee weggekomen zonder dat er een significante terugslag was die de effectiviteit en competentie van hun militaire macht in twijfel trok.

  Andrei Martyanov: Rusland en Iran behouden sterk militair technologisch voordeel ten opzichte van de VS en Israël

We zijn nu getuige van een keerpunt. Het gebruik van militaire proxies door de VS in Oekraïne en Syrië wordt letterlijk in hun gezicht opgeblazen. Hetzelfde geldt voor Jemen. De VS zal doorgaan met bombarderen en de Houthi’s zullen doorgaan met het lanceren van antischipraketten en drones. Dit stevent af op een escalatie die de VS zich niet kan veroorloven, zeker niet in een verkiezingsjaar. Amerikanen zijn psychologisch niet bereid om te verliezen. Dat was de boodschap van George Patton.

Wanneer de Verenigde Staten echter doorgaan op de huidige weg van bombarderen om vrede te bereiken, zullen ze falen, en wel op spectaculaire wijze. Zowel in Oekraïne als in het Midden-Oosten. Als dat gebeurt, zal Amerika op zijn kop staan. Ik zeg niet dat de Verenigde Staten in theorie niet in staat zijn om een militaire overwinning te behalen, maar om die koers te varen zou de Verenigde Staten een massale mobilisatie en een herstructurering van de economie moeten ondergaan om opnieuw een bekwame industriële basis te creëren die een dergelijke inspanning kan ondersteunen en volhouden. Dat gaat niet gebeuren. De huidige militaire campagnes van de VS zullen eerder de Amerikaanse invloed overzee vernietigen en binnenlandse onrust aanwakkeren die chaos zal veroorzaken over de hele breedte van Amerika. De mensen van de Verenigde Staten zullen een harde les leren – er zijn grenzen aan wat je met conventionele militaire macht kunt bereiken.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Israëlische Apache helikopters doodden eigen soldaten en burgers op 7 oktoberVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHongarije: Jullie kunnen EU-sancties tegen Tucker vergeten
Volgend artikelGrote zorgverzekeraars wijzigen polissen om dekking uit te sluiten voor verwondingen of ziekte tijdens oorlog, oproer of opstand
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Hoeveel inwoners zijn er in Europa… alleen de toplaag wil WO3. Zo’n 99,99% van de inwoners van Europa wil helemaal geen oorlog en andere crisissen… alleen de 0,001% die zelf niet hoeven vechten en niks verliezen, die willen oorlog. De psychpaten die ons gijzelen doen alles voor winst en macht. Ze zijn in 1 middag te arresteren en te executeren, maar de 99,99% loopt met gebogen hoofd naar de gehaktmolens waarmee de 0,001% ons vernietigd.

  • @Theme Ik denk dat de toplaag van Europa ook maar puppets van het topje van de piramide zijn. Een klein percentage van de wereld bepaald wat er gebeurt, niet een klein percentage van Europa. De personen die écht aan de touwtjes trekken krijgen we zelden te zien en zijn ook nooit in het nieuws. Het is voor gewone burgers ook niet mogelijk om deze mensen te arresteren en executeren vrees ik. Deze mensen zijn al honderden jaren en meerdere generaties bezig met een plan de wereld en haar bevolking te bezitten en tot slaaf te maken. Wat we als individu kunnen doen is weigeren en niet bang zijn. Ze zien ons graag bang en gehoorzaam 😉

   • Precies en daarom doet ik niet meer mee sinds 2020 met die covid hoax heb nooit zon mond condoom gedragen en als ik een winkel binnenkwam kwamen ze als bijen op me af en dan vroeg ik nou wat dacht u hier tegen te doen ooit gehoord van art 1 van de grondwet ach ik ik ben te oud(73) om met die kinderachtige spelletjes mee te doen . Ik heb toen een powerpoint overzicht gemaakt wat er gaat komen en hoe ze zich konden wapeenen voor de watersport vereniging om te waarschuwen maar het bestuur vond het niet nodig(ze zeiden toen nog net niet dat ik een wappie was) het enige wat ik zei is Ik hoef geen gelijk te hebben ik krijg gelijk en het is allemaal uitgekomen ook met de prikken ook toen zei ik al met Johan Cruijffte citeren: elk nadeel heeft zijn voordeel en mijn opmerking was meer plek op de parkeerplaats😁

 2. Het gaat hen om de ontvolking van de aarde, om “het klimaat te redden”, want dat is de grote leugen die zij nodig hebben voor hun geplande democide op de mensheid. Als dat niet lukt via de ‘medische weg’ dan gaan ze het via WO-III doen. Wat we nu meemaken in Oekrainazio en Palestina zijn de voorbereidende conflicten om alles op springen te zetten. Het wachten is op de volgende false-flag aanslag.

  Dus, als wij het toelaten zal het eerst nog heel veel erger worden, voordat het ooit mogelijk ‘beter’ wordt… maar ik denk dat wij dat zelf niet meer gaan meemaken.

 3. Bedenk welke agenda het topje volgt, volledig satanisme. Hun geloof is in de antichrist die zal regeren vanuit de nieuwe tempel in Jeruzalem. Lees Daniël en Mattheus 24, het boek openbaringen enz. Erg typisch dat ze precies dat bewerken wat in de bijbel staat, dat zou genoeg moeten zeggen lijkt mij

   • Deze dingen moeten plaatsvinden, daarom ook de druk op de ketel en de richting die ze volgen.. dat houd ook in dat er voorspellingen te maken zijn van wat er nog gaat komen. De tempel van de antichrist staat nog niet, er staat nu nog wat anders.. dat gaat volk tegen volk worden, en natie tegen natie, precies zoals in het woord omschreven staat, hongersnoden, epidemieën, aardbevingen (gebeurt al maar word nog vele malen groter), een verdrukking, zo groot heeft de mens nog niet eerder meegemaakt en zal het ook niet meer meemaken.. kun je je daar op voorbereiden als mensje? Ja, geestelijk of spiritueel, hoe je het ook begrijpt
    Richt je op het goede en vrees het kwade niet, het kwade is al overwonnen 🙌🙌❤️

 4. Dat die Russen die Britten niet in elkaar rammen versta ik niet. Die arrogante smerige Britten hebben het lef nog om te gaan dineren in Moskou? Diplomaat of niet, ze leken toch niet zo, gewoon een knok ploeg en op de oude manier tot moes slaan ja. En dan ergens droppen dat niemand ze nog herkent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in