Twitter's CEO Jack Dorsey, screenshot Twitter

Nadat Twitter links naar de ernstige onthullingen van de New York Post over Democratische presidentskandidaat Joe Bidens en zijn zoon had gecensureerd, werd Twitter’s CEO Jack Dorsey opgeroepen voor een Senaatshoorzitting. Op dinsdag was het weer tijd en deze keer werd Dorsey ook verantwoordelijk gehouden voor het feit dat Twitter berichten over verdenkingen van onregelmatigheden en verkiezingsfraude in verband met de recente presidentsverkiezingen heeft gemarkeerd, waarbij het platform zijn eigen “waarschuwingsteksten” begon te plaatsen – iets wat onder andere president Donald Trump heeft getroffen.

Een van de vele voorbeelden op Twitter is deze tweet van president Donald Trump: “Het percentage geweigerde Mail-In Ballots is dit jaar 30 X lager in Pennsylvania dan in 2016. Daarom hebben ze onze stemmers en waarnemers uit de ‘HEILIGE’ stemmen tellen-ruimtes gehouden!”

Men kan de de Twitter “waarschuwing” zien die zegt: “Deze bewering over verkiezingsfraude wordt betwist”. 

Net als in het vorige geval met de New York Post, toen zowel Twitter als Facebook delingen van het artikel censureerden, is het de Republikeinse senator Ted Cruz die Jack Dorsey tegen de muur duwt.

In het nieuwe verhoor van Cruz met Dorsey stelde de senator dat Twitter als uitgever optreedt wanneer het willekeurig de distributie van nieuws censureert en markeert.

“Bent u een expert in verkiezingsfraude?”, vraagt Cruz.

  Douglas Murray: De Verenigde Staten hebben alle voorwaarden voor een burgeroorlog

“Nee, dat ben ik niet”, antwoordt Dorsey.

“Nou, waarom plaatst Twitter dan momenteel waarschuwingen op vrijwel elke verklaring over verkiezingsfraude?”, vraagt Cruz.

“We koppelen gewoon naar een bredere discussie zodat mensen meer informatie hebben”, beweert Dorsey.

“Nee, dat doet u niet. U heeft een pagina geplaatst waarop staat: “Verkiezingsfraude, van welke aard dan ook, is uiterst zeldzaam in de Verenigde Staten”. Dat is geen link naar een bredere discussie in de Verenigde Staten. Dat is het innemen van een omstreden politieke positie, en bent u een uitgever als u dat doet.

U heefthet recht om een politieke positie in te nemen, maar u mag niet doen alsof u geen uitgever bent en daardoor een speciale voorkeursbehandeling krijgt onder de 230 Act”, verklaart Cruz.

Cruz brengt Dorsey verder in het nauw door het beleid te ontmaskeren dat hem tot uitgever maakt.

Cruz verklaart ook dat Twitter op een bevooroordeelde en selectieve manier handelt. Het nieuws in de New York Post werd gecensureerd met verwijzing naar het feit dat het zou komen van “gehackt materiaal” – wat het niet deed, maar tegelijkertijd informatie over de vermeende belastingaangifte van president Trump zonder problemen verspreiden, ook al is het een federale misdaad om dit te doen zonder toestemming van de persoon in kwestie.

In het verleden heeft men nepnieuws over de vermeende Rusland-connecties van Trump jarenlang vrijelijk verspreid, iets waarvoor geen enkel concreet bewijs bestond en dat later als bedrog werd onthuld.

  Covid-concentratiekampen? Nieuw Amerikaans wetsvoorstel adviseert detentiecentra voor "ziektedragers"

In het debat over de grote platforms zijn sommigen van mening dat deze platformgiganten de bescherming zouden moeten verliezen die ze hebben op grond van artikel 230 van de Communications Decency Act, omdat ze meer als uitgevers dan als neutrale platforms optreden.

Tijdens een vorige hoorzitting in oktober heeft Cruz Dorsey gegrild over dezelfde kwestie van selectieve handhaving van de servicevoorwaarden en de censuur van het platform.

“Mr. Dorsey, wie heeft u verdomme gekozen en u de leiding gegeven over wat de media mag melden en wat het Amerikaanse volk mag horen? Waarom gedraagt u zich nog steeds als een Democratische super PAC, die meningen het zwijgen oplegt die in tegenstelling zijn tot uw politieke overtuigingen?”, donderde Cruz tegen de social media tsaar.

Mainstream media hullen zich wederom in stilzwijgen: Blanke studente en vader door zwarte doodgeschoten in hun voortuin

Vorig artikelHoofd VS Federale Verkiezingscommissie: als Sidney Powell beweert bewijs te hebben van verkiezingsfraude, dan geloof ik haar
Volgend artikelDe profetie van paus Johannes Paul: “Islamitische hordes zullen Europa binnenvallen vanuit Libië”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in