Sinds Twitter onderworpen is geweest aan een datahack wordt het bedrijf beschuldigd van linkse blacklisting van rechtse gebruikers. – De samenzweringstheoretici hadden gelijk. Twitter heeft gelogen, zegt RT’s Murad Gazdiev.

Het was afgelopen woensdag dat de microblog provider Twitter werd onderworpen aan een grote data-inbreuk.

De aanvallers hadden zich gericht op 130 gebruikersaccounts en slaagden erin om in 45 van hen te komen, van waaruit ze onder andere gebruikersinformatie kaapten. Onder andere Joe Biden en Barack Obama werden gehackt.

“Ze hebben met succes een klein aantal medewerkers gemanipuleerd en hun referenties gebruikt om toegang te krijgen tot de interne systemen van Twitter, inclusief het doorbreken van onze twee-factor-authenticatie. We weten nu dat ze toegang hebben gekregen tot tools die alleen beschikbaar zijn voor medewerkers om zich op 130 Twitter-accounts te richten. Voor 45 van die accounts konden de aanvallers een wachtwoordreset uitvoeren en op het account inloggen”, schrijft het bedrijf over de hack op zijn blog.

De New York Times meldt dat het anonieme tieners waren die erin slaagden om in het interne systeem van de internetgigant te komen.

Volgens RT onthult de hack de “vuile kleine geheimen” van Twitter, meer in het bijzonder screenshots van het controlepaneel van Twitter die suggereren dat het bedrijf systematisch bepaalde soorten gebruikersaccounts op een zwarte lijst zet.

De hackers zouden deze afbeeldingen hebben gelekt en Twitter zou ze nu verwijderen van iedereen die ze verspreidt.

Twitter’s admin panel heeft een knop genaamd ‘Trends Blacklist’. Dus ja, Twitter loog, ze bewerken trends handmatig. Degenen die pleiten voor geweld kunnen blijven. Ze zijn geen platform. Ze zijn een uitgeverij. Schaf Sectie 230 af, schrijft altright profiel Mike Cernovich.

De samenzweringstheoretici hadden gelijk. Het blijkt dat Twitter loog. Jarenlang beweerden ze dat ze geen zwarte lijsten hadden. Nu weten we dat ze bestaan. Ze marginaliseren stemmen en sluiten mensen uit van zoekresultaten en virale onderwerpen. Dit is de ergste vorm van censuur. Degene waarvan niemand weet dat hij bestaat. En nu proberen ze wanhopig de sporen achter hen te wissen, zegt RT’s programmaleider Murad Gazdiev.

Als je politiek rechts bent, zal Twitter alles doen om je kansen te beperken om anderen te bereiken of je afsluiten, zegt debater Brandon Straka tegen het Russische tv-kanaal.

Zo gaat Trump social media dwingen om te stoppen met censureren

Demonstratie tegen "wit racisme" na een aanval op een Aziaat door Afro-Amerikaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here