Sinds Twitter onderworpen is geweest aan een datahack wordt het bedrijf beschuldigd van linkse blacklisting van rechtse gebruikers. – De samenzweringstheoretici hadden gelijk. Twitter heeft gelogen, zegt RT’s Murad Gazdiev.

Het was afgelopen woensdag dat de microblog provider Twitter werd onderworpen aan een grote data-inbreuk.

De aanvallers hadden zich gericht op 130 gebruikersaccounts en slaagden erin om in 45 van hen te komen, van waaruit ze onder andere gebruikersinformatie kaapten. Onder andere Joe Biden en Barack Obama werden gehackt.

“Ze hebben met succes een klein aantal medewerkers gemanipuleerd en hun referenties gebruikt om toegang te krijgen tot de interne systemen van Twitter, inclusief het doorbreken van onze twee-factor-authenticatie. We weten nu dat ze toegang hebben gekregen tot tools die alleen beschikbaar zijn voor medewerkers om zich op 130 Twitter-accounts te richten. Voor 45 van die accounts konden de aanvallers een wachtwoordreset uitvoeren en op het account inloggen”, schrijft het bedrijf over de hack op zijn blog.

De New York Times meldt dat het anonieme tieners waren die erin slaagden om in het interne systeem van de internetgigant te komen.

Volgens RT onthult de hack de “vuile kleine geheimen” van Twitter, meer in het bijzonder screenshots van het controlepaneel van Twitter die suggereren dat het bedrijf systematisch bepaalde soorten gebruikersaccounts op een zwarte lijst zet.

De hackers zouden deze afbeeldingen hebben gelekt en Twitter zou ze nu verwijderen van iedereen die ze verspreidt.

Twitter’s admin panel heeft een knop genaamd ‘Trends Blacklist’. Dus ja, Twitter loog, ze bewerken trends handmatig. Degenen die pleiten voor geweld kunnen blijven. Ze zijn geen platform. Ze zijn een uitgeverij. Schaf Sectie 230 af, schrijft altright profiel Mike Cernovich.

De samenzweringstheoretici hadden gelijk. Het blijkt dat Twitter loog. Jarenlang beweerden ze dat ze geen zwarte lijsten hadden. Nu weten we dat ze bestaan. Ze marginaliseren stemmen en sluiten mensen uit van zoekresultaten en virale onderwerpen. Dit is de ergste vorm van censuur. Degene waarvan niemand weet dat hij bestaat. En nu proberen ze wanhopig de sporen achter hen te wissen, zegt RT’s programmaleider Murad Gazdiev.

Als je politiek rechts bent, zal Twitter alles doen om je kansen te beperken om anderen te bereiken of je afsluiten, zegt debater Brandon Straka tegen het Russische tv-kanaal.

Zo gaat Trump social media dwingen om te stoppen met censureren

  KKK-kap nieuw gezichtsmasker onder Corona
Vorig artikelAmerikaanse federale agenten rijden rond in burgerauto’s en trekken Antifa anarchisten van de straat
Volgend artikelCultureel marxisme – een vergif voor het onderwijssysteem in de Verenigde Staten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in