In het nieuwste voorbeeld van Russische sancties die terugslaan op de landen die ze hebben opgelegd, wordt de Duitsers verteld zich voor te bereiden op langdurige stroomuitval en wordt de Esten verteld hoe ze toiletten moeten gebruiken ZONDER stromend water! schrijft Hal Turner.

We beginnen in Duitsland, waar de stad Rosenheim is begonnen met het uitdelen van instructiefolders aan de inwoners van de stad over hoe zij langdurige stroomstoringen kunnen doorstaan. Het mogelijke gebrek aan aardgas (uit Rusland) waardoor de elektriciteitscentrales zouden kunnen uitvallen, heeft de stad Rosenheim de mensen doen waarschuwen:

“Het gebrek aan gasleveringen uit Rusland kan niet alleen leiden tot koude radiatoren in de winter. Dit kan ook de stroomvoorziening in Duitsland in gevaar brengen. Deskundigen waarschuwen bijvoorbeeld dat het toegenomen gebruik van elektrische ventilatorkachels kan leiden tot een instorting van het elektriciteitsnet.

Wat is een black-out?
Een black-out is een langdurige, meestal nationale stroom-, infrastructuur- en leveringsstoring. Regionale storingen kunnen vaak pas na enkele uren worden verholpen, bovenregionale storingen pas na enkele dagen. Dit is te onderscheiden van kortdurende technische storingen (10 – 15 minuten) in de stroomvoorziening.

Maar hoe gedraagt men zich bij een zogenaamde black-out? Om de burgers op deze noodsituatie voor te bereiden, heeft de stad Rosenheim in Opper-Beieren nu een informatiefolder gepubliceerd met de titel “Stroomuitval – en dan? Advies voor persoonlijke voorzieningen”. Deze wordt verspreid onder alle huishoudens in de stad. Hij bevat onder meer een lijst met levensmiddelen en artikelen die u thuis beslist in voorraad moet hebben. “Plan zoals u dat zou doen voor een 14-daagse kampeervakantie binnen uw eigen vier muren”, aldus de flyer.

De flyer bevat ook algemene informatie over de blackout. Er wordt uitgelegd wat een black-out is, hoe u deze kunt herkennen en wat de gevolgen zijn. Uit een verklaring van crisispreventie-expert Herbert Saurugg blijkt ook hoe serieus de stad de situatie neemt. Hij “gaat ervan uit dat een dergelijke gebeurtenis zich in de komende jaren zal voordoen”, wordt hij in de flyer geciteerd.

  Oorlog in Europa? De Russische beer in het Oosten & Oekraïense vluchtelingen in het Westen

Op een vraag van Merkur.de legde een woordvoerder van de stad Rosenheim uit dat de flyer slechts een voorzorgsmaatregel was voor de civiele bescherming. “Stel je voor dat zoiets gebeurt en niemand weet ergens van. Dan zouden de mensen terecht zeggen: ‘Ben je gek? Daar had je aan moeten denken.” De stad loopt echter niet meer of minder risico op een black-out dan andere steden en je wilt geen paniek zaaien, maar “de bevolking sensibiliseren.”

Hoe realistisch is een black-out scenario?

Maar is de situatie echt zo ernstig? De Duitse vereniging van steden en gemeenten waarschuwt namelijk ook voor stroomuitval in de komende winter met het oog op de gascrisis. “Er bestaat een risico op een stroomstoring”, zei de directeur van de vereniging, Gerd Landsberg, op zondag.

Zowel vijandige aanvallen van hackers als “een overbelasting van het elektriciteitsnet – bijvoorbeeld wanneer de 650.000 ventilatorkachels die dit jaar zijn verkocht in werking treden als de gastoevoer uitvalt” zijn “realistische scenario’s,” zei Landsberg tegen de krant. “We kunnen grootschalige stroomstoringen niet uitsluiten.” Duitsland is niet voldoende uitgerust voor deze eventualiteit. De federale regering heeft de situatie onderkend, maar handelt onvoldoende. “De voorbereiding op echte crisissituaties moet veel intensiever worden aangepakt”, eiste Landsberg. Duitsland moet “de civiele rampenbestrijding veel intensiever uitbreiden.”

Voorzitter vereniging waarschuwt voor stroomuitval: “We zijn op geen enkele manier voorbereid op een dergelijk scenario”

Het hoofd van de vereniging riep iedere burger op zich voor te bereiden op crisissituaties. “Ik pleit ervoor om de aanbeveling van het Bundesamt für Katastrophenschutz serieus te nemen, volgens welke burgers 14 dagen lang water en voedsel in huis moeten hebben,” aldus Landsberg. Helaas volgt bijna niemand deze aanbeveling op. Iedere burger moet weten wat er gebeurt als er geen elektriciteit is. “Dan is er geen water, kun je niet tanken, kun je na twee dagen je mobiele telefoon niet meer opladen,” legde Landsberg uit. “We zijn op geen enkele manier voorbereid op een dergelijk scenario.”

Maar er zijn ook tegengeluiden. “De angst is grotendeels bangmakerij”, zei energiedeskundige Christoph Maurer van het adviesbureau Consentec tegen n-tv. De algemeen directeur van de Duitse vereniging van steden, Helmut Dedy, zei tegen de Rheinische Post: “We moeten nu niet met paniek reageren, maar met een gezamenlijke inspanning.” De steden willen 20 procent besparen op gas. Als iedereen dit doel samen nastreeft, ziet hij een goede kans om de winter zonder stroomuitval door te komen. Tegelijkertijd moeten echter ook voorzorgsmaatregelen worden genomen; noodstroomreserves zijn noodzakelijk. “Bij civiele bescherming delen staten en gemeenten de verantwoordelijkheid”, aldus Dedy.

  Dood door duizend sneden: Waar blijft de strategie van het Westen voor Oekraïne?

ESTLAND – HOE TOILETTEN TE GEBRUIKEN ZONDER STROMEND WATER

Alsof het nog niet erg genoeg is dat Duitsers wordt verteld dat ze zich moeten voorbereiden op langdurige stroomuitval, wordt burgers in Estland – op televisie – geleerd hoe ze toiletten moeten gebruiken als er geen stromend water meer is:

Hal Turner Redactie Opinie

Dit alles omdat Europa ervoor heeft gekozen om economische sancties tegen Rusland toe te passen vanwege de inval van Russische troepen in Oekraïne om dat land te demilitariseren en te denazificeren. Toen Europa de economische sancties instelde en beslag legde op ongeveer 300 miljard dollar van het Russische staatsinvesteringsfonds, reageerde Rusland door de valuta te veranderen die men moest gebruiken om Russisch gas te kopen, en door de gasstromen af te snijden.

Dit is dus heel eenvoudig: Europa KIEST ervoor om sancties in te stellen en nu zit Europa zonder aardgas, waardoor hun elektriciteitscentrales en gemeentelijke watersystemen kunnen worden stilgelegd bij gebrek aan energie.

Welke RATIONALE mensen zouden zichzelf zoiets aandoen?

Volgens mij niemand.

Dit is een ZELFVEROORZAAKT probleem voor Europa; ze doen dit zichzelf aan!

Blijkbaar denken overheidsambtenaren in Europa dat ZIJ het recht hebben hun burgers dingen als elektriciteit en water te onthouden, zodat de regering deugdsignalering kan uitdragen over Oekraïne. Zulke ambtenaren lijken mij geesteszieke tirannen.

Ik zou zelfs zo ver willen gaan te zeggen dat iedereen die Oekraïne nu steunt, ofwel verstoken is van feiten, ofwel zelf geestesziek is.

  Kolonel Douglas MacGregor: Illusies overboord gooien, oorlogen beëindigen

Oekraïne is een echte nazi-regering geworden.

Hun militaire troepen hebben hele bataljons met het hakenkruis op hun helmen, uniformen of pantservoertuigen. In hun regering zijn echte nazi’s gekozen. Er zitten echte nazi’s in de inlichtingendiensten en bij de politie.

De hele wereld vocht de Tweede Wereldoorlog om de nazi’s te verslaan, en hier zijn ze weer.

Waarom de VS en Europa ervoor hebben gekozen de nazi’s te steunen, is mij een raadsel. Het lijkt me duidelijk een geestesziekte.

In feite hebben de Amerikaanse en Europese samenlevingen, zoals het er nu uitziet, nogal wat geestesziekten, en veel van hen zitten in de regering!

Als dit Rusland-Oekraïne gedoe escaleert in een nucleaire, derde wereldoorlog, bedenk dan dat Europa en Amerika een keuze hadden; ze kozen slecht.

Als de Russische kernbommen in Amerika en Europa tot ontploffing komen, zullen de geesteszieken hopelijk in meerderheid worden weggevaagd, zodat wij normale mensen opnieuw kunnen opbouwen en ervoor kunnen zorgen dat zulke mensen nooit meer de macht krijgen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Van de Zwarte Zee tot de oostelijke Middellandse Zee, por de Russische Beer nietVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTucker Carlson: Zelensky wil dat Biden een NUCLEAIRE AANVAL op Rusland lanceert. Het doel is de vernietiging van het Westen
Volgend artikelScenario’s voor het Oekraïense conflict na de hereniging van Novorossiya met Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. “terwijl de Esten wordt verteld hoe ze toiletten moeten gebruiken zonder stromend water”, ik kan nu niet zeggen dat ik zo een medelijden met de Estse heb. Ze zijn al 25 jaar bezig met zelf vernietiging. En daarnaast zijn ze de afgelopen 12 jaar de rest van lidstaten aan het opfokken. En niet een beetje. In 2018 verscheen er een artikel in de “Postimees”, een krant die gelezen wordt door het soort NRC lezers. Dit artikel, geschreven door jochie, legde uit hoe de NATO Estland kon gebruiken om St. Petersburg te vernietigen. Van Estland een Raket basis maken. De president van Estland toen, mevrouw Kersti Kaljulaid, kon zich twee dagen later in Moscow melden om President tekst en uitleg te geven. Een understatement om te zeggen dat het in het Kremlin niet gewaardeerd werd.
  Boontje komt om zijn loontje. De Baltische Staten hebben hun eigen lot, voor de tweede keer in de afgelopen 100 jaar, al bepaald. In de jaren 80 was het “we moeten vrij zijn”. Vrij gezongen hebben ze zich. OK, die vrijheid hebben ze kregen. Om in de jaren 90 hun vrijheid zo snel als mogelijk over te dragen aan de EU en daarna de NATO.

 2. “In feite hebben de Amerikaanse en Europese samenlevingen, zoals het er nu uitziet, nogal wat geestesziekten, en veel van hen zitten in de regering!”

  doet me denken aan pierre knoops:

  “meneer pastoor, u rijdt in zo’n mooie mercedes, maar onze lieve heer reed maar op een ezel.”
  “ik zou ook wel op een ezel willen rijden, maar die zitten allemaal in de gemeenteraad…”

 3. Beste reaguurders, hebben jullie vernomen dat er een paar dagen geleden weer een raket naar de maan geschoten zou worden? Deze was afgelast vanwege wind, volgens zeggen. Dit evenement werd op de radio vermeld. Zo zie je maar, dat die poging om naar de maan te gaan nog steeds niet is afgelopen. Ook zou je kunnen bedenken wat de terugslag op het luchtruim geweest kan zijn door die raket. Verder is het duidelijk dat men niet op de maan is geweest. Anders stond er toch al lang een mcdonalds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in