De Tsjechische president Petr Pavel heeft opgeroepen om Russen die in het buitenland wonen in Westerse landen op te pakken en “nauwlettend in de gaten te houden” door veiligheidsdiensten, op dezelfde manier als Japanse nakomelingen tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vastgehouden in interneringskampen in de Verenigde Staten, bericht Baxter Dmitry.

Volgens de voormalige NAVO-generaal, die sinds maart president is na zijn verkiezingsoverwinning twee maanden eerder, “is dat gewoon de prijs van oorlog”.

“Wanneer er een oorlog aan de gang is, moeten de veiligheidsmaatregelen met betrekking tot Russische staatsburgers strenger zijn dan in normale tijden,” zei hij tegen het in Praag gevestigde, door de VS gefinancierde Radio Free Europe/Radio Liberty.

“Alle Russen die in Westerse landen wonen, moeten veel meer in de gaten worden gehouden dan in het verleden, omdat ze burgers zijn van een natie die een agressieve oorlog leidt,” zei Pavel.

Moscow Times meldt: Hij zei dat de situatie vergelijkbaar was met de Tweede Wereldoorlog, toen meer dan 100.000 Japanse nakomelingen die in de Verenigde Staten woonden onder “een streng bewakingsregime” werden geplaatst in lokale interneringskampen.

Pavel, die in april een bezoek bracht aan het door oorlog verscheurde Oekraïne, zei ook dat hij verwacht dat de NAVO-top in Vilnius in juli duidelijke steun zal uitspreken voor het lidmaatschap van Kiev van de alliantie.

  Zelensky's zetdwang: De 'blitzkrieg'-strategie van Oekraïne is mislukt, dus waar blijft het veelgeprezen tegenoffensief?

“Ik ben ervan overtuigd dat alle leiders zullen begrijpen dat Oekraïne aan boord hebben – zowel bij de NAVO als bij de EU – waarschijnlijk de enige garantie is om stabiliteit in deze regio te garanderen, om zowel de NAVO als de EU sterker te maken, en om Rusland en zijn agressieve beleid op afstand te houden,” zei Pavel.

“Ik zie een aantal landen overeenstemming bereiken over een langetermijnplan voor steun aan Oekraïne dat niet gebaseerd zal zijn op eenmalige bijdragen, maar op een zorgvuldig geplande langetermijnprocedure,” voegde hij eraan toe.

Tsjechië, een NAVO- en EU-lid met 10,8 miljoen inwoners, heeft Kiev sinds de Russische invasie aanzienlijke humanitaire en militaire hulp geboden. Het heeft ook bijna een half miljoen oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne opgevangen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat westerse media verbergen over de toespraak van Lavrov in de VN-VeiligheidsraadVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe beginnende neergang van het Westen
Volgend artikelFox News betrapt op gebruik van ‘Woke AI’ om ervoor te zorgen dat personeel naar homoporno kijkt om Pride Maand te vieren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Dat betekent dus een veroordeling (vrijheidsberoving) zonder dat iemand een strafbaar feit gepleegd heeft (in de meeste gevallen dan). Maar goed, dat hebben we ook al gezien bij de lockdowns en wellicht ook de onteigening van de boeren, etc.. Regeringsleiders kunnen tegenwoordig dit ook allemaal maar ongestraft zeggen
  Russen: “de nieuwe Joden”
  Hoe gaan ze trouwens om met mensen die half Russisch zijn of mensen die met Russen getrouwd zijn?
  Ik zou dan overigens straks ook alle Chinezen in kampen stoppen en alle Wit Russische mensen en alle Armeniërs en Serviërs en……

  • HANDIG EVEN DE DOCU “APRES HITLER” te kijken, dan zie je wat de Tsjechen deden met Duitse burgers NA wo2….gewoon langs de kant van de weg laten liggen en met vrachtwagens overrijden….mannen, vrouwen en kinderen…staat op beeld….

   De lafheid van Europa is enorm…de schaamte zou nog groter moeten zijn.

   • ja die beelden staan op mijn netvlies gebrand… onwaarschijnlijk ik was op dat moment niet voorbereid op deze beelden die mensen naast de weg ook niet vreselijke beelden…

 2. Dit is gewoon racistisch.
  Eerst wordt jarenlang de mensenrechten geschonden van de bevolking in de Donbass.
  Minsk Akkoorden werden gebruikt om tijd te rekken zegt mevr. Merkel interview in ‘Der Spiegel’
  07-12-2022. Zodat ze een leger konden opbouwen waarmee ze na een verzwakt Rusland het land in stukken uiteen lieten vallen. Maw het doel is Rusland vernietigen.
  Europa wordt steeds meer geïsoleerd omdat ze niet in de gaten hebben dat de wereld alles ziet.
  Nu is verzonnen om Russische burgers aan te pakken. Dit is heel erg kwalijk te nemen.
  Pure haat wat niet te tolereren is.
  Zie wat haat veroorzaakt. Wij zitten er midden in.

  • De vinger op de zere plek, de oorloghitsers zitten echt aan deze kant.

   Waar is toch het nuchtere en gezonde verstand gebleven? Dit voorstel is natuurlijk zo fout, heeft deze gast het verstandelijk vermogen van een kleuter die loopt te stampvoeten? Aan de overkant van de plas zitten er al genoeg te gillen en te brullen.

   • die gezonde verstand hebben deze lui voor een paar geleden uit gescheten ! van daar dat je nu deze narigheid hebt met die z g n MINISTERS van ZWABBER zijde

 3. Op tientallen vlakken in de wereld, sport, muziek etc… verander het woord “Rus” door “Jood” en dan zijn de rapen gaar.

 4. Ze hebben dus een nieuwe vijand buiten de ongevaccineerden gevonden, de Russen.
  Er is maar een vijand, de overheid en pers, met al hun leugens.

  • Ja, eerst waren het de moslims, omdat ze allemaal 9/11 georganiseerd zouden hebben. Ooit Osama Bin Laden voor de rechtbank gezien? Het schijnt dat ze hem per ongeluk vermoord hebben en zijn lijk in zee gestort. Heel Afghanistan werd uitgekamd en platgegooid met Daisy Cutters en Bin Laden zou in Pakistan uiteindelijk gevonden zijn. Misschien is de kerel nooit in Afghanistan geweest. Jammer voor de slachtoffers van 911… het blijft nog altijd met mysterie omgeven, want er zullen meer betrokken geweest zijn dan Bin Laden. Natuurlijk hadden de daders berecht dienen te worden, maar de onderste steen is nooit boven gekomen volgens mij.

   • Voor ’onderste stenen’ moet je bij Rutte zijn. Dat smoesje (die leugen) gebruikt hij altijd als er weer iets in de doofpot moet. Bovendien heeft hij nooit ergens herinnering aan.
    Van de fake-president van de US wéten we dat hij zwaar dement is, onze nep-premier misbruikt het, en de ingehuurde Nederlandse hoernalisten, degenen dus die onderdeel van de MSM zijn, laten hem er keer op keer mee wegkomen.

 5. Trek die vieze tuinkabouter zijn kop er maar van af , de schooier , fraudeur , massa moordenaar .
  En die Pavel heeft het te hoog in zijn bol zitten , opsluiten een paar ratten erin en laten rotten mafkees.

 6. Het heeft ook bijna een half miljoen oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne opgevangen.
  nou ik zou zeggen we hebben er in nederland nog zo,n 700.000 mag je van mij hebben.

 7. Zodra de spetsnaz mensen in zijn tuin staan piept deze nazi wel anders…..en de rest van de wef-vazallen ook.

  • By the way, ik wil graag dat Petr Pavel wordt opgepakt en in een concentratiekamp wordt gesmeten.
   Ik maak er geen speciale oproep van ofzo, maar ik wil het gewoon, klaar uit!
   En verder zou ik hem de volgende leerzame boodschap willen meegeven: ”Pieter Pavel, houd je snavel”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in