Het conflict in Oekraïne kan uitgroeien tot de Derde Wereldoorlog, waarschuwde de voormalige Amerikaanse president Donald Trump woensdag, nadat de Russische president Vladimir Poetin had gezegd dat Moskou alle noodzakelijke middelen zou gebruiken om zich te verdedigen tegen een bedreiging van zijn territoriale integriteit.

Schrijvend op zijn social media platform, Truth Social, zei de voormalige president dat het conflict in Oekraïne, dat begon nadat Rusland eind februari een militair offensief had ingezet, “nooit had mogen plaatsvinden”, bericht RT.

Trump beweerde dat als hij nog in het Witte Huis had gezeten, de vijandelijkheden tussen Moskou en Kiev nooit zouden zijn uitgebroken.

“Zoals ik al geruime tijd duidelijk heb gemaakt, kan dit uitlopen op de Derde Wereldoorlog,” voegde hij eraan toe.

Poetin kondigde woensdag een gedeeltelijke militaire mobilisatie aan van ongeveer 300.000 reservisten die zullen worden opgeroepen voor actieve dienst. De Russische leider waarschuwde ook dat Moskou “alle middelen zal gebruiken om ons volk te beschermen”, met inbegrip van kernwapens indien nodig.

“Dit is geen bluf”, benadrukte Poetin, die zei dat Rusland “alle beschikbare middelen” zou gebruiken om zijn onafhankelijkheid en veiligheid te beschermen.

Het is niet de eerste keer dat Trump alarm slaat over de gevolgen van de Oekraïne-crisis. In juni bekritiseerde hij zijn opvolger, president Joe Biden, voor de manier waarop zijn regering de crisis heeft aangepakt, waarbij hij de zittende president bekritiseerde voor het sturen van tientallen miljarden dollars aan militaire hulp naar Kiev, wat volgens hem alleen maar olie op het conflict gooit.

“En we zijn in ernstig gevaar met wat er gaande is in Oekraïne en met Rusland. Er kan een wereldoorlog uitbreken zoals zij het aanpakken. Het is krankzinnig wat ze doen,” zei hij destijds.

Waarom Amerikanen zich nooit voor het leger zouden moeten aanmelden

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dankzij de oorlog van Poetin in Oekraïne: De race om de “Grote Reset” is begonnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: De wervelwind oogsten – De doemsdagklok staat letterlijk één seconde voor middernacht
Volgend artikelMeerdere doden bij Oekraïense beschieting op markt in Donetsk
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

34 REACTIES

  • Toen werd nota bene onder zijn bewind de gehele (westerse) wereld in lockdown geplaatst voor een z.g. ‘dodelijk’ virus. Hij speelt het spelletje helemaal mee, getuige zijn recentelijke gifspuit propaganda:

   https://www.youtube.com/watch?v=4orQgi1avP4

   Bovendien zijn de militaire troepen in Afghanistan pas onder biden teruggekeerd, dus aan trump’s blablabla moet geen enkele waarde worden gehecht. Die clown moeten ze opsluiten; hij is gewoon onderdeel van de deep state.

 1. Ik denk dat Rusland pas klappen gaat uitdelen na de verkiezingen in de komende November dit jaar en dat ze hopen dat de reblikeinen gaan winnen. Ze weten als ze binnen gana vallen dat de democraten dan vele malen meer kans hebben om te winnen en ik neem aan dat Rusland dat liever niet ziet.
  Ook mag je denk ik van uitgaan als er weer gesjoemelt word dat dan de burgeroorlog daar uitbreekt en Rusland netjes aan de zijlijn popcorn gaat zitten eten.

 2. als je ziet dat er veel partijen grote belangen hebben in oekraïne, zoals soros, de familie biden, shell, rabobank en vele anderen, dat weet je waarom het associatieverdrag er moest komen en waarom trump weg moest.
  ik zou hier graag eens een artikel over zien

 3. Jaren geleden zei een paragnost eens tegen mij: ,,Deze Derde Wereldoorlog zal erger zijn en langer duren dan WOI en WOII tesamen. Wij (Nederland) mogen hopen dat Duitsland de oprukkende Russen kunnen tegenhouden.”

 4. Nou Donald Trump verteld ook niets nieuws, allemaal bla bla bla om zijn MAGA aanhangers op een redelijk niveau tevreden te houden, zeg maar voor eigen parochie prediken en wonder boven wonder gaan zijn stichtelijke woorden erin bij een ouderling, Trump en Poetin spelen een hoog spel, de gewone sterveling beschikt gewoonweg niet over informatie om het spel op wereld niveau te doorzien. Het is steeds nog niet duidelijk of Poetin en Trump gebroken hebben met het World Economic Forum, Kaag en Rutte staan nog steeds onder de invloed van Klaus daar kan je gif op innemen.

  • Ik denk dat we daar achter komen na de verkiezingen in november.
   Hij heeft keer op keer een grote mond dat hij terug komt. Mocht hij aan de goede kant staan, dan is deze aanstaande verkiezingen het breekpunt. Zo niet, is in mijn optiek ook enkel bezig om de mensen een worst voor te houden, zodat ze kalm blijven. Interessante tijden. November komt alles samen, gaan we kantelen of breken?

  • Duidelijk is wel dat de verenigde satan al vele jaren rijkelijk vertegenwoordigd zijn bij die bilderbergkliek terwijl Rusland grote ontbrekende is en zelfs een gespreksonderwerp is op de agenda. De vs loopt alle duistere genootschappen plat terwijl Rusland wordt geweerd.
   Het spreekt boekdelen.

 5. Ja Trump was een verademing de eerste paar jaar dat ie er zat, maar heeft vele steken laten vallen en ik kan me niet herinneren dat ie wat tegen de US/UK zooi in Ukraine heeft gedaan, bv US/UK zooi terug halen en stoppen met Azov te steunen en of biolabs te stoppen wereldwijd, het enige wat hij vertraagde was Nordstream 2 maar voor eigen gewin, wij zouden dan bv afhankelijker moeten worden van de US… ten nadele van Europa!

  Daarbij had hij bv lieden ala Julian Assange de vrijheid moeten geven en nog meer en zou die later moeten toegeven dat zijn (was Fauci opzet magoed) Genjecties fout waren en schadelijk enz, maar dat deed ie niet, ook niet een jaar of 2 daarna! dus ja, das erg schadelijk en zo zijn er meer dingen.

  ok, tot die tijd zeg de eerste 2-3 jaar was ie een verademing, the best yet, bij gebrek aan beter.
  De Santis zou het nu zijn, echter heb ik ook over hem een rare bijsmaak, hij verwoord dingen goed, neemt goede acties e.d. maar hij lijkt te glad oid, ik weet niet, kan het goed mis hebben hoor, lets hope so.

  • Helaas, die de santos is een echte jood of een cryptojood die te zien was bij de klaagmuur en hij maakt ook duivelse handbewegingen. Ik dacht hetzelfde als jij een jaar of wat geleden. Weetje, duivels zijn erg goed in mensen voor de gek houden. Ik ben een atheist en geloof alleen in goed en kwaad. Trouwens iedereen, ook op de zogenaamde alternatieve media, die het niet over de joden heeft is controlled oppositie. En dat zijn ze bijna allemaal op een enkele uitzondering na. Trouwens ik wil helemaal niets meer horen over die fullmich (vulmij) figuur want hij is aantoonbaar een echte jood en zoals je misschien weet naaien advocaten en joden altijd iedereen en alles.

 6. Trump is ook een onderdeel van de diep state, alleen hij heeft de kunst van het misleiden beter in zijn macht, dan Joe Biden. Want het leek net alsof hij de verlosser was. Maar schijn bedriegt. Hij heeft ervoor gezorgd, dat Oekraïne tot de tanden bewapend werden en de soldaten getraind werden in de NAVO technieken. Duitsland verbood hij om met de Russen zaken te doen en de Nordstream 2 absoluut niet te activeren als deze gereed was. Hij heeft met Warp Speed het mRNA vaccin er versneld door de zogenaamde keuringen geloodst. Hij heeft ervoor gezorgd dat de handelsbetrekkingen tussen China en Amerika verstoord werden voor het publiek. Zodat het net leek alsof China de kwade was toen het zogenaamde virus uitbrak. Ook toen hij gewonnen zou hebben en de gigantische verkiezingsfraude gewoon liet gebeuren, terwijl hij de macht had om iedereen te laten arresteren. Het toneelspel dat hij van Twitter af werd gegooid, leek net alsof hij bij de goede hoorde. Daar alle zogenaamde presidenten acteurs zijn, zij moeten de klappen opvangen van het publiek en het publiek geloofwaardig kunnen misleiden. Daar is Trump met vlag en wimpel perfect in geslaagd. Het gehele kiesstelsel in Amerika is in werkelijk twee partijen aan de zelfde kant. De illusie voor de bevolking is dat zij een keus hebben. De gehele wereld is vele male corrupter en zo verrot dat het voor ons het publiek niet voor te stellen is hoe erg het is. Volg het geld en je ziet in eens een heel ander beeld, dan wat ons via de media vertelt wordt.

  • Ook in Nederland lijkt het alsof we meerdere partijen hebben, een ‘goede’ FVD en ‘kwaden’ zoals de VVD en D666. Ze zijn alle verrot. De FVD had makkelijk kunnen aantonen dat een virus nog nooit geisoleerd is. Het enige waar zij mee kwamen was met het WEF. Waarschijnlijk om ons alvast voor te bereiden daarop. En de VVD … daar wil ik het nog niet eens over hebben. baudet en wilders zijn beide joden of cryptojoden. Ik heb een jaar geleden een video gezien waarop baudet in vrouwenkleren rondliep. Kan deze trouwens niet meer terugvinden op het internet. Tsja, de enige die je nog kan vertrouwen is het ‘gewone’volk en zelfs daar zitten veel verraders tussen.

  • Heerlijk om iets van iemand te lezen, waar de ogen werkelijk open zijn.

   De linkse versus rechtse ideologie en de Democratische partij en de Republikeinse partij, zijn slechts twee zijden van dezelfde munt, het is gewoon verdeel en heers.

   Het bos kromp, maar de bomen bleven voor de bijl stemmen, want de bijl was slim en overtuigde de bomen ervan dat hij, omdat zijn handvat van hout was, een van hen was

   Regels voor u, maar niet voor mij, politici op hun best.

  • Juist, “Mazelen is een ziekte veroorzaakt door vaccinschade”. Om precies te zijn door het gif in het vaccin. Je lichaam probeert het gif via de huid kwijt te raken. Dit gif dat op de huid komt te liggen veroorzaakt dan de huiduitslag. Enne, elk gif veroorzaakt zijn eigen soort huiduitslag. Aangezien er diverse soorten gif in die vaccins zitten kun je dus verschillende huidaandoeningen of andere verschijnselen krijgen.

 7. Geef mij maar Trump,die was nog geen oorlog begonnen tov de meerderheid der presidenten.
  Wij hebben een WEF-er als pion.
  Die gaf vanavond in NY te kennen om door te gaan tegen Oekraine tegen all costs.Ziek.
  En na het referendum word het pas echt gevaarlijk,want dan beschouwt RF aanvallen op de Donbas etc als een aanval op Rusland.En je weet wat er dan gebeurt.

  De midterms zijn de tussentijdse verkiezingen van het Amerikaanse congres. Het congres bestaat uit de Senaat, vergelijkbaar met onze Eerste Kamer, en het Huis van Afgevaardigden, vergelijkbaar met onze Tweede Kamer. Die zijn cruciaal voor het steunen van het beleid van een Amerikaanse president.
  Nu heeft de Democratische partij van Joe Biden er nog de meerderheid. Maar mocht hij die in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden verliezen, wordt het voor Biden erg lastig om zijn gewenste plannen uit te voeren.

  Wat zou er kunnen gebeuren:

  RF mobiliseert in de Donbass en herovert gebieden,
  VS stuurt nog meer wapens en steeds zwaardere,lange afstandswapens.
  Op enig moment word de rode knop ingedrukt.
  Geen geldzorgen meer.

  From Russia with love

  • Sorry Trump is net zo een grote leugenaar als ALLE andere presidenten, wanneer woorden mensen een keer waker.

   Ik kwam er al snel achter wat een leugenaar die Trump is, mijn ogen zijn wijd opengegaan door hem, ik ben er achter gekomen dat je geen enkel Politici kan vertrouwen, ze zeggen dit, en als ze gekozen woorden doen ze totaal wat anders.

   1. Eerst doen of hij een hekel heeft aan Hillary, en dan later zie je dat hij helemaal niet een hekel had aan ze, en dat alles nep was wat hij zij:

   https://www.youtube.com/watch?v=zD8j29PsKfc&t=46s

   2. Dan laat hij heel duidelijk horen dat hij een hekel heeft aan de second amendment, met zijn Red Flag Laws:

   https://www.youtube.com/watch?v=8bVT3TnBt2Q&t=123s

   3. En dan tekent hij een 6,2 biljoen wetsvoorstel, even lekker 6.2 biljoen weggeven wat ze niet hebben, wat vele generaties voor grote problemen gaat zorgen:

   https://www.youtube.com/watch?v=METboNwsQaQ

   4. En dat door hem we nu wereldwijd verplichte vaccinaties hebben, van een “vaccinatie” die binnen 1 jaar gemaakt is, dankzij operation Warp Speed, en hij zegt zelf dat het allemaal aan hem te danken is:

   https://www.youtube.com/watch?v=SVfgYJwoVZg

   5. En dat hij gebruik maakte volop van wat er allemaal stond op WikiLeaks, en dat wanneer hij gekozen was hij WikiLeaks Julian Assange voor de bus gooit, wanneer hij hem gratie kan verlenen, en doet of hij nooit gehoord heeft van WikiLeaks en Julian Assange:

   https://www.youtube.com/watch?v=c-xeGWcvifw

   6. Vergeet niet dat hij goede vrienden is met Klaus Schwab WEF:

   https://www.youtube.com/watch?v=Yt86DUXju1k&t=140s

   7. En vergeet niet dat Wilbur Ross (Rothschild Inc.) Trump redde in de jaren 90, en dat Trump hem in 2017
   United States Secretary of Commerce maakte.

   https://www.youtube.com/watch?v=RHKk8b8xEos

   Een van die 7 dingen moet je al waker maken en niks meer met hem te maken willen hebben.

   Dat er zo veel mensen nog steeds voor hem is, is bijna ongelooflijk.

   • Alles is beter dan een dementerende gek die er nu zit…

    Waarschuwen voor WO3 is makkelijk; USA en GB willen een WO3; zelfde voor WEF
    ———————————–
    Dus WO3 komt eraan; hoe? onbekend.
    Maar WO4 wordt uitgevochten met speren en pijl en boog (Einstein)

   • De enige twee argumenten die de trump aan hangers hebben is: “Hij is nog geen fysieke oorlog begonnen” (maar hij heeft ze ook niet beëindigd) en “hij heeft een muur gebouwd” (wat nog maar de vraag is omdat er aanwijzingen zijn dat hij maar een klein stukje heeft bijgebouwd en een gedeelte heeft vervangen wat er al stond). Alle andere BELANGRIJKE FEITEN die in zijn nadeel spreken worden genegeerd zodat ze toch nog een ‘messias’ hebben.

   • @jo, Mijn punt was dat hij als weinigen geen oorlog gestart was.
    En ja, alle politicus kun je niet vertrouwen,maar wie wel, je vrienden, je collegas,? Nee dus.
    Trump deed wel meer goed dan je 2 puntjes,maar dat ga ik allemaal niet uitleggen.

    Het artikel ging immers over een mogelijk 3e WO.Die zou onder Trump veel minder risico hebben gekregen is mijn overtuiging.
    Sleepy Joe valt bijna van het podium af en zorgt voor de chaos waaronder we nu zitten.Onder zijn administration is ook het wondermiddel op de markt gekomen,niet onder Trump,dat hebben ze bewust wat langer gertokken.En ja,niemand is perfect,maar je moet keuzes maken,en Trump is de absoluut betere keuze naar mijn mening.

    • Een beetje laat, wist niet dat er op me gereageerd was.

     Een van die 7 dingen wat hij geflikt heeft, moet al meer dan genoeg wezen dat hij NIET en nooit te vertrouwen is, en dat dankzij hem, we nu in dit zooitje zitten, de lockdown waar hij ook een voorstander voor was, was al het ergste wat je kon doen, mensen al hun vrijheden afnemen, NIEMAND heeft het recht dat te doen, en ze hadden al vanwege dat hem uit de witte huis moeten sleuren, alles wat hij “goed” deed, valt in het niets door wat hij slecht deed.

     Als er WW3 komt, had dat ook met Trump gebeurd, aangezien de presidenten maar pioenen zijn, wat je met Joe Biden overduidelijk moet wezen, veel machtigere mensen zeggen wat er gebeurd, en daar moet hij en alle andere presidenten naar luisteren.

    • En je moet helemaal geen keuze maken, kiezen voor een minder slecht iemand is nog steeds stemmen voor een slecht iemand.

     Ik stem al jaren niet meer omdat het totaal geen zin heeft, democratie is twee wolven en een lam die stemmen over wat ze als lunch krijgen.

     Het is heel simpel, Als onze stem belangrijk was, zouden ze het ons niet laten doen.

     • Ja een keure om niet te stemmen, om niet voor een walgelijk iemand te kiezen.

      Het is altijd: Macht maakt corrupt, absolute macht maakt absoluut corrupt, Macht trekt het slechtste aan en corrumpeert de beste.

      Onbeperkte macht in de handen van beperkte mensen leidt altijd tot wreedheid.

 8. Wat weten we het allemaal weer beter hè. De enige waarheid wordt gepredikt op deze commentaarsectie, toch? Teeeeering wat een gelul hier.

  • Nee Frans, ik bijvoorbeeld probeer de waarheid te ontdekken door onderzoek en geef dus alleen mijn mening op basis daarvan. Dat wil niet zeggen dat het de exacte waarheid is. Jij mag ook jouw mening geven maar misschien ben je bang dat je daarop aangevallen word. Gewoon doen en zie maar waar het schip strand. Ik denk dat velen met mij je commentaar lezen en als je een punt hebt gaat men daarover nadenken. In het gunstigste geval verdwijnt er daardoor heel wat onzin. In een echte democratie mag iedereen zijn mening geven. Het kan onzin zijn maar misschien ook niet. Beter iets proberen dan niets. Enne, iemands waarheid kan anders zijn dan die van een ander.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in