Trump: Meer blanken gedood door de politie

0
434
Screenshot YT

Donald Trump stelt in een interview met CBS News dat er meer blanken dan zwarten sterven in verband met politie-interventies in de Verenigde Staten. De statistieken geven hem gelijk.

De journaliste vraagt Trump waarom “Afro-Amerikanen nog steeds sterven” in contact met de politie in de VS.

Blanken doen dat ook. Wat een vreselijke vraag om te stellen. Blanken ook. Meer blanken trouwens, antwoordt de president.

CBS News beschrijft Trump’s commentaar als “controversieel” – maar de beschikbare statistieken bewijzen zijn gelijk. Er worden aanzienlijk meer blanken dan zwarten doodgeschoten in verband met politie-interventies.

Number of people shot to death by the police in the United States from 2017 to 2020, by race

Zwarten vormen een kleiner deel van de bevolking, maar zijn tegelijkertijd veel meer geneigd tot geweld en criminaliteit. Ze hebben onder meer een acht keer grotere neiging om te moorden dan de Amerikaanse bevolking als geheel, volgens de cijfers van de FBI voor 2018.


Gemiddeld worden 3 van de 10.000 zwarten gedood tijdens politie-interventies met geweldsdelicten in de Verenigde Staten, tegenover 4 van de 10.000 blanken.

Er wordt ook opgemerkt dat Trump in het interview vijf keer achter elkaar de term “blanke mensen” (“white people”) gebruikt. Dit is gewoonlijk gesproken een term die in de Verenigde Staten in principe alleen in negatieve contexten wordt gebruikt en in de media wordt deze etnische groep er dagelijks van beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor talloze maatschappelijke problemen.

In het interview verdedigt Donald Trump ook het gebruik van de zuidelijke staatsvlag, die ervan wordt beschuldigd een “racistisch” symbool te zijn.

Mensen houden ervan, ik ken veel mensen die de zuidelijke staatsvlag leuk vinden en ze hebben geen idee van slavernij. Het gaat om de vrijheid van meningsuiting, zegt hij.

Trolcampagne: vrouwen worden aangespoord hun haar af te scheren als support voor BLM 

Gezondheidsautoriteit meldt 2 sterfgevallen onder baby's na experimentele COVID-injecties tijdens klinische proeven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here