Afgelopen woensdag werd in Pennsylvania een hoorzitting gehouden onder auspiciën van de republikeinen van de staat, waar ze dieper ingingen op de informatie over onregelmatigheden en verkiezingsfraude. Tijdens het verhoor belde president Trump op en gaf hij zijn visie op de situatie.

Foto: © yagisu (Public Domain)

Verschillende getuigen vertelden hoe ze op verschillende manieren lijken te hebben geprobeerd om de presidentskandidaat van de Democraten, Joe Biden, te laten winnen. Een van de ernstigste beschuldigingen is dat Republikeinse verkiezingswaarnemers de stemmentelling niet mochten waarnemen, waar ze volgens de wet recht op hebben.

De campagne van Trump heeft honderden getuigenissen die onder ede zijn afgelegd. Velen van hen zijn bedreigd en geïntimideerd om te zwijgen.

In Pennsylvania heeft een rechter de staat er voorlopig van weerhouden de winnaar uit te roepen en in Nevada heeft een rechter ermee ingestemd het juridisch team van Trump zijn bewijs te laten presenteren. Vergelijkbare hoorzittingen als die in Pennsylvania zullen ook in Arizona en Michigan worden gehouden.

Toen de plotselinge opkomst van meer dan 600.000 stemmen werd vermeld, waarvan slechts een paar duizend naar Trump gingen, ging er een geroezemoes door het publiek. 670.000 stemmen die niet goed konden worden waargenomen, betekent dat ze niet mogen worden meegeteld bij de stemmentelling, is men van mening.

Toen Trump zelf belde, zei hij dat Biden’s winst moet worden geannuleerd omdat hij de echte winnaar is en dat wat er is gebeurd, een land als de Verenigde Staten niet waardig is. Tegelijkertijd bedankte hij degenen die nu hun best doen om de puinhoop op te ruimen.

Juriste gaat door met rechtszaak wegens verkiezingsfraude: “Zal episch zijn”

Songbird - Een film over Covid-23 en vier jaar lockdown.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here