© Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Het tellen van de stemmen bij de Amerikaanse verkiezingen vorig jaar duurde ongewoon lang. Ex-president Donald Trump ziet zichzelf nog steeds niet als verliezer en twijfelt aan een correct verloop van de verkiezingen. Nu is er een hertelling aan de gang in Arizona. Andere deelstaten zouden dit voorbeeld kunnen volgen.

In de Amerikaanse deelstaat Arizona hebben de Republikeinen juridische stappen ondernomen om een hertelling van de stemmen bij de presidentsverkiezingen van vorig jaar af te dwingen. Daar zijn sinds vorige week 2,1 miljoen stemmen herteld, meldt faz.net. In de woestijnstaat in het zuidwesten van de VS had de Amerikaanse president Joe Biden officieel slechts een flinterdunne meerderheid – minder dan in enige andere Amerikaanse staat. Het kwam neer op iets minder dan 11.000 stemmen. Daardoor kon Biden alle elf kiesmannen binnenhalen.

Trump had het vooral gemunt op de brief-stembiljetten, die volgens hem gemakkelijk te manipuleren waren. De verkozen president van de VS heeft zijn nederlaag tegen Biden nooit openlijk toegegeven – zelfs niet onder zijn naaste kennissen, zoals merkur.de suggereert.

Een ander resultaat dan de overwinning van Biden zou kunnen worden gezien als de eerste dominosteen die zou kunnen leiden tot verdere hertellingen in de swing states (kantelstaten) waar traditioneel hard gevochten wordt tussen Republikeinen en Democraten.

Met dat doel voor ogen had de Senaat van Arizona, waar de “Grand Old Party” (GOP, Republikeinen) de meerderheid heeft, wettelijk aangedrongen op de hertelling. Getroffen is de grootste county van de deelstaat, Maricopa County, waartoe Phoenix, de hoofdstad van de staat, behoort. De taak van de hertelling wordt overgenomen door de “Cyber Ninja’s” een privé onderneming. De CEO van het bedrijf, Doug Logan, had al meermaals zijn twijfels geuit over het juiste verloop van de Amerikaanse verkiezingen en staat dicht bij de Republikeinen rond Donald Trump, bericht de.rt.com.

  Franse verkiezingsfraude zet 2020 te schande - Miljoenen ongetelde stembiljetten voor Le Pen gevonden

Sinds vorige week zouden de controleurs 100.000 stemmen herteld hebben. Het proces zal naar verwachting tot 18 mei duren. De resultaten zouden “verbazingwekkend” zijn, aldus Trump.

De Bidens: een afschuwelijk corrupte familie

Vorig artikelVirus-oorsprong onderzoeksleider blijkt nauwe banden te hebben met Wuhan lab – uitgekozen door China
Volgend artikelVaccinproducenten beweren dat COVID-vaccins “95% effectief” zijn – maar wat betekent dat?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

  1. Sinds 3 dagen heb ik geen emails ontvangen.! Terwijl ik normaal elke dag post van jullie krijg
    I love the truth
    Dank je!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in