De premier die de staat van beleg inriep, ging altijd over het nastreven van een vendetta, niet over het beschermen van burgers tijdens een “nationale noodsituatie.” De Canadese premier Justin Trudeau heeft toegegeven dat zijn inroepen van de Noodwet niet was om het vaderland tegen demonstraties van het Freedom Convoy te beschermen, maar om hen te leren over de “consequenties” van het confronteren van hem, meldt Jamie White.

Trudeau verdedigde zijn inroepen van de Noodwet na een parlementaire zitting dinsdag toen hem gevraagd werd of hij “te ver” was gegaan door de regering de eenzijdige bevoegdheden te geven om bankrekeningen van burgers in beslag te nemen.

“Dit is iets dat belangrijk is voor de Canadezen om te weten dat er consequenties zullen zijn voor mensen die de wet overtreden en die mensen steunen die de wet overtreden”, antwoordde Trudeau.

Trudeau beweerde dat de nieuwe Noodwet “proportioneel” en “verantwoordelijk” is, ondanks het feit dat er in de geschiedenis van Canada nog nooit een beroep op was gedaan.

“De Noodwet is iets dat proportioneel en verantwoordelijk is om mee verder te gaan om aan te geven dat deze blokkades moeten worden opgeheven en mensen naar huis moeten gaan,” voegde hij eraan toe voordat hij wegliep.

Rebel News oprichter Ezra Levant merkte op dat Trudeau in feite toegaf dat hij de Emergencies Act niet inriep op basis van de strenge nationale veiligheidscriteria die vereist zijn, maar omdat hij op een vendetta uit was.

  Ouderdom is niet langer "duurzaam" in het Westen

“Dus hij bekent wat we allemaal wisten – er was geen echte nationale noodsituatie. Hij werd gewoon in verlegenheid gebracht door de truckers. Het bedreigen van Canadezen is zijn persoonlijke wraakstijl, het is geen juridische reden voor het opschorten van burgerlijke vrijheden en de rechtsstaat,” tweette Levant.

De criteria voor een noodsituatie zoals gedefinieerd in de Emergency Powers Act is een extreem hoge drempel die is opgeslagen voor ernstige bedreigingen voor het vaderland, merkte Joanna Baron van The Toronto Sun op.

“De Noodwet definieert een noodsituatie als een situatie die “het leven, de gezondheid of de veiligheid van Canadezen ernstig in gevaar brengt” of “een ernstige bedreiging vormt voor de regering van Canada om de soevereiniteit, veiligheid en territoriale integriteit van Canada te behouden,” schreef Baron maandag.

Opvallend afwezig in de noodcriteria van de wet zijn “wettige pleidooien, demonstraties of afwijkende mening.”

“De protesten in Ottawa veroorzaken zeker overlast, maar zijn grotendeels vreedzaam en niet levensbedreigend geweest,” merkte Baron op. “Ontwrichtende en luidruchtige protesten zijn het levenssap van levendige democratieën, en zonder geweld of schade aan eigendommen kunnen de demonstraties geen nationale noodtoestand vormen.”

De helft van de Canadese provincies is het er ook mee eens dat het afkondigen van de noodtoestand door Trudeau “nutteloos” en “onnodig” was.

Ook de Canadese Vereniging voor Burgerlijke Vrijheden veroordeelde Trudeau’s autoritaire maatregel als “niet gerechtvaardigd” door “feiten en realiteit”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Burgerjournalisten in Canada riskeren arrestatie om dubbele lockdown standaarden van christenen versus islam te documenterenVolg Frontnieuws op Telegram

  Politiejacht op ongevaccineerden in de trein - onder applaus van de passagiers
Vorig artikelFreedom Convoy woordvoerder waarschuwt voor mogelijke valse vlag in verband met gestolen vuurwapens
Volgend artikelCanadese regering neemt haar toevlucht tot FINANCIEEL TERRORISME tegen vreedzame vrijheidskonvooi demonstranten, wat aantoont waarom wij het volk BANKEN nooit kunnen vertrouwen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. De communist Fidel eh Justel Castro laat weer eens overduidelijk zien hoe ongelofelijk Canadees hij is.
  Wat een smerige Canada-hater is dat zeg!

 2. De Davos kliek (elite) hebben opzettelijk de grenzen van ons democratisch bestel op-gezocht. Dit doen onze elite trouwens al vele decennia. Ons democratisch bestel is een model in ons geval trias politica. Geen enkel model is feilloos, dat bestaat niet. Het is daarom aan onze elite om in hun oprechtheid deze grenzen niet opzettelijk op te zoeken, dit is een kwestie van persoonlijke beschaving. Trudeau geeft aan een ordinaire crimineel te zijn daar steeds maar weer opnieuw deze grenzen op te zoeken.

 3. Hoe komt het dat mensen met geld ons mens-zijn zo saboteren? Wat kunnen we scheppen als we de waarheid weten en iedereen wel eerlijk is zonder afhankelijk te zijn van geld?

  • Hangt ervan af hoe ze aan het geld komen, maar ik ben er inmiddels van overtuigd dat het hebben van veel geld ten koste gaat van hun menselijkheid.

 4. Een extreem hoge drempel die het vaderland ernstig bedreigt ????….. Maar, maar …het ging toch maar om een kleine marginale minderheid ……

  • Goeie. Trudeau is een crimineel. Als de canadezen verder willen met hun land, moeten ze deze waardeloze zak arresteren en veroordelen voor landverraad, Ik hoop dat de straf daarvoor in Cuck-land Canada nog steeds de doodstraf id.

 5. Justin Castro’s stiefvader Pierre Trudeau (1919 – 2000) heeft de noodwet (War Measures Act) voor de eerste keer van stal gehaald op 16.10.1970, toen activisten voor een vrij Québec (FQO) de Britse diplomaat James Cross hadden ontvoerd.

 6. federale overheid wat bankierenpersoneels is.
  niets Anders.
  ,geen verkozen regering voor levende mensen.
  maar voor de illegaal opgerichte corporatie en natuurlijke rechtspersoon.

  kan gewoon onder hun regels gepresenteerd als wetten dorn rn laten wat het wil.
  dit doet het sl sinds 1700

  kijk naar elk contract ooit getekent.
  in de laatste alfemene voorwasrden/regels staat
  ALTIJD , wij kunnen alle regels veranderen zonder u dit mede te delen , hiervoor hoeven we u geen toestemming te vragen.

  dus theoretisch en in de praktijk zijn er regels waarvan we niet weten dat ze bestaan.
  dus sls ze willen doen ze wat ze willen.
  en ze doen wat ze willen als dit onrechtmatige beleid naar buiten dreigt te komen.

  dat is waarom deze nood conjure 19 ia graphene varkerkens dna de volutie spuit er is.

  om te verbergen wat er al 100den jaren en zelfs duizende jaren gebeurt met corpus christi.

  regels zijn om universele onverranderbare wetten tegen jezelf te breken
  zo word je dader tegrn jezelf en kunnen comunisten wat gewoon parasitien zijn doen wat ze willen.
  want wij breken de wet tegen ons zelf.
  hier verdienen zij aan.
  en zijn we slachtoffer van ons zelf
  daar verdienen ze weer aan.

  en hoe vaker wij onzelf verlogenen hoe minder rechten we overhouden.

 7. Justin Trudeau is taking advantage of the Corona situation to make it clear to the people of Canada that they have no say. The laws are made to enslave the people and break their resistance. The laws were not made to secure freedom will and independence of the citizens.

 8. Wat je eerst voortaan moet gaan doen voor dat je gaat demonstreren of op wil komen voor je belangen bij de overheden. Haal je bankrekening leeg, voordat de regeringen dat voor jouw doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in