De Russische president Vladimir Poetin heeft een toespraak gehouden op de conferentie voor Samenwerking en Vertrouwenwekkende Maatregelen in Astana, Kazachstan. In zijn toespraak voorspelde hij wereldwijd honger en sociale onrust door de schommelende wereldmarktprijzen voor energie, grondstoffen, voedsel en meststoffen, bericht RT.

De zesde conferentie voor Samenwerking en Vertrouwenwekkende Maatregelen in Azië (CICA) vond donderdag plaats in de Kazachse hoofdstad Astana. De top werd voorgezeten door Kassym-Shomart Tokayev, de president van Kazachstan, zoals gemeld door het Russische persbureau Interfax. Naast Kazachstan nemen de staatshoofden van elf landen deel aan de CICA-top, namelijk Azerbeidzjan, Irak, Iran, Qatar, Kirgizië, Palestina, Rusland, Tadzjikistan, Turkije en Oezbekistan. Ook de vice-voorzitters van Vietnam en China nemen deel. Wit-Rusland neemt als waarnemer deel aan de top. Naar verwachting zullen in totaal ongeveer 50 delegaties op de top aanwezig zijn. Koeweit wordt een nieuw lid van de vereniging.

De Russische president Vladimir Poetin sprak de conferentie donderdagochtend toe. Het Russische staatshoofd merkte op dat de wereldwijde politiek en economie aan het veranderen zijn. Volgens Poetin ontstaat er een multipolaire wereld waarin Azië een zeer belangrijke rol speelt. De landen in de Aziatische regio zijn de motor van de wereldwijde economische groei. Rusland is actief betrokken bij de ontwikkeling van de Aziatische regio en bij de uitbreiding en verdieping van de samenwerking in diverse economische sectoren.

Poetin sprak ook over de mogelijke gevolgen van de toegenomen volatiliteit van de wereldmarktprijzen voor energie, voedsel, meststoffen en grondstoffen. Ten eerste, zei hij, is er een reëel risico van hongersnood en grote sociale onrust, vooral in de armste landen. Ten tweede sprak Poetin in dit verband over de verwachte verslechtering van de levenskwaliteit in de geïndustrialiseerde landen en de ontwikkelingslanden. Ondertussen, zei hij, zal Rusland zijn best doen om de getroffen landen van voedsel te voorzien. Rusland roept daarom op tot het wegnemen van alle kunstmatige, onwettige barrières die de mondiale bevoorradingsketens en de voedselzekerheid belemmeren.

  Oekraïne ontevreden over Amerikaanse Bradley-gevechtsvoertuigen na zware verliezen

Daarnaast riep Rusland op tot verandering van het wereldwijde financiële systeem dat de zelfbenoemde zogenaamde Gouden Miljard decennialang in staat heeft gesteld “op andermans kosten te leven”. Poetin stelde het gebruik van nationale valuta’s voor. Dit, zei hij, zou de financiële soevereiniteit van de staten in Azië helpen versterken, alsook de binnenlandse kapitaalmarkten ontwikkelen en de regionale economische integratie verdiepen.

Met betrekking tot de veiligheid in Azië wees Poetin op de noodzaak om terroristische organisaties hard aan te pakken, de financiering van extremistische groeperingen af te snijden, de drugshandel te bestrijden en de propaganda van radicale ideeën te onderdrukken. Poetin noemde ook Afghanistan. Hij wees op de noodzaak om het economisch herstel van het land te ondersteunen na de militaire aanwezigheid van de VS en de NAVO. Poetin riep op tot het vrijgeven van de illegaal geblokkeerde middelen van Afghanistan.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De beheersers van geld, energie en voedsel, zullen de wereld beheersen – Er zullen ziekte, honger, armoede, hongersnood en dood komenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe dunne rode lijn: De NAVO kan het zich niet veroorloven Kaboel en Kiev te verliezen
Volgend artikelPoetins Gazprom-baas: “Met slechts vijf dagen extreme vorst is het gedaan met de Europese steden”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

   • Ja, hij word na zijn dood al ruim 75 jaar later nog dagelijks genoemd door kranten, onder andere zijn kinderbijslagwet is nog steeds werkende, zwangerschaps verlof en pensioensysteem, helaas is de jachtwet van de Nazi’s afgeschaft, die gaf het wild nog kansen om te ontsnappen, en een verplichte najacht bij aanschot. Wat rijke jagers afslachten en aangeschoten laten lopen is mensonwaardig, maar het gebeurd dagelijks….

    Nee, Adolf Hitler is mogelijk de grootste staatsman uit de geschiedenis,en wat de Joodse propaganda machine ook zegt, wat de geschiedenis boekjes ons ook voorliegen, het was een groot staatsman, met goede bedoelingen maar constant gedwarsboomd.
    Vanuit de hele werled zijn ze naar Duitsland gekomen om mee op te bouwen, nog iets dat nooit word gemeld…..Zelfs de Dalai lama stuurde soldaten om Adolf Hitler te beschermen…

    • Zelfs de Dalai lama … Nou, misschien goed om je eens in dat personage te gaan verdiepen? Niets meer dan een NWO puppet.

     • …in 1941…..trouwwens, als je wel je land terug wil maar er niet voor wil vechten, dan moet je diep in vele konten kruipen….en steeds weer toch met niks de endeldarm weer verlaten….ik zou de Boeddhisten bijna bewonderen….de vuile lafbekken.

 1. Het vrijgeven van “geblokkeerde” tegoeden van niet alleen Afghanistan en bijvoorbeeld Libië zal een financiële crash veroorzaken en is niet meer mogelijk. Daarom krijgt Rusland ook haar afgepakte tegoeden niet meer terug en daarom kunnen ze de sancties niet meer opheffen. Diverse Afrikaanse landen hebben tegoeden van dictators op Zwitserse bankrekeningen die eigenlijk van dat volk zelf zijn. Gezien de Federal reserve gisteren een swap line met Zwitserland geopend heeft zal het Afrikaanse volk dat geld ook niet meer terugzien.

 2. De schommelende marktprijzen en de verstoring van de aanvoer werd en wordt nog steeds in de eerste plaats veroorzaakt door het hardnekkig volgehouden “zero-covid” beleid in China. Wat weet China dat de rest van de wereld niet weet?
  Wat is hier aan de hand? Kent China het door hen onderzochte virus te goed om nu het milder werd de draconische maatregelen al los te laten?
  De gevolgen van de sancties komen er alleen maar bovenop.
  Ik hoor zeker niet bij een zogenoemd “gouden miljard”, waar haalt dhr. Poetin het vandaan dat wij inwoners van het westen allemaal profiteurs zouden zijn? We zijn hooguit slaven van de grote beleggers, uitgebuit door de kapitalisten, niet eens een gouden miljoen.

  • *zucht*
   U behoort WEL tot de gouden miljard. Het gaat er niet om of u gekozen hebt voor dit bestel, maar om het feit dat u er in leeft. Ik heb ook niet gekozen voor het huidige politieke bestel, noch voor de randdebielen die nu de leiding hebben. Maar dat doet niets af aan het feit dat de huidige westerse financiele opzet schadelijk is.

 3. “Dubbele reactie ontdekt”, maar reactie verschijnt niet! En eerst een time-out door een slechte verbinding zegt cloudflare.
  De schommelende marktprijzen en de verstoring van de aanvoer werd en wordt nog steeds in de eerste plaats veroorzaakt door het hardnekkig volgehouden “zero-covid” beleid in China. Wat weet China dat de rest van de wereld niet weet?
  Wat is hier aan de hand? Kent China het door hen onderzochte virus te goed om nu het milder werd de draconische maatregelen al los te laten?
  De gevolgen van de sancties komen er alleen maar bovenop.
  Ik hoor zeker niet bij een zogenoemd “gouden miljard”, waar haalt dhr. Poetin het vandaan dat wij inwoners van het westen allemaal profiteurs zouden zijn? We zijn hooguit slaven van de grote beleggers, uitgebuit door de kapitalisten, niet eens een gouden miljoen.

   • Goud zou tevens kunnen staan voor Zon en diens aanbidders. Zoiets als het occulte feest dat kerstmis wordt genoemd (Saturnalia/zonnegod) en niets van doen heeft met Christus, maar alles met Nimrod en waarbij de ´kerstboom´ werd volgehangen met gouden- en zilveren objecten waaronder dan de cadeautjes werden/worden gelegd die je mag pakken door te bukken in volle aanbidding..

   • …in belgie zit er ene die al ons nieuws beheerst…..eigenaar van ongeveer ALLE PERSGROEPEN…houd zich heel stil…..WEF tuig van de bovenste plank.

 4. “Toespraak in Astana: Poetin voorspelt wereldwijde honger en sociale onrust”

  Dat voorspelde Klaus (Hol ihn raus) Schwab ook al… Wel even up to date blijven Putin!

  • Duh. Het is niet moeilijk dit te voorspellen, Putin is meer aan het waarschuwen.
   Iedereen met 3 werkende hersencellen zou toch moeten snappen dat als je maar 1/3 tot 1/2 van wat je normaal zou planten kunt planten, je ook een veel kleinere oogst gaat krijgen. Dat er nog steeds mensen zijn die dat niet snappen geeft wel aan hoe dom de meeste mensen zijn.
   Tel daar bij op het tekort aan kunstmest en je opbrengst gaat weer verder achteruit.
   Zaaien is voor veel bedrijven onrendabel vanwege de hoge brandstofkosten. Die hebben ook invloed op het oogsten, transporteren en verwerken van de oogst.
   Veel mensen realiseren zich niet dat een boer ALLES vooruit moet betalen. Anders dan een bedrijf dat maandelijks zaken inkoopt en verkoopt moet een boer zaaigoed, kunstmest, grondonderzoek, arbeid, apparatuur en brandstof gebruiken in het voorjaar, dan door het jaar heen mogelijk nog eens bijmesten, irrigeren, mogelijk bespuiten, dan oogsten en transporteren. En pas aan het eind daarvan worden betaald.
   Als de brandstofkosten en kunstmest, zoals afgelopen voorjaar, opeens 3x – 5x of zelfs 8x zo duur zijn geworden dan kan een boer niet nu een deel planten en dan volgende maand nog eens als er wat geld is en dan de maand daarna weer een beetje, zo werkt het nu eenmaal niet.

   • Plus het gegeven dat over de NL grens, d.w.z. in de U.S.A. een zeer groot deel van de landbouwgrond in handen is van Gates of Hell en daar alvast geen authentieke landbouw zal worden geëxploiteerd.

   • waarom denk je dart Gates en ander tuig zoveel landbouwgrond opkopen…..dat is omdat ze ook de hongersnood zullen creëren en manipuleren. waart is Charles Manson als je hem nodig hebt…?

   • En tóch…vorig jaar zag ik een aflevering van Zembla, dat er in NL 6x meer voedsel geproduceerd wordt dan we nodig hebben. Daarom is het zo goedkoop, in verhouding. Maar aal die boeren krijgen overal smakken subsidie voor…dát snap ik dan weer niet.
    En nu, met de oorlog met Rusland, wordt daar ook niks naartoe geëxporteerd..dat is ook veel.
    Rusland en China nu meer samenwerken..dus wordt er dan naar China ook niet geëxporteerd? Of gaat alles nu via sluiproutes?
    En waarom zou NL niet zijn eigen kunstmest maken…omdat er dan veel stikstof vrijkomt?….ooooh…dus Rusland mag het wel maken en wij gooien het op het land….logisch…

 5. “Rusland roept daarom op tot het wegnemen van alle kunstmatige, onwettige barrières die de mondiale bevoorradingsketens en de voedselzekerheid belemmeren.” Hmmmm 🤔, dat klinkt als globalisme van Putin.
  Die heel Rusland ook heeft laten vaccineren en heeft volgepompt met QR-poortjes, tot in de kleinste dorpjes.

  • In het meest gunstige geval heeft ´ie het over Monsanto and Friends die het in een aantal landen al voor elkaar heeft dat de agrarische sector hoe klein ook het is verboden om zaden te verkopen en/of te ruilen. Dat heeft men dus simpelweg illegaal gemaakt. Zum kotzen.

   • niet zum kotzen, maar geldige reden tot het opnemen vand e wapens, we worden letterlijk afgemaakt via diverse wegen, door WEF tuig

 6. In een eerdere reactie schreef ik dat Monsanto een paar jaar geleden gekocht is door Bayer.; in het koopcijfer zaten een paar 6 naast elkaar, zeer opvallend. Daarmee was een heel continent gekocht. Alle landbouw kwam in de zak van Bayer te zitten door deze aankoop. Wb Rusland, die doen niet mee met het glyphosaat business model (je weet wel, de onkruid verdelger dat minstens 70% van de business is voor Monsanto. De gmo granen kreeg men er dan bij als er genoeg glyphosat gekocht werd, want daar ging het om. De zaden zijn bestendig tegen de glyphosaat, dus zo verdient Monsanto (Bayer) aan het gif, en niet aan de granen. Graan is de wereld’s grootste voedselbron. Bayer heeft dat nu in handen. Gates weet ook hoe hij dat moet afpakken. De telers moeten elk jaar nieuwe zaden kopen, c.q. nieuwe flessen roundup. Monsanto’s visie is “de wereld te eten geven” maar dat is smerig gelul. Hun visie is dat de hele wereld gif koopt van ze, en zaden teelt die tegen het gif kunnen. Monsanto is een heel grote griezel… Rusland kweekt zijn eigen granen, niet die van Monsanto. Dus of er veel honger komt in Rusland, vraag ik me af. Wb de gifspuit, Rusland gebruikt een “klassieke” troep, die geen mRNA bevat. Het heet sputnik. Je kan dit opzoeken en adhvd ingredienten concluderen dat de mensen niet ingespoten zijn met mRNA. Wb de supermoderne sensors overal, Rusland is hard op weg futuristisch te worden. Dus ja, ze zijn op hun manier bezig met globalisme. Maar ze lijken me nog wel een betere optie dan wat die WEFkankergezwellen voor ogen hebben. Van de beide kwaadaardigheden lijkt Rusland me straks geen slechte keuze, zodra het Noord Aarde en Zuid Aarde is geworden. Daar gaat het heen.

  • Sprak met iemand die zo nu en dan voor z´n werk bij Bayer in NL langsgaat. Het viel deze persoon op dat het bedrijf tegenwoordig en anders dan voorheen zwaar bewaakt wordt.

   Las ergens, maar weet niet meer waar dat glyfosaat ten negatieve samenwerkt met de inhoudsstoffen van de mRNA injectie.

   https://drsircus.com/medical-articles/

  • In Ru s land komt zeker geen honger. Daar wordt voedsel van topkwaliteit geproduceerd. Biologisch en o.a. op de familie tuinen ( lees de zoemende ceders van Rusland). …. al 30 jaar!

 7. Niet alleen door Oekraine hoor.
  Maarre…in Sri Lanka werd kunstmest verboden–leve het millieu– misoogsten en honger…..

  het westen doet net of het ze interesseert, maarre….van 85 schepen die Oekieland verlieten, gingen er maar twee naar arme landen….

  Personelijk interesseert het mij geen moer wat er in islamitsiche of Afrkaanse landen gebeurt…

 8. Afrika: kijk eens wat de afrikaanse landen vanaf 1950 aan ontwikkelingshulp hebben gekregen; niet alleen van NL, maar ook van andere landen.
  Dan krijg je een getal met zoveel nullen, dat ik dat niet kan uitspreken.

  dan beschrijf je de situatie in 1950; daarna in 2021.
  En wat zie je dan?
  Geen vooruitgang; zelfs in sommige landen achteruitgang.

  De beste hulp die ze kunnen krijgen is geen enkele hulp; hooguit kennis of informatie.
  Dan ontwikkelen ze zich, of ze gaan ten onder.Ook goed; eigen keus.

  Net als Afghanistan; leven al 150 jaar van liefdadigheid.
  En maar klagen.
  Nu hebben de Amerikanen de uitrusting achter gelaten voor een compleet groot leger.
  Hun bedoeling: oorlog in de regio genereren.
  —————————————
  Maar idd: als olie duur wordt, volgt er honger….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in