Een groot aantal machthebbers in de Westerse wereld scharen zich achter een aangekondigd plan om de Coronapandemie te gebruiken om de hele wereld te “herstarten”. “The Great Reset” is een officieel project van het Wereld Economisch Forum, WEF, om het kapitalisme te transformeren en een “inclusieve” globale wereld te creëren waar de zogenaamde gelijkheid tussen alle mensen op de wereld en het “klimaat” voorrang krijgt. Het WEF wil onder meer dat de wereldbevolking goederen gaat lenen in plaats van ze privé te bezitten.

De westerse machthebbers gaan nog steeds verder met “The Great Reset”, een globaal project dat vorig jaar door het Wereld Economisch Forum, WEF, werd gelanceerd. Dat was de naam van de WEF-bijeenkomst in juni 2020.

Sommigen beweren dat “The Great Reset” een samenzweringstheorie is, maar in feite is het een officiële term die het WEF en verschillende politieke leiders openlijk gebruiken.

De bedoeling is om de Coronapandemie te gebruiken om de wereld “te herstarten” op basis van globaal egalitarisme en een beleid dat voorrang geeft aan het “klimaat”.

Het kapitalisme moet op de schop en de wereld moet “duurzaam” worden. Iedereen op aarde moet worden gezien als een gemeenschappelijke bevolking.

Het WEF wil onder meer dat de burgers van de wereld goederen gaan lenen in plaats van ze privé te bezitten.

“Over 50 jaar bezitten we misschien niets meer”, heet het in een film die het WEF drie jaar geleden publiceerde.

De wereld moet “gelijkwaardig” worden, zo wordt beweerd.

“Onze systemen moeten opnieuw worden opgestart”, zegt een WEF-filmpje dat de kijkers bang probeert te maken dat de wereld niet meer houdbaar is zoals ze nu is. In het filmpje drukt men dan op een “Reset” knop van een computer. Alles moet opnieuw worden opgestart.

  Ter verdediging van het benoemen van de problemen waar we voor staan

Eerder deze week sprak de Franse president Emmanuel Macron over kapitalisme dat niet meer werkt en in Nederland bouwt de Rutte-regering de samenleving opnieuw op op basis van een circulaire economie.

Klaus Schwab, voorzitter van het World Economic Forum, deelt de mening dat het kapitalisme moet veranderen.

“We moeten naar de toekomst kijken. We bevinden ons in een historisch en kritiek moment om de toekomst opnieuw op te bouwen, om ons beleid opnieuw op te starten”, zei hij vorige week in een interview met Bloomberg.

“We moeten lessen trekken uit de pandemie en een wereld opbouwen die veerkrachtiger, inclusiever en duurzamer is. Het [Wereld Economisch Forum in] Davos is een mobilisatie van alle goede mensen en ideeën om te laten zien welke regels er in de toekomst zullen gelden”.

Ook de VN steunt het globalistische project.

“De Great Reset is een welkome erkenning dat deze menselijke tragedie [Coronapandemie] een alarmklok is. Het is belangrijk dat we de wereld heroverwegen, opnieuw opbouwen, opnieuw vorm geven, vernieuwen en opnieuw in evenwicht brengen. Dit is van fundamenteel belang om de wereld op te bouwen die we nodig hebben”, aldus de secretaris-generaal van de VN. António Guterres in een filmpje op het YouTube-kanaal van het WEF.

We zijn in oorlog

Vorig artikelSterfgevallen na Corona-vaccinatie : “louter statistisch te verwachten” volgens autoriteiten
Volgend artikelDokter sloopt Gates’ Covid-vaccin in vernietigende analyse
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Voor de burgers in de westerse landen betekent het ‘gelijkwaardig’ worden uiteindelijk het laten zakken van de opgebouwde welvaart naar derde wereld niveau.

  Het Westen kent enkel in naam nog een vrije markt economie. Onze ‘vrije markt’ economie wordt zodanig gereguleerd, gecontroleerd en belast, dat we in werkelijkheid te maken met een staatsgeleide economie, zoals dat in communistische landen het geval was en wat uiteindelijk tot hun failliet geleid heeft.

  De ‘problemen’ die de ‘vrije markt’ kent zijn dan ook voornamelijk het gevolg van overheidsinmenging en ‘crony capitalism’ (collusie tussen overheid en grote bedrijven) om de kleine spelers uit de markt te halen of om ze te beletten te groeien waardoor ze concurrenten zouden kunnen worden van de grote bedrijven.

  De ‘zwarte markt’ is in feite nog de enige echte ‘vrije markt’ van vraag en aanbod en die zal altijd blijven bestaan, terwijl de officiële vrije markt, als gevolg van overheidsinmenging, kapot zal gemaakt zijn.

 2. NB: De ‘great reset’ heeft uiteindelijk tot doel een betonnen plafond te maken dat kleine burgers en bedrijven zal beletten om zich nog omhoog te werken tot het niveau van de bestaande politieke en business elite.
  Met de ‘great reset’ zullen in feite twee vaste klassen worden gecreëerd, waarbij de ‘lower class’ niet langer de mogelijkheid zal krijgen om door te stijgen tot het niveau van de ‘upper class’.
  Een kaste systeem zoals bijvoorbeeld in Indië het geval is of in Engeland waar het voor een ‘commoner’ ook zo goed als onmogelijk is om zich op te werken tot lid van de ‘upper class’.

 3. I live in South Africa, here we still use a lot of cash, I pay my worker and he pays his debt at a shop in cash. The system has been a nuisance the last two months, they want him to pay by debit order. A lot of social grants are paid in cash, of course we have a lot of cash in transit heist. Now gov is trying to force everybody to go to a card system. Covid is such a lovely shape goat, these queuing people,waiting for their cash, were sprayed by waterkanon because it’s impossible to have thousands on 1 meter distancing. The obvious get these people on a bank card. Already in the western world everybody is without cash.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in