Toen ik het eerste bericht hoorde dat het Auschwitz Museum in Polen Rusland verbood deel te nemen aan de 78e verjaardag van de bevrijding van het kamp door Sovjettroepen, werd het voorgesteld als een hatelijke daad van de afstammelingen van de Joden die de Holocaust overleefden. Maar toen las ik het verhaal, schrijft Larry Johnson.

“Gezien de agressie tegen een vrij en onafhankelijk Oekraïne zijn vertegenwoordigers van de Russische Federatie niet uitgenodigd om de herdenking van dit jaar bij te wonen,” vertelde Piotr Sawicki, woordvoerder van het museum op de plaats van het voormalige kamp, aan AFP.

Vrijdag is de 78e verjaardag van de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau dat door nazi-Duitsland in het bezette Polen werd gebouwd – een datum die is uitgegroeid tot Holocaust Memorial Day.

Tot nu toe heeft Rusland altijd deelgenomen aan de herdenking die elk jaar op 27 januari wordt gehouden, waarbij zijn afgevaardigde tijdens de hoofdceremonie het woord voerde.

Museumdirecteur Piotr Cywinski zei dat het duidelijk was dat hij in de huidige context “geen brief aan de Russische ambassadeur kon ondertekenen met een uitnodigende toon.” – https://www.timesofisrael.com/auschwitz-museum-russia-not-invited-to-event-marking-camps-liberation-by-red-army/

Piotr Sawicki is een Pool. Waarschijnlijk katholiek. En is nooit een fan geweest van de erkenning van wat de Russische troepen in januari 1945 deden, omdat de overgrote meerderheid van de gevangenen in Birkenau en Auschwitz Joods waren, niet Pools. De Poolse animus tegen Rusland gaat eeuwen terug en de leiders van het Auschwitz Museum gebruikten de inval van Rusland in Oekraïne als een geschikt voorwendsel om Rusland uit te sluiten van de ceremonie vandaag (27 januari).

  Ze gaan ons uithongeren en doodvriezen

Ik heb dit met eigen ogen gezien toen ik in 2014 Auschwitz/Birkenau bezocht. Het is ontroerend en verontrustend. Onze gids was een stekelige Pool die er alles aan deed om Rusland geen enkele positieve rol toe te kennen bij de bevrijding van de overlevenden van deze dodenfabriek. Toen ik hem hierover wilde aanspreken werd hij nogal defensief en hield hij vol dat het Poolse volk erger had geleden, zowel door de nazi’s als door de Sovjets. Zelfs na 70 jaar blijft de geschiedenis voor sommigen een levendige, giftige herinnering, en niet op een goede manier.

Maar er is een trieste en misselijkmakende voetnoot betreffende de Joodse steun voor Oekraïne. Ik heb enkele vrienden en kennissen die de kinderen zijn van overlevenden van de Holocaust en die Oekraïne een warm hart toedragen. Wanneer ik probeer de sterke onderstroom van nazi-ideologie uit te leggen die de Oekraïense regering en het leger teistert, word ik verbaal aangevallen. Hier is een voorbeeld:

Larry. Ik ben geschokt dat je zo’n beledigende McCarthy “schuld door associatie” maakt en overkomt als een Russische shill. Ik steun het Oekraïense volk, niet een of andere nazi uit voorbije decennia. Je geeft ook blijk van een gebrek aan kennis van de Oekraïense geschiedenis en Stalins massahongercampagne als je niet begrijpt waarom iemand uit de jaren ’40 als volksnationalist kan worden beschouwd. Het vijand van mijn vijand is mijn vriend syndroom.

De link gaat niet open, maar ik vind het ongelooflijk dat je geobsedeerd bent door een figuur uit de jaren ’30 en ’40, maar de Russische nazi-achtige aanvallen op Oekraïense burgers en hun terroristische tactieken en martelingen in dorpen en steden bagatelliseert die ze bezetten. Geloof je echt dat het niet de Russische vliegtuigen, raketten, drones en artillerie waren die Oekraïense steden aanvielen, zelfs die ver van het front? Bah, wat is er gebeurd met je gevoel voor perspectief…en fatsoen.

Niets, niets rechtvaardigt Poetins invasie van Oekraïne, de aanvallen van Russische soldaten op burgers toen zij delen van Oekraïne bezetten, en de voortdurende beschietingen op burgers en de voortdurende raketaanvallen op steden en dorpen ver van het slagveld. Wat betreft je beweringen dat de Russen aan de winnende hand zijn, zo’n overwinning kunnen ze missen. Hun leger bleek incompetent en wreed, ze verloren het grootste deel van het grondgebied dat ze aanvankelijk veroverden, tienduizenden opgeleide Russen vluchtten het land uit, ze moesten een beroep doen op de Wagner-troepen en veroordeelden om het leger te versterken. Poetin verenigde de NAVO, ondanks de pogingen van zijn beschermeling Trump om het bondgenootschap te ondermijnen en ontketende sancties die de Russische economie schade berokkenen.

Met deze mensen valt niet te redeneren. Het enige wat mijn voormalige vriend ervan zal overtuigen dat hij grote propaganda heeft geslikt, is wanneer Oekraïne door Rusland wordt verslagen en de verderfelijke nazi-aanhangers uit het publieke debat worden verwijderd.

  De demografie van Oekraïne dicteert opnieuw om de strijd te beëindigen

Een ander onderwerp – Hebt u gehoord wat Victoria Nuland vandaag heeft gezegd? Voordat ik me in haar opmerkingen verdiep, was ik geschokt door haar uiterlijk. Ja, ik doe aan fat shaming. Hier is ze 8 jaar geleden:

Before

De tijd is niet vriendelijk geweest voor mevrouw Nuland. Ze lijkt meer op een bijzonder corpulent Star Wars personage:

De koningin van de neocons gaf vandaag duidelijk te kennen dat de regering Biden niet geïnteresseerd is in onderhandelingen tenzij Rusland zich overgeeft:

Victoria Nuland, de Amerikaanse Under Secretary of State for Political Affairs, meent dat een mogelijke voorwaarde voor versoepeling van sommige sancties tegen Rusland de terugtrekking van de troepen uit heel Oekraïne is en een akkoord om serieus te onderhandelen.

“In de context van het besluit van Rusland om serieus te onderhandelen en zijn troepen uit Oekraïne terug te trekken en gebieden terug te geven, zou ik dat (versoepeling van de sancties) zeker steunen. Ik denk dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Blinken, hetzelfde zou doen,” zei ze. – https://news.yahoo.com/nuland-sanctions-against-russian-federation-174153580.html

Is dat niet geweldig van haar. Natuurlijk zullen we de sancties versoepelen zodra Rusland de voormalige Oekraïense gebieden ontruimt die zich met Rusland hebben verenigd. Godallemachtig. Dat is een mooie deal die Vladimir Poetin onweerstaanbaar zal vinden. Toch? Belachelijk.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin bespot de onbekwaamheid van de VSVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe eerste verjaardag van de oorlog in Oekraïne en daarna
Volgend artikelHet verschil
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. Ik sprak een neef pas geleden op de zondag, hij had dit concentratiekamp pas bezocht en het is een gevoel als je daar naar binnen gaat zegt hij, de dood voel je als het ware, huiveringwekkend zei hij!

 2. De eerste gedocumenteerde zuivering van joden in europa vond plaats in engeland. Onder edward de 1 in de 13 eeuw.
  Toen moesten ze ook een geel teken op hun kleding dragen. Nadat ze waren leeggeplunderd werden 300 opgehangen in de tower. En de rest het land uitgezet. Waarbij honderden werden verdronken in de thames .
  Elk land heeft zich schuldig gemaakt aan zulke wreedheden door de eeuwen heen.
  Net als elk land zich nu schuldig maakt aan het vermoorden van zijn eigen bevolking.
  Er is geen wreder en gewetenloser beest dan de mens

  • @K… ‘Er is geen wreder en gewetenloser beest dan de mens.’

   Op wie is dit van toepassing? De meeste mensen willen gewoon met rust gelaten worden. De enige wrede en gewetenloze mensen, zijn de mensen die alles op aarde bezitten en daarmee anderen aanzetten tot wreedheden. In de natuur worden psychopaten verstoten, bij de mensheid zijn de pscyhopaten de baas geworden. De mensheid is geen kudde orks, de mensheid wordt door orks bestuurd en die leggen ons uit dat zij halve of hele Goden zijn en dat de mensheid een parasiet is. Deze quote van jou gaat niet over de mensheid, maar over de demonen die de mensheid gijzelen en in angst houden. Een hond kan je lief en volgzaam maken of bang en vals… de orks/de demonen die de mensheid gijzelen proberen ons bang en vals te maken. En het lukt ze alleen oppervlakkig, als puntje bij paaltje komt zijn de meeste mensen geen gewetenloze monsters. Onze leiders daarentegen!!! Alle koningen, premiers, grote ministers, grote directies, aandeelhouders, miljardairs, miljonairs etc etc… dat zijn de gewetenloze monsters waar deze quote over gaat.

 3. Wat een giller inderdaad.
  Sancties versoepelen die Rusland totaal niet geraakt hebben.
  Putin ligt in een deuk volgens mij.
  Het versoepelen van sancties zou alleen het Westen verblijden.

 4. Laten we het hebben slachtoffers van de oorlog.
  Zijn er veel meer dan die met etiket Joods.
  Bull shit , om slachtoffers aan een geloof te linken.
  Men houdt er maar niet over op, hoe zou dat nu komen.

 5. Alsof de meeste oorlogsslachtoffers aan Joodse kant zijn gevallen, correctie, de Russische bevolking heeft de meeste! De Joden hebben sinds WO 2 altijd een soort claim op het grootste aantal slachtoffers van de Holocaust, net zoals bijna alle zwarten een claim leggen op de Slavernij!

  • idd iets van 26 miljoen aan de Russische kant
   en aan de Nederlandse kant? incl al die ‘vriendelijk’ vuur doden 200k+ ja echt, maar ze laten het voorkomen als miljoenen net als met een bepaald soort Joden, natuurlijk was er veel leed, maar niet alleen onder de Joden, ver van dat.

  • Nee hoor; de Chinezen hadden het grootste aantal slachtoffers.
   Maar net als in RU; niet alle mensen aldaar waren geregistreerd…

   Wat betreft deRussen (en Chinezen): als er over joden werd geproken onderRK godsdienstles, en ik als snotneus Russen of Chinezen vermeldde, kreeg ik te horen: dat zijn maar communisten.

   Note Nl was zo idioot om Taiwan te erkennen–maar China niet…

 6. De Bijbel is geschiedenis zoals religie het vertelt. Waarom de Holocaust plaatsvond is geschiedenis zoals de wetenschap het vertelt.

  Niet langer is de uitdaging voor het religieuze verhaal alleen Copernicus en Galileo – de Bijbel had de kosmologie verkeerd. Niet langer is de uitdaging voor het religieuze verhaal door Darwin en Mendel – de Bijbel had de prehistorie (d.w.z. evolutie) verkeerd.

  Nu is het de geschiedenis zelf die op het spel staat; het laatste vijgenblad dat de oude mythe bedekt wordt weggerukt; en wat deze keer wordt ontmaskerd, is verkrachting.
  De geest van mensen is verkracht door een vals historisch verslag; en nu weten we waarom het loog, en dat de Holocaust het resultaat was.
  ..overmoed, narcisme en “uitzonderingsgevoel” – onnozele mensen

 7. Overal waar de Joden neerstrijken is het na een tijdje hommeles. Dat komt omdat ze zich snel in belangrijke posities binnen wurmen waar invloed en vooral kapitaal mee gemoeid zijn. Dat kunnen ze best door de internationale banden en de mondiale financiële verwevenheid. Ze hebben echter geen binding met landen en volkeren die ze verruilen voor diegenen die hun het meest vruchtbaar zijn. Na een tijd heeft het volk door hoe door hun invloed internationalisme de volkse eigenheid ondermijnt en de opbrengsten van de natie naar het het buitenland worden gedraineerd. Het element godsdienst verbergt het streven naar wereldhegemonie voor Joden uitsluitend met gelijke familiebanden.

  • Onzin.
   Paar feitjes:
   –joden: 0,2% van de wereld bevolking; maar 25% van de Nobel prijzen
   –moslims: 25% van de wereldbevolking; maar 0,005% van de Nobel prijzen.
   Joden zijn het intelligenste ras wat op de wereld rondhuppelt.

   Arabieren scoren laag; resultaat van incest en inteelt
   Afrikanen: toen de eerste blanken er kwamen, was het wiel nog niet uitgevonden, was er geen enkel mechanisch apparaat, geen gebouw met meer dan een verdiep.

   Een vergelijk: mijn avatar scoort IQ 84, gemiddelde Afrikaan 64, In de Sudan: zo laag onder 50, dat het niet standaard gemeten kan worden.

   De reden dat de moslims ze haten:
   –de joden joegen mohammed uit Medina
   –een jodin vermoordde Mohammed ( langszaam werkend gif
   –jaloezie

   Joden klitten samen. Als er 10 bij elkaar zijn, heb je productie, handel, radio, krant…

   Note ik ken geen joden, maar ik hou me bij de feiten.
   De reden dat Hitler de joden verfoeide: hij had een zwart schaap nodig, wat in groot genoeg getallen in DE was.

   • Je feitjes mogen kloppen. Maar wat dan nog? Maakt het ze inherent BETERE mensen, of als mens alleen BETER in het ONDERDRUKKEN van anderen? Dat laatste zien we in de geschiedenis, keer op keer op keer, en nog steeds. (Ik ga die feitjes hier niet oplijsten, die kun je zelf met gemak zelf op een rijtje zetten.) En hoe onderbouw je je uitspraak
    “De reden dat Hitler de joden verfoeide: hij had een zwart schaap nodig,” Graag meer uitleg. BVD

 8. Auschwitz was van oorsprong een compressie chemie fabriek van het IG Farben cartel, Bayer, BASF, (hedendaags)Sanofi…waar vloeibare ammoniak, synthetische brandstoffen, gassen en explosieven werden gefabriceerd. Met juristen en ter werk gestelden probeerden zij met een vierjarig plan Europa te veroveren. Na de Neurenberg processen hebben vele bestuurders van het IG Farben cartel de draad weer opgepakt en met vele verdragen de EU in Brusssel gevormd. De aartsvader van de EU commissie, Walter Hallstein, bestuurder van de Bond Nationaal socialistische Duitse Juristen vormde de rechtelijke macht voor de NSDAP. We worden in Europa weer door dezelfde Nazi’s bestuurd als in 1939. Ze zitten niet alleen als aanbidders van Stepan Bandera in de Oekraïne, maar zitten helaas overal geïnfiltreerd. Een mooi boek waar alles in wordt gedocumenteerd is: De Nazi Roots Of The Brussels EU, geschreven door de nabestaanden van de slachtoffers van Auschwitz.
  Als ik Rus was, dan zou ik niet eens meer naar Auschwitz gaan, ik zou alle Nazi’s laten branden…heil Sarmat.

  • idd, en kijk dit eens, het Rode kruis telde het destijds en natuurlijk waren het er geen 6 miljoen, ze hadden werkers nodig, soort slaven arbeiders.

   en ow, ze ‘vergeten’ altijd Rusland met schijnbaar 26 miljoen doden, maar laten het er 20 miljoen zijn, sowieso de meeste van al de landen! horen we daarover met dodenherdenking? nope, holocaust en nep 6 miljoen moeten ze erin houden, is van betekenis in een bepaald Joods geloof.

   kijk eens op wiki oorlog slachtoffers bij NL en houd rekening met dat vele van die slachtoffers via vriendelijk vuur kwamen te overlijden en al die steden e.d. kapot gebombardeerd door ‘vriendelijk’ vuur, de industrie kapot gemaakt ow, waar kennen we dat van wetende van kwade aansturing uit US/UK e.d. maar daar mag je niet over spreken.

   http://www.renegadetribune.com/international-red-cross-report-confirms-holocaust-six-million-jews-hoax/

   • De Khazaren verbergen zich achter de joden. De Khazaren gebruiken de joden als menselijk schild. De Khazaren hebben zichzelf onschendbaar gemaakt door zich achter de joden te verbergen. En de Khazaren weten hoe ze zich moeten verbergen, daarom hebben ze ontelbaar veel clubjes opgericht die uiteindelijk eigenlijk allemaal samenwerken en één gezamenlijk doel hebben… totale dominantie over de planeet en al het leven op de planeet. De Khazaren zijn van oudsher demonen. In de oudheid wilde niemand nog wat met deze rovende, plunderende, verkrachtende en moordende demonen te maken hebben en toen namen ze de identiteit aan van Ashkenazi joden. De Khazaren hebben het gehele westen geïnfiltreerd en alles overgenomen. Van royals tot banken tot politiek tot religie tot rechtstaten tot multinationals. De bekendste zijn Rothschild en Rockefeller… maar er zijn nog minstens 11 elite families die bijna niemand kent. De namen die we wel kennen zijn de loopjongens. Soros, Rothschild, Rockefeller, Bloomberg, Richard Branson en de bekende royals zijn allemaal frontjes om de echte rijke mensen te verbergen.

    Maargoed… ik kom constant uit op Khazaren en de jezuïetenorde. En de hiërarchie is volgens mij; Israel, Vaticaan (dus ook Italië), Engeland, Washington (corporatie USA), Canada, Australië/Nieuw Zeeland, Nederland/Duitsland.

    Fiveye… de 5 grootste geheime diensten (Isr, It, UK, USA, Australië) zijn de deepstate, de cabal. Dat is wat ik tot nu toe aan elkaar heb gelegd.

    • Nederland, Frankrijk, Denemarken en Noorwegen vormen met USA, VK, Canada, Australië & Nieuw-Zeeland de nine eyes landen, maar werken minder intensief samen op inlichtingengebied dan de five eyes landen.

    • Dag badgast “Naam+” : terwille van de historische correctheid : de (monsterlijke) talmoed werd van de 1e t/m de 5e eeuw in elkaar geflanst door doorgedraaide rabijntjes.

     De Khazaren bekeerden zich onder koning Bulam halverwege de 8e eeuw in het gebied dat momenteel ongeveer overeenkomt met Oekraïene.

     Wil je nou ècht dat ik doorga met m’n betoog ?

     Dabbedoelik.

     • Glimworm januari 27, 2023 at 22:59
      Het zijn altijd wel informatieve betogen die niet vaak genoeg herhaald kunnen worden. En verder is de badgast Naam:* zuivere koek.
      🙂

 9. Dat dat museum het lef had te vergeten dat de Russen de bevrijders waren! Typisch pooltjes, niet zo slim.

  Die vrouw heeft zichzelf in 8 jaar vetgevreten als een zeug….

 10. “… het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau dat door nazi-Duitsland in het bezette Polen werd gebouwd”

  HO-HOOO !!!

  De Russen hebben na ’45 een pràcht van een bakstenen schoorsteen van 8 meter hoog achter de zogenaamde “hoofdgaskamer” van Auschwitz bijgebouwd !
  Toegegeven, het ding stond 2 meter van de “gaskamer” en stond direkt op de grond en dus niet eens in verbinding met die “gaskamer”, maar toch : het zag er ineens allemaal een stùk ‘dramatischer’ uit toch ?

  Dus ere wie ere toekomt, niet dan ?

  Ik bedoel, “ééns gebouwd blijft gebouwd” hè ?

  WA-HAAA-HAAAAA ! ! !

  • Glimworm januari 27, 2023 at 22:54

   Klopt 110%

   Laat de onwetenden of degene die bang zijn om antisemiet genoemd worden een “Holocaust Deprogramming Course” opzoeken, lezen en dan een oordeel geven.

 11. Ik ben ook Pool..Piotr Sawicki is idioot..en dat is geen belediging..dat is een feit …deze sort kan absoluut niet denken buiten aangelegde pad van trauma’s en schuldgevoel ..ze hebben ook geen enige inzicht in wereld situatie in algemeen..ze zijn lozers..en per definitie slachtoffers..ze simpel weg snappen niks van..ze brengen ook Polen onder……goede nieuws is….Russen winnen..en vrijheid ook..!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in