© Marius Arnesen / Flickr / CC BY-NC 2.0 DEED

Ambtenaren in Europa, Canada en de VS hebben geprobeerd om “terug te krabbelen” op de wijdverspreide onvoorwaardelijke steun die de afgelopen week is uitgesproken voor de aanval van Israël op Gaza.

De speciale rapporteur van de Verenigde Naties voor de bezette Palestijnse gebieden uitte zondag haar bezorgdheid over het feit dat het internationale orgaan tot nu toe niet publiekelijk heeft gepleit voor een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza, terwijl de retoriek van de Verenigde Staten en andere invloedrijke landen stilzwijgend hun goedkeuring heeft gegeven aan een Israëlische luchtcampagne in de geblokkeerde enclave, waar nu minstens 2.670 Palestijnen, waaronder meer dan 700 kinderen, zijn gedood,schrijft Julia Conley.

Francesca Albanese, die sinds 2022 de speciale rapporteur is, vertelde Al Jazeera dat Israël precies moet uitleggen “hoe de ontmanteling van Hamas gebeurt” nu het een oorlog tegen Hamas opvoert om de verrassingsaanval van de groep op 7 oktober te vergelden.

De Israel Defense Forces (IDF) hebben de afgelopen week woongebouwen, scholen voor vluchtelingen, gezondheidszorgfaciliteiten en ten minste één konvooi van burgers die door Gaza reisden, gebombardeerd nadat Israël een miljoen mensen had bevolen om het noordelijke deel van de enclave binnen 24 uur te verlaten om “hun leven te redden” van voortdurende aanvallen.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei zondag dat ten minste 50 hele families in Gaza uit de burgerlijke stand zijn geschrapt, met al hun leden gedood door luchtaanvallen en beschietingen.

“Ik heb geen enkel teken dat een staakt-het-vuren wordt overwogen, zelfs niet op het niveau van de secretaris-generaal van de V.N.,” vertelde Albanese aan Al Jazeera. “Het verontrust me, omdat aan de ene kant Israëlische functionarissen zeggen dat ze Hamas willen elimineren. Maar wat we op de grond zien is dat duizenden mensen, waaronder kinderen, gedood en gewond worden.”

De secretaris-generaal van de V.N., António Guterres, heeft opgeroepen om het “internationaal humanitair recht en de mensenrechtenwetgeving” te respecteren, maar heeft niet opgeroepen tot het staken van de aanvallen in Gaza.

  Na militair falen stelt Israël nadelige wapenstilstandsovereenkomst voor

Op social media zei Albanese dat “er geen uitstel meer kan zijn” van een openbare oproep van Guterres tot een staakt-het-vuren, en dat wreedheden zoals de massale verplaatsing en het doden van burgers “niet alleen bestraft maar ook voorkomen moeten worden”.

De V.N. Veiligheidsraad besprak op zaterdag in New York oproepen voor een humanitair staakt-het-vuren “achter gesloten deuren”, meldde Vatican News, en andere functionarissen gaven in het weekend aan dat ze zich terugtrokken van de retoriek van de Amerikaanse president Joe Biden en een aantal andere Westerse leiders vorige week.

Biden en de leiders van het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Duitsland zeiden vorige week in een gezamenlijke verklaring dat ze het recht van Israël “om zichzelf te verdedigen” steunden, zonder van het land te eisen dat het binnen de grenzen van het internationaal recht handelt terwijl het zijn luchtcampagne ontketent en 300.000 reservisten oproept voor een waarschijnlijke grondaanval.

In een toespraak tot PBS Newshour zaterdag zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin: “Hamas is niet het Palestijnse volk… dus ik denk niet dat het volk de prijs moet betalen” voor het doden van minstens 1300 mensen door Hamas, waaronder bijna 300 soldaten.

De Europese Raad gaf zondag ook zijn eerste gezamenlijke verklaring over de crisis vrij, waarin stond dat Israël het recht heeft op zelfverdediging met inachtneming van “het humanitair en internationaal recht” en “de bescherming van alle burgers te allen tijde”.

De raad zei dat hij dinsdag een vergadering zou houden “om grip te krijgen op de reactie op de oorlog tussen Israël en Hamas,” meldde Irish Times-correspondent Naomi O’Leary, nu Europese ambtenaren, diplomaten en leden van het Europees Parlement zich zorgen zijn gaan maken over de steun die de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft uitgesproken voor wat mensenrechtendeskundigen hebben veroordeeld als Israëls “collectieve bestraffing” van de Palestijnen in Gaza.

In Canada zei premier Justin Trudeau zaterdagavond ook dat hij “diep bezorgd was over de nijpende humanitaire situatie in de Gazastrook”, omdat mensen nog steeds geen toegang hebben tot elektriciteit, voedsel en water.

  Hamas heeft Israël al verslagen, maar de VS noch Israël kunnen dat toegeven

De journalist van Al Jazeera, Sana Saeed, merkte op dat Trudeau één van de leiders was die enkele dagen geleden nog “Israëls ‘recht om zichzelf te verdedigen’ toejuichte, en weigerde om de aanval op Gaza en het verlies van Palestijnse levens te veroordelen”, zelfs toen de Israëlische minister van Defensie alle twee miljoen inwoners van Gaza “menselijke dieren” noemde terwijl hij een “volledig beleg” van de enclave aankondigde.

“Naarmate de Israëlische genocide op de Palestijnen duidelijker wordt en moeilijker te verdedigen voor het grote publiek, kunt u meer verbaasde gezichten, terugtrekkende bewegingen en verzachtende standpunten verwachten van mensen die dit hebben toegejuicht,” zei Saeed.

Maar zulke opmerkingen zijn slechts “uiterlijke schijn”, voegde ze eraan toe, als ze niet vergezeld gaan van duidelijke oproepen tot een staakt-het-vuren om verder verlies van burgerlevens te voorkomen.

Terwijl Austin zei dat Palestijnse burgers niet “de prijs moeten betalen” voor de acties van Hamas, zette de VS een tweede aanvalsgroep van vliegdekschepen in – de USS Dwight D. Eisenhower – om zich bij de USS Gerald R. Ford in het oostelijk deel van de Middellandse Zee te voegen om “Amerikaanse steun voor de verdediging van Israël” te tonen.

“Merk op hoe alle liberalen (VS, Canada, Europa) die nu discussiëren over ‘het minimaliseren van schade’ en de ‘humanitaire crisis’, nul eisen stellen aan een staakt-het-vuren, nul oproepen tot zelfs maar terughoudendheid door Israël,” zei Saeed. “Niets.”

  Netanyahu zegt dat westerse landen Palestijnse vluchtelingen moeten 'absorberen'

Rechtenactiviste en fotografe Patience Zalanga suggereerde dat sommige functionarissen “getroffen worden door de realiteit dat er meer mensen zijn die zich agressief verzetten tegen de genocide op Palestijnen dan ze zich realiseerden,” nu duizenden Amerikanen – en tienduizenden mensen wereldwijd – zich de afgelopen dagen hebben aangesloten bij protesten om een staakt-het-vuren in Gaza te eisen.

“De regering van de Verenigde Staten geeft niet meer of minder om Palestijnen,” zei Zalanga. “Maar waar ze wel om geven, is hoe slecht dit eruit ziet. En het wordt alleen maar erger.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Netanyahu pochte over zionistische steun voor HamasVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMartin Armstrong: Westerse leiders – die eigenlijk fascisten zijn – financierden de terreuraanslagen in Israël om Rusland in WOIII te trekken
Volgend artikelZionistische provocatie leidde tot reactie van Hamas
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Ik vind genocide wat overdreven, in oorlog is altijd collateral damage, als de ene partij op burgers schiet, doet de andere dat ook. Is niet meer dan logisch. Of dat nogmaal is, dat is een tweede. Ik denk dat de beide partijen wat meer liefde voor hun kinderen zouden moeten hebben en daar ook wat meer over nadenken, dan haat naar elkaar. Dat zou meer oplossen.

  • Ik vind het bagatelliseren van het aantal burgerdoden (waaronder veel kinderen) eerlijk gezegd stuitend omdat Israël openlijk Palestijnen beschouwt als dieren die ze dienovereenkomstig kunnen “ausradieren”, net zoals de moffen vroeger de Joden beschouwden als “Untermenschen” en hetzelfde met hen voorhad. Hier is helemaal geen sprake van “collateral damage”…. Integendeel!!!

 2. De Verenigde Nazi’s zien natuurlijk hun kans om zich als wereldregering op te stellen. Fuck alle macht, ze zijn er niet voor de mensheid, ze creëren alle ellende op aarde. Alle instituten, machtsorganen en clubjes moeten eindigen, de mensheid moet zichzelf regeren als we in vrede willen kunnen leven.

  Elk mens op aarde moet in zichzelf een keuze maken. Kies geen kant, we zijn 1 mensheid in oorlog met het satanisme, kies liefde en doorsta alles wat nodig is om de liefde te beschermen… 🙏❤

 3. De zionisten werken met de VN globalisten die de SDG agenda 2030 uitvoeren, met als doel een totalitaire VN wereldregering om zogenaamd de aarde en de mensheid te redden.

 4. Stel je voor: er vallen geen Palestijnense doden.
  Hoeveel Palestijnen zouden er zijn over 10 jaar? 4 millioen?
  Ze fokken als ratten, en zo is ook het gedrag van Hamas: ratten.
  En ze zitten ook in holen.
  Typisch.

  Vluchteling is een goed betaald beroep; derde generatie al.
  Arafat had 38 millioen in een sigaren kistje, overgespaard van hulp….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in