Drie Syrische mannen probeerden de eerste asielzoekers te worden die via een tot nu toe ongebruikte Arctische route illegaal naar het Scandinavische land te komen. Het eindigde met hun arrestatie door de Russische veiligheidsdienst FSB op de Barentszzee. De mannen zijn nu veroordeeld tot respectievelijk 10 en 8 maanden in een strafkolonie.

Klik op foto voor video

De FSB heeft een video vrijgegeven die laat zien hoe de veiligheidsdienst ingrijpt tegen de Syriërs, die in een kleinere motorboot in het Petsjeng-fjord op ongeveer 35 kilometer van de grens met Noorwegen vaarden.

Het incident vond plaats op 8 oktober vorig jaar, maar is pas bekend geworden bij het publiek nadat de mannen waren veroordeeld, schrijft The Barents Observer.

De film laat zien hoe de FSB de boot achtervolgt per helikopter en patrouilleboot. Een FSB-agent vuurt eerst drie waarschuwingsschoten af met een automatisch wapen. Daarna gaan de gemaskerde agenten aan boord van de boot en grijpen de Syriërs.

Tijdens het proces pleiten alle drie de mannen schuldig aan misdaad. Hun visum in Rusland was verlopen en geen van hen had een visum om naar Noorwegen te reizen.

Twee van de Syriërs zijn volgens The Barents Observer veroordeeld tot 10 maanden in een strafkolonie. De derde komt weg met 8 maanden.

Ellen Katrine Hætta, politiechef in het Noorse Finnmark, zegt dat er geen andere voorbeelden zijn gezien van illegale immigranten die via deze route naar Noorwegen proberen te komen. Ze vreest niet dat nog veel meer mensen de beproevingen van de drie Syriërs zullen durven herhalen.

“Zoals ik het begrijp, doet de FSB zeer goed werk bij het controleren van de grens”, zegt Hætta tegen The Barents Observer.

Vooral tijdens de Coronacrisis en nadat Griekenland zijn grens heeft gesloten, is het voor immigranten uit de derde wereld veel moeilijker geworden om Europa illegaal binnen te komen via de normale routes.

Moslima vliegt halverwege paradijs

  George Soros wil "Europa slopen en verkiezingen vervalsen", zo blijkt uit documenten van de Open Society
Vorig artikelMoslima vliegt halverwege paradijs
Volgend artikelAsielzoeker weigerde alcoholhoudende zeep te gebruiken – dreigde christenen te vermoorden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Er waren een groep van ongeveer 30 “vluchtelingen”die Zweden uitgetrapt waren, in Rusland in een dancing.
  Daar grepen ze de meiden bij de tieten en kont.
  Russen willen niet graag andermans spullen vernielen, maar ze waren aardig pissig, dus wachten ze buiten die gasten op.

  De Russische mannen sloegen de vluchtelingen total loss.
  Toen kwam de politie; die sloeg ze ook nog een keer total loss.
  Toen werden ze hangend vervolging, afgeleverd in gevangenis; de gevangenen sloegen ze ook nog eens total loss.

  Ze kregen een forse verhoging; daarna werden ze uitgezet naar Zweden.
  Lesje geleerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in