De Amerikaanse militaire commando’s NORAD en NORTHCOM hebben zichzelf de afgelopen 48 uur bevuild omdat er een Chinese spionageballon over het vasteland van de Verenigde Staten vliegt. Het Amerikaanse leger adviseerde aanvankelijk om de ballon neer te schieten en Joe Biden gaf het groene licht. Maar de gemoederen werden bedaard, deels omdat er binnen de militaire commandostructuur bezorgdheid bestond dat vallende brokstukken Amerikanen op de grond zouden kunnen doden, en de VS kozen ervoor om de ballon te laten vliegen, schrijft Larry Johson.

De oorlogspartij in de Verenigde Staten is apoplectisch. De media melden dat het leger het bevel van Biden heeft genegeerd. Jesse Waters op Fox News – normaliter een fel criticus van Biden – kiest openlijk de kant van Biden en veroordeelt het leger omdat het die ballon niet heeft doorgeprikt.

Dit is waanzin. De landen met militaire satellieten die rond de aardbol cirkelen, hebben geen formele overeenkomst onder internationaal recht die bepaalt waar de aardatmosfeer eindigt en de ruimte begint. (Daarover straks meer.)

Laat ik beginnen met deze vraag – wat is het verschil tussen een Chinese spionageballon die op 90 km boven de aarde vliegt en inlichtingen verzamelt via sensoren en camera’s, en een Chinese spionagesatelliet die op 110 km boven de aarde vliegt en inlichtingen verzamelt met sensoren en camera’s? Simpelweg een kwestie van hoogte.

Momenteel gaan de meeste landen er de facto van uit dat de grens tussen de aardse atmosfeer en de ruimte zich op 100 km (60 mijl) boven de aarde bevindt:

Tot nu toe hebben de meeste wetenschappers gezegd dat de ruimte zich op 100 kilometer afstand bevindt. Op dat punt, zo dacht men, is de snelheid die nodig is om in de superdunne atmosfeer op te stijgen gelijk aan de snelheid die nodig is om simpelweg rond de planeet te draaien; eenmaal daar zou de horizontale snelheid van een ruimtevaartuig de aantrekkingskracht van de aardse zwaartekracht tegengaan. Het is een inzicht dat lang is toegeschreven aan aerodynamicapionier Theodore von Kármán, hoewel hij de term in 1963 toeschreef aan ’s werelds eerste “ruimteadvocaat”, Andrew Haley. – https://www.science.org/content/article/outer-space-may-have-just-gotten-bit-closer

De Karman-lijn is een beetje een kunstmatige constructie. Hij is niet duidelijk afgebakend zoals een geografische grens die landen van elkaar scheidt.

  EU belooft "Poetins propagandisten" te bestrijden

De Kármán-lijn (of von Kármán-lijn /vɒn ˈkɑːrmɑːn/)[2] is een poging om een grens te bepalen tussen de aardse atmosfeer en de ruimte, en biedt een specifieke definitie die is vastgesteld door de Fédération aéronautique internationale (FAI), een internationale instantie voor het bijhouden van gegevens over de luchtvaart… Het internationale recht definieert niet de rand van de ruimte of de grens van het nationale luchtruim. – https://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rm%C3%A1n_line

Momenteel tolereren de Verenigde Staten, Rusland en China dat hun tegenstanders satellieten over hun grondgebied laten vliegen om informatie te vergaren. Zolang het in de ruimte is, verzamelen de satellieten vrijelijk en is er (nog) geen enkele natie die zich kwaad maakt of dreigt de satellieten neer te schieten.

Enkele vrienden stuurden me dit:

Ik zie beide kanten. Aan de ene kant is dit een buitenlands luchtvaartuig dat het soevereine Amerikaanse luchtruim schendt terwijl het over gevoelige militaire en nucleaire installaties vliegt. Dat is een probleem. Deze ballonnen verschillen ook van satellieten in de zin dat ze een langere verblijfstijd hebben (verzamelvenster) en we hun aanwezigheid niet kunnen voorspellen zoals we dat kunnen met toestellen in een baan om de aarde.
Aan de andere kant… dude, het is een ballon. Het heeft een soort SIGINT lading en waarschijnlijk een paar sensorballen erop. Ze houden ons zeker voor de gek om te zien hoe we gaan reageren. Ik denk dat de beste manier om dit spel te spelen is om te weigeren het te spelen.

Ik heb het punt naar voren gebracht dat China een satelliet in een geosynchrone baan boven de Verenigde Staten kan brengen en hetzelfde kan doen als de ballon, maar dan vanuit het “comfort” van de ruimte. Mijn man, laten we hem R2D2 noemen, ik hem schreef terug:

  Russische raketten joegen de hele dag op Oekraïense SBU-officieren

Geosynchrone luchtvaartuigen moeten vrij ver weg zijn om ze boven een bepaalde plek te parkeren… de fysica vereist dat. Het beperkt hun ophaalmogelijkheden. En LEO-vogels zijn geweldig, maar ze hebben een zeer ongelijkmatige dekking, niet zoals een ballon dat kan. Naar mijn mening geeft het beschikken over een hoge ballon letterlijk in onze achtertuin de CCP een beslissend voordeel, maar er zijn talloze manieren waarop wij de ballon kunnen verpesten en hun inzameling kunnen belemmeren. Stoorzenders, gerichte energiewapens, lasers, enz. We hoeven hem niet per se neer te schieten om ons doel te bereiken.

Zoals u ziet, is R2D2 een slimme jongen. De kern van de zaak is dat de Chinese ballon geen grotere bedreiging vormt voor de veiligheid van de Verenigde Staten dan een Chinese militaire satelliet. Wat zoveel leunstoelgeneraals en deskundigen zo kwaad maakt, is dat de Chinezen onze onmacht belachelijk maken. Nancy Pelosi gaat naar Taiwan als bewuste belediging aan het adres van China en de Chinezen sturen ons nu een ballon en dagen ons uit die neer te schieten. Dat is een lokaas waar de VS niet op in moeten gaan.

De objecten die boven ons zweven zijn slechts een kwestie van perspectief. Het vermogen van satellieten om gegevens te verzamelen is lichtjaren geavanceerder dan wat wij 30 jaar geleden deden. Maar het internationale recht bepaalt niet de rand van de ruimte, of de grens van het nationale luchtruim. Wij aanvaarden de facto een kunstmatige grens. De Russen tolereren bijvoorbeeld dat een satelliet over Moskou vliegt, maar probeer dat maar eens met een hoogvlieger met vaste vleugels zoals de SR71 of de U2. In tegenstelling tot de dagen van de Sovjet-Unie kan het moderne Rusland nu satellieten neerschieten.

  De westerse reactie op de bevestigde dood van 63 Russische soldaten is veelzeggend!

Ik denk dat de Chinezen de definitie testen van wat aanvaardbare surveillance vanuit de lucht is en dat ze proberen een basis te creëren voor de vernietiging van onze satellieten als we achter hun ballonnen aangaan. De Verenigde Staten hebben zich lang verzet tegen een wettelijke definitie van de ruimte om beperkingen van militaire activiteiten op grote hoogte te vermijden. Door de technologische vooruitgang op het gebied van satellieten en andere systemen voor het verzamelen van inlichtingen vanuit de lucht is een zeer duister gebied ontstaan dat niet bij wet of verdrag is gedefinieerd als het gaat om het verzamelen van inlichtingen. Voor zover ik weet tenminste niet.

Dus laat ik afsluiten met een lichtere noot en u vragen om suggesties voor de beste film of muziek met een ballonthema voor deze situatie. Around the World in 80 Days? Up, Up and Away?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zal Oekraïne zichzelf demilitariseren?

Vorig artikelDe nieuwste Russische antitankmijn PTKM-1R is gesignaleerd in de regio Kherson
Volgend artikelVan Imperiale mislukkingen naar Imperiale excuses
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Toon Hermans: een ballon, een ballon, een ballonnetje, dat danst in de wind, aan een draadje naar de zon, danst een mooie rode luchtballon.
  Dat rood is verwijzing naar China.

 2. Dusss… terwijl we hier met z’n allen maar blijven kijken naar de oppervlakte zoals de oorlog en dit soort sh*t berichten o.b.v. MSM nieuws…..

  @Rommel.. check dit en het zou top zijn als we hier iets over zouden lezen;

  Wie zorgt er voor Trauma Programmering van kinderen….voor de Overheid?

  We worden door ons eigen ras : DE MENSHEID…. verkocht… op dieper niveau dan we realiseren…

  Op trauma gebaseerde mind control door de staat die ons onze politici, huurmoordenaars, intelligentsia heeft gegeven. Dr. Ed Spencer spreekt er ook over; bewijzen die gevonden zijn van… HOMO CAPENSIS toe … ( oftewel genoemd: Coneheads door de… Big Brains die ze hebben met een IQ van minstens 150!! dus GEEN empathie ! ).

  Waar ik het over heb? Over hen die OVER de overheid RULEN.

  Dat maakt ongeveer 80% van de berichten op FN als BOVEN water focus… maar er is een veel dieper aspect gaande… control en het ontwerpen van GESPLETEN personaliteiten wie? DE invloedrijke mensen in deze wereld…. die zijn al gebrainwashed vanaf jongs af aan… let’s talk about that…wie dit doen….boven aan helemaal boven aan dit alles…..:

  De Homo Capensis… een intelligent ras dat hun eigen karma wil zuiveren door ons.. de mensheid zichzelf te laten opofferen. Ze zijn uit op ons Pineal Gland… en bestuderen de mensen middels onderzoeken en trauma tactieken.

  Wat zij bijvoorbeeld afkeuren aan ons mensen is; dat wij onze eigen kinderen als baby af aan in een APART bedje, in een APARTE KAMER laten én het bed heeft ook nog eens tralies… Voor ons heel normaal als het ware….. maar ZIJ zien dat als; “Jullie mensen doen dit jullie eigen baby’s aan… dus hoe waardevol vinden jullie je kinderen”? TWISTED…. want; gebrek aan emotie. Dit ras is letterlijk vergelijkbaar met

  Critters

  (ja.. exact zoals Critters als in de Amerikaanse sciencefictionfilm uit 1986 onder regie van Stephen Herek. De hoofdrollen worden vertolkt door Dee Wallace, M. Emmet Walsh, Billy “Green” Bush en Scott Grimes. De plot volgt een groep kleine, harige buitenaardse wezens met vleesetend gedrag die ontsnappen aan twee vormveranderende premiejagers en landen in een klein plattelandsstadje om te smullen van de inwoners )

  Ooit goed gekeken naar de schedel vormen van The Rochilds en Klaus Schwab etc.etc.etc.etc. ??
  Er zijn door Archeologen allang schedels gevonden van de Homo Capensis maar ze houden de informatie voor ons allemaal achter.

  Ja het klinkt natuurlijk weer als een hoop phoe ha… maar verklaar anders maar eens wáárom een deel van onze bevolking (de 1% “Elite”) de rest van de wereld wil domineren….?? En arm houden….

  Verklaar maar eens waarom de bandleden tijdens een optreden, waar het licht uitviel, geconfronteerd werd met mannen en vrouwen in de zaal, waarbij de ogen oplichtten ….. fel licht gaven dus… ze zijn naar huis geraced en nooit meer omgekeken (ja er zijn ook beelden van, te zien in deze video; https://www.youtube.com/watch?v=RNCnXULq9uQ waar Sergey zélf toelicht wat hij zag).

  Steekwoorden?

  S A A L M (Supreme Annunaki Assembly of Lord Mardukh) THE EYE
  Zionist
  Akhenaten
  Humanoid Annunaki

  Enkele bronnen:

  https://www.youtube.com/watch?v=Ni18kMS5YkA

  https://www.youtube.com/watch?v=VYn4tu1ES4c

  https://www.youtube.com/watch?v=Vw05q5mkxl8

  https://outofthisworldx.wordpress.com/2015/12/11/childrens-trauma-based-mind-control-by-the-state-giving-us-our-politicians-assassins-intelligentsia/

  https://ugetube.com/watch/zionists-are-watching-us-antizionism_CZ71WNU4GgcXHyo.html

  http://intermatrix.blogspot.com/2007/10/annunaki-tra-di-noi.html

  https://www.youtube.com/watch?v=pDL8QjK84xY

  • Fel geneigd om mee te volgen..lijkt me op het lijf geschreven…maar hun gezichten worden angstwekkend ouder en lelijker…dus ze ontsnappen Niet aan de Aardse Natuur-Wetten…Poetin en Xi-Ping..en Co gaan het bepalen…je weet wel die andere… 85% van deze wereld ❗❗❗🌎🌍

 3. 99 Luchtballons is al voorgesteld met (oorlog) tekst inbegrepen… vanuit Duitsland nog wel…wat China (en Co) hier flikken en Rusland met zijn Robot Tanks en Robot anti-tank-mijnen…de Grote Reset is al Bezig… opnieuw de US/en Alle anderen zijn een 100 jaar te laat…85% van de wereld wrijft zich tevreden in de handen… Ufo’s bestaan echt en ze komen uit het Oosten..een nieuw kindje is geboren…🌌🌌🌌 Spannende tijden…der Untergang ist Begonnen…

 4. Tsja…….het afkantelen van de aandacht van de pijn naar iets anders……. zodat je het niet meer zo heel erg voelt….

  Arm, arm kind…..dat Amerika.

 5. Het is niet direct over die ballon, maar hoort toch in dezelfde hoek:
  ik vernam van een navigatiedeskundige dat de Amerikanen soms opzettelijk knoeien met het gps signaal. Concreet werkt alles perfect behalve als de vijand bijvb. naar een Navo-basis wil, is er afwijking. Leuk voor de weet.
  Overigens is het interessant dat die ballon daar gezellig op dezelfde plaats blijft hangen. De Amerikanen schijnen erop te reageren als een stam van de Hottentotten.
  Waar hij is opgestegen en volgens welke tijdlijn wordt niet in detail gegeven. Zelf de hoogte wordt aangegeven als voor de kleuters “boven de vliegers”. Hij komt dus van “ver” en blijft dan opeens gewoon waar hij is?
  De technologische revolutie op het militaire domein is verbluffend.

 6. Dit is gewoonweg heel erg slim van de Chinezen.
  Ze testen de Amerikanen. Welke hoogte is de grens? Schieten ze dat ding uit de lucht, dan mag China hetzelfde doen. En inderdaad, die polosi heeft China uitgedaagd maar de Chinezen laten heel slim zien dat hun het beter kunnen. Deze zogenaamde spionage satellieten zijn eigenlijk beter, want ze kunnen dus op hun plek blijven. Een normale satelliet moet eerst een baan om de aarde maken als het goed is. Ze kunnen deze zogenaamde ballonnen beter samen met de Russen in grote hoeveelheden produceren, en dan massaal al die dingen boven Amerika hangen.
  Laat ze dan maar eens proberen om verkeerde bewegingen te maken.
  Waarom zou je radars nodig hebben, als een aantal van deze dingen ook raketten en dergelijke kan detecteren zonder eenvoudig vernietigd te worden zoals een grondradar.
  Was maar een gedachte hoor. Maar toch.

 7. “Ik heb het punt naar voren gebracht dat China een satelliet in een geosynchrone baan boven de Verenigde Staten kan brengen en hetzelfde kan doen als de ballon”

  Dat kun je vergeten, voer je zoekmachine maar eens met “Clarke belt”.

  En het “overvliegen” van grondgebied wordt toegestaan omdat anders ruimtevaart niet mogelijk is.

 8. Wat een bs. staat er een stikker op met made in china?Afleidings gevalletje misschien?En waarom schiet je dat ding niet lek dan?Levensgevaarlijk die dingen man…..Wat een bullshit!

 9. Het pakte prachtig uit: hoe en waarom Chinese inlichtingenofficieren het luchtverdedigingssysteem en de hersens van Amerikaanse leiders doorbraken.

  Het schandaal van Chinese ballonnen die langzaam over Amerikaanse militaire installaties zweven, trekt veel aandacht.

  Terwijl Washington zichzelf tegenover de Amerikanen rechtvaardigt en Beijing de verkenningsmissie van een “civiel object dat per ongeluk in de Amerikaanse lucht is geblazen” ontkent, delen onze politici en analisten hun observaties en meningen over de situatie.

  De ex-ambassadeur van de LPR in Rusland, Rodion Miroshnik, wees op de effectiviteit van zo’n luchtverdedigingshack:

  “Twee Chinese verkenningsballonnen braken door het Amerikaanse luchtverdedigingssysteem en de hersens van militaire en administratieve leiders, en nu zweven ze langzaam over militaire bases, nucleaire raketsilo’s en andere strategische faciliteiten van de VS.

  Ze worden over de grond gevolgd in gepantserde auto’s door eenheden van de Nationale Garde en massa’s Amerikanen met videocamera’s. Op zo’n eenvoudige manier hebben de Chinezen alle “kracht” van de Amerikaanse militaire machine verlaagd, die gewend is om wapens op andere continenten te ratelen, maar thuis is het niet eens in staat om een ​​ballon neer te halen … mensen zijn daar !

  Dus Biden, als een ondeugende schooljongen, rende weg van de briefing over de kwestie van de Chinese ballon.

  Militair waarnemer Boris Rozhin gelooft dat Peking op zo’n merkwaardige manier reageerde op de truc van de Amerikaanse autoriteiten met het bezoek van Pelosi aan Taiwan:

  “Gisteren probeerden de Verenigde Staten een Chinese heteluchtballon neer te halen die zijn ongeplande inspectie van Amerikaanse nucleaire installaties voortzette. Pentagonbronnen zeggen dat pogingen om de bal neer te schieten tevergeefs zijn geëindigd.

  De bal vervolgt zijn inspectie. Biden weigerde vragen te beantwoorden van verslaggevers die probeerden te achterhalen wanneer het Pentagon zich zou verwaardigen een “spionageballon” neer te schieten die over Amerikaanse nucleaire installaties vliegt.

  China heeft op het niveau van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VRC Amerikaanse beweringen over de schending van de Amerikaanse soevereiniteit officieel afgewezen. Het verhaal doet steeds meer denken aan de aflevering met Rust. Trumpisten schreeuwen dat dit alles het resultaat is van de totale incompetentie van Biden, die de nationale verdediging heeft geruïneerd – aan de ene kant kunnen de Verenigde Staten de grens met Mexico niet beschermen tegen de aanval van migranten, en aan de andere kant kunnen ze de lucht niet beschermen uit China. Maar kies je voor Trump, dan komt alles meteen goed (nee).

  In het algemeen kan gesteld worden dat China asymmetrisch reageerde op het bezoek van Pelosi aan Taiwan. Het is prachtig geworden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in