© Oregon State University (CC BY-SA 2.0)

Uit een schokkend nieuw onderzoek blijkt dat de meeste mensen microplastics, die gewoonlijk worden aangetroffen in wegwerpmaskers, in alle delen van hun longen hebben.

Niet alleen zijn maskers oncomfortabel, maken ze het moeilijk om te ademen en zijn ze in wezen zinloos, maar chirurgische maskers die tijdens de pandemie zijn gedragen, zouden een veel ongezonder effect kunnen hebben dan we allemaal dachten. Volgens een nieuwe studie, gepubliceerd in Science of the Total Environment, zijn in de longen van de meeste mensen microplastics ontdekt die gewoonlijk in chirurgische maskers worden gebruikt, schrijft Baxter Dmitry.

Volgens thoraxchirurg Dr. Osita Onugha is de aanwezigheid van microplastics in de longen een tikkende tijdbom voor de volksgezondheid die de komende jaren een explosie van kankergevallen kan veroorzaken.

Onderzoekers in het Verenigd Koninkrijk bekeken longweefsel van deelnemers aan de studie en vonden microplastics in alle regio’s van de longen, ook in het diepere gedeelte. Volgens de studie is dit de eerste keer dat microplastics zijn gevonden in menselijke longweefselmonsters met behulp van μFTIR-spectroscopie.

Hoewel de onderzoekers de bron van de microplasticvervuiling niet hebben bevestigd, zijn de plastic vezels die in de longen zijn aangetroffen meestal te vinden in chirurgische maskers.

TFTP meldt: Onderzoekers identificeerden 39 microplastics in 11 van de 13 longweefselmonsters, met een gemiddelde van 3 microplastics per monster.

Er werden 12 soorten microplastic aangetroffen in de monsters.

De 4 microplastics die in de grootste hoeveelheden aanwezig waren, waren onder meer

 • polypropyleen (PP): aangetroffen in tapijten, kleding, autokunststoffen en chirurgische maskers
 • polyethyleentereftalaat (PET): aanwezig in kleding, drank- en voedselverpakkingen.
 • hars: een bestanddeel van beschermende coating en verf
 • polyethyleen (PE): een bestanddeel van voedselverpakkingen, melkcontainers, speelgoed en wasmiddelflessen.
  Dankzij PCR-test bedrog: pandemie voor de machtsuitbreiding van de elites

In 2020 is de hoeveelheid wegwerpmaskers die in het milieu terechtkomen met maar liefst 9000 procent toegenomen. Miljarden mensen hebben twee jaar lang elke dag polypropyleen maskers op hun gezicht bevestigd en hun lucht 8 uur of langer door plastic vezels gezogen. Het zou verrassend zijn geweest als we geen plastic in de longen hadden ontdekt.

De bevestiging van microplastics in de longen ondersteunt ook een studie uit 2020 die een inhalatierisico van microplastics door het dragen van maskers voorspelde.

Volgens de onderzoekers van die studie was het inhalatierisico van bol- en vezelvormige microplastics groot bij het dragen van een masker. Helaas bleven de onderzoekers in die studie het gebruik van plastic maskers aanbevelen, ondanks het risico van inademing.

Dr. Osita Onugha, thoraxchirurg en assistent-professor thoraxchirurgie aan het Saint John’s Cancer Institute van het Providence Saint John’s Health Center in Santa Monica, Californië vertelde aan Medical News Today dat de implicaties voor microplastics in de longen onbekend zijn gezien onze huidige kennis over dit type verontreiniging, maar het kan niet goed zijn.

“De echte vraag is wat iets in het lichaam doet […]. Het lichaam houdt niet van dingen die ontstekingen veroorzaken […] en dingen die vreemd zijn [zoals plastic]. Dus, als het leidt tot chronische ontsteking, kun je dingen krijgen die zich jaren later ontwikkelen,” zei Onugha.

Zoals MNT meldt, zei Dr. Onugha dat een vervolgstudie moet nagaan of microplastics in de longen kunnen leiden tot inflammatoire longaandoeningen of kanker. Hij voegde eraan toe dat dit onderzoek moet worden uitgevoerd bij een significante populatie om “oorzaak en gevolg” vast te stellen.

  Vaccins hebben de samenleving vernietigd en een golf van onherstelbare schade aan de volksgezondheid ontketend

Als onderzoekers uiteindelijk de bron van de vervuiling vaststellen, hoef je geen genie te zijn om uit te vinden dat het vastsjorren van een eindeloze voorraad microplastics aan de ingang van je longen de kans vergroot dat je ze inademt.

Staten die kinderen blijven dwingen om maskers te dragen, zoals New York, zouden er goed aan doen zich te realiseren welke mogelijk catastrofale gevolgen zij hebben voor de gezondheid van nietsvermoedende, onschuldige levens.


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Dr. Vernon Coleman: De meeste mondkapjesdragers zullen over tien jaar dood of dement zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF beveelt regeringen burgers te arresteren die online ‘nepnieuws’ lezen
Volgend artikelRussische olie overspoelt wereldmarkten via grote Aziatische tussenpersonen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Microplastic=geo-engineering voor t grootste gedeelte. Met daar bovenop de huis, tuin en keuken vervuiling die de industrie en de bevolking veroorzaakt.

 2. Daar wil ik iets tegen inbrengen, en de verpleging en chirurgen die al 50 jaar zo een masker dragen. Hebben die dan ook plastiek in hun longen.

 3. toch een opmerking…als mensen hardnekkig dom blijven.. doelbewust zelfs.. laat ze dan de gevolgen maar dragen…je steekt de straat toch niet over als je niet eerst Links én Rechts hebt gekeken..of zie ik dat verkeerd🤔

 4. En wat dacht je van onze longen door al de chemtrails om het klimaat te kunnen beïnvloeden.
  Hoe zullen onze longen hierop reageren en er van binnen uitzien?…..
  Ik vraag mezelf wel eens af, er zijn bijna geen bijen meer die kunnen zeker de zilverdioxide niet verdragen.

  Hoe zal het er dan in onze longen uitzien??
  Ook de vogels gaan dood is het wel vogelgriep ?????? niemand onderzoekt dat, Amerika sproeit ook in Europa “dood” zegt John Brennan nou ja dood…….. zilverdioxide, dood , dat zei hij net niet maar het weer systeem in Europa wordt beïnvloed door de chemicaliën die van grote hoogte op ons neer gespoten worden……….En dan over klimaat verandering beginnen……zo kweek je je eigen probleem.
  Je kunt dus het klimaat vanuit de lucht doen veranderen……
  Persoonlijk denk ik dat de mondkapjes daar nog peanuts bij zijn …..

  • Vandaag hierover gehad met iemand, wel ooit in ver verleden gevaccineerd in verband met dienstplicht., maar niet covid injecties. Veel buiten lopen en fietsen. Vroeg me af of de recent ontstane klachten met deze uitstrooiing te maken zou kunnen hebben en/of via shedding door de activiteiten waarbij hij met geprikten in aanraking komt. Overigens zag deze week in het ziekenhuis nog mensen gemaskerd lopen, ook sommige artsen, en handen geven doen ze ook niet meer. Wel blij mee ivm shedding 🙂
   Vogelgriep is ook een hoax, denk door straling of chemtrails of anderszins. Wel gelezen over dat ze kippen willen prikken, maar dacht dat het nog niet zover was. Net als Q-koorts ook zoiets raars, ja natuurlijk zijn er mensen ziek geworden. En niet adequaat behandeld, net als met de zogenaamde covid.
   Al die beesten die zo zijn geruimd in de loop der jaren, wie heeft vastgesteld wat er echt aan de hand was? Of is er maar snel geruimd voordat men tot de conclusie kon komen dat het niet nodig was.
   Moest het vee en de boeren al eerder kapot worden gemaakt?

   Ben bang dat het volgende probleem er aan komt. Gewaarschuwd werd dat er een explosie van muggen aankomt door de vochtige warmte die er nu heerst. Ook door de weersbeïnvloeding natuurlijk.
   Maar paar jaar geleden verzocht Wageningen om muggen op te sturen en ook monster Billy heeft proeven met muggen gedaan om ze met ziektekiemen / gifstoffen uit te zetten.
   Gaat dit nu gebeuren? Tijd zal het leren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

 5. Alles zullen ze eraan doen om ons naar de klote te brengen ,dus zet je schrap ,en blijf alert .meer kan je niet doen .dan is het maar zo ……. laat je gewoon niet gek maken

 6. In China en Japan draagt pakweg 90% van de bevolking in de steden al jaren, dus ruim voor ‘corona’ dagelijks zo een masker, vrijwillig, waarschijnlijk tegen de gigantische luchtvervuiling als het niet waait. (zie de smog in Peking) maar ook uit gewoonte als het mooi weer is.
  Maar is daar het aantal kankergevallen extreem hoog? Door de luchtvervuiling of door de muilkorf?
  Ik blijf tegen die muilkorf om meerdere redenen. Het werkt niet om er een ‘virus’ mee tegen te houden, het kan huiduitslag veroorzaken als men zweet, je bent minder fit omdat je minder zuurstof en waarschijnlijk dus wel giftige stoffen inademt en de voornaamste reden is dat men de emoties van de persoon in kwestie niet meer kan zien, vandaar mijn eigen ontworpen ‘emoticon’:
  https://primary.jwwb.nl/public/u/a/w/temp-vsxsecbolfaualxmckal/coronaendenieuwesmiley-1.jpg

 7. De meeste mensen hebben 1 van stof. Je zag veel zwart en veel komische. De echte angsthazen hadden wel een originele. Zelfs na covid nog in de auto op…

 8. Als profesionele gebruiker van FP2 maskers met uitblaasventiel begin ik mij ook af te vragen in hoeverre die maskers mijn gezondheid bedreigen. In de omgeving waar ik in werk is het absoluut verstandiger om ze te dragen (betonboorstof is niet heel fijn) maar hoe het op langere duur uitpakt is mij onbekend. Ik draag ze meerdere keren per week uren achter elkaar en heb nog geen klachten, en er zijn ook allerlei andere invloeden, maar ik zou er wel meer over willen weten en als FP2 maskers ook schadelijk blijken te zijn, dan toch omzien naar een andere job.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in