Nieuw onderzoek toont aan dat individuen met veel narcistische en psychopathische trekken – zich aangetrokken voelen tot bepaalde vormen van politiek en sociaal activisme die ze kunnen gebruiken om hun eigen egogerichte behoeften te bevredigen.

Links-extremisme is gekoppeld aan toxische, psychopathische neigingen en narcisme, volgens een nieuwe peer-reviewde studie die gepubliceerd is in het tijdschrift Current Psychology, schrijft Alex Mitchell.

“Op basis van bestaand onderzoek verwachtten we dat individuen met hogere niveaus van links autoritarisme ook hogere niveaus van narcisme zouden rapporteren,” schreven de auteurs.

Als gevolg van de nieuwe gegevens hebben de auteurs van de studie, Ann Krispenz en Alex Bertrams, een nieuwe term bedacht voor dergelijk psychologisch gedrag: het “dark-ego-vehicle principle”.

“Volgens dit principe voelen individuen met duistere persoonlijkheden – zoals hoge narcistische en psychopathische trekken – zich aangetrokken tot bepaalde vormen van politiek en sociaal activisme die ze kunnen gebruiken als voertuig om hun eigen egogerichte behoeften te bevredigen in plaats van zich daadwerkelijk te richten op sociale rechtvaardigheid en gelijkheid,” vertelden ze aan PsyPost.

“In het bijzonder kunnen bepaalde vormen van activisme hen mogelijkheden bieden om zichzelf positief te presenteren en blijk te geven van morele superioriteit, om sociale status te verwerven, om anderen te domineren en om zich in te laten met sociale conflicten en agressie om hun behoefte aan sensatie te bevredigen.”

Het onderzoek naar links autoritarisme toonde ook aan dat ze vaak niet in de praktijk brengen wat ze zo luid verkondigen.

Social justice (sociale rechtvaardigheid) wordt vaak gebruikt als een dekmantel voor deze activisten om zich ongehoorzaam te gedragen, merkte het onderzoek op.

  Tiran Mark Zuckerberg wil ongevaccineerden op Facebook aan de schandpaal nagelen door ze publiekelijk te brandmerken

“Een individu met een hoog LWA-gehalte (Left-Wing Alliance) kan iedereen als ‘ouderwets’ bestempelen die tegen zijn eigen ‘progressieve waarden’ ingaat, ernaar streven om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken om de uiting van rechtse overtuigingen in onderwijsinstellingen te reguleren, en zelfs het gebruik van geweld goedkeuren om hun eigen politieke doelen te bereiken,” aldus de auteurs.

Naast het gebruik van alle middelen die nodig zijn, gebruiken mensen met een bevoorrechte achtergrond die zich aansluiten bij LWA vaak hun narcisme om activisme alleen over zichzelf te laten gaan in plaats van sociale gelijkheid te bereiken voor groepen die het moeilijk hebben.

“Minderheidsgroepen moeten zich bewust zijn van de narcistische ‘vijanden’ binnen hun activistische beweging, omdat deze individuen de zaak kunnen kapen en zo het succes van het activisme op vele manieren kunnen verminderen,” voegden de auteurs eraan toe.

“Omdat grandioze narcisten meestal naar roem, aanzien, een hoge sociale status en een groot sociaal belang verlangen, kan worden aangenomen dat ze streven naar invloedrijke posities die sociale zichtbaarheid en bereik met zich meebrengen, evenals toegang tot financiële en andere middelen.”

De auteurs maakten ook duidelijk dat autoritarisme aan beide kanten van het politieke spectrum bestaat en dat “er een breed scala aan literatuur en onderzoek is op het gebied van rechts autoritarisme.

“Onderzoek naar autoritarisme dat wordt waargenomen bij individuen die linkse politieke ideologieën steunen, is echter nog zeldzaam.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

DEUGMENSEN DOSSIER

Deugmensen zijn geestelijk ziek in de klinische zinVolg Frontnieuws op Telegram

  Zweeds echtpaar wil volwassen Afghaan adopteren: "Wij zijn een gezin"

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky geeft toe dat hij bang is dat Trump terugkeert naar het Witte Huis
Volgend artikelZe doen hun uiterste best om een nucleaire oorlog met Rusland uit te lokken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

38 REACTIES

 1. Linkse koprot noemen we dat. Inmiddels is links net zo open minded, verdraagzaam en tolerant als de nazi partij rond kristallnacht. Voor geld kan je de duvel laten dansen.

  • Kristallnacht vond plaats in de nacht van 9/10 november 1938, de Duitse keizer Wilhelm II abdiceerde op 09.11.1918 & de Berlijnse muur ‘viel’ op 09.11.1989.
   De hand van de vrijmetselaars in de getallen 9 en 11 is overduidelijk zichtbaar.

 2. “Studie: Links-extremisme gekoppeld aan psychopathie en narcisme”

  Naar mijn mening bestaat er geen links, midden en rechtse politiek het is bij uitstek om politieke tegenstanders dwars te zitten om hen die deze ideologieën bezitten bij voorkeur af te serveren, vlak voor verkiezingen dan worden de origine partijideologie uit de kast gehaald om hun desbetreffende achterbannen rijp te maken met allemaal mooie beloftes om op hun te stemmen.

  Ik denk dat ze allemaal geen of weinig verantwoording willen dragen omdat heel het politiek circus een onderdeel is geworden van degene die boven elke politieke partij in macht is verheven, een mooi staaltje hiervan is het partijcongres van de VVD om de belangrijke leden van de VVD om de tuin te leiden, er zijn géén sterke leiders die Nederland weer vlot kunnen trekken zoals bijv. Trump, Poetin, Orban en Erdogan.

  *

  We weten veel over het gedrag en beleid van rechtse autocraten, maar over hun persoonlijkheidsprofiel was nog weinig bekend. Alessandro Nai (Universiteit van Amsterdam) en Emre Toros (Universiteit van Hacettepe, Ankara) analyseerden de profielen van 157 leiders wereldwijd en tonen aan dat rechtse autocraten, in vergelijking met ‘mainstream’ politici, hoog scoren op narcisme, psychopathie en machiavellisme.

  https://www.ggznieuws.nl/rechtse-autocraten-scoren-hoog-op-narcisme-psychopathie-en-machiavellisme/

 3. Gladde gliber MinPres Rutte is voor iedereen een maatje te groot, ook bij Derksen veegde hij moeiteloos alle prangende vragen van zich af, standaard antwoorden heeft hij als een computerprogramma in zijn bol zitten, niemand maakt hem wat, behalve wanneer er een nieuwe Robbespierre opstaat en Nederland schoonveegt.

  *

  Een enorme studieschuld, amper woonruimte en een dreigende klimaatcrisis.

  Rutte: Laten wij ook een beetje naar de plussen kijken.

  https://twitter.com/LeftLaser/status/1665388476601098242?s=20

  • Maar dat wisten we toch al dat al wat er nu aan de macht is narcisten zijn. Een narcist laat zich nooit ter verantwoording roepen,want die draagt nooit verantwoording over iets. Die doet wat hij of zij wil en schuift enige negatieve consequenties af op een ander. Dat projecteren ze oa door gaslighten en mindfucken.
   Hence rutte kaag de jong……..

  • Beste AdriaanW.
   Rutte: Laten wij ook een beetje naar de plussen kijken.

   Iemand een microscoop?
   Aaaah, meneer Rutte. U bedoeld de plussen voor u persoonlijk.
   Nog een toevoeging meneer Rutte, praat niet voortdurend met ‘ wij en onze ‘
   ‘ Wij en onze’ willen graag dat u al lang geleden onder een trein zou zijn gelopen. ( met jouw fietsje aan de hand)

   • Tigron juni 5, 2023 at 11:38

    Het gemak waarmee hij telkens weer ermee wegkomt is ongelofelijk Tigron, de meerderheid is sado masochistisch vinden het blijkbaar zo’n WEF Kaptein aan het roer.

    Too late too late

    • Beste Adriaan,

     Als ik zo om mij heen kijk, interesseert het nagenoeg niemand hoe en wat in den Haag gebeurd.
     De mensen die er zitten protesteren soms voor de buhne maar hopen dat de regering niet gaat vallen omdat er dan flinke verschuivingen kunnen gaan optreden en vele van hun het goedbetaalde baantje kwijt zijn en echt aan het werk moeten.
     En de massa in Nederland maakt het allemaal niet uit, totdat de shit ook bij hen aan de deur klopt.

     • Zolang de overgrote meerderheid de ANWB Reis en kredietbrief kan ophoesten, regelmatig een maaltijd laat bezorgen & de nieuwste iPhone kan worden aangeschaft vindt de massa het allemaal opperbest
      wat er om hen heen gebeurt.

     • Tigron juni 5, 2023 at 12:56

      Juist Tigron je hebt mensen die echt politiek geëngageerd zijn en politieke kleuters, de eerst groep die hebben het door dat het politiek discours een spel is van degene die het hoogste ambt bekleden, nou over die andere groep die de meerderheid vormt, kunnen we zeggen dikke bult eigen schuld.

      “Burgers vallen in het algemeen nog wel redelijk te manipuleren en onder controle te houden zolang ze geen last hebben van een maag die rammelt van de honger en dat is precies dát wat revoluties zal veroorzaken. Wanneer een hongerige bevolking massaal de straat optrekt dan ontstaan explosieve situaties die heel gemakkelijk tot geweld kunnen leiden. Dan maakt bovendien geen verschil of je het over een land in Afrika hebt of over een West Europees land”.

      https://niburu.co/het-complot/18620-en-de-bevolking-maar-denken-dat-er-een-coronavirus-is

      Groeten

 4. Een goeie! Mooi dat het onderzoek naar deze hoek van de maatschappij nu ook op gang komt. Als je naar die linkse brulapen kijkt, dan klikt dit verhaal goed. Die soep-gooiende, hevig emoterende klimaat-mafketels lijken wel een soort van exhibitionisten te zijn. Ik zie ze ook niet verder vorsen om tot de waarheid achter ‘climate change’ te komen. Het blijft slechts bij een vorm van zelfverheerlijkend exhibitionisme en publiek theater.

  • De compleet van het padje geraakte actreutel Carice van Houten staat in contact met een heuse klimaatpsycholoog en dit is geen grap!

 5. “Minderheidsgroepen moeten zich bewust zijn van de narcistische ‘vijanden’ binnen hun activistische beweging, omdat deze individuen de zaak kunnen kapen en zo het succes van het activisme op vele manieren kunnen verminderen,” voegden de auteurs eraan toe”

  *

  Het politieke parlementaire systeem is zó ontwikkeld die sinds 1848 hier in Nederland nog steeds haar ‘werk’ doet, ongeacht het plotseling pieken van kritische partijen die roet in het eten van de reguliere partij-kartels dreigen te gooien. Heb het wel eens meer erover gehad hoe een partij van binnen en buiten kapot gemaakt kan worden, door de zogenaamde ‘Salamitactiek’…

  Salamitactiek, ook wel bekend als de salami plakjes strategie, is een verdeel en heers proces van bedreigingen en bondgenootschappen gebruikt om tegenstand te overwinnen. Men kan de tegenstand, oppositie beïnvloeden en uiteindelijk het politieke klimaat ten gunste van hen die de salamitactiek toe passen te doen keren.

  Meestal wordt de gebruikte salamitactiek op onderdelen toegepast, op deze wijze wordt de oppositie geëlimineerd plakje voor plakje totdat men zich realiseert (meestal te laat) dat de partij visie versplinterd is en de ideologie weg is in zijn geheel. In sommige gevallen omvat de oprichting van verschillende fracties binnen de oppositie partij en dan ontmantelen die partij zich van binnenuit, zonder dat de afgesneden plakjes protesteren.

  Salamitactiek heeft meeste kans van slagen als de toepassing hiervan hun ware en op lange termijn motieven verborgen en handhaven van een houding van samenwerking en behulpzaamheid, terwijl die zich bezighouden met de beoogde geleidelijke ondermijning van de oppositie.

  – Adriaan W.

 6. Sociale rechtvaardigheid;
  Volgens Wikipedia, belangrijk punt van socialisme
  Problematisch/ om exacte invulling te geven doordat iedereen een andere definitie hanteert
  Veel definities propageren ; *1herverdeling eigendom/ nivellering.

  Algemeen;
  *2ieder mens heeft recht op toegang tot basis behoeften
  Individuele vrijheid, veiligheid, onderwijs, voedsel zekerheid
  Dit zou bijdragen aan het welzijn van individu en ook de samenleving.

  Mbt 1;
  Voldoet in geen velden of wegen met de graaicultuur in de politiek (en andere business)
  – de democratische heilstaat-

  Mbt2
  Het opleggen, opdringen van leefstijl is in strijd met individuele vrijheid
  Ook hierin voldoet politiek ( big business) in geen velden of wegen.
  Psychologische Veiligheid, idem niet
  Zie opdringen vax, transgender – identiteit crisis bevordering,
  Onderwijs – in het onderwijs staat veiligheid en vrijheid onder druk.
  Voedselzekerheid; als men de voedselbank zekerheid noemt voor welzijn van individu en samenleving
  In samenhang; de graaicultuur van belasting geld in de politiek, ben je ver heen.

  Links of rechts extremisme, nieuwe woorden voor oeroud begrip; asociaal.

  In elke hoek;
  de voorbeeld burger, zie de bolsjewistische vax drijvers.
  De politiek, de media, big business,
  Men verhuld dit door toverwoord: sociaal;
  Bestrijding van uitwassen van probleem, die de rotte kern (wortel) van het probleem camoufleren.

  • Hola juni 5, 2023 at 11:03

   “Er is nog nooit 1 dag van gerechtigheid geweest op planeet aarde, de groothandelaars in menselijk leed voeren altijd de boventooen”

   Herverdeling eigendom/ nivellering vlak voor het zomerreces wordt de digitale Euro geïntroduceerd, dat is het begin van het complete totalitairisme, uw socialistische wensen komen dan een voor een uit, u zult niets bezitten maar gelukkig zijn, dat is toch leuk al de tijd die de mens beschikt tot aan zijn dood gelukkig zijn, hoeveel mensen zijn op zoek naar geluk?

   • Adriaan ; ook een Toverwoord ‘gelukkig zijn’

    Eerlijk, sociaal, rechtvaardig, geluk.

    De Politiek, bijbehorende carroussel van ‘volksvertegenwoordigers’ en bolsjewistische aanhang
    Komt dit prachtig uit als propaganda doel voor eigen gewin. 💸
    We doen het voor elkaar en met elkaar; ‘wij tegen het virus ‘
    Hoe gestoord wordt het opgediend.
    En … nog gelukkig zijn ook ! Verkopen het als een cadeautje, deze mafklapperende graaiers.

 7. Opmerkelijk.. Ik zette onderstaand filmpje op pauze op 7:52.. zomaar, om even iets anders te doen. Zie ik hier een Sjoerd Sjoerdsma staan met de armen gekruist over z´n borst met z´n tong uit z´n mond. Alsof ik hier kijk naar een lid van Skull and Bones, die welzeker ook actief is in Hol-land…

  ´Bij D66 heeft men grote praatjes over persvrijheid. Iets meer dan een maand geleden riep Sjoerd Sjoerdsma op tot het verbieden van beleidskritische nieuwszender Ongehoord Nieuws. Hypocriet, nietwaar? Gideon van Meijeren houdt hem een spiegel voor.´ (en wijst allen erop hoe bepaalde systemen echt werken!)
  https://www.youtube.com/watch?v=B9ySBHpsrdQ

  • Antichrist Zit in´t Vaticaan juni 5, 2023 at 11:21

   👍👍👍

   Wanneer je je armen over elkaar legt en dus kruist, geeft dat een gesloten houding aan. Veel mensen vinden het een fijne positie omdat ze zich onbewust afsluiten van anderen.

   • Heel goed Adriaan.
    Ik raad iedereen aan om eens lichaamstaal te bekijken en te duiden.
    b.v. als iemand tijdens het praten regelmatig de armen en handen gebruikt wil dat zeggen dat de persoon in kwestie onbewust weet dat de uitgesproken woorden alleen onvoldoende overtuigingskracht hebben.
    De armen en handen worden gebruikt om e.e.a. te benadrukken om te overtuigen en de woorden kracht mee te geven.
    Let eens op wie dat allemaal doen in den Haag.
    Let ook eens op tijdens de interrupties in de 2e kamer wie er allemaal staan met de armen over elkaar.

 8. Het is mi een cult.
  In de wieg gelegd met etiket ‘ politicus ‘erop
  Fasen ;
  1. hoe communiceer je als politicus ‘
  2. hoe belazer je de boel dmv kletskoek.
  3. je weet nu genoeg, meer boeken niet nodig.
  als mens te ontwikkelen ? is voor de dummies; het volk wat jij gaat Laten LIJDEN . Wat ? Een andere mening !
  No way
  Go for it.
  En zie het resultaat, Sjoerd.

 9. Daar had ik geen studie voor nodig, het is de kant die altijd trapt naar de andere kant en die dan extreem of radicaal weg wil zetten.

  Oftewel de club van alles verdraaien of omdraaien met volledige medewerking van media en politiek, de enige extremen zitten in die linker flank. De flank waar de kogels vandaan komen en dan roepen, rechts is gevaarlijk..

  Niets is per ongeluk en alles is by design, politiek/democratie is slechts de tool van de macht om het volk te knechten. Word wakker, die hele boel kan in de fik daar en dan zou het land in alles vooruitgaan.

  Ze maken alles kapot in opdracht van de 3 letter clubjes waar al die zogenaamde weldoeners (nooit verkozen) bepalen wat wij wel of niet mogen. Ben het zat en met iedereen die denkt dat het zo moet en niet anders kan, die mogen alles wat hugootje voor mij heeft ingekocht morgen bij het ontbijt ff innemen.

  Ga lekker heen met al dat bedrog en links of rechts, het zijn beiden vleugels van dezelfde vogel..

 10. Mijn eigen kort samengevatte studie:
  Hoe het zo ver kwam…..

  Dat al dit gegeven gewoon een overdraging/opdraging is, voor in een nieuw tijdperk.
  Iets (denkwezen en en constuctievorming) van onverschillige, onzekere, volwassen, zelfbenoemde normale, deugmensen, die decennia lang massaal dat eigen ‘ongemakkelijke gevoelde’ hebben overdragen op minderheidsmensen. Die daarna uiteindelijk vanzelfsprekend wel totale minderheidsgroepen vormden.

  Denkend aan scheikunde, noem ik die laatstgenoemden de ‘zeldzame aarden’. De dwarskoppen, andersdenkenden, en vrijheidsstrijders. Die een vaste plek willen hebben in de tabel, en niet onderaan
  in verdomhoekje willen zijn na zoveel decennia. De ‘wakkere mensen’.
  Links verticaal de (aard) alkalimetalen mensen. De ‘wokey’s’. De oudere en jonge wokey’s.
  Die ‘heulen’ met de halogeen-mensen. De halogeen-mensen die weten dat zij machtig zijn, en eerder met dezen zullen kunnen samenwerken dan met de zeldzame-aarde mensen.
  De grootste groep zijn de gangbare metalen/halfmetalen (schaapmensen). Die sterk, onverschillig of hypocriet staan naar alle andere mensen.
  De ontastbare elitaire edelgassen, die alleen onder dwang met andere elementen willen samenwerken zijn de big-corps. Waterstof is Koningshuis, en Helium is geloof.

  Psychopathie en narcisme in alle groepen. Dit zal blijven bestaan tot dat het ‘systeem’ grondig herzien wordt.
  Met directe-democratie voor allen.

  Ik schrijf maar wat hoor. Maar ik snap wel dat vele èchte scheikundigen het periodiek systeem meer in een piramide vorm zijn.

 11. Indiaantje spelen.

  Als je zo’n kritiek hebt op dit land waarom vertrek je dan niet?
  Omdat je in je arrogante harses enkel aan geld denkt.
  En ik hier ben om de geschiedenis te herschrijven.
  En je – bij wijze van spreken (ik word altijd letterlijk genomen en zelfs daarin geïmiteerd – van achteren te pakken.
  Maar voor de concrete invulling, de gelijkheid, dat spreekt vanzelf, heb ik talloze vrijwilligers.

  • Niet duidelijk op wie jij precies reageert, maar zeg eens; waarom vindt jij Nederland het beste land op aarde?
   En kom niet aan met dat Nederland een zorgmaatschappij/pleistermaatschappij is.

   Vertel eens, waarom B.V Nederland in de kern zo goed zou zijn…………..voor allen. En vooral voor oorspronkelijke bewoners.

   • @ape.c-age
    Omdat ik hier geboren ben en dit mijn erfdeel is. Ik voel mij hier thuis omdat het mijn thuis is. En het is een prachtig land. Vruchtbaar en met een gematigd klimaat.

    En wat ons land en volk bijzonder maakt is dat het een geschiedenis heeft van opstand tegen overheersers. En de belangrijkste opstand was de beeldenstorm. Het afwerpen van het katholieke roomse juk. Wij zijn protestanten.

    En door onze protestants christelijk geloof zijn we ook een volk van denkers, filosofen, kunstenaars, handelaars en ambachtslieden. En dragen verantwoordelijkheid voor onze omgeving en onze naasten.

    En overal waar het goed gaat ligt de Vijand op de loer om het af te pakken, te infiltreren, de gedachten te beïnvloeden en de welvaart te stelen.

    • Sommige delen van Nederland kunnen als paradijs op aarde worden bestempeld. Qua natuur. In de zomers bijvoorbeeld. Met totaal-natuur.
     Maar in Nederland ook veelal niet……..kunstmatig kaal.

     Nederland is ook biotech-testland, dierproevenland, grote loonverschillen land,
     zinloze export land, postbus-belastingontduikingsland, pedo-netwerkland, lafland, omkoping land, vele vele politieke partijen land, smart-cityland, etc. etc. etc.
     Ben jij nieuw op de alternatieve media ofzo?

     Opstand tegenover overheersers kun je wel vergeten toch?
     Hebben protestanten acties gevoerd voor vele zaken de afgelopen twintig jaar?
     Nee. Ik hoef maar naar mijn woonplaats te kijken.
     De kerkelijken in wezen nog het meest volgzaam. De zogenaamde degelijke zelfbenoemde normale boomers en hun nageslacht.
     Naar mijn mening hebben die Nederland kapot gemaakt!

     Roomsen, protestanten, gereformeerden, baptisten, doopsgezinden etc. etc. etc. Vieze ons-kent-ons clubjes. In wezen allemaal één.

     Als gelovigen nou een zouden zeggen ‘ik ben van het universele’ geloof, dan zou ik veel meer respect hebben.

  • Er is een wezenlijk verschil tussen het land of grondgebied met zijn levende inwoners.
   En het buitenlands bedrijf ,;
   De staat der nederlanden. Een bankieren onderneming opgericht en gerunt door landverraders en nationaal socialisten.

   En vertrekken, hoe dan?
   Je kan hier niet eens legaal uit het leven stappen Zonder toestemming en zioprik.
   Waar staat die soros gesponsorde bus richting vrijheid dan?

   Is het dan echt mogelijk?
   Jezelf van achter nemen….
   Knap staaltje.

 12. Hoe doen die narcisten op een kluit in de 2e kamer dat toch..
  Ze moeten elkaar toch wel afmaken om maar de 1e te zijn..
  Wat als Rutte straks vertrekt…dan vallen er dooien..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in