Hoewel de meeste mensen er op dit moment niet veel aandacht aan besteden, zouden we ons allemaal grote zorgen moeten maken over de manier waarop de oorlog in Oekraïne zich ontwikkelt. De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy en zijn generaals begrijpen heel goed dat ze in grote problemen zitten, tenzij ze de VS en andere NAVO-mogendheden direct bij het conflict kunnen betrekken. Heel Bakhmut is nu onder Russische controle, en de Oekraïners blijven in een duizelingwekkend tempo troepen verliezen. Ze zijn aan de verliezende hand, maar als de Oekraïense leiders een manier kunnen vinden om de Russen tactische kernwapens of andere massavernietigingswapens te laten gebruiken, zou dat alles veranderen. Westerse mogendheden zouden zich gedwongen voelen om hetzelfde te doen, en dan zouden we echt met een apocalyptisch conflict te maken hebben, schrijft Michael Snyder.

De afgelopen dagen is er een enorme hype geweest over het komende “tegenoffensief” dat de Oekraïners zogenaamd gepland hebben…

Kiev herhaalde zijn pleidooi voor operationele stilte rond het langverwachte tegenoffensief tegen de Russische strijdkrachten met een filmpje van zwaarbewapende soldaten die hun vingers op hun lippen drukken.

De strak geproduceerde beelden tonen gemaskerde frontlijntroepen die om stilte gebaren te midden van het verre gerommel van artillerie en geweervuur.

Het eindigt met beelden van vliegende F-16 straaljagers – al lang begeerd door Kiev in een poging om de luchtverdediging tegen Russische raketten en drones op te voeren.

Maar in plaats van te proberen Bakhmut of andere door de Russen veroverde gebieden in Oekraïne te heroveren, richten de Oekraïners hun aanvallen op Rusland zelf.

Langeafstandsdrones hebben doelen diep in Rusland aangevallen, en bij één gelegenheid zelfs het Kremlin.

En de Oekraïense artillerie heeft onophoudelijk op Russisch grondgebied geschoten. De beschietingen waren vooral brutaal in de regio Belgorod

  Een bericht voor Lt. Kolonel (gepensioneerd Amerikaans leger) Daniel Davis

Oekraïense troepen bleven ’s nachts tot zondag de Russische grensregio Belgorod beschieten nadat de vorige nacht twee mensen waren gedood en honderden kinderen van de grens werden geëvacueerd, zei gouverneur Vjatsjeslav Gladkov.

“Vannacht was het behoorlijk onrustig,” zei Gladkov op het Telegramkanaal, en hij voegde eraan toe dat de districten Shebekino en Volokonovsky “veel” schade hadden geleden door de laatste beschietingen.

Het beschieten van burgerdoelen op Russisch grondgebied zal de Oekraïners niet helpen om verloren gebied terug te winnen.

Maar het zet de Russische leiders wel enorm onder druk.

Stelt u zich eens voor hoe wij ons zouden voelen als Amerikaans grondgebied werd beschoten. We zouden het Witte Huis oproepen om degene die ons beschiet met een atoombom te bestoken.

Nou, dat is precies hoe miljoenen en miljoenen Russische burgers zich nu voelen.

En wat het nog erger maakt, is dat kleine “milities” de Russische grens zijn overgestoken om aanvallen uit te voeren op nabijgelegen steden

De New York Times schreef op zaterdag dat “Shebekino, een stad met 40.000 inwoners op 9 kilometer van de grens, effectief een nieuw deel van de frontlinie is geworden nu Oekraïne de aanvallen binnen Rusland heeft opgevoerd, inclusief op woonwijken dicht bij de eigen grenzen.” Dit alles verstoort het leven van de bewoners in het grensgebied, vergelijkbaar met wat er lang geleden al gebeurde aan de Oekraïense kant van de grens. “De golf van aanvallen, het meest recent door milities die tegen Moskou gekant zijn, heeft geleid tot de grootste militaire evacuatie-inspanning in Rusland in decennia,” onderstreepte het rapport. De afgelopen dagen zijn de inwoners van het gebied verhuisd naar tijdelijke onderkomens, waaronder de grote Belgorod arena in de hoofdstad van de oblast.

De “militiegroepen” die deze invallen uitvoeren, gebruiken in feite materieel dat door de VS en Polen is geleverd…

  L'Entente is een bittere pil voor het Westen

De Russische strijders tegen Moskou die vorige week een grensoverschrijdende inval deden vanuit Oekraïne in de regio Belgorod in Rusland, gebruikten ten minste vier gevechtsvoertuigen die oorspronkelijk door de Verenigde Staten en Polen aan Oekraïne waren gegeven, zeiden Amerikaanse functionarissen, wat vragen oproept over het onbedoelde gebruik van door de NAVO geleverde uitrusting en de toezeggingen van Kiev om het door zijn aanhangers geleverde materieel veilig te stellen.

Drie van de Mine-Resistant Ambush Protected Vehicles, ook bekend als MRAP’s, die door de strijders Rusland werden binnengebracht, werden geleverd door de Verenigde Staten en de vierde was afkomstig uit Polen, volgens mensen die bekend zijn met de bevinding van de Amerikaanse inlichtingendienst, die niet eerder is gemeld. Deze mensen spraken op voorwaarde van anonimiteit om de gevoelige kwestie te bespreken.

En er wordt gemeld dat er Poolse strijders zijn onder degenen die de grens over zijn gegaan tijdens deze invallen…

Het Poolse vrijwilligerskorps heeft foto’s gepubliceerd die bevestigen dat het samen met het Russische vrijwilligerskorps heeft deelgenomen aan de eerste gewapende inval in de Russische regio Belgorod.

Russische soldaten beweerden eerder dat ze enkele vijanden in het Pools hoorden communiceren.

Deze oorlog heeft een gevaarlijk stadium bereikt.

De Russen zijn niet dom. Ze weten dat buitenlandse strijders nu een zeer aanzienlijk percentage vormen van de troepen waarmee ze te maken hebben.

En als Russische steden beschoten en aangevallen blijven worden, is het slechts een kwestie van tijd voordat de Russische leiders hun geduld verliezen.

Als de Russen besluiten om tactische kernwapens te gebruiken, zal dat echt het begin van het einde zijn.

  Het Westerse Imperium valt Rusland aan: De wereld slaat terug

Laten we dus bidden dat het hoofd koeler blijft.

Ondertussen blijven de spanningen met China toenemen.

Op zaterdag botsten een Chinees oorlogsschip en een Amerikaans oorlogsschip bijna tegen elkaar in de Straat van Taiwan…

Dit is het verbijsterende moment waarop een Chinees oorlogsschip tot op 150 meter van een Amerikaanse destroyer komt in de Straat van Taiwan, slechts enkele dagen nadat het Pentagon zei dat het geen “intimidaties” van Peking zou dulden.

Op beelden die door Global News zijn verkregen, is te zien hoe een oorlogsschip van de People’s Liberation Army Navy (PLAN) zaterdag de voorsteven van een Amerikaanse destroyer met geleide raketten afsnijdt terwijl deze door de Straat van Taiwan vaart.

USS Chung Hoon en HMCS Montreal waren ook op een zeldzame gezamenlijke missie in de Straat van Taiwan toen een PLAN oorlogsschip de boeg van Chung-Hoon afsneed.

We leven echt in een tijd van “oorlogen en geruchten van oorlogen“, maar de meesten van ons in de westerse wereld zijn op andere dingen gefocust.

Hoewel onze leiders duidelijk hebben laten zien hoe incompetent ze keer op keer zijn, gaan de meesten van ons er gewoon van uit dat ze in staat zullen zijn om ons uit een kernoorlog te houden.

Helaas blijven beide partijen de zaken escaleren, en het lijkt erop dat het slechts een kwestie van tijd is voordat iemand een grens overschrijdt die nooit meer ongedaan gemaakt kan worden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vorig artikelStudie: Links-extremisme gekoppeld aan psychopathie en narcisme
Volgend artikel‘Grootschalig’ Oekraïens offensief afgeslagen – Russisch MvD
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. ….alles is nog prima in orde in onze lala landen hoor ! Ik lees dat Zaventem deze zomer records gaat breken ! … Doe zoals de niet nadenkende domme massa, verstand op nul en maar werken, er op vertrouwend dat alles in orde komt en dat(leef)loon, pensioen etc op tijd op de rekening staat. oh ja, wel de bedenking maken dat ‘Poetin een dikke smeerlap is’ want dat staat in HLN en wordt verteld in VRT, en andere Nato, duiding programma’s ….het MOET dus waar zijn …. Lol , we worden als zombies meedogenloos naar de afgrond geleid en 99% beseft het niet ! Alleen kan ik er niks aan doen, behalve ruzie maken met ‘vrienden’ en kennissen als het onderwerp ter sprake komt ….en tegen iedereen die het wil horen zeggen dat ze Frontnieuws moeten raadplegen voor meer info … Gebrainwashte en/of apatische domkoppen zijn echter ondoordringbaar, dat was ook al duidelijk tijdens de ‘pandemie’ ….

  • Helemaal zo als ik het ook ken. Trouwens ik neem het er ook van, als we al de afgrond ingesleept worden dan tenminste met een volle buik en mooie herinneringen

  • Herkenbaar probleem. Hier ook zo.
   De meeste mafkeezen slapen gewoon rustig door en laten zich alles wijs maken.
   Ben al lang gestopt met mensen bij te praten.
   De goede moeten nou eenmaal onder de slechte lijden.
   Deze houding zou ons allen wel eens fataal kunnen worden.
   Op weg naar een Mad Max apocalyptische wereld.

  • Ze zullen je niet willen horen. Hier in Brazilie even erg. Bovendien familie in Belgie is van hetzelfde stuk. Gewoon oliedom. Geloven enkel in de aquarium met mainstream media. Alles anders inclusief God word van de tafel geveegd als onzin. Anderen die het wel snappen stoppen hoofd in de grond want het stresst hun te erg. Gewoon ongelooflijk. Als de nukes gaan vliegen ben ik benieuwd hoe het met hun stress zal zitten en wat ze tegen hun uiteindelijke rechter gaan vertellen. Ik heb het evangelie willen uitleggen en zelfs dat willen ze niet.

   • Hallo “buurman” 🙂
    Hier in Uruguay zijn er verrassend velen die (ondanks goegelovigheid qua Covid) een realistische kijk hebben op het Oekraine-conflict.
    Waar woont u ergens? Florianopolis Blumenau misschien?
    Wat famililie in den Belziek betreft, heb ik helaas wel soortgelijke ervaringen als u.
    Groeten uit MVD

 2. Ik ben altijd pro westers geweest, maar dankzij de huidige idiote leiders en hun achterlijke globalistische linkse WEF agenda hoop ik dat het westen een ongelofelijk pak slaag krijgt.

  • …als men even terugkijkt op wat onze arrogante klootzakken de laatste decennia uitgespookt hebben, is een pak slaag het minste dat ze verdienen ! Het begon ergens met bombardementen op Belgrado, kwestie van de wapens eens te testen, dan 2X Iraq, Libya, Syria, en dan vergeet ik nog enkele geopolitieke misdaden die nauwelijks het nieuws haalden. Oekraine is uiteraard hét toppunt van hegemoniale grootheidswaanzin, een oorlog met Rusland , TOTALE WAANZIN !

 3. Ik vind het enorm knap dat Putin de rust bewaard en zich niet laat provoceren.
  Als Putin besluit kernwapens te gebruiken zullen dat tactische kernwapens zijn in Oekraïne om buitenlandse steun in Oekraïne onschadelijk te maken.

  Op deze manier heeft de NATO geen legitimiteit om Rusland rechtstreeks aan te vallen.

 4. Die Zelensky weet wat zijn duivelse Meesters van plan zijn. Maar het is niet Rusland die de 1e bom laat ontploffen.

  • Beste Immortal,
   Rusland heeft nog wat ijzers in het vuur liggen, die gaan geen kernbommen gebruiken omdat Poetin aangaf dat niet de burgers van het westen de boosdoeners zijn maar hun leiders.
   Poetin zal waarschijnlijk zo lang als mogelijk is geen kernbommen gebruiken omdat hij weet dat dan een groot gedeelte van de aarde op z’n minst voor duizenden jaren besmet is en onbewoonbaar zal zijn.

   Mijn vermoeden is dat, als Rusland het mes op de keel krijgt, er EMP bommen gaan vallen op het westen.
   Vermoedelijk op het einde van de zomer of in de herfst van dit jaar.
   Wij gaan dan zonder elektriciteit terug naar de middeleeuwen en kunnen we back to basic een NWO opbouwen, maar dan volgens de regels van de burgers.

   • Ik heb het al eerder gezegde, voordat Rusland kernwapens op Europa gooit krijgen we als bevolking nog even de kans “onze” leiders af te zetten en normale mensen als leiders te kiezen….

    Dat houd dus in dat we lui als Rutte en Verhofstad grijpen, beoordelen en veroordelen indien schuldig….kan zomaar zijn dart we die keuze heel snel moeten gaan maken: ofwel met touw en hooivork regeringen schoonvegen, ofwel plat worden gebombardeerd en kapotgaan aan de straling….zou ik de Rus zijn zou ik dat als alternatief bieden…of je ruimt je zieke le9iders zelf op, of we ruimen alles ineens tegelijk zelf op.

    Komt eraan, een keuze om te leven of niets te doen en te sterven….

 5. O jé, we hebben een opportunist in ons midden! Dacht je nu ècht dat het “westen” op een excuus zit te wachten? oké, ze zouden een “misstap” vd Russen meteen gebruiken Maar als die niet komt? Dan maken ze er toch zelf een!

 6. Het enige wat wij momenteel kunnen doen is te demonstreren tegen oorlog en dat we vredesbesprekingen willen…. serieuze vredesbesprekingen !!

  En ALTIJD dienst te weigeren ” zonder soldaten geen oorlog ” !!!

  Voor mij is iedereen die in dienst gaat een landverrader en een moordenaar.

   • Hoe kun je deserteren voor landverraders !
    Je kunt je altijd beroepen op je pacifistische overtuiging.

    Ik laat mij liever opsluiten dan voor die etterbakken te sterven in een oorlog die niet de mijne is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in