De hoek van een kamer is de veiligste plek om te schuilen voor een enorme schokgolf veroorzaakt door een kernexplosie, hebben wetenschappers uit Cyprus ontdekt na het uitvoeren van een computersimulatie van de catastrofale gebeurtenis, schrijft RT.

Wie de pech heeft zich in de buurt van het epicentrum van de explosie te bevinden, zou onmiddellijk verdampen, maar wie ver weg zit, loopt nog steeds gevaar – zelfs als hij binnen blijft, waarschuwen de onderzoekers in een artikel dat dinsdag is gepubliceerd in het tijdschrift Physics of Fluids.

De studie “toont aan dat hoge luchtsnelheden een aanzienlijk gevaar blijven,” vertelde Dimitris Drikakis, die het team van de Universiteit van Nicosia leidde, aan het American Institute of Physics.

De explosie zou een schokgolfbel met een straal van bijna 5 km veroorzaken, met sterke winden die bouwvallige constructies kunnen doen instorten en mensen kunnen verwonden of doden, zo bleek uit de studie.

Met beton versterkte gebouwen zijn waarschijnlijk bestand tegen de wind, maar de mensen binnenin zouden zich binnen enkele seconden na de explosie naar specifieke gebieden moeten begeven om veilig te blijven, aldus de studie.

“De gevaarlijkste kritieke locaties binnen te vermijden zijn de ramen, de gangen en de deuren,” aldus Ioannis Kokkinakis, een van de auteurs van de studie.

Uit de geavanceerde computersimulatie van het team bleek dat krappe ruimtes in gebouwen de luchtsnelheid sterk kunnen verhogen, waarbij de schokgolf er ook voor zorgt dat de wind van muren afketst en om hoeken buigt. Dergelijke omstandigheden kunnen een kracht creëren die overeenkomt met 18 keer het lichaamsgewicht van een mens, zo bleek uit het onderzoek.

  Is de VS wereldorde in verval?

Volgens Kokkinakis “kan men veilig zijn voor de hoge luchtsnelheden als men zich op de hoeken van de muur tegenover de explosie bevindt,” zelfs als de kamer naar de explosie is gericht.

Mocht een overlevende er echter in slagen de schokgolf te weerstaan door zich in een hoek te verschuilen, dan zou hij nog steeds te maken krijgen met “verhoogde stralingsniveaus, onveilige gebouwen, beschadigde stroom- en gasleidingen en branden,” waarschuwde Drikakis.

De auteurs van het artikel menen dat hun bevindingen kunnen worden gebruikt door de bevoegde autoriteiten om instructies aan te passen over hoe mensen zich moeten gedragen in geval van een kernexplosie. Ze zouden ook kunnen worden gebruikt door architecten om ontwerpen voor nieuwe betonnen gebouwen te onderbouwen. Het team hoopt echter dat dergelijke overwegingen nooit nodig zullen zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De belangrijkste vraag – Zullen we 31 december 2023 halen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJacinda Ardern stapt op als premier terwijl burgers haar arrestatie eisen voor “misdaden tegen de mensheid”
Volgend artikel435.897.435.897 vrij rondzwervende spike-eiwitmoleculen na COVID vaccin booster – Hun harten zullen NOOIT volledig herstellen van het “vaccin”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Wat is het nut om een schokgolf te kunnen overleven als je toch blootgesteld wordt aan langdurige straling, warmteverlies (alles is open) en ondervoeding. Laat staan totale sociale ineenstorting (hunger games, anarchie) kleine ijstijd. Liever meteen dood. Dit soort lugubere gedachtengoed gaat terug naar de koude oorlog en is echt niet wenselijk. Cyprus?

 2. Leuke studie, een eiland van 240*100km en 3 Britse militaire Basis (1 is luchtmacht basis met interessante vliegtuigen) kun je de hoek van de kamer gewoon vergeten, dat gaat verdampen worden.
  Als hij slim was geweest zou hij de verlaten mijnen aan de noordkant van het Troodos gebergte geadviseerd hebben.
  Fijn dat we niet in de NATO zitten, maar helaas zijn we gastheer voor NATO basis.
  Ik maak me niet druk,zal de flits niet zien als het misgaat.

 3. “De hoek van een kamer is de veiligste plek om te schuilen voor een enorme schokgolf veroorzaakt door een kernexplosie, hebben wetenschappers uit Cyprus ontdekt na het uitvoeren van een computersimulatie van de catastrofale gebeurtenis, schrijft RT”

  Ja RT zou ongetwijfeld gelijk hebben misschien omdat ze ervaring hebben met dit soort situaties kuch, echter na de flits mocht je deze opmerken, dan gaat er een poosje overheen voordat je beseft dat er een kernexplosie heeft plaatsgevonden en de tijd die tussen de flits en de schokgolf en de afstand tussen je huis en ground zero groot genoeg is, het zijn parameters die voor heel veel mensen verschillend zijn en ook de reacties op het gebeuren spelen een grote rol.

  Misschien kunnen we kiezen in de regio Rijnmond tussen een Poseidon of Sarmat.

 4. Er zijn hilarische filmpkes – heel serieus – van in de jaren ’50 (zwart/wit). Toen was er zelfs reclame in de winkel dat bestraalde groenen gezonder waren want vrij van ziektekiemen (’t zal wel zijn).

 5. Gaan wellicht zelf die bom gooien, Davos dummies staan te springen.

  Wat overblijft is een kudde wef (bunker) schapen.
  IQ – EQ van 30. Wat een feest.
  Voor overlevenden;
  📺 zegt dat Poetin Friesland is binnengevallen en een boef is, dat men binnen en
  een hoek moet zitten, met de televisie aan.

  • Wat er gebeurd , weet princes vd leyen , zij heeft extra tijd nodig voor oefenen speech , MET handgebaren
   Synchroon lopen die niet, smile erbij zo moeeeilijk.

 6. Stel dat je het over leeft en hoe dan verder. eten is besmet water is besmet het land zeker ons kikkerland is te klein om ergens nog een veilige plekt te vinden nee de elite de rijken en het schaapjes volk heeft zich in hun eigen voeten geschoten maar vergeet niet dat die smerige elite hebben allang een veilig plekje ( bunker ) dat met ons belasting geld hebben betaald en het dom volk moet zwijgen zij hebben ons verraden aan dat tuig maar bij het eerste schot zullen zij heel dun in hun broek doen want met angst kan je uiteindelijk niet leven maar wel met menselijkheid.

  • Als je moest kiezen 10 jaar eenzame opsluiting met een stapel debiele beterweters die behalve liegen en steekpenningen nemen niks kunnen dan wordt de verdamping optie een interessant alternatief

 7. Weer een computer simulatie. Het houdt niet op. Met die ‘virus’ toch ook? En met het weer ook. Ze hebben niks beters meer te doen, die neuroten.

 8. “Studie identificeert beste plaats om te schuilen voor schokgolf van nucleaire ontploffing”
  Hahahaha, Die is goed voor een Nobelprijs voor de wetenschap.

 9. Doe Maar » De Bom

  Doe Maar – De Bom
  Carriere maken
  Voordat de bom valt
  Werken aan mijn toekomst
  Voordat de bom valt
  Ik ren door mijn agenda
  Voordat de bom valt
  Veilig in het ziekenfonds
  Voordat de bom valt

  En als de bom valt
  Lig ik in mijn nette pak
  Diploma’s en mijn checks op zak
  Mijn polis en mijn woordenschat
  Onder de flatgebouwen van de stad
  Naast jou

 10. Beste Mensen

  Alstublieft doe dat alleen dan
  Als U Levend krumperend Uw lichaam langzaam smeltend verrottend wilt zien verdwijnen
  Advies loop naar de bommen toe
  Hoe sneller U kunt
  Hoe beter het is
  Dood gaat U toch
  Immers het leven vlak na de bommen regen is geen pretje

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in