Wagner-chef Evgeny Prigozhin heeft gewezen op een naderend keerpunt in het Oekraïense conflict, nu zijn strijders doorzetten in een belangrijke strijd. Vasthouden aan de Donbass-stad Bakhmut/Artyomovsk heeft Kiev veel gekost en mogelijk zijn lot bezegeld, concludeerde Evgeny Prigozhin.

Het hoofd van de particuliere militaire onderneming (PMC) van de Wagner Group, Evgeny Prigozhin, heeft de verliezen van Oekraïne in de strijd om de stad Artryomovsk beschreven als bijna fataal voor het hele leger van Kiev. De opofferingen die zijn troepenmacht heeft gebracht in het belang van Rusland waren het waard, voegde hij eraan toe.

“Vanaf vandaag heeft de strijd om Bakhmut het Oekraïense leger bijna vernietigd,” zei Prigozjin woensdag in een verklaring, waarin hij de naam gebruikte waaronder Kiev de stad noemt. De strijd “heeft ook PMC Wagner een flink pak slaag gegeven,” erkende hij.

Hij noemde de slag de “algemene inzet” van het hele conflict en zei dat de Wagner-troepen het daarin moesten opnemen tegen Oekraïense strijdkrachten en “buitenlandse eenheden die in hen waren geïnstalleerd.” Een overwinning van zijn troepen zou “een keerpunt” en een historische gebeurtenis zijn, die een Russische overwinning zou verzekeren, voorspelde Prigozjin.

“Het Russische leger zal als enige op het schaakbord achterblijven, en alle andere stukken zullen worden verwijderd,” voorspelde hij. “Zelfs als PMC Wagner wordt vernietigd in de vleesmolen van Bakhmut, maar het Oekraïense leger meeneemt … zou dat betekenen dat we onze historische missie hebben volbracht.”

De strijd om Artjomovsk is uitgegroeid tot een van de meest intensieve en bloedige gevechten van het gewapende conflict in Oekraïne, waarbij beide partijen naar verluidt aanzienlijke verliezen hebben geleden. Westerse functionarissen zeiden dat de stad geen strategische militaire waarde heeft, maar de Oekraïense president Vladimir Zelensky beloofde haar zo lang mogelijk te verdedigen nadat hij de stad tot vesting had uitgeroepen.

  Duitsland bereidt zich voor op terugkeer van de dienstplicht: Catastrofaal rapport beschrijft gebrek aan wapens, munitie en een snel verouderende krijgsmacht

In een interview met The Associated Press eerder deze week verklaarde het hoofd van het Kievse regime zijn weigering om zich terug te trekken. Hij beweerde dat als Rusland Artjomovsk zou veroveren, zijn regering onder internationale en binnenlandse druk zou komen te staan om vrede te sluiten met Moskou.

“Onze samenleving zal zich moe voelen,” vertelde hij het persbureau over dit scenario. “Onze samenleving zal mij onder druk zetten om een compromis met hen te sluiten.”

Via Kolozeg.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Van radio-onderschepping aan het zuidelijk front van de Oekraïense strijdkrachten: “Tiende, wij zullen de volgende beschieting mogelijk niet overleven”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Westerse mediaoorlog wist de waarheid uit
Volgend artikelStrategische Onvermijdelijkheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Die oorlog.is over 15 jaar nog.bezig en onze kinderen mogen daar gaan vechten, een soort vietnam gaat t worden. t.boeit niet hoeveel slachtoffers, t boeit niet hor lang t duurt zolang t maar doorgaat.

 2. Oekraïne verliest en daarmee het Westen en daarmee de VS…. YANKEES GO HOME!!!
  Bemoei je es met je eigen zaken ipv proberen de wereld dominantie vast te houden. Dat is over zeker nu China en Rusland je in de tang nemen en hebben!

 3. Oekraïne neutraal ! Hopelijk is het dan snel over dit bloedvergieten. Het westen moet zich schamen, zij respecteerden de heel redelijke wens van Rusland niet om niet tot aan hun grenzen op te rukken met uitbreidingen van de Navo en Nato. Moet je es kijken wat de VS deed toen de Russen op Cuba kwamen …. Ik snap die Russen wel! En de beloften / afspraken van Minsk werden met voeten getreden door de EU, het Westen. Helemaal fout!!!!!

  • het plaatsen van raketten op cuba was een reactie van de russen op het plaatsen van raketten door de vs in het vk, italie en turkije.
   die werken weer weggehaald na overeengekomen was dat de raketten die de vs in deze landen plaatste ook weggehaald werden.
   maar die liggen er nu nog steeds.
   de massa weet het niet en de msm is het “vergeten”

   • Om partijleider Nikita Chroesjtsjov (1894 – 1971) niet te veel gezichtsverlies te laten leiden tijdens de Cubacrisis in het najaar van 1962 heeft president Kennedy de Amerikaanse raketten in Turkije in alle stilte laten verwijderen.
    Een week voor het afzetten van Chroesjtsjov in oktober 1964 heeft de ultieme Deep State-dienaar David Rockefeller (1915 – 2017) een bezoek gebracht aan het Kremlin (?).
    Chroesjtsjov is overleden heel curieus op 11.09.1971.

 4. Ben de oorlogpropaganda wel een beetje beu. Laten we ons richten op ons eigen land, en onderhand eens “ondergronds” gaan en politiekers 1 voor 1 onder burgerarrest plaatsen.

  Waarschijnlijk blijven we toch zitten lezen…..

 5. Het zijn westerse politici die de mensen in de Oekraïne vermoorden. Niet de Russen. Het is ook al 9 jaar oorlog in de Donbass. Mensen die zeggen dat dit pas 1 jaar bezig is, die hebben onder een steen geleefd. Datzelfde soort mensen is schijnbaar ook vergeten dat MH-17 daar is neergeschoten. Ook door de Oekraïne, geloof dat hele onderzoeks rapport van de overheid niet, zoals gewoonlijk is 75% zwart gelakt. Je zou jezelf de vraag moeten stellen: wat mogen wij burgers niet weten?

 6. Iedereen vergeet dat de burgers het waren die voor de snuiver stemden.

  Maar er kan geen onderhandeling vrede brengen; alleen volledige overgave.
  Daarna kan poetin beginnen de rotzooi op te schonen., Banderastan opnieuw te verdelen en bij voorkeur hetzelfde land geven als dat ze 1916 hadden.

  Daarna is er werk zat.
  Europese landen zijn de “vluchtlingen “zat, die kunnen dus mooi naar huis om het land weer op te gaan bouwen.
  ==================================
  En de geschiedenis herhaalt zich al weer.
  Het westen nijdig omdat RU kernwapens in Wit Rusland zet……ze leren het nooit.

 7. Gelukkig wint Poetin dee oorlog, en worden de woke/globalisten voorlopig gestopt met hun onzinnige plannen.
  De westerse beschaving is ten einde , en de toekomst is aan Azië.
  Europa kan nog trachten om onder het Amerikaanse juk uit te komen, hoewel zij inmiddels net zo gek zijn geworden als onze masters in het witte huis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in