Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Moskou heeft een ander privébedrijf van het type “Wagner” opgericht, “Storm Z”, dat naar verluidt is ingezet aan de fronten rond Bakhmut en zal deelnemen aan de volgende stedelijke gevechten in Donbass om belangrijke Oekraïense vestingwerken te veroveren.

In Bakhmut hebben Russische troepen na de definitieve inname van de stad de Oekraïners teruggedrongen die hadden geprobeerd de Russische “flanken” vanuit het noorden en zuiden op te schuiven met het ambitieuze doel de stad en de Russen daarin te omsingelen, bericht Pronews.

De Oekraïners werden gedwongen terug te keren naar de beboste gebieden om zich te beschermen en te hergroeperen.

De Tsjetsjenen van de Akhmat Brigade speelden een sleutelrol in hun afweer en kregen gezelschap van Russisch sprekende Lugansk-militia, de 9e Geweerbrigade en de 155e Russische Mariniersbrigade.

De Russen moeten in de nabije toekomst drie belangrijke stedelijke centra in Donbas, Seversk, Slaviansk en Kramatorsk bezetten. De taak zal moeilijk zijn, en de Russische leiding geeft er de voorkeur aan “vrijwilligers en particuliere burgers” in te zetten zodat er geen onrust ontstaat in de Russische samenleving.

Er zullen veel slachtoffers vallen en de Russische samenleving zou relatief ongeschonden moeten blijven.

In ieder geval zullen “Wagner” en “Storm Z” nu de eerste kernen zijn waarrond de Russen in de toekomst een zuiver beroepsleger zullen opbouwen, omdat zij in Oekraïne hebben ingezien dat het dienstplichtsysteem niet kan functioneren in moderne oorlogsvoering.

  De Russische televisie toont de complete absurditeit van de Duitse politiek

Deze eenheid bestaat, net als Wagner, uit vrijwilligers, en de Oekraïners melden dat zij op grote schaal gevangenen uit Russische gevangenissen hebben gerekruteerd.

Het bestaan ervan werd onlangs onthuld als een gerucht in een rapport van het Institute for the Study of War (ISW), waarin een naamloze Oekraïense officier wordt geciteerd, die het als “geloofwaardig” omschrijft.

De Storm Z-eenheden lijken te bestaan uit nieuw aangeworven reservisten. De gespecialiseerde eenheden zullen ook een “flexibele structuur” hebben en hun samenstelling zal worden aangepast aan de doelstellingen van de eenheid en het omringende terrein.

Elke “Storm Z”-eenheid omvat naar verluidt 100 man personeel en is “bedoeld voor stedelijke oorlogsvoering of operaties in complexe geografische gebieden om belangrijke en strategische doelen in handen te krijgen, zoals vestingwerken, commandoposten en communicatiecentra”.

De nieuwe eenheden worden voornamelijk ingezet langs de frontlijn van de steden Avdiivk-Donetsk, waar eenheden van het Zuidelijk Militair District (SMD) vastzitten tegen de Oekraïense “mierenhopen” in Adivka en Marinka.

Dit zijn verdedigingslinies en loopgraven op meerdere niveaus die in de loop van 8 jaar zijn aangelegd met de hulp en instructies van de Amerikanen.

Tot nu toe was hun aanwezigheid niet officieel opgemerkt, maar het 2e Oekraïense aanvalsbataljon heeft naar verluidt drie strijders van de organisatie gevangengenomen die samen met de 72e Russische Brigade in Bakhmut vochten.

Ze hebben nog geen indruk gemaakt met hun gevechtsvaardigheden, omdat ze een onvolledige en snelle training kregen.

De reden waarom de Russen een tweede particuliere organisatie hebben opgericht, is dat zij niet alleen afhankelijk willen zijn van G. Prigozin voor de “moeilijke zaken” in Oekraïne, en er gaan sterke geruchten dat de Wagner-leider van plan is zich politiek te ontwikkelen en zelfs het presidentschap van Rusland te bereiken, aangezien de huidige Russische president Poetin zich op een gegeven moment de facto, vanwege zijn leeftijd, uit de politiek zal terugtrekken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kadyrov: Nog eens 70.000 soldaten uit Tsjetsjenië staan klaar om zich aan te sluiten bij de 10.000 die nu vechten (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

  Vader van Gonzalo Lira, Amerikaan opgesloten in Oekraïne, spreekt zich uit tegen "politieke gevangenschap"

Lees meer over:

Vorig artikelLavrov vergelijkt het beleid van de NAVO met Hitlers “Drangs nach Osten”
Volgend artikelDe EU heeft geen leiderschap, alleen NGO’s en denktanks die haar vertellen wat ze moet doen, zegt Hongaarse minister
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. De verdedigingslinies en loopgraven bij Advika en Marinka moeten toch te nemen zijn.
  Hier bij FN is geschreven over een type munitie die personen op grote schaal de lucht uit de longen duwde.
  Te gebruiken in bunkers loopgraven en grotten.

  • Ja hoor.Het duurt alleen nog even.
   Ben benieuwd wat er in het luchtruim gebeurd binnenkort.
   De ervaring,die ze nog niet hebben,leren ze heel snel.
   De TOS-2 heeft dus nog werk aan de winkel

 2. Iemand betrouwbare cijfers over de slachtoffers [ soldaten ] van beide kanten ?

  NOS melde van de week dat de Russen [Wagner ] alleen bij Bakhmut al 20000 man verloren zijn , propaganda ik weet het maar ben gewoon benieuwd

  • Belachelijk als je FN volgt en dan ook leest moet je dit onozele vragen Niet meer stellen..en daarbij dit is niet uw eerste keer Slijmbal..

  • Die 20.000 slachtoffers bij Bakhmut aan Russische zijde zijn waarschijnlijk wel correct; dat zijn de cijfers die Prigozhin (de leider van Wagner) zelf gaf over de verliezen van Wagner. Volgens zijn schatting hebben de Ukrainers daar echter zeker 50.000 man verloren in de gevechten binnen de stad.
   Dus dat zijn aantallen van de strijd direct in/om de stad, Wagner (met ondersteuning van Russische artillerie) vs alle eenheden die Ukraine daarheen had gestuurd.

   Maar deze aantallen houden dan nog geen rekening met slachtoffers door het reguliere Russische leger dmv raket- en luchtaanvallen. Dat zullen er aan Russische zijde maar weinig zijn omdat het aanvallen vanop afstand zijn, maar best veel aan de kant van Ukraine.

   • Hi John P,

    Ik kan je aanraden om het boek ”the art of war” van Tzen Tsu (als ik het goed heb gespeld). Is ongeveer 2500 jaar geleden geschreven maar is vandaag de dag net zo relevant.

    Een heel belangrijk onderdeel van oorlog, wat toen al werd onderkent, is dat een belangrijk onderdeel van oorlog deceptie is. Een van de lessen is dat als je sterk bent je je altijd als zwak moet doen voorkomen en het omgekeerde als je zwak bent.

    Prigozhin heeft dat spel gespeeld (met de toestemming van het Russische leiderschap) en kon dus in de afgelopen weken dus luid roepen dat het reguliere Russische leger waardeloos was, vluchte etc op de flanken van Bakmut. De Ukies zagen dat als buitenkans en vielen de noord- en zuid flanken aan.

    De verliezen aan de Ukie kant waren vervolgens de hoogste in de huidige oorlog op 1 dag. Waaronder zeer zware verliezen van het opnieuw opgerichte Azov groep. Wel bekend voor zijn zeer walgelijke ideologie. Welke tot mijn grote spijt wordt gesteund door het westen.

    Ikk denk dat de heer Prigozhin de verliezen van zijn troepen zwaar overfrijft en de verliezen van de Ukies zwaar onder reporteert. Waarom? De Russen hebben ergens tussen 7 en 10 keer zoveel artillerie. In een land oorlog vallen op zijn allerminst 65% van de slachtoffers onder soldaten door precies dat.

    De Russische tactiek in Bakmut was we rukken op, komen we tegenstand tegen, roep de artillerie hulp in. Blaas het gebouw op. De Ukies in dat gebouw hebben dan de keuze; negraven worden onder het puin van het to be ingestorte gebouw of vluchten met een grote kans neergemaaid te worden.

    Ja het stadje is nu met de grond gelijk gemaakt na 9 maanden vechten. Dat is beter dan talloze steden en stadjes zwaar beschadigen in militaire logica.

    Prigozhin zijn troepen gaan nu welverdiend rust krijgen. Maar het is natuurlijk in hun belang om zwak te lijken. Dik je verliezen aan en laat het westen en de Ukies lekker denken dat de Ukies niet zo heel veel meer mensen dan de Russen hebben verloren.

    Allicht gaan ze dan nog meer domme dingen doen. Niet vergeten, het politieke doel van dit alles is, zoals de Russen officieel stellen, het demilitariseren en denatzificeren van Ukraine. Dat bereiken ze, zie het lot van het Azov battelion. Als bonus hebben ze nu het demilitariseren van NAVO voor elkaar gekregen want eerst hebben ze het oorspronkelijke leger van Ukraine vernietigd. Toen het vernieuwde leger bewapend met Warshow pact (nu in de NAVO) materiaal. Nu durft het westen niet het derde leger met NAVO wapens niet in het offensief te gooien want ze weten dat die ook vernietigd gaat worden.

    Prigozhin doet zich zwak voor maar als je het mij vraagt is zijn organisatie zeer sterk. Het is bekend dat als je in Rusland voor een zwaar vergrijp bent veroordeeld je overlevingskansen in een gevangenis niet optimaal is om het mild uit te drukken.

    In een andere boodschap van hem was hij heel duidelijk, onze mannen, 20% van de vrijwilligers en de gevangenen (na 6 maanden als aanvalstroepen gerehabiliteerd) zijn gesneuveld. We trekken niemand voor.

    Dussss in mijn analise, als dat waar is, wat ik uiteraard niet zeker weet maar mij aannemelijk lijkt hebben de Russen met deze disinformatie campagne het volgende bereikt’
    – Deed de Ukies aanvallen terwijl ze kansloos waren
    – Doet de ukies denken dat de Wagners onder bemand zijn. Dus mogelijkheden voor de toekomst
    – Een enorme motivatie voor Russische gevangen voor zware misdaden om voor Wagner te gaan werken.
    – Veel minder impact op de Russische economie omdat gevangenen het sneuvelen doen.
    – Meer harmonie in Rusland. Is het niet gemakkelijker om een dader te vergeven als hij eerst in de bak heeft gezeten voor die misdaad en vervolgens heeft geholpen om de rest van je familie beschermen? Dit met 20% kans om om te komen?
    – Veel van de ex gevangenen blijven want eindelijk een doel en structuur in hun leven

    Wat mij betreft is dit een slimme zet van de Russen. Uiteraard zullen sommigen van die ex gedetineerden, wanneer vrij weer de fout ingaan. Maar vergeleken met wat het opbrengt is dat een kleine prijs om te betalen.

    Groeten,
    Hugo

    • Hugo mei 26, 2023 at 20:51
     Ook misdafigers hebben kinderen.
     Of ze de fout ingaan,ligt aan hun welstand.
     Leere mij criminelen kennen,ben er zelf 1
     In 1988 handelde ik zelfs met politie- over een illigaal wapen
     Waar zijn dochter bij zat.

    • Ik ken (en heb) dat boek. Evenals de go-rin-no-sho, oftewel het boek van de 5 ringen door Musashi.
     Beide boeken worden in het oosten niet alleen door militaire academies onderwezen maar ook door veel zakenlieden gebruikt.

     Het spel van Putin en Progozin past daar exact in.

  • Johan p,je hebt heb over militaure logica,die geld hier niet.Kijk eens even goen naar Oekraine,of beter gezegd wat er ban over is.
   Het lijkt wel of ze sinds korea allemaal hopeloos in de war zijn.
   Ze mogen graag oorlog voeren,maar bajjen er niks van.

 3. Het is ook een beetje onze oorlog zij dorpsgek RUTTE.
  Laat de wijze uit het oosten maar komen, de burgers hebben daar meer vrijheid dan hier straks. Zieke EU en VS, maar ook AUSTRALIË, COMPLEET GEESTESZIEK.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in