Niemand heeft de moed en de bekwaamheid om Europa vandaag te leiden, wat betekent dat er geen politiek leiderschap is in de Europese Unie, in het bijzonder in de Europese Commissie, zei de Hongaarse minister van Justitie Judit Varga op een conferentie in Boedapest op donderdag, bericht Alethonews.

“In de huidige Europese Unie zijn het niet-gouvernementele organisaties (NGO’s), stichtingen en denktanks die Europa vertellen hoe het moet worden bestuurd, volgens de wil van hun eigen leiders,” zei ze.

“Onlangs is er om asymmetrische redenen een vertrouwenscrisis ontstaan tussen de EU-leiding en de Hongaarse regering. Dit komt omdat de Hongaarse regering, in tegenstelling tot de EU-instellingen, zegt wat ze denkt en doet wat ze zegt,” voegde ze eraan toe.

Varga zei dat Europa als een onhandige figurant over het toneel van de geschiedenis strompelt, van crisis naar crisis glijdt, en sinds de migratiecrisis een beleid probeert te voeren dat volledig losstaat van de werkelijke behoeften van de burgers. Ze zei dat het institutionele systeem ook faalde tijdens de covid-crisis en zich vervolgens in de eigen voet schoot met sancties tegen Rusland na het uitbreken van de Russisch-Oekraïense oorlog.

Ze waarschuwde dat immigratie een crisis is die Europa nog steeds treft en de Hongaarse begroting zwaar blijft belasten.

“Tegelijkertijd moeten we, door Europa te verdedigen, voortdurend de uitspraken en procedures van het Europees Hof van Justitie bestrijden,” zei ze. “Wachten op de zoveelste klap in het gezicht in plaats van een goede daad, dat is het lot van Hongarije.”

Varga merkte op dat de EU tijdens de covid-crisis afspraken heeft gemaakt over vaccins, maar dat die tekstberichten nooit zijn overgelegd, verwijzend naar de duistere zaak rond EU-commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

  Gelekt e-mail laat zien hoe de EU-autoriteit onder druk werd gezet om ondanks problemen het Covidvaccin goed te keuren

“We maken er geen geheim van dat we het functioneren van de instellingen in de Europese Unie ter verantwoording willen roepen in termen van de rechtsstaat. Laten we het erover hebben of de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Europese instellingen de regels respecteren, en of de rechtsstaat werkt in de instellingen,” zei de minister.

Over de kwestie van het Hongaarse EU-voorzitterschap heeft het Europees Parlement geen zeggenschap, zei de minister, waarbij zij benadrukte dat meer dan 10 jaar geleden een unaniem besluit van de Europese Raad de volgorde van de lidstaten heeft vastgesteld, die alleen met eenparigheid van stemmen kan worden gewijzigd. Het voorzitterschap is niet alleen een recht, maar ook een plicht, en de oppositie zal met een dergelijke poging niets bereiken, maar kan wel enorme schade aanrichten.

Volgens de minister wil het Europees Parlement het EU-voorzitterschap van Hongarije juist blokkeren omdat het vreest dat Hongarije de balans zal opmaken van de disfunctionele staat van de EU-instellingen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Ursula von der Leyen is de vrouw van de directeur van het Covid-vaccinVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Storm Z”: Moskou’s nieuwe “Wagner” maakte zijn opwachting in de gevechten buiten Bakhmut – Tsjetsjenen & Russische mariniers sloegen de Oekraïners af
Volgend artikelBevindingen van vaccinslachtoffers: Vaccin mRNA en spike-eiwit nog steeds aantoonbaar in het lichaam 2 jaar na vaccinatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

  • Ik denk dat Hongarije als lid veel meer ‘herrie’ kan trappen dan wanneer ze uittreedt. Dat zou denk ik ook economische zelfmoord worden want dan krijgen ze het sanctie pakket voor Poetin o.i.d. erbij, zoals het westen wel vaker met ongehoorzame vazallen en/of ‘onafhankelijke’ staten doet. Het alternatief van de BRICS kan dan wel wat lastig worden als alle aanvoerroutes door EU gebied gaan.

   • Inderdaad, naar mijn mening zou Hongarije er in moeten blijven, als (enig?) lid dat kritisch durft te zijn. Ze zijn een goed voorbeeld dat gevolgd zou moeten worden!

  • Indonesië is 400 jaar een Kolonie geweest van Nederland, Nederland was 400 jaar de Kolonist, de Kolonie Indonesië had NIETS TE VERTELLEN.
   Een einde aan de Kolonie tijd, kwam doordat de Kolonie Indonesië, zich onafhankelijk verklaarden, dit gebeurde doormiddel van een oorlog, met het LEGER van Nederland de Kolonist, nadat Indonesië de oorlog hadden gewonnen waren ze “ONAFHANKELIJK c.q. VRIJ”.
   Let nu goed op, wat moet de Kolonie Europa c.q. Nederland doen om ONAFHANKELIJK c.q. VRIJ te zijn.
   De Kolonie Europa c.q. Nederland zal zich ONAFHANKELIJK moeten VERKLAREN van de Kolonist Amerika.
   De Kolonist Amerika zal dit NIET accepteren, de Kolonist Amerika zal ZIJN LEGER sturen.
   De Kolonie Europa incl. Nederland zal de Wapens wat nog over is, (na de oorlog in Oekraïne) moeten gebruiken om voor VRIJHEID c.q. ONAFHANKELIJKHEID van de Kolonist Amerika los te komen.
   De Kolonist Amerika zal de Kolonie Europa op het grondgebied van de Kolonie proberen te verslaan, (net als Nederland in Indonesië), en Engeland dat niet meer in de EU zit, (de Brexit) verklaard NEUTRAAL te zijn.
   De Kolonie Europa zal hulp zoeken bij onafhankelijke landen in wereld, voor de verdediging tegen hun Kolonist Amerika, ook zullen ze aankloppen bij de BRICS + landen.
   In de naam BRICS zit de letter R, deze is van Rusland, hoe diep zal Europa zinken, om de hulp van de BRICS incl. de letter R, (Rusland) te aanvaarden, ik denk heel diep, ( denk aan Indonesië, die blij waren met hun bevrijders de Japanners), het loopt vaak anders dan je had verwacht, ook toen voor die Indonesiërs.
   De Kolonist Amerika is als de DOOD om de HEGEMONIE te verliezen, geen Kolonies meer, geen invloed op andere landen in de Wereld, en de Amerikaanse Industrieën, (oorlogsindustrieën) zal instorten.
   Voor wapens zal de onafhankelijke landen zelf de wereld afstruinen om de beste kwaliteit voor de beste prijs te kopen, Amerika kan niet langer meer de Kolonies verplichten zijn wapens af te nemen, (die omdat ze geen concurrentie hadden, zeer onder de maat van kwaliteit waren/zijn en ook nog eens veel te duur), zal als concurrent eindigen op de laatste plaats.
   MAAR eerst zal er een oorlog gevoerd worden, op Europese bodem, tegen de Kolonist Amerika, DE ONAFHANKELIJKHEID OORLOG.
   Wie had dat gedacht, een oorlog in Europa tegen je vriend, (tenminste we dachten onze vriend) de Failliete vriend, (die Europa mee het Faillissement in heeft getrokken), de geschiedenis herhaalt zich, bijv. Duizend jaar geleden, de Romeinen.
   Duizend jaar geleden bestond ook Geopolitiek.

 1. Wat Leiderschap die domme honden wat in Brussel zit kun je toch geen leiders noemen.
  De NSB er van Friesland die zijn eigen mensen verneukt is ook geen leider
  Dan daar Grafhok Rutte de leugenaar die gerust zijn gang kan gaan die niet weg wil omdat zoals hij zegt dat hij de leider van Nederland is en ja de mensen trappen er weer in
  Dan Kut Kaag leugenaar nummer 2
  De Kut van defensie met functie elders
  en ga zo door en wat doet de Nederlander ? ja een grote bek maar durft niks omdat ze met de oren toe in de schuld zitten , Wat ?staken ? nee want dan komt het kasboekje niet kloppend aan het einde van de maand omdat ze met de kloten in de schulden zitten .
  Kortom Nederland heeft geen goede leiders maar lijders en het volk te LAF om wat te doen .

   • @ Alice mei 26, 2023 at 22:29,
    Het is nog erger dan dat. Elk land wat zich zelf als ” Staat “omschrijft. Heeft geen eigen vermogen. Het is als ware een lege B.V. Elk land staat registreert in Delaware (USA) dit is een belastingparadijs. Onder Chapter 11 zijn ze alle failliet verklaard. (Nederland staat onder P7 geregistreerd) Deze private coöperatie “State of the Nederlands”, waar de CEO zich zelf koning noemt is enkel vermeend bevoegd.
    Rutte is de CEO van de coöperatie “Staat der Nederlanden” waar hij ook enkel vermeend bevoegd voor is. Want in de werkelijkheid is iedere inwoner zijn eigen bevoegde curator, niet Rutte of de koning. Zodra een regering aantreed, wordt er direct een crisis uitgeroepen (maakt niet uit waar aan). Zodat er een noodtoestand ontstaat en zo alle grondwetten buitenwerking gesteld kunnen worden en de bevolking buiten spel gezet wordt. Want dat geeft hun de legitimiteit om te kunnen regeren. Terwijl ze eigenlijk helemaal geen bevoegdheden hebben, om te regeren. Daar de bevolking ook via list en bedrog bij hun geboorte aangifte dood en verloren op zee zijn verklaard. Bestaat de levende mens niet meer voor de regering. De zogenaamde dood verklaarde levende mens op papier is dan de natuurlijke persoon geworden wat een fictief bedrijf moet voorstellen, die onder de coöperatie valt. Zodat die natuurlijke persoon eigendom zou zijn van die coöperatie. Dan kan de coöperatie alles doen met hun vermeende eigendom.

    Als ieder nu bij zijn woongemeente een bewijs van leven zou halen, een zogenaamde ” Attestatie de Vita” Daarmee hef jij je dood en verloren op zee status mee op. Zodat jij geen eigendom meer bent van de coöperatie Staat der Nederlanden. Alle post die jij krijgt met je initialen en je achternaam (of dat nu in hoofdletters of kleine letters geschreven staat), verwijst alle naar de natuurlijke persoon. Persona betekent letterlijk masker. Dat fictieve bedrijf dat dan opgeheven is voor jouw met jouw gestolen naam. Jij bent dan een vrije autonoom geworden.

    Alle wetten en regels zijn enkel van toepassing op de natuurlijke persoon en niet op de autonome levende mens. Alleen voor de ambtenaren die in dienst zijn van die coöperatie gelden die bedrijfsvoorschriften. Een boete of een belasting verzoek is enkel een handelsvoorstel, die jij kunt afwijzen. Daar het lease contract van de staat der Nederlanden verliep op 20-07-2021 over dit grondgebied. Heeft de coöperatie geen zeggenschap er meer over en staat het grondgebied onder Amerikaans militair gezag. De EU is zelf ook een private coöperatie waar jij als autonoom niets mee te maken hebt. Net als de WHO/VN.

 2. Uit de eu is een referentie tegenwoordig en daarbij goedkoop Gas voor altijd, én de Steun van Ruland…laat Soros maar een maagzweer krijgen en de eu inbegrepen ❤️🇷🇺🌹

  • Het zou me niets verbazen. Door het bewuste wanbeleid van Brussel (de sancties) wordt in Europa de industrie ontmanteld, het volk verarmd en dan staat Schwabber klaar met zijn nwo reddingsplan.
   Kijk maar eens naar Scholz, die na het springen van de gasleiding, bij Biden op bezoek ging.
   Hij moet toch ook dondersgoed weten dat daarmee de goedkope energie voorbij is. En daarmee ook de industrie in D. Hij doet niets, helemaal niets. D. Is de motor van Europa. Als die wegvalt is het daaaaag Europa. USA plan geslaagd.

  • De sekteleden van de dood cultus zijn verenigd in diverse loges en opereren via een hiërarchisch piramidesysteem simpelweg globaal. Om die reden is het mijn inziens niet verstandig om slechts één continent, bijvoorbeeld de V.S., aansprakelijk te stellen voor dat wat er wereldwijd door deze clans systematisch wordt uitgerold.

  • Zeker! Nederland verloor niet de strijd in Indonesië, maar werd door de VS gedwongen te vertrekken met het achterlaten van zoveel mogelijk onafgehandelde zaken. Denk aan Molukken, etc.
   De strijd tegen de laatste Jappen en de communistische opstand had in een paar maanden geregeld kunnen zijn, maar de VS bemoeiden zich voortdurend tegen een goede gang van zaken.
   “Verloren”, schreef iemand hierboven. Onderzoek maar eens hoeveel slachtoffers aan de kant van de NL Mariniersbrigade. Bijna geen, en meestal nog door ongelukken, terwijl ze daar bijna 4 jaar zijn geweest. Twee stappen vooruit en vervolgens een, of zelfs twee, terug.

   Jaren later heeft de pro-yankee Indonesische regering alle communisten, de “bevrijders” van Nederlands Indië, vermoord. Miljoenen doden. Maar daar wordt nooit over geluld.

 3. Alle vazallen van usa hebben hun arsenaal laten vernietigen in oekie, geen verdediging meer…fake alien invasie kan beginnen zonder tegenstand.
  Want daar werken ze al heel lang naar toe. Alleen de wapens die ze daarvoor gaan gebruiken zullen niet fake zijn..t zijn gezellige tijden.

 4. ´Op 23-5-23 stemde de Eerste Kamer voor de voorgestelde wijzigingen van de Wpg, in de volksmond de pandemiewet genoemd. Wat is de basis voor een dergelijke wet en wat tracht men er überhaupt mee te bereiken? Het onderstaande artikel is gebaseerd op een brief die Joris Baas naar alle Eerste Kamerleden heeft gestuurd voorafgaand aan de stemming op 23 mei. Er is enorme schade aangericht door het experimentele “vaccin” en de maatregelen. Toch zijn ze in de wet opgenomen. Dit artikel gaat over het wegkijken en de desinteresse van de politici voor de negatieve kanten van de “oplossingen” die in de wet zijn opgenomen – en over wat er wél in de wet had moeten staan om ons land goed voor te bereiden op de volgende pandemie.

  De pandemiewet, het wetsvoorstel dat ingevoegd gaat worden in de Wet publieke gezondheid (Wpg), is bedoeld om de pandemische paraatheid te verhogen. Ook in de overleggen op 21-30 mei 2023 tijdens de 76ste World Health Assembly van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) zal dit onderwerp ongetwijfeld besproken worden.1 Deze paraatheid is niet voldoende, zo zou gebleken zijn uit het verloop van de corona-crisis. Er zijn te veel doden gevallen en te veel zieken en langdurig zieken door covid-19. Over de dramatische nevenschade van de maatregelen wordt amper gesproken. En de overheid lijkt actief aanwijzingen voor vaccinatieschade te negeren.

  Dat laatste blijkt bijvoorbeeld uit de houding van Lareb, de organisatie die bij een piek van meer dan 1000 meldingen per dag nog geen reden ziet om alarm te slaan, zogenaamd om geen ongerustheid over de covid-injectie op te wekken.2 Dat blijkt ook uit de weigering van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (WVS) om data over de oversterfte vrij te geven. Nu deze data eindelijk vrij worden gegeven tegen betaling, worden ze meegenomen in versplinterd onderzoek naar verschillende mogelijke oorzaken van oversterfte, waaruit straks een gemiddeld en vaag beeld uit naar voren zal komen.3 Het onderzoek naar de specifieke link tussen oversterfte en vaccinatie wordt daar niet in meegnomen terwijl we dat juist willen weten.4

  Uit uitspraken van minister Kuipers blijkt dat hij niet geïnteresseerd is in betrouwbaarheid van …´

  https://stichtingvaccinvrij.nl/pandemiewet-wat-is-de-basis-voor-het-vergroten-van-pandemische-paraatheid-en-wat-is-een-beter-alternatief/

 5. De man heeft groot gelijk.
  Globalisme heeft maar een doel. De nationale wetgeving van landen afbreken teneinde voor de industrie de handelsbelemmeringen op te heffen waardoor ze hun invloed, marktaandeel, afzetgebieden en winst kunnen vergroten.
  Politici zijn tijdelijke usefull idiots voor de keiharde zakenwereld. In de westerse wereld zijn Washington en Brussel de twee grootste lobbysteden. Politici worden door lobbyisten enorm beinvloed om beleid naar de hand van de markt te zetten. Als het ambtenarenapparaat dan ook nog kan doen wat het wil dan : dag burger.
  https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/capra-advocaten/falende-ambtenaar
  Pim Fortuyn sprak al over het falende ambtenarenapparaat.
  De poltiek is een soort “tour de France”. Politieke wauwelaars laten zich hier aan het publiek zien en na hun carriere kunnen ze middels baantjes en/of commisariaten in het bedrijfsleven hun prijzen ophalen. Zo eenvoudig is het. Zij die politiek goed willen bedrijven en misstanden aankaarten worden gedemoniseerd en ontvangen een cordon sanitair.
  Macht werkt generaties lang aan hun doelen, soms onderduikend maar altijd vooruitstrevend. En om de paar jaar komen er nieuwe tijdelijke politici.
  Wij hebben Pinokkio, die steeds meer liegend zich staande moet houden.
  De Russen hebben Putin. Hij is jaren aan de macht en niet te liegen.
  Beiden weten hoe het spel werkt.
  Putin is een baas. Rutte is een marionet van het bedrijfsleven.
  Beetje bij beetje dragen hier tijdelijke politici de macht af aan het bedrijfsleven. Hetzij bewust, hetzij door domheid, hetzij door het ontbreken van visie voor de toekomst.
  Michael parenti heeft in zijn boeken “winsthonger”en “hoe de rijken de wereld regeren” al lang hierover verteld. De door het parlement niet gecontroleerde invloed van de rijken.
  Toen alleen nog in Amerika, nu ook in Europa.
  Het sociale contract kan de prullebak in. De burgers doen gewoon niet meer mee.
  Bedankt westerse politiek !
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Sociaal_contract

  • Knap in woorden samengevat Dan, respect en geloof dat de overgrote meerderheid corrupt is, voor Europa geef ik ook mijn stem niet meer in ons polderlandje twijfel ik ook al erg, trieste constatering maar de waarheid is hard dat weet ik, bekijk sinds de corona en de toeslagenaffaire sommige politici meer als spelden in de hooiberg, die afwijkende kleine groep die nog niet zwijgt of corrupt is, ze zijn te vinden met de loep!

 6. …en ach ja,….
  het gerommel met het referendum heeft de burger nog machtelozer gemaakt.
  Met dank aan D66 Minister Ollengren.
  Die de burgers wel meer inspraak in de lokale sfeer wilde geven.
  Het grote plaatje daar hebben de gewone mensen toch geen verstand van.

 7. Nederlanders zijn verworden tot een kritiekloos kutvolk; je kan ze bestelen, verrot slaan, uitschelden, ze doen niets terug.

  Net zo conformistisch als de moffen in de jaren dertig–en nog.
  Of zoals de Roemenen nu nog steeds.

  denk even terug wat er gebeurde toen de staat belasting wilde heffen over vakantiezegels.
  Er bleef geen ruit meer heel in het kantoor van de Telegraaf.

  De staat kan nu alles doen. De middenklasse voelt zich beter dan de arbeiders klasse, heeft een nieuwe god, die heet “klimaat” en haat jegens Rusland, en haat jegens boeren.

  Als ze morgen vertellen dat je alleen nog op handen en voeten in de stad mag lopen doen ze het ook nog.
  ———————————————————————————–
  Er was ooit een radio uitzending op koninginnen dag; de Oranjes werden beschouwd door de bellers weliswaar niet als god, maar ook niet als mensen; iets er tussen in.

  Ik was enige beller die ze de duurste uitkeringstrekkers van NL noemde.

  • Was dat STAD Radio Amsterdam op 30.04.1980 tijdens de inhuldiging van Bilderbergbitchbeatrix met Hanneke Groenteman & Stan van Houcke?

 8. Als de houding tov Banderastan een meetpunt is voor de waarde van een land, dan scoren Hongarije en Servie het hoogst als actieven.
  Als passieven spelen mee Andorra, Liechtenstein, luxemburg en misschien Italie.

  De rest nazi lovers en Rusland haters.
  En ik maar denken dat de nazi’s verslagen waren in 1945…nee hoor, ze leven door; in Banderastan, USA, NATO, EU, Dn Haag.

  Jawel; D^^ en VVD zijn niets anders dan wat eens de NSB was; pure nazi’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in