Saleh Najm and Anas Sharif / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

Het St Petersburg Economisch Forum (SPIEF) vindt deze week plaats. Het is een van de belangrijkste jaarlijkse bijeenkomsten in heel Eurazië. Het overkoepelende thema in 2024 is “multipolariteit”, wat goed past als je bedenkt dat dit het jaar is van het Russische voorzitterschap van BRICS. De BRICS-top volgend jaar oktober in Kazan zal cruciaal zijn voor het uitstippelen van de contouren van de routekaart naar multipolariteit, schrijft Pepe Escobar.

Ay, daar wringt de schoen. Dat brengt ons bij misschien wel de belangrijkste vraag voor de Mondiale Meerderheid: Hoe kunnen we het ons veroorloven om over multipolariteit te dromen als we ondergedompeld zijn in Het Ondenkbare, gereduceerd tot de rol van louter toeschouwers, die 24/7 op elke smartphone op de planeet een genocide volgen?

Het – onmiskenbaar onvolmaakte – Internationaal Gerechtshof (ICJ) heeft op zijn minst de Bijbelse genocidalen bevolen om te stoppen met het bombarderen van Rafah. Israël’s reactie? Ze bombardeerden Rafah. Erger nog, ze verbrandden kinderen levend in vluchtelingententen. Met Amerikaanse raketten.

En de genocide zal op zijn minst doorgaan tot het einde van dit multipolaire jaar, zoals de Israëlische inlichtingendienst opschept. De Mondiale Meerderheid ziet tenminste duidelijk hoe de “op regels gebaseerde internationale orde” werkt. Toch is dat niet echt een troost.

Het bevel van het ICJ om een einde te maken aan het bloedbad in Rafah, plus het streven van het ICC om arrestatiebevelen te verkrijgen tegen Israëlische topleiders voor oorlogsmisdaden in Gaza, hebben het Israëlisch-Amerikaanse koppel in een hysterische razernij gebracht.

De kern van de zaak betreft de echte meesters en managers van het Imperium van Chaos en Plunder – veel meer dan hun nederige afgezanten. De meesters kunnen geen enkele instelling toestaan om hun greep op het officiële narratief te verliezen.

Het officiële narratief is “er is geen genocide in Gaza” en er zijn geen “rode lijnen” overschreden. Dit is het officiële dictaat van het collectieve westen. Overtredingen zijn niet toegestaan. Ze zullen tot ongrondwettelijke extremen gaan om totale narratieve controle af te dwingen, met een ijzersterke public relations operatie om de hele planeet te hullen in laag na laag van propaganda verbijstering.

  De zilveren kogel tegen de barbaarse invasies van het Westen: De-dollarisering van het internationale systeem

Enigszins in tegenspraak met Mao Zedong, echte macht komt niet uit de loop van een geweer (of van een hypersonische kernraket); het komt van narratieve controle, of wat we vroeger “zachte macht” noemden. Het verschil is nu dat de Hegemon geen controle meer heeft over soft power. De Mondiale Meerderheid perfectioneert, in real-time, haar eigen soft power tegenstoten.

Een systemisch sociopathische samenleving

De narratieve controleurs zijn nog steeds in staat om belangrijke feiten uit de westerse publieke opinie te wissen, bijvoorbeeld over etnische zuiveringen. Christelijke Arabieren zijn systematisch etnisch gezuiverd in Palestina. In het begin van de jaren 1950 was Bethlehem voor 86 procent christelijk, een percentage dat sindsdien is gedaald tot een trieste 12 procent vandaag de dag. De bijbelse psychopaten bouwden een muur rond Bethlehem, annexeerden land ten gunste van gewapende joodse kolonisten en zuiverden de christenen etnisch.

Serieuze studies over hyper-etnocentrisme of het systemisch sociopathische karakter van de Israëlische samenleving bieden niet veel soelaas als het gaat om het stoppen van een genocide.

Want de wond is veel dieper. Alastair Crooke, een voormalig diplomaat met veel ervaring ter plaatse, is een weergaloze westerling als het gaat om het begrijpen van de fijne kneepjes van West-Azië.

In zijn columns en podcasts gaat hij in op de grote wond die blootgelegd is door de oorlog/genocide in Gaza: het schisma in het hart van het westen tussen een “onliberaal maakbaarheidsproject” dat zich voordoet als liberalisme en een project om “de ‘eeuwige’ waarden (hoe imperfect ook) te herstellen die ooit aan de basis lagen van de Europese beschaving.”

Wat het probleem nog groter maakt, is dat de machtsstructuren tussen de VS en Israël nauw met elkaar verbonden zijn. En ze werken volgens een soort complementaire logica. Terwijl de Israëlische versie van plundering wordt belichaamd door koloniaal kolonialisme, is de Hegemon – zoals Michael Hudson briljant uitlegt – sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog bezig met een orgie van op winst belust financieel kolonialisme.

  Is Israël aan het winnen, aan het verliezen of staat het op het punt zelfmoord te plegen?

En wat Michael Hudson de FIRE (finance-insurance-real estate) zwendel noemt, is verkalkt, zoals Alastair opmerkt, tot “een permanent raamwerk van het Westerse politieke en geopolitieke systeem”.

Het is dus geen wonder dat de Mondiale Meerderheid de Israëlisch-Amerikaanse combinatie – met verschillende vormen van uitbuiting/plundering tot aan genocide toe – instinctief ziet als de belichaming van kolonialisme, nu “verzacht” door een narratieve controle in een betekenisloze “op regels gebaseerde internationale orde.”

Het is ook geen wonder dat de genocide in Gaza een nieuwe, wereldwijde antikoloniale golf heeft ontketend.

Toch is dat niet genoeg. Niemand stopt de genocide daadwerkelijk. Dat zou alleen praktisch mogelijk zijn door Israël een vernietigende militaire nederlaag toe te brengen – waarbij de overwinnaars de capitulatievoorwaarden dicteren. Dat is niet haalbaar – althans nog niet – en draagt ertoe bij dat de bijbelse psychopaten geloven dat ze overal mee weg kunnen komen.

Een nieuwe horizon van mensenoffers

Andrea Zhok is professor ethische filosofie aan de Universiteit van Milaan en een van de belangrijkste onafhankelijke Italiaanse intellectuelen. Zhok neemt ons mee naar de – toepasselijk tragische – doodlopende weg die het collectieve westen nu overweegt.

Het westen onder de Hegemon, zegt hij, had altijd alleen maar een Plan A. Er was geen Plan B. Dat betekent dat het westen alle vormen van Verdeel en Heers zal blijven toepassen tegen de grote Euraziatische machten – Rusland, China en Iran. Zhok merkt terecht op dat India grotendeels onder controle is.

Dat is het kruispuntscenario waar we ons nu in bevinden. Vooruitkijkend is het of een open oorlog of een reeks hybride oorlogen tussen grootmachten en hun vazallen – in wezen de Derde Wereldoorlog.

Zhok laat zien hoe het westen onder de Hegemon nu geobsedeerd is door het creëren van “systemische wonden” die in staat zijn tot cyclische vernietiging. Om deze “wonden” te openen zijn er twee belangrijke procedures: oorlog en pandemieën.

Hij stelt dat alleen “een nieuwe horizon van menselijke offers” in staat is om de “Ultieme Waarheid” van het westen op haar lemen voeten te laten staan.

  Mensen die in glazen huizen wonen moeten niet met stenen gooien - Hypocrisie en verkiezingsbemoeienis van de VS

In feite is het deze “nieuwe horizon van menselijke opoffering” die conditioneert dat het westen niet reageert – of erger nog, de genocide in Gaza legitimeert. En dat tast de Europese psyche onverbiddelijk van binnenuit aan. Wat vroeger de Europese beschaving werd genoemd – nu volledig vazal van de Hegemon – zal misschien nooit genezen worden van de kanker.

Alsof deze beproevingen nog niet genoeg waren, zijn irrationele boodschappers – in opdracht – bezig om ons dag na dag dichter bij een nucleaire oorlog te brengen.

En sommige laaggeplaatste functionarissen geven het zelfs ronduit toe.

Het staat allemaal hier, in een gesprek tussen rechter Andrew Napolitano en analisten Larry Johnson en Ray McGovern, waarin de eerste verwijst naar een e-mail die hij ontving van een militaire/intel bron. Dit is wat de bron hem vertelde:

Vandaag luisterde ik naar een uitgebreid interview met een ex-inlichtingenofficier van de IDF. Zijn standpunt was duidelijk: “We streven,” zei hij, “naar een wereldoorlog” (nadruk van mij). Israël moet zichzelf er daarom niet van weerhouden om enkele van de meest radicale maatregelen uit te voeren, omdat zijn acties met terugwerkende kracht zullen worden gemeten in de context van het komende brute wereldconflict.

Dit moet worden gezien als de ultieme verklaring voor de niet aflatende verwoede escalatie van de Hegemon/Vazallen in het met elkaar verstrengelde front van de Voor Eeuwige Oorlogen – van Gaza tot Novorossiya.

Dat omvat genocide – en genocide spin-offs, zoals de $ 320 miljoen ‘hulp’-pierzwendel die nu is veranderd in rotzooi aan de kust van Gaza, waardoor het allemaal weer terugkomt op genocide, omdat de broodkruimeltruc van het verdrijven/verzenden van Palestijnen naar het buitenland jammerlijk heeft gefaald.

“Streven naar een wereldoorlog” maakt het allemaal zo duidelijk wie echt de lakens uitdeelt. En de hele multipolaire wereld wordt nog steeds gegijzeld.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De horror, de horror



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBilderberg 2024 of Hoe de elite de politiek, technologie, grote farmaceutische bedrijven en de media ondermijnt
Volgend artikelWat zou Josey Wales doen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Zeer goed stuk. Verder komt het misschien bekend voor voor vele. Voel me niet meer verbonden met Nederland of de EU. Andere zulllen met verwachtingen de uitslag van de Europese verkiezingen van vandaag volgen.

  2. De hele wereld kijkt toe naar de activiteiten van de joodse door het westen gesteunde, gefinancierde en bewapende terroristen. Bij iedere terreurdaad en moordpartij is hun verantwoording: er waren misschien leden van de Palestijnse regering (= Hamas) aanwezig. Het is ondertussen voor onze planeet heel duidelijk wat het westen bedoelt met het uitdragen van “westerse” waarden.

  3. Wow ,beste artikel over het Midden OOsten en West Azie wat ik ooit heb gelezen. Het Westen heeft enkel nog softpower en narratieven van propaganda, public relations en de westerse MSM om zich nog enigszins overeind te houden in de multpolaire wereld die aanstaande is.. Daarom werden Napolitano en Ritter ook door het Witte Huis geweerd van het Sint Petersburg Economisch Forum. Maar WEF en SPEF is wel 1 pot NWO nat helaas..

  4. gelukkig maar dat de uivoerders van de hegemonie voor het oog van de hele wereld in elkaar beginnen te zakken en laten zien dat het slechts klonen zijn die nodig weer opgedraaid/gewonden moeten worden. ze functioneren niet meer….. pure theater….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in