De dingen waar u als niet-medicus intussen mee te maken krijgt. Velen van ons hebben 2 jaar lang een spoedcursus immunologie en pathofysiologie gehad. Nu moeten wij (helaas) onze kennis weer uitbreiden – met het onderwerp amyloïden.

Wat zijn amyloïden – en wil ik er wel een?

In het kort: verkeerd gevouwen eiwitbestanddelen (“losgeslagen eiwitten”) die kunnen samenklonteren en neerslaan. Hoewel de vorming ervan tot op zekere hoogte normaal is, leidt een teveel aan amyloïden (hetzij door een te grote productie en/of een verminderde afbraak ervan) soms tot aanzienlijke problemen. Hun afzetting in organen kan het weefsel ervan blijvend vernietigen. Het bekendste voorbeeld is waarschijnlijk de ziekte van Alzheimer, veruit de meest voorkomende dementieziekte van onze tijd, bericht Tkp.at.

Kenmerkend is hier het toegenomen voorkomen van ß-amyloïden in het hersenweefsel, gevolgd door de progressieve ontstekingsschade en de uiteindelijke vernietiging:

Figuur 1: Schematische voorstelling van de hersenveranderingen bij de ziekte van Alzheimer; gezond hersenweefsel (A), opslag van amyloïden (B) en vernietiging van het hersenweefsel in het verdere verloop (C). de Loof & Schoofs, 2019

Amyloïden en klontervorming

Al tientallen jaren wordt er onderzoek gedaan naar werkzame stoffen om de vorming van deze amyloïden te onderdrukken of om de afbraak ervan te induceren. Nu is er een soort doorbraak gekomen in de farmacologie op het gebied van amyloïden – zij het niet in de zin van het voorkomen of wegwerken ervan, maar in de zin van het met succes verhogen van de vorming ervan. De amyloïde boosters in kwestie zijn de Corona-vaccins.

Het is al enige tijd bekend (althans voor degenen die het wilden weten) dat het spike-eiwit kan leiden tot de vorming van fibrine-amyloïden – die zich dan aggregeren tot atypische microklonters en met klassieke laboratoriumtests of beeldvormingstechnieken niet op te sporen zijn.

Figuur 2: Fibrine amyloïden vormen klonters; bloeduitstrijkje van een gezonde persoon na toevoeging van spike-eiwitten. Bron: Laubscher et al., 2021

Deze fibrine amyloïden waren al uiterst gevaarlijk en onaangenaam, mede omdat zij resistent zijn tegen de eigen afbraakmechanismen van het lichaam. Maar men kan er tenminste van af komen door nattokinase in te nemen.

Twee componenten zijn nodig voor de vorming van deze amyloïden: het spike-eiwit en fibrinogeen, een stollingseiwit. De concentratie van spike-eiwit in de bloedbaan is na vaccinatie aanzienlijk hoger dan tijdens een acute infectie, en het kan nog maanden later worden opgespoord – net als het RNA van het vaccin.

  Oversterfte is nog erger dan het lijkt

Amyloïdevorming 2.0

Nu is er een nieuwe pre-print verschenen waarin de spike in vitro getest werd op amyloïdvorming. De resultaten zijn op zijn zachtst gezegd alarmerend. De onderzoekers vonden dat 7 secties van de spike amyloïdogeen zijn, d.w.z. zich in amyloïd kunnen omzetten:

Figuur 3: Amyloïde-vormende peptiden in het spike-eiwit; Nyström et al., 2022.

Als deze bestanddelen van de spike vrijkomen, veranderen zij spontaan in amyloïden. Voorwaarde is dus de splitsing van het spike-eiwit. Dit gebeurt onder andere door een enzym van ons immuunsysteem, neutrofiele elastase. Dit betekent dan weer dat ons organisme verwend wordt met de keuze tussen pest en cholera: als de spike niet afgebroken wordt, bevordert hij de vorming van fibrine-amyloïden en microklonters. Als het afgebroken wordt, worden uit de fragmenten amyloïden gevormd. Een verlies-verlies situatie.

Hoe groter een niet-specifieke ontstekingsreactie is, hoe hoger de activiteit van neutrofiele elastase. Hier komen de nanodeeltjes in het spel, waarvan bekend is dat ze een uiterst ontstekingsbevorderend effect hebben – vooral op neutrofiele granulocyten.

De amyloïden die gevormd worden hebben kenmerken die overeenkomen met die van ß-amyloïden. Dit zijn precies die welke wij bij de ziekte van Alzheimer aantreffen en die daar een centraal bestanddeel van de pathofysiologie vormen. Intussen kon de vorming van deze ß-amyloïden in plaatselijke lymfeklieren na vaccinatie met beeldvorming – via PET-scan – worden aangetoond.

Amyloïden & spikes: een dynamisch duo

Er zijn ook al bevindingen over interacties tussen amyloïden en het spike-eiwit – zoals verwacht zijn die niet erg geruststellend: Amyloïden kunnen zich binden aan het spike-eiwit en zijn affiniteit voor de ACE2-receptor verhogen. In het geval van infectie betekent dit een versnelde opname van het virus in onze cellen en dus een sneller stijgende virale belasting. In het geval van vaccinatie betekent dat massaler schade aan ACE2 met uitputting van deze receptor. Gevolgen zijn onder meer bloeddrukregulatiestoornissen, mitochondriale schade en oncogene epigenetische effecten.

  Coronapolitieagenten mishandelen vrouwen met vuistslagen

Het duo spike-amyloïde verhoogt ook de productie van interleukine 6 en heeft dus een sterk ontstekingsbevorderend effect. Om deze problemen af te ronden, remt de spike de afbraak van amyloïden. Deze worden dus meer geproduceerd en minder geëlimineerd. Zoals altijd maakt het SARS-CoV-2 spike-eiwit zijn reputatie waar als een eiwit recht uit de hel.

Randprobleem of centraal probleem?

Maar, verrassend genoeg, wordt het nog erger. Tot nu toe hebben de onderzoekers deze effecten in de periferie waargenomen. Wat velen nog niet op hun radar hebben: de spike verschijnt ook plaatselijk in de hersenen, om verschillende redenen:

 1. De spike vernietigt de bloed-hersenbarrière, een doorgang van perifere spike-eiwitten en circulerende virussen wordt daardoor sterk vergemakkelijkt.
 2. Bij die gelegenheid komen er massaal ontstekingsboodschapperstoffen vrij, die leiden tot de immigratie van afweercellen [9]. Wij herinneren ons: neutrofiele elastase.
 3. De spike kan ook rechtstreeks door de bloed-hersenbarrière in het centrale zenuwstelsel (CZS) diffunderen.
 4. Dankzij de nanodeeltjes bereiken de vaccins de hersenen binnen enkele uren. Gevolg: gliacellen en neuronen brengen spike tot expressie.

Dit zijn geen theoretische denkspelletjes, Prof. Dr. Arne Burkhardt kon spike-eiwitten immunohistochemisch opsporen in hersenweefsel bij pathologisch onderzoek van mensen die na vaccinatie gestorven waren. Amyloïde-technisch betekent dit: als de spike niet in het CZS wordt afgebroken, bestaat er een risico van plaatselijke microklonters. Als het afgebroken wordt, worden ß-amyloïden gevormd. Hun afbraak wordt dan weer geremd door de spike. Op grond van de beschikbare gegevens roept dit gewichtige en dringende vragen op:

 1. Wat is het effect van spikes op een bestaande ziekte van Alzheimer? Versnelt of verergert het de ziekte?
 2. Zijn er risico’s voor de ontwikkeling van een vroeger niet bestaande ziekte van Alzheimer?
 3. Zetten de amyloïden zich ook in andere organen af?
  MUST WATCH: Niet eerder gepubliceerde opname - Pfizer wetenschapper bevestigt risico en "zeer stiekeme" bijwerkingen van mRNA COVID prikken

Het onderwerp prionen

Helaas is dit niet het einde van de probleembeschrijving. Het is al jaren bekend dat ß-amyloïden prioneigenschappen hebben.

Dus wat zijn prionen? Eenvoudig gezegd zijn het amyloïden die de vorming van nog meer amyloïden op gang brengen – met andere woorden, een kettingreactie. Prionen zijn bij een breder publiek bekend geworden in het kader van de BSE-crisis, omdat zij de ziekte van Creutzfeld-Jacob kunnen uitlokken.

Mochten de door spikes veroorzaakte amyloïden soortgelijke eigenschappen hebben, dan zou de ramp compleet zijn. Er zijn al eerste aanwijzingen dat de spike zelf prioneigenschappen heeft en de vorming van prionen in onze cellen bevordert – door speciale RNA-structuren te induceren, de zogenaamde G-quadruplexen [13]. Deze laatste ontremmen ook oncogenen, d.w.z. genen waarvan de misregulering tot kankerprocessen kan leiden.

Hoe u het ook wendt of keert, het risicoprofiel van genetisch veroorzaakte, systemische en ongereguleerde spikevorming neemt voortdurend toe. Als men rekening houdt met de enorme persistentie van zowel het vaccin-RNA als de geïnduceerde spike-eiwitten (de eerste minstens maanden, de laatste meer dan een jaar), dan is de prognose uiterst somber.

Het zou nu nodig zijn om de amyloïdvorming bij gevaccineerde personen te analyseren door middel van geschikte cohortstudies. Bovendien moet het hersenweefsel van mensen die na vaccinatie gestorven zijn in detail onderzocht worden op amyloïden en prionen met behulp van immunohistochemie en moleculaire biologie. Een vrome hoop, maar hoop sterft het laatst.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Nucleïnezuur vaccins gebruiken een genenkanon die gemuteerde code in je cellen dwingt om prionen te maken die je bloed verstoppenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeorge Soros wil “Europa slopen en verkiezingen vervalsen”, zo blijkt uit documenten van de Open Society
Volgend artikelPerfecte storm: Pandemie, klimaat, oorlog dragen allemaal bij tot voedseltekorten in de wereld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

  • (Hopelijk kunnen de medbeds deze verschrikkelijke problemen verhelpen.)

   Wat denk je zelf ? deze problemen zijn veroorzaakt, en zeker niet om op te lossen.

 1. Wow… het houdt niet op. Twee jaar later komt men er achter dat het “vaccin” de bloed-hersenbarriere verbreekt… dus het is wel degelijk de bedoeling om de hersenen binnen te dringen om daar ravage aan te richten. Gek is dat jaren geleden al ‘de radio en tv’ een berichtencampagne voerde dat veel mensen Alzheimers zouden krijgen. Hoe konden ze dat voorspellen, en op basis van wat. Iaw, dit alles was al zo lang geleden in ontwikkeling gezet; het is puur criminele smeerlapperij dat met de dag erger blijkt te zijn. Probleem is, weldenkende mensen zijn overgeleverd aan de goyim – want zolang die nog meedoen, is er geen einde in zicht. En ze doen nog steeds braaf mee. Afgelopen weekend ook weer: 3 spuiten, en toen aan mij vragen hoe hij de zooi kan verwijderen want hij vond het toch wel zorgelijk. (Uiteraard vertelde ik hem over de Dennennaalden.) Maar zo zie je maar weer, ze doen keihard mee, 3x spuiten, want de eerste was zo fijn, en de 2e ook, nergens een centje pijn, dus het is echt goed hoor, “we hebben nergens last van”. En straks doen ze ook mee aan de chip, maar eerst goed uithongeren, en dan de beloning als brave gechipte (of weet ik wat, de europas, de chip, allemaal 1 pot nat, different formaatje) dat je hier een daar een korreltje eten mag halen op vertoning van je chipje.

  • Waarschijnlijk zijn ze al begonnen via de griep vaccins… of griep injecties, in 2019 van een Pfizer overzicht schijnt zelfs zoiets te staan van de verspreiding van covid, er zaten schijnbaar al deeltjes in die griep injecties, if so dan…hm.

   hoe dan ook, vertrouw ze nooit never meer, de medische wereld is al tig jaar corrupt, helaas pas de laatste 20+ ofzo jaren door velen openlijk te zien of op te zoeken online.

 2. p.s. om te weten – ik vroeg die man waarom hij toch in godsnaam 3 spuiten had genomen? Hij keek me dom-vragend aan en zei “gewoon, in het geval dat….” Ik vroeg hem “in het geval van WAT??” En daar had hij geen antwoord op. Iaw, ze lopen dus gewoon spuiten te halen zonder dat ze beseffen waar het voor is – gewoon “in het geval dat.” Oh, ik ga vanaf nu een gordel op mijn fiets dragen, gewoon ‘in het geval dat.’

  • Echt te gek voor woorden!!

   Vandaag te horen gekregen dat mijn tante er OOK voor gekozen heeft.
   ZONDER overleg met haar kids (20, 15 en 13). Haar oudste heeft ervoor geknokt het NIET te doen en ook zijn zusje en broertje ertegen beschermd.

   Zij heeft het nu als enige WEL gedaan.

   Spanning laten ze achter zich en zand ervover.
   Toen ik vroeg WAAROM.. zei ze; omdat ik me heb laten gebruiken… REALISEER IK ME NU dat ik geen ruggengraat getoond heb….ik wilde nog zoveel dingen ondernemen en bij de sport van de kids aanwezig kunnen zijn etc…… ik wil het er niet meer over hebben.. we laten het los hier in huis:…

   Wauw…

   En ik moet nog met mijn neefje (niet geprikt gelukkig!!!) van 20 veel omgaan i.v.m. werk.
   Zo moeilijk deze tijd…. HOE blijf je beschermd tegen SHEDDING?

   Ik denk echt dat het niet mogelijk is…….

   Prikken komen er niet in en PCR testen ook niet.. maar ik heb nu echt heel lang geprobeerd me afzijdig te houden van mensen die MET mensen om gaan die wel geprikt zijn ( en waarmee ze door overmacht wel in de buurt van moeten zijn zoals op school etc. ) maar het is echt niet meer te doen joh…

   Ze lopen overal rond.. winkels.. winkelcentra etc……

   NIEMAND kan 100% uit de buurt blijven van Shedding.. TENZIJ je met pensioen bent (geen contact meer hebben met collega’s) of tenzij je op een hut op de hei woont..

   Verder.. zal het voor velen, zo niet bijna alle mensen, ERG moeilijk worden om uit de buurt te blijven van Shedding….

   Oh my…… allemaal STERKTE gewenst!!!!

 3. Op de bijwerkingen lijsten van het LAREB staat ook een toename van de ziekte van Parkinson na vaccinatie met de MRNA prik. Parkinson is ook een prionen ziekte.
  We zijn lekker bezig!!!!!

 4. ziekte van Creutzfeld-Jacob

  Symptomen
  De ziekte van Creutzfeldt-Jakob begint vaak met wat vage, psychische veranderingen. In het begin lijkt iemand overspannen of neerslachtig. Maar binnen een paar weken krijgt iemand met Creutzfeldt-Jakob ernstige geheugenstoornissen en problemen met bewegen, spreken en het verwerken van wat hij ziet.

  Mensen met de ziekte van Creutzfeldt-Jakob kunnen:

  wankel gaan lopen;
  last krijgen van stijve of juist trillende spieren;
  schokkerig en onhandig bewegen;
  incontinent raken;
  langzaam en onduidelijk praten;
  hun spraak en zicht verliezen;
  verward zijn;
  zich niet of nauwelijks meer bewust zijn van hun omgeving

 5. Kunnen jullie ook een stuk schrijven over kinderen die nu met een vage vorm van hepatitis E gedood zijn, een gemuteerde versie, en dat komt denk ik door het vaccin.

 6. onlangs viel ik op een artikel, een wetenschappelijk onderzoek naar THC dat deze schadelijke eiwitten neutraliseert in de hersenen, en zo mee beschermt tegen alzheimer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in