Staatssteun voor dakloze Duitsers verbleekt in vergelijking met de steun aan immigranten

1
© flightlog / Flickr (CC BY 2.0)

Nu de winter snel nadert, is de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen begonnen met de voorbereiding van een hulppakket voor de daklozen. Vreemd genoeg verbleekt echter het minieme bedrag aan staatssteun dat is gereserveerd voor de Duitse daklozenpopulatie in vergelijking met het bedrag dat wordt gegeven aan asielzoekers die in het land verblijven.

De deelstaat Nordrhein-Westfalen, gelegen in het noordwesten van het land, heeft 340.000 euro uitgetrokken om de dakloze bevolking te helpen de ijzige winter in Duitsland door te komen, terwijl de Coronapandemie voortduurt. Volgens een rapport van het Duitse weekblad Die Zeit zal het kleine bedrag worden gebruikt om mensen die onbehagelijk buiten slapen te voorzien van slaapzakken, niet-bederfelijk voedsel, ontsmettingsmiddelen en rugzakken, meldt Remix.

De minister van Sociale Zaken van Noordrijn-Westfalen, Karl-Josef Laumann (CDU), zei dat een deel van het geld kan worden gebruikt voor het opzetten van grotere verwarmde tenten waar de hygiënenormen van Covid-19 en de sociale afstandsregels kunnen worden nageleefd. Desalniettemin vormen de tenten waarschijnlijk een bedreiging voor de verspreiding van het Coronavirus onder de daklozen, die vaak te maken hebben met onderliggende gezondheidsomstandigheden die hen kwetsbaarder maken voor de ziekte.

“In het koude seizoen is het belangrijk, en vooral onder Corona-omstandigheden, om mensen die geen eigen dak boven hun hoofd hebben in de gaten te houden en de allerarmsten op een beproefde en ongecompliceerde manier te helpen”, zei Laumann.

Meer dan 90 onafhankelijke hulpverleners van over het hele land zouden in deze moeilijke tijd helpen bij de inspanningen om de dakloze bevolking van de natie te verzorgen. De hulp is essentieel voor het welzijn van de daklozen, aangezien de lange, ijskoude winters van Duitsland elk jaar regelmatig het leven van vele buitenslapers eisen.

  Arabische oproep tot moslimgebed moet over Duitsland schallen

En terwijl de dakloze Duitsers zich met niets anders dan tenten en slaapzakken moeten voorbereiden op de onvergeeflijke elementen, kunnen de zogenaamde “vluchtelingen” op zijn minst rekenen op verwarmde gemeenschappelijke accommodaties met drie maaltijden per dag, waarbij velen hun eigen appartement met een keuken hebben.

In 2018 meldde het Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) dat drie van de vier asielzoekers in Duitsland in privé-accommodaties zoals appartementen en huizen woonden. Twee jaar later is dat aantal waarschijnlijk gestegen tot boven de 75 procent.

In 2015 meldde de regionale krant Westfalen-Blatt dat elke immigrant gemiddeld iets minder dan 3 euro per maand kost per inwoner van Noordrijn-Westfalen – de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland.

Daarmee betaalden de belastingbetalers van Noordrijn-Westfalen in één jaar tijd in totaal 557 miljoen euro voor diensten in het kader van de wet op de uitkeringen aan asielzoekers, die migranten voedsel, medische zorg, accommodatie en contant geld geven. Burgers van de deelstaat betaalden nog eens 50 miljoen euro voor de verzorging van immigranten die als “minderjarig” werden beschouwd.

Als men de totale jaarlijkse kosten van migranten (607,3 miljoen euro) deelt door de totale bevolking van Noordrijn-Westfalen (17,6 miljoen euro), betaalt elke burger van Noordrijn-Westfalen 34,50 euro per jaar of 2,87 euro per maand voor het welzijn van migranten.

Duitsland heeft aangekondigd dat het op landelijk niveau de komende vier jaar 64 miljard euro zal uitgeven aan migranten.

“Over het algemeen wordt aangenomen dat de kosten voor vluchtelingen een enorme last voor steden en gemeenten vormen. De conversie tot elke burger laat echter zien dat de vrees dat vluchtelingen onze welvaart of onze welvaartsstaat in gevaar brengen absurd is”, aldus de toenmalige voorzitter van het deelstaatparlement van Noordrijn-Westfalen, André Kuper (CDU).

  Nieuwe 'Coronacampagne' Duits ministerie: ANAL

Kuper merkte ook op dat de kosten voor de opvang van de migranten binnen een jaar “minstens drie tot vier keer” zijn gestegen.

“Bovendien hebben steeds meer steden geen plaats meer voor vluchtelingen en moeten ze leefruimte creëren – hetzij door het kopen of huren van woonmodules, hetzij door het bouwen van huizen”, aldus Kuper.

Duitse moeder en zoontje moeten in een armoedige container wonen – asielzoekers verhuizen naar luxewoningen

Vorig artikelCNN: Wees niet gealarmeerd als mensen beginnen te sterven na het nemen van het vaccin
Volgend artikelWaarschuwing: hoofd van de Duitse gezondheidsdienst geeft op voorhand toe: mensen zullen sterven aan de inenting 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

 1. Het domme volk, gebrainwasht door de msm, krijgt uiteindelijk waarvoor het zelf gestemd heeft.
  Zolang ze niet zelf dakloos worden of hun eigen vrouw of dochters niet aangerand worden, zal hun stemgedrag niet veranderen en zullen ze achteloos hun welvaart en veiligheid blijven verkwanselen.
  Het moment dat ze zelf de gevolgen van hun stemgedrag zullen gaan ondervinden, zal het wellicht veel te laat zijn om het tij nog te kunnen keren.
  Landen met een slimme bevolking kennen welvaart, landen met een domme bevolking leven in armoede.
  Naarmate ook bij ons de domheid toeneemt, zal ook bij ons het leven in armoede en onveiligheid toenemen.
  Als de Westerse landen binnen enkele jaren ook derde wereld landen geworden zijn, zal de grote linkse droom van wereldwijde egalisatie (in armoede) werkelijkheid geworden zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in