Er zijn zware dingen op til. Ik was druk bezig met het schrijven van mijn volgende ongerelateerde verslag, toen deze belangrijke situatie mij onderbrak en ik genoodzaakt was om het regelmatig geplande verslag uit te stellen om de alarmerende ontwikkelingen aan te pakken, schrijft Simplicius The Thinker.

Prigozhin lijkt een couppoging te hebben geïnitieerd. De informatie ontwikkelt zich nog steeds, dus niets is definitief of bevestigd. Daarom wilde ik me meer richten op de mogelijke oorzaken dan op het speculatieve en voortdurend veranderende informatieruis. Maar voor degenen die misschien helemaal niet op de hoogte zijn van de gebeurtenissen:

Prigozhin publiceerde een video waarin beweerd wordt dat de Russische MOD een achtergebied van Wagner heeft “gebombardeerd” met vele Wagner doden. De video laat echter geen doden zien en alleen wat lijkt op wat kleine geënsceneerde brandende bladeren:

Zelfs Strelkov gelooft dat het nep is:

Bij nader inzien verwerp ik de verklaring van Prigozjin dat de Russische strijdkrachten vanmiddag een raketaanval hebben uitgevoerd op de Wagner-locatie volledig en beschouw ik het als een complete leugen. Als er een klap was, dan kon alleen Wagner zelf die (logischerwijs) afleveren (of beter gezegd, een enscenering). Reden: om de “Wagner” uit te schakelen is het absoluut niet nodig om klappen uit te delen in sommige kampen. Genoeg om Prigogine zelf te “slaan”. Nou ja, misschien iemand anders uit zijn inner circle samen met hem. En dat is het. En het slaan van gewone soldaten en commandanten is volslagen dom – zelfs Shoigu en Gerasimov hebben hier genoeg verstand voor. Als Prigozjin zelf met zijn “raad van commandanten” onder een raket zou zitten, zou ik het nog steeds geloven. En dus is het een leugen. Punt uit.

Prigozhin volgde met deze wapenoproep:

Eerst leek het allemaal een schertsvertoning, totdat twee prominente Russische generaals, waaronder ‘Armageddon’ Surovikin, dringende oproepen deden aan Wagner om zich terug te trekken:

Let op het symbolische geweer op Surovikin’s schoot. Een andere topminister van Defensie gaf ook een video vrij, maar ik heb nog geen ondertitelde versie gevonden.

Volgens de woordvoerder van de president van de Russische Federatie, Dmitri Peskov, heeft de president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin, een rapport ontvangen van de procureur-generaal van de Russische Federatie, Igor Krasnov, over de inleiding van een strafzaak tegen het hoofd van de PMC Wagner, Jevgeni Prigozjin, in verband met de poging om een gewapende opstand te organiseren.

Eén ding dat belangrijk is om op te merken, is dat het incident aan de oppervlakte uit de lucht lijkt te komen vallen. Maar in werkelijkheid zijn de ontwikkelingen al een tijdje aan de gang. U zult zich met name herinneren dat het Russische MvD een paar weken geleden een nieuwe verordening uitvaardigde die voorschrijft dat alle vrijwilligers en PMC’s zich onder het juk van het Russische MvD moeten registreren. Oppervlakkig gezien was de rechtvaardiging om alle vrijwilligers dezelfde “voordelen” te geven die Russische militairen krijgen voor hun dienst.

Bron: https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/05/15/wagner-boss-russian-troop-positions-ukraine/

Maar er was duidelijk ook een bijbedoeling om Wagner zover te krijgen dat ze hun semi-onafhankelijkheid zouden opgeven en zich de jure volledig zouden conformeren aan de Russische MvD-commandostructuur.

Prigozhin zei heel openlijk “nee”, en dat hij een dergelijk contract niet zal ondertekenen. Sindsdien heeft de MvD duidelijk een plan uitgewerkt over hoe om te gaan met Wagner en hoe deze mogelijk te “onderwerpen”, mochten ze volledig “de weg kwijt” raken en weigeren om zich direct bij de MvD aan te sluiten.

Sindsdien zijn er verschillende “geruchten” geweest over dingen die achter de schermen gebeuren, waarvan ik moet toegeven dat ik er geen aandacht aan heb besteed omdat ze niet alleen afkomstig waren van Oekraïense propagandabronnen, maar ook ongeloofwaardig leken. Geruchten zoals, bijvoorbeeld, dat Shoigu twee weken geleden opdracht had gegeven aan Russische troepen om ‘op zicht’ het vuur te openen op Wagner. Het meest recente gerucht van nog maar een paar dagen geleden was dat het ministerie van Defensie al van plan was om Prigozhin elk moment te arresteren.

Dit brengt ons bij de volgende stap in de causale keten. Het is aannemelijk dat het MvD van plan was om eindelijk actie te ondernemen tegen Prigozhin omdat hij onlangs weer een serie steeds opruiende en beschuldigende video’s heeft uitgebracht.

Die video was volledig uit zijn verband gerukt en was naar mijn mening de eerste keer dat Prigozhin ronduit loog (en nog kwaad ook). Het was de eerste keer dat ik echt serieus begon te twijfelen aan zijn motieven, omdat ik het mentaal gewoon niet kon rijmen dat hij zulke absoluut wilde en objectief onjuiste beweringen zou doen.

Een paar voorbeelden: hij beweerde dat de Russische MvD liegt en dat de AFU in feite door de Russische verdediging is gebroken en Tokmak heeft bereikt. Het probleem is dat de volgende dag (vandaag) meer dan drie afzonderlijke Russische troepeneenheden in verschillende steden Sadove en Urazhnoe video’s hebben vrijgegeven die bewijzen dat zij niet alleen de steden controleren waarvan Prigozhin beweerde dat de AFU er al doorheen waren getrokken, maar dat het front rustig was en er zelfs nergens in de buurt gevochten werd, laat staan dat er sprake was van de fantasiedoorbraken waar hij het over heeft.

Houd in gedachten dat dit is nadat hij al meerdere keren betrapt is op dergelijke leugens waarover ik onlangs heb bericht. Bijvoorbeeld toen Prigozhin zei dat Russische troepen Berkhovka in de NW-hoek van Bakhmut verloren hadden, om de volgende dag weerlegd te worden door Russische troepen van de 200e brigade in Berkhovka die bewijzen dat ze nergens heen zijn gegaan.

Oekraïne Situatierapport: Vernietiging van het derde leger - Onderhandelingspunten

In de video van gisteren zei hij ook dat de AFU Piatykhatky bezet, wat ook onjuist bleek te zijn, aangezien de AFU daar verdreven werd en de nederzetting in de ‘grijze zone’ terechtkwam. Hij beweert verder dat het tegenoffensief van Oekraïne tot nu toe rampzalig is geweest … voor Rusland. Leeft hij in een heel andere wereld?

En in de langere versie van de video doet hij andere rampzalige beweringen die niet alleen belachelijk zijn, maar ook objectief fout, en zelfs verraderlijk. Ofwel dat, ofwel volledig psychotisch gestoord:

Prigozhin zei dat Oekraïne de Donbass al 8 jaar niet heeft gebombardeerd, en dat het Ministerie van Defensie feiten verzint om zichzelf in een goed daglicht te stellen:

– Aan de grenzen met Donbass, wij raken hen, zij raken ons. Dit gebeurde allemaal de lange 8 jaar van 2014 tot 2022. Op 24 februari was er niets bijzonders

– Na 2014 werd Donbass geplunderd door mensen van de presidentiële administratie, de FSB en oligarchen. De generaals verzaagden het geld dat was toegewezen aan het korps van de volksmilitie “LDNR”. Generaals ontvingen geld voor “dode zielen”

– Het Ministerie van Defensie misleidt het publiek en praat over de waanzinnige agressie van Oekraïne, alsof ze ons samen met het hele NAVO-blok gaan aanvallen. “SVO” werd om heel andere redenen opgericht

– Toen Zelensky president werd, was hij klaar voor alle overeenkomsten. Het enige dat gedaan moest worden, was van de Olympus afstappen en gaan onderhandelen.

– Slecht geplande operatie. Om de een of andere reden heeft een stel idioten besloten dat ze zo slim zijn dat niemand zal begrijpen wat ze doen tijdens de “oefeningen” en dat niemand ze zal tegenhouden.

Laten we er een paar doornemen.

Ten eerste zegt hij dat de Russische MvD 8 jaar lang heeft gelogen en dat Oekraïne de Donbass niet echt heeft gebombardeerd. De Russische MmD heeft dit verzonnen om een cassus belli te genereren om de oorlog in te gaan en de SMO te starten. Kan iemand hier dit serieus ondersteunen?

De andere grote, die hierboven niet genoemd is, was dat hij zei dat de “echte reden” voor de SMO was dat Russische oligarchen deze oorlog nodig hebben. Dit is zo in strijd met de waarheid dat zelfs Strelkov het moest weerleggen met een bericht waarin hij zei dat het tegenovergestelde het geval is. Het liberale regime en de oligarchen in Rusland zouden er alles aan doen om de SMO te beëindigen en hun vrolijke deals met hun favoriete “partners” uit het Westen voort te zetten. Suggereren dat de SMO is begonnen omdat “de oligarchen” dat wilden, is gewoonweg belachelijk.

Het probleem is dat veel van zijn woorden prikkelend zijn. Ze doen een beroep op onze grotere zintuigen om te willen geloven dat een of andere witte ridder van gerechtigheid de corrupte instellingen opruimt voor het grotere goed van Rusland, allemaal uitgedrukt in stroperige, patriottische taal. En als het waar was, zou ik hem volledig steunen. Maar zoals ik hierboven al aangaf, is de overgrote meerderheid van de datapunten die hij vermeldt regelrecht en objectief onjuist. Hij verzint ze letterlijk en liegt; dat of hij is tragisch verkeerd geïnformeerd.

En het tweede grote punt is dat, als de meeste dingen die hij zegt waar waren, de echte Russische soldaten, die zout der aarde strijders op de grond hem zouden steunen en zijn woorden zouden ondersteunen. Maar helaas zie ik elke dag tientallen nieuwe rapporten van echte Russische troepen op de grond, en ik zie geen enkele daarvan ook maar in de buurt komen van wat hij zegt. Sterker nog, verschillende recente rapporten rechtstreeks van het front – waar Prigozhin overigens niet aanwezig is – geven het volledige tegenovergestelde van zijn stelling: ze zeggen dat ze genoeg munitie hebben, goede voorraden, een hoog moreel, enz. Niemand klaagt over de dingen waar hij over huilt.

Het andere grote punt is de timing. Op dit meest kritieke moment, precies op het moment dat we op het hoogtepunt van de terminale waanzin zijn en Oekraïne op de rand van de afgrond balanceert tot het punt dat ze grote existentiële valse vlaggen en terreurcampagnes tegen Rusland aan het ontwikkelen zijn – is dit het moment dat Prigozhin plotseling zijn schijnbare aanval op Rusland kiest? Op het meest kritieke en gevoelige moment wil Prigozjin Rusland verzwakken, demoraliseren en volledig kwetsbaar maken voor zijn vijanden? Dat slaat helemaal nergens op, en het lijkt er zelfs op dat Prigozjin in feite samenwerkt met de AFU/SBU om hun enorme terreur tegen Rusland te coördineren.

Hoe zou u anders de timing van dit incident kunnen verklaren? Het lijkt precies gecoördineerd met de campagnes die de AFU/CIA aan het ontwikkelen zijn om hun rampzalig mislukte offensief te redden.

De enige manier waarop hij de timing niet in de hand zou hebben, is als mijn eerdere theorie klopt dat de Russische MvD hem al wilde arresteren omdat hij weigerde Wagner in te schrijven in de MvD-hiërarchie. Als dat het geval is, kan Prigozhin zich gekooid hebben gevoeld en geen keus hebben gehad. Hij wist dat zijn tijd begon te dringen en deed misschien een wanhopige salto.

Maar laten we nu eens een paar mogelijke opties onderzoeken voor wat er echt aan de hand zou kunnen zijn.

 1. Prigozjin werkt samen met AFU/SBU/CIA om Rusland in de rug te steken en te vernietigen, en coördineert zijn acties met hen.
 2. Prigozjin werkt in het geheim samen met Poetin om het vastgeroeste Russische commando te verwijderen. Merk op dat Prigozhin in geen enkele van zijn tirades Poetin heeft beschuldigd of zelfs maar zijn naam heeft genoemd. Het is mogelijk dat dit allemaal theater is om een “verzoenende overeenkomst” te sluiten die zal resulteren in het “opzij stappen” van Shoigu. Poetin heeft in het verleden al verschillende siloviki met een grote naam “zijdelings bevorderd” (in werkelijkheid gedegradeerd). Zo werd Sergej Ivanov, die vicepremier en presidentieel stafchef was, “verplaatst” naar het hoofd van een of andere “ecologische” afdeling. Zouden we kunnen zien dat Shoigu als vijgenblad wordt gebruikt om de impasse te beslechten door hem “lateraal” te verplaatsen naar een andere ogenschijnlijk “belangrijke” (maar eigenlijk irrelevante) positie?
 3. Alles is eigenlijk “zoals het is” en wat we aan de oppervlakte van het conflict zien, geeft in grote lijnen weer wat er werkelijk gebeurt.
Ruslands asymmetrische respons

Het punt is dat, ondanks de feitelijke strafrechtelijke vervolging en de verhoogde waakzaamheid in verschillende Russische regio’s, er op dit moment helemaal geen bewijs is dat Prigozhin daadwerkelijk een “colonne” van Wagner-troepen naar Rostov of ergens anders laat marcheren. Men zou denken dat de beweerde 50 km lange colonne op dit moment zichtbaar en gedocumenteerd zou zijn vanuit verschillende bronnen.

In plaats daarvan blijft Prigozhin audioclips vrijgeven terwijl hij blijkbaar “onderweg” en ondergedoken is. Sommigen geloven dat de achtergrond klinkt alsof hij in een auto reist.

Mijn andere theorie is dat dit hele debacle een uitgebreide Russische MvD-coup over Wagner zou kunnen zijn. In het kort, Wagner zou “opgezet” kunnen zijn door de Russische MvD om te rechtvaardigen dat ze de totale controle over Wagner overnamen en het bedrijf opnamen onder het staatsbestuur, omdat Prigozhin naar hun mening te groot was geworden voor zijn broek en het tijd was voor een vijandige overname van zijn bedrijf onder nieuw management.

Dit zou veel van de neppe capriolen verklaren. Opdat dit plan zou hebben gewerkt, zouden ze Prigozhin eerder vandaag of gisteren al hebben gearresteerd, en zouden alle vrijgegeven audiofragmenten valse provocaties zijn om een wettelijke rechtvaardiging te geven om de rechtspersoon Wagner volledig in beslag te nemen. Natuurlijk is dit waarschijnlijk ver gezocht, maar ik dacht, ik schrijf de theorie maar op voor het geval dat.

Nog een opmerking over de ontwikkelde of georkestreerde aard van dit hele debacle. Deze pro-Russische Oekraïense dissident schrijft bijvoorbeeld:

➡️ Lev Vershinin:

Ik kan geen commentaar geven op deze verklaring. Ik denk dat niemand op dit moment commentaar kan geven op deze verklaring. Zelfs degenen die mij begin mei adviseerden om de laatste tien dagen van juni af te wachten en duidelijk maakten dat het interessantste tussen 22 en 29 zou gebeuren. Eén ding is me duidelijk: dit is geen spontane stap. De breuk is gebroken. Eén ding is voor mij interessant: hoe zal de vijand proberen om van deze gelegenheid te profiteren en of de vijand in staat zal zijn om er voordeel uit te halen.

En anderen hebben opgemerkt hoe vandaag, op de hielen gezeten door de eerste video’s en de opstand van Prigozhin, zeer snel verschillende video’s van Russische troepen werden vrijgegeven die Wagner-soldaten aanspoorden om niet door te gaan tegen het moederland, en dat deze geënsceneerd en van tevoren gemaakt leken te zijn. De bewering hier is dat de Russische MvD de openingstocht van Prigozhin al verwachtte en eigen antwoordvideo’s van Russische troepen had voorbereid om de schijn van MvD-steun te wekken, zodat het moreel van de Wagners niet te hoog zou oplopen en ze niet zouden geloven dat heel Rusland achter hen staat en tegen de MOD.

Als dit waar is, zou dat betekenen dat de MOD al op deze gebeurtenissen anticipeerde, wat mijn eerdere ideeën verder zou ondersteunen dat deze escalaties eerder een voldongen feit waren dat al van tevoren bekend was vanwege de mogelijke plannen van de MOD om Prigozhin te arresteren, zoals het gerucht ging, enz.

Er was zelfs een vermeend “uitgelekt gesprek” tussen Russische soldaten die beweerden te bewijzen dat ze het bevel hadden gekregen om Wagner te pakken. Maar neem dit met een grote korrel zout, aangezien Oekraïense kanalen dit bericht plaatsten:

Sommige Russische zenders verspreiden info over de vermeende intentie van het Russische MvD om Prigozjin van Wagner te arresteren. Kanaal Goryachie Tochki post een screenshot van het “gesprek” tussen twee soldaten uit Rostov. Volgens hun woorden bereidt het commando een gewelddadige actie voor om Wagnerites te arresteren voor hun weigering om contracten met het MvD te ondertekenen – een vereiste waaraan voor 1 juli moet worden voldaan om de PMC te “legaliseren”. De zender suggereert dat degenen die zich tegen de arrestatie verzetten, neergeschoten zullen worden. In dit opzicht zou het emotionele interview van Prigozhin van vandaag voor hem een manier kunnen zijn om de meeste schade aan te richten. Afgezien van deze informatie van verschillende kanalen is er momenteel echter geen enkele aanwijzing dat er daadwerkelijk een inval tegen Wagner zal plaatsvinden.

Nu, op het moment dat ik dit schrijf, beweert Prigozjin dat een gigantische colonne Wagner-troepen oprukt naar Rostov, met name Novotsjerkassk, omdat daar de Russische regionale commandobasis zou zijn (het Zuidelijke Militaire District heeft daar zijn hoofdkwartier), en waar Gerasimov en Shoigu onlangs verbleven, volgens Prigozjin:

Machinevertaling

Niet alleen heeft de gouverneur van de regio Rostov alle inwoners gewaarschuwd om nu binnen te blijven, maar er zijn ook overal in de regio controleposten opgezet en de grens met Donbass is gesloten, en de veiligheid en alertheid van de nationale garde zijn verhoogd.

De VS en de NAVO-bondgenoten blokkeren de Russische economie, en geven Rusland vervolgens de schuld van de wereldhonger

Er zijn video’s verschenen waarop te zien is hoe de colonne van de Wagner mogelijk binnenvalt. Er zijn ook video’s van Russische konvooien van de nationale garde die overal in de stad en de regio posities innemen, en veel militaire helikopters die in het luchtruim van Rostov patrouilleren:

Nog een laatste opmerking. Het is nog steeds mogelijk dat dit allemaal een soort van uitgebreide psyop is. Alles is mogelijk omdat de situatie gewoon zo ‘uit het niets’ komt. De reden waarom het voor mij zo vreemd is, is dat Prigozhin echt geen enkele inhoudelijke rechtvaardiging voor dit alles leek te hebben. Zoals ik al zei, was Rusland de AFU aan het verpletteren en bevond het zich onlangs in de beste positie van de hele SMO. Waarom zou zoiets nu gebeuren, als het legitiem was? Het is gewoon niet te geloven dat Prigozhin zo woedend zou zijn over allemaal “tekortkomingen” van de MvD op het moment dat deze de grootste glorie op het slagveld kent. De enige verklaring in dat geval zou zijn – zoals ik al eerder zei – dat Prigozhin wist dat zijn tijd op was omdat de MvD al van plan was hem in te blikken, dus het was “nu of nooit” voor hem.

Aan de andere kant van de medaille is er echter één ding dat mij verontrust. Dat is dat, tenzij Prigozhin een complete mentale inzinking heeft gehad en volledig gestoord is (wat ik betwijfel), wat hij doet suïcidaal lijkt te zijn. Zomaar of in een opwelling een paar huurlingen Rusland binnen laten marcheren lijkt volslagen krankzinnig en zou duidelijk tot niets anders leiden dan Prigozhin’s arrestatie en lange gevangenschap, zo niet zijn dood.

Juist daarom is het verontrustend dat ik niet denk dat Prigozjin – of iemand met een gezond verstand – zo’n actie zomaar zou ondernemen, tenzij ze het allemaal al vele stappen van tevoren hadden gepland en – het allerbelangrijkste – zich al ergens van een soort belangrijke interne steun hadden verzekerd. Betekent dit dan dat Prigozjin dit echt heeft uitgedacht, het ruim van tevoren heeft gepland en de geheime steun heeft van vele belangrijke figuren in het Russische leger die hem daadwerkelijk zullen steunen in deze coup? Welke andere mogelijkheid zou er voor hem zijn om deze wilde poging te wagen? Geen zinnig mens zou dit doen, tenzij hij verzekerd is van geheime goedkeuring of stille steun van enkele machtige hoger geplaatsten. En als dat het geval is, betekent dat dat deze situatie veel ernstiger is dan ze lijkt.

Ik accepteer volledig dat de gebeurtenissen snel gaan en dat binnen enkele uren na het plaatsen van dit bericht een of andere grote nieuwe ontwikkeling het meeste van wat ik hier geschreven heb, kan wegnemen of weerleggen, en morgen belooft zeker een veelbewogen dag te worden. Dus voor nu wilde ik dit bericht maken, al was het maar om de commentaarsectie aan te bieden voor mensen om bij te praten en te discussiëren over de ontwikkelingen.

Ik laat u achter met een laatste interessante analyse waarvan sommige de punten die ik eerder heb gemaakt onderstrepen:

Het komt op het volgende neer:

1) De Wagner-muiterij begon duidelijk te vroeg. Het front is niet gebroken, oekry wint niet. In deze situatie betekent opstand een “steek in de rug” en het leger zal dit niet steunen.

2) De voorbarigheid van de opstand (die duidelijk van tevoren gepland was) wordt veroorzaakt door een simpel feit: in de nabije toekomst zou Prigozjin zeker beroofd worden van het grootste deel van zijn troepen – om zelfs maar een 30.000ste militaire groep op eigen kosten te onderhouden, zonder de steun van de staat (lees – fondsen en materialen van de Moskouse Regio RF) – zou hij zeker niet langer dan een paar maanden kunnen zijn (en zelfs dan – nauwelijks);

3) Op dit moment zijn er geen video’s, etc. bewijs van de actieve acties van de “Wagners”. Er is informatie dat hun troepen in de trainingskampen achteraan helemaal niets wisten en niet klaar waren om te handelen. Met een grote waarschijnlijkheid – slechts een deel van de eenheden geconcentreerd in de regio Lugansk neemt deel aan de opstand.

4) “Campagne naar Moskou” voor “Wagner” is extreem moeilijk – de meeste tanks zullen Moskou gewoon niet op eigen kracht bereiken, het is over het algemeen nutteloos om artillerie naar Moskou te slepen, en aanvallen met lichte pantservoertuigen betekent het risico lopen op een nederlaag langs de weg, die over het algemeen “gemakkelijker dan gemakkelijk” is. Alles berust uitsluitend op de aanwezigheid van loyale eenheden die klaar staan om het bevel uit te voeren en het vuur te openen om te doden (“Akhmat” kan bijvoorbeeld goed uitvoeren, en niet alleen “Akhmat”).

5) Als “Wagner” tegen de ochtend (dat wil zeggen na 5-6 uur) geen noemenswaardig succes boekt (en tot nu toe is er nog geen succes vernomen) en militaire eenheden zich niet openlijk aan zijn kant scharen, zal de opstand zich voortslepen en zal het uiteindelijke succes met de dag onwaarschijnlijker worden… nou ja, als het Kremlin het niet uit gewoonte verpest, natuurlijk, en dringend begint te “zoeken naar compromissen” en Prigozhin ontmaskert om de overspannen neus van een bekende VIP-ambtenaar te gebruiken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Militairen ingezet in Moskou terwijl Wagner-chef wordt gezocht voor “gewapende muiterij”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom Scott’s artikel belangrijk is…
Volgend artikelHet Amerikaanse leger is aan China geketend vanwege zeldzame aardmetalen en Prigozhin heeft een psychotische uitbraak
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

23 REACTIES

 1. De gewone, ongemotiveerde, nauwelijks betaalde, dienstplichtigen van het Russische leger zullen zeker geen partij zijn voor de professionele ‘battle-hardened’ manschappen van Prigozhin, zeker als zou blijken dat deze paramilitaire groep ook binnen het Kremlin gesteund worden door haviken die de halfslachtige houding in dit conflict van Putin en zijn aanhangers meer dan beu zijn.

  Als Prigozhin in Rusland aan de macht moest komen zal het snel gedaan zijn met de halfslachtige Russische houding in dit conflict. Het Westen zou Putin dan nog wel eens heel erg kunnen gaan missen…

  • Hmm, waar gaat het BRICS verhaal dan heen?

   Nu staat de hele wereld zo’n beetje daar achter om de Dollar te slopen, en dus de VS volledig door het putje te spoelen, want geen geld is ook geen oorlog meer. Je bent ervan op de hoogte dat 90% van de oorlogen op de wereld uit de Amerikaanse koker komt? Rechtstreeks via proxi of met geld voor de tegen partij, om maar een paar van de truuks te noemen.

   Inmiddels 35 landen extra die zich al aangemeld hebben terwijl de huidige BRICS+ al groter is als de G7/20.

   Rusland heeft belang bij een lange oorlog want de wereld ‘ziet’ dan wie de daders zijn. Dikek misrekening van de VS, terwijl de Russische wapens momenteel veruit superieur zijn, en het gebruik van vliegdekschepen volledig achterhaald hebben, niet voor niets is de NAVO oefening alleen land georiënteerd. Van de 11 bootjes zijn er maar 6 echt operationeel, en toen heeft Putin 6 Kinzhals tegelijk getest in Oekraine om te laten zien dat hij die bootjes in één keer de grond in kan boren.

   En dan heeft het nog minimaal 3 andere nog grotere raketten die nog niemand gezien heeft. De ICBM die Rusland uitgevonden heeft was ook meteen de doodsteek voor de ontwikkeling van het nucleare vliegtuig. De ICBM’s hebben 15 atoom raketten aan boord die onafhankelijk zijn te sturen en net als de kinzhals niet te stoppen zijn.

   En over atoom bommen, de bommetjes op Hirosjima en Nagasaki daar had Rusland toen al een factor 100 sterkere atoombommen, die zijn sterk verbeterd en in zo’n ICBM gestopt. niet voor niets zegt Putin dat hij er niet meer nodig heeft, want dan bestaan de VS en de EU niet meer. En dan zijn er ook nog de onderzeeërs die al sinds dag één voor de kust van de VS en UK liggen die letterlijk een nucleaire tsunami kunnen verzorgen.

   • Niks aan de hand volgens mij.
    De laatste keer dat er ongenoegen was hebben de Oekkies massaal troepen naar Bachmut gestuurd en die zijn allemaal de molen ingegaan.
    Nu is het offensief aan puin, de NATO top komt eraan.
    Om een over escalatie te voorkomen moeten we tot dan ervoor zorgen dat Nuland’s pruim en Blinken zijn stokje hard houden, dat zit op het moment wel goed.
    Effe het vuur eruit en na de 11de rollen de T90 naar de Poolse grens

    • Je snapt natuurlijk wel dat als het een comedie is dan komt het Putin goed uit want dan kan hij zonder problemen de staat van beleg uitroepen. En dan gelden binnen Rusland ander wetten.

 2. We wachten af, ja zou ook door de VS allemaal opgezet kunnen zijn aangezien Rusland hun Azovkameraden verpletterd op dit moment!

 3. Dit is gewoon koren op de molen van Putin, nu kan hij zonder morren de staat van beleg uitroepen als hij wil. Met alle voordelen die dan nodig zijn voor bijvoorbeeld een algehele mobilisatie.

  En de bevolking staat er dan ook nog achter…

 4. Ik kan maar één ding zeggen; Wauw, wat een hoop alssen, misschienen en als datte!
  Wauw, wat een puinhoop! Wie kan hier nog een kous van breien?
  Nu kan het ècht alle kanten uit! Ik had zo gehoopt dat er een kentering zat aan te komen!
  Hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen?

 5. Or… Russia expects a direct Nato attack on Moscow and Rostov (The Nato “air exercise” is over now and German troops are concentrating in Lithuania as we speak). Without alarming the population and the enemy, they bring in troops (under the guise of “Wagner rebels”) to defend the city and military headquarters, and evacuate citizens away from the vulnerable areas (which is happening in Rostov).
  If such an attack is expected, than this makes sense. It would make Nato over-confident and so they will make mistakes. It will weaken them. Don’t know if Sun Tzu said so, but it sounds like art of war…

  • Waauw inderdaad het paard van Troye. Niettemin wie er achtrr zit zijn de sodomieten in Washington. Is Olaf dezelfde waanzib aks Hitler aan het krijgen om naar het verre oosten in de karpathen en de kaukasus en oeral te kijken naar het land van Rosh ? Het land van de kozakken en erachter de Siberische Toendra ? Tijd dat Duitsers NU WAKKER WORDEN. DIT KEER BESTAAT ER MISSCHIEN GEEN MOGELIJKHEID MEER OM TE ZEGGEN WIR HABEN ES NICHT GEWÜßT….

 6. Misschien weten ze iets van een ophanden zijnde nato/zwendelensky actie (false flag aanslag op znpp). Dit soort ‘onrust bij de buren’ is dan wel verrassend en leidt dan natuurlijk lekker af.
  De tijd zal het leren.

  • Precies. Een amerikaans paspoort belooft en zakken vol geld. Huurlingen zijn GEEN patrioten. Hun drijfveer is het slijk der aarde. Terwijl Rusland vecht om het behoud van de etnische Russen en hun land.
   Men kan deze etter in dezelfde kategorie duwen als de president die piano speelt met zijn penis en zijn volk in de vleemolen duwt voor een flinke bankrekening. Als oekraine dan ook van eigenaar verandert en eigendom word van de sodomiete anale staten van amerika via blackrock is dat geen probleem.

   Bovendien is elensky net als nuland een ashkenazie van de khazar maffia. Hun beloofde land is niet Israel maar khazaria. En dat ligt ? Precies vanaf de krim tot aan kiev.

   • Beste Koddebeier en WjmC,
    Jullie werken bij de CIA omdat jullie het zo stellig beweren?
    Hebben jullie nog meer weetjes uit eerste hand?

 7. Om een of andere reden ruik ik weer korruptie van de anale staten bij Wagner. Biden heeft een goed tegenoffensief nodig om de miljarden los te krijgen om naar het zwarte gat in de vaatwasmachiene te duwen.

  Dit lijkt 100% op doorstoken kaart. Waarschijnlijk omkoperij en misschien de belofte op een amerikaans sodomieten paspoort. Als de Russen hem grijpen gaat de waarheid boven water komen.
  Bovendien dit nu net boven de Nato summit in Vilnius op 11 Juli ?
  Dit kan gewoon geen toeval zijn.

 8. Please be aware that members of the Wagner group are nazi’s as well just like those guys from Azov. Maybe the US is now offering Wagner more money then Russia.

 9. Prigozhin is een goede toneelspeler. Dus een russische psy-op is een mogelijkheid.
  Iemand nog een herinnering asn eerdere uitspraken van hem?
  – tekort aan granaten (na net de munutiedepots in de zoutmijnen te hebben veroverd)
  – we verlaten Bakhmut
  – russische troepen kunnen hun linies niet behouden

  En zo nog een paar. En iedere keer liepen de door het westen gesteunde oekro’s in een val met enorme verliezen.

  Het kan natuurlijk zijn dat zijn successen hem naar het hoofd gestegen zijn en hij niet wil conformeren aan het nieuwe model met de conteacten, maar ik wil nog even een slag om de arm houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in