De wereldwijde voedselvoorraden worden steeds schaarser en de honger is naar een alarmerend niveau gestegen. Mensen aan de andere kant van de wereld sterven letterlijk van de honger terwijl ik dit artikel schrijf, maar de meesten van ons in de westerse wereld geven gewoon niet om de miljoenen mensen die diep lijden omdat de mainstream media bijna nooit praten over wat er gebeurt. Maar de waarheid is dat ook wij de gevolgen van deze wereldwijde voedselcrisis voelen, schrijft Michael Snyder.

Zoals ik mijn lezers herhaaldelijk heb gewaarschuwd, zou deze crisis zich in de eerste stadia vooral in de rijke landen manifesteren door hogere voedselprijzen, en dat is precies wat we nu meemaken. Vrijdag ging ik naar de supermarkt en op een kleine zak chips die ik ooit in de uitverkoop voor 99 cent kon kopen, stond nu de normale prijs van 5,99 gestempeld. In de hele winkel waren er zoveel producten die ik weigerde te kopen omdat ik dacht dat ze gewoon veel te duur waren geworden, maar die prijzen gaan niet terug naar waar ze ooit waren. De voedselinflatie zal blijven, en de hele planeet zal eronder lijden.

Helaas kunnen de meeste mensen gewoon niet bevatten wat er op wereldschaal gebeurt.

Zoals een grote Britse nieuwsbron onlangs opmerkte, worden we tegelijkertijd geconfronteerd met een “ineenstorting van het milieu en het falen van het voedselsysteem”…

We staan voor een historisch, ondenkbaar vooruitzicht: dat misschien wel de twee grootste existentiële bedreigingen – milieuafbraak en het falen van het voedselsysteem – samenkomen, omdat de ene de andere in gang zet.

Een decennium geleden spraken sommige deskundigen nog optimistisch over het volledig uitroeien van de honger in de wereld.

Maar het aantal hongerige mensen over de hele wereld begon in 2015 weer te stijgen, en sindsdien is het alleen maar erger geworden…

Jarenlang daalde het aantal hongerige mensen. Maar in 2015 keerde de trend en sindsdien gaat het weer omhoog.

Volgens de Verenigde Naties heeft bijna 30 procent van de wereldbevolking op dit moment geen constante toegang tot voedsel, en zijn er ongeveer 900 miljoen mensen die te maken hebben met “ernstige voedselonzekerheid“…

  Video: Journalist reist naar Moskou om te zien hoezeer de sancties werken

De situatie op het gebied van voedselzekerheid en voeding bleef grimmig in 2022. Uit het rapport blijkt dat ongeveer 29,6 procent van de wereldbevolking, wat neerkomt op 2,4 miljard mensen, geen constante toegang tot voedsel had, zoals gemeten wordt aan de hand van de prevalentie van matige of ernstige voedselonzekerheid. Onder hen hadden ongeveer 900 miljoen mensen te maken met ernstige voedselonzekerheid.

Denk daar eens even over na.

2,4 miljard mensen hebben niet genoeg te eten.

En omdat de wereldwijde voedselvoorraden nog krapper worden, zal dat aantal alleen maar toenemen.

Helaas hebben we in 2023 gezien dat oogsten steeds weer verwoest worden door natuurrampen en bizarre weerpatronen.

In gebieden in Vermont die deze maand bijvoorbeeld getroffen zijn door overstromingen, hebben veel boeren al hun gewassen verloren

Boeren in onze hele regio kampen met enorme oogstverliezen als gevolg van de overstromingen van deze week. Dat geldt ook voor tientallen boeren in Burlington’s Intervale, die de brokken aan het lijmen zijn terwijl ze een moeilijke weg tegemoet gaan.

“Voor ons is het zo’n beetje voorbij totdat we kunnen herplanten,” zei Hillary Martin van Diggers’ Mirth Collective Farm. Ze zegt dat de overstroming voor iedereen op de Intervale een totaal verlies aan oogst betekende en dat haar boerderij al honderdduizenden dollars heeft verloren. “We hebben net getotaliseerd wat we op het veld verloren hebben – ongeveer $250.000 aan producten. Dat is exclusief wat we de komende maand niet kunnen planten.”

Anson Tebbetts, de landbouwsecretaris van Vermont, zegt dat veel boeren zich in dezelfde situatie bevinden. “Het zal miljoenen dollars kosten. Het zal buitengewoon zijn vanwege alleen al de oogstverliezen,” zei hij.

In het midden van het land worden maïs- en sojaboeren absoluut verwoest door een verlammende droogte…

  Satellietbeelden tonen een wereldwijde daling van de oogsten - behalve in Rusland en China

Een recordhitte en droogteperioden bakken de landbouwgrond in het hele land, bedreigen de oogstopbrengsten en halen alle overgebleven speelruimte weg om deze zomer nog extremer weer het hoofd te bieden.

In de Sun Belt zorgt een langdurige hittegolf ervoor dat de temperaturen tot in de driedubbele cijfers stijgen, waardoor de gewassen onder hittestress kunnen komen te staan. Tegelijkertijd worstelen de graanschuurstaten in het Midwesten met een droogte die sommige gebieden voor het tweede jaar op rij teistert. Bijna tweederde van Kansas verkeert volgens de U.S. Drought Monitor in ernstige, extreme of uitzonderlijke droogte, en ongeveer de helft van Missouri en Nebraska zijn er net zo slecht aan toe.

Natuurlijk zijn het niet alleen de V.S. die extreem hard getroffen worden.

Zoals ik vorige week heb uitgelegd, zijn de tomatenprijzen in India met 400 procent gestegen door de historische rampen waar dat land mee te maken heeft gehad.

In centraal Canada heeft een boer sinds 2016 geen goede oogst meer gehad door de schijnbaar eindeloze droogte die Saskatchewan heeft geteisterd…

Zeven wordt vaak beschouwd als een geluksgetal, maar niet voor Tyson Jacksteit.

Dat is hoeveel opeenvolgende jaren van droogte zijn familie nu achter de rug heeft op hun boerderij in het westen van Saskatchewan, in de buurt van Golden Prairie.

De laatste goede oogst was in 2016, zei hij, en de regen van dat jaar hielp hen door het volgende jaar. Maar sindsdien is het gewoon “een neerwaartse glijbaan van droogte”.

“We zitten in de overlevingsmodus,” zei hij vorige week.

Helaas zullen de omstandigheden de komende jaren alleen maar moeilijker worden voor boeren over de hele wereld.

Ik wil u dus aanmoedigen om een voorraad aan te leggen nu het nog kan.

Ik weet dat de prijzen nu hoog lijken, maar ze worden alleen maar hoger.

  Voedselprijzen zijn nu krankzinnig hoog, maar ze zullen binnenkort nog veel hoger worden

Perziken in blik zijn bijvoorbeeld al behoorlijk duur, maar binnenkort zullen ze nog veel meer kosten omdat “the Peach State” in 2023 nauwelijks nog perziken zal produceren

Midzomer is het hoogtepunt van het sappige perzikseizoen in de staat Georgia. Maar onlangs had de Peach Cobbler Factory in Atlanta geen perziken meer en werd gedwongen om over te schakelen op… appelgebak.

De Peach State verloor meer dan 90% van de oogst van dit jaar na een hittegolf in februari gevolgd door twee late voorjaarsvorstperiodes. De driedubbele ramp vernietigde perzikvariëteiten die speciaal gekweekt waren om verschillende weerscenario’s te overleven en dreef de prijzen van het fruit de hoogte in. Het verplaatste ook een groot deel van de lokale markt – in sommige gevallen heel onwillig – naar perziken uit Californië.

Maar afgezien van de tol die dit eiste op de werkgelegenheid, de staatseconomie, tientallen jaren traditie en restaurantmenu’s, zijn perziken een kwestie van trots voor de Georgiërs. De perzik is de staatsvrucht. Hij staat op de naam van tientallen staatswegen. Hij staat zelfs op de achterkant van het Georgia staatskwartet. Dus hoe gênant is dit?

In eerdere artikelen heb ik nog veel meer voorbeelden besproken.

Overal ter wereld staan voedselproducenten voor ongekende uitdagingen.

U kunt geloven dat de dingen uiteindelijk “weer normaal” zullen worden als u dat wilt, maar de waarheid is dat een “terugkeer naar normaal” gewoon niet in de kaarten ligt.

We hebben echt een belangrijk omslagpunt bereikt, en vanaf dit moment gaan we echt dingen zien gebeuren die ooit onvoorstelbaar zouden zijn geweest.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Hoe men een hongersnood overleeft – Een economische ineenstorting kan leiden tot een ineenstorting van de samenleving en enorme voedseltekortenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCV19 “vaccin” lopende wereldwijde criminele experimenten – Karen Kingston
Volgend artikelGlobalisten voeren plannen op om wereldwijde hongersnood te veroorzaken: 13 landen gaan akkoord met omschakeling naar minder productieve “groene” landbouwmethoden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

46 REACTIES

 1. “Sla voedsel in nu het nog kan, want 2,4 miljard mensen hebben nu al niet genoeg voedsel terwijl deze nieuwe wereldwijde hongersnood versnelt”

  Tja voedsel inslaan wordt voor veel mensen een probleem vooral degene die de laagste sociale klasse vertegenwoordigen bijv. gaan 400.000 schoolkinderen zonder ontbijt naar school waar hen de communistische basis principes tot in den treure worden uitgelegt door linkse Juffen en meesters, enfin voedselvoorraden zijn tijdelijk en het expres geschapen probleem van voedselschaarste zal alleen nog maar toenemen n.m.m. zoniet blijvend zijn.

  Hoorde de woorden van die lamme PvdA trut (Jette Kleinsma) nog in mijn oren klinken; je pensioen aanvullen met een moestuinje, allemaal leuk en aardig maar als je gewassen bijna oogstrijp zijn dan zal je een bed moeten neerzetten in je tuinhuisje, want free loaders die weten de moestuinen wel te vinden, en als je geluk hebt en langer weet te overleven dan gaan ze naar nazi voorbeelden even een kijkje in je keuken nemen Aufmachen…!

   • Moestuinbelasting? Kan het me voorstellen in kader “Je zult niets bezitten en toch gelukkig zijn”. Door het heffen van extra belastingen worden de mensen armer, schulden hoger en dan is vadertje staat daar met het basisinkomen. Als je tenminste voldoet aan de prikidioterie of andere verplichte zaken.
    Maar ik las ooit ook al dat moestuintjes ed verboden zullen worden Zal wel “klimaatkwestie” zijn. Teveel watergebruik en/of gebruiken van niet toegestane gemanipuleerd zaad e.d. Er is altijd wel een stok om de hond te slaan.
    En daarnaast zullen de klimaatveranderaars als Haarp, chemtrails, chemische bedrijven ea wel hard werken om ervoor te zorgen dat voedsel schaarser gaat worden. Oh oh dat klimaat toch.

    Overigens hoorde ik september 2021 op de autoradio zeggen dat men in de Europese Commissie lijsten aan het opstellen was om bezittingen te registreren. Niet vertellen wat je bezit zou strafbaar zijn, en vertel je het wel dan zou je misschien daarover belasting moeten betalen.
    Elders, weet niet meer waar, las ik recent hierover ook wat. Een mens leest zo wat af. Als kind al! Waardoor mijn moeder op mijn school vroeg of al dat lezen wel goed was. Ja, laat haar maar lezen was de reactie. Ben nog blij met die reactie.
    Fijne dag, ik ga over tot de verplichtingen….

    • “Teveel watergebruik en/of gebruiken van niet toegestane gemanipuleerd zaad e.d.”
     Dubbel: bedoeld wordt het niet toestaan van gebruik van niet gemanipuleerd zaad e.d.
     Gelukkig zijn er boeren die al met zaadvaste zaden werken, geen gifstoffen door de manipulatie en grotere opbrengsten. Is dat nog een reden dat de boeren wegmoeten?

   • Let God sort them out juli 18, 2023 at 11:06

    Ambtenaren zijn heel erg creatief in het verzinnen van belastingmaatregelen, gezien door de bril van geschiedenis bewezen, zeker psychologisch oud zeer uit hun jeugd.

  • @Adriaan, cvdk Jetta Klijnsma van Drenthe kijkt uit naar de viering van koningsdag (met kleine letter!) in 2024 in Emmen. In het ‘koninklijk’ gevolg zit ook pandjesprins bril van vollenhoven, die graag scheurt met de ferrari van zijn opa, ‘verzetsprins’ & steekpenningenincasseerder Bernhard van Lippe.
   De tweede vrouw van de koning der Belgen Leopold (1901 – 1983) Lilian Baels, prinses van Retie (1916 – 2002) heeft jarenlang rondgereden in een ferrari 330 (330 minus 0 = 33!).

 2. Ik zou toch echt beginnen met inslaan van toiletpapier. Dat heeft de vorige angstplandemie ook bewezen dat dit een goed initiatief was.

  • Bas juli 18, 2023 at 10:30

   Ik moet om je reactie lachen Bas, maar je hebt gelijk en kon aan het begin van de Covid scam die idioten hun supermarktkarretje volladen met toiletpapier, ik kon toen geen toiletpapier meer vinden bij Dirk, toen is mijn laatste restje van mensvriendelijkheid als sneeuw voor de zon verdwenen, deze idiote, egoïstische mensen verkankeren het voor de rest.

   “Onderschat nooit de kracht van grote groepen domme mensen”

   – George Carlin

   • Hier precies hetzelfde. Ook bij de Dirk. Liep op een dag een schichtige mevrouw rond met Ffp2 mondkap. Kon het niet laten even flink te rochelen en te hoesten. Dat gezicht en houding toen van dat mens… 🤣

    • Bas juli 18, 2023 at 10:52

     Ik zie het voor mij geestesoog gebeuren Bas😂😂😂 ik kwam er een tegen die had een mondkapje op een een groot plasicscherm voor zijn gezicht op mijn werk gebruikten men deze schermen bij het slijpen van metaal, enfin hij maakte de deur open van de winkel en zag de mensen keurig als zoutpilaren om de 1,5 meter staan, kwam binnen maar maakte zich zó druk dat het hele scherm voor zijn gezicht in een mum van tijd helemaal besloeg man man man.

   • Ik kan me de tijd nog herinneren dat er thuis oude kranten werden gebruikt ipv wc papier.
    Kranten hebben behalve al of niet correcte info ook nog andere mogelijkheden. Absorberen vocht oa bij natte schoenen, onder kleding gedragen houden ze warmte vast, en als je met een prop krantenpapier over glas of een spiegel wrijft, gaan ze weer mooi glimmen.
    Alhoewel het papier en de drukinkt in de loop der jaren ook wel veranderd zullen zijn. Meer chemisch, net zoals tijdschriften die uren in de wind stinken.

   • Albert Einstein schreef;
    “Twee dingen zijn oneindig, het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker.

   • dag Adriaan,
    Ja, eens, in de lijn van Bas en jou bedoel ik wat ik schreef. Koop eerst een zware buks, een bullepees en lange messen, het liefst van Russische kwaliteit, en koop dan eten! Ageren tegen schapen is in feite Don Quichotte-gedrag en verspilling van energie en tijd.
    hg. Herman

 3. De voedselsituatie is nog nooit zo goed geweest als tegenwoordig.
  Het kleinste percentage hongerenden ooit.
  Kennelijk bevalt het ze niet.

 4. In sommige delen van Azië, zoals Japan, gebruikt men natte sponzen of sponsstokken om het onderlichaam schoon te maken na het toiletbezoek. Deze sponzen of stokken worden na elk gebruik gereinigd en gedesinfecteerd.

 5. Voedselvoorziening in eigen land is áltijd nr. 1.
  Simpel, Heb je niet te eten ga je dood. 👈
  Daarom mensen die de Boeren weg willen hebben, en onze voedselvoorziening kapot maken.
  Ondermijnen ons land, zijn landverraders,en een bedreiging voor ons bestaan en ons land.
  Veel mensen hebben geen benul wat honger is wat dat met mensen doet.
  Beluister verhalen van de Holodomor, hongersnoden in China onder Mao, Hongerwinter in WW2 in de Randstad.

 6. Voor Amerikanen “de andere kant van de wereld” maar voor ons komt het heel dichtbij. Straks hongersnood in Egypte, Noord- en Oost Afrika, en het Midden-Oosten. Die zijn afhankelijk van graanleveringen uit vooral Oekraïene.
  Herinner u het “Wir Schaffen das” debacle van 1,5 miljoen en hou rekening met 10 tot 100 maal meer dan dat. Briljant strateeg Poetin gebruikt al eerder vluchtelingen als wapen. De achilleshiel van Europa. Ga maar na hoe de EU door het stof zal kruipen als er plots 100 miljoen op de stoep staan te bedelen met scheel kijkende hongerkindjes op de arm.

  • Beste PJ,
   Je schrijft; “Briljant strateeg Poetin gebruikt al eerder vluchtelingen als wapen.”

   Wil/kun je dat onderbouwen waaruit dat blijkt?

 7. Dit soort prepper berichten van alle tijden overal en nergens.
  Ik link ‘inslaan’ aan egoïsme.

  Beter ga je rondvraag doen en advertenties opzetten om mensen in de buurt te verbinden
  om gebieden te bemachtigen voor zelfvoorzienendheid. Zoveel manieren.
  En bellen, mailen, schrijven of bezoeken afleggen naar honderdduizenden mensen in Nederland
  die zeer riant wonen, maar nog geen aardbeiplantjes in de tuin hebben staan.
  Praat met je buren af, om ‘brave voortuintjes en achtertuintjes’ te gebruiken voor zelfvoorziendend-stroken.
  Schuttingen weg.
  Parkeerterreinen weg….om daar groengebieden van te maken etc.

  • U denkt dat iedereen een moestuintje écht zoden aan de dijk zet?
   Paar keer oogsten ,en het is op.
   Men moet de eigen Boeren,koesteren,dát zijn professionals.
   die weten van de hoed en de rand,en kunnen béter teveel dan te weinig produceren,
   lijkt mij zo.

   • Ja. Datgene wat wel door kan gaan. Zoals eieren van kippen/kwartels.
    Een eigen visvijver. En zoveel meer………

    In elke gemeente sowieso een gigantische bio-volkstuin van 1 bij 1 kilometer.
    Voor zoveel dingen.
    Zwaar beveiligd. Eerlijk verdeeld. Geen voorzitters, penningmeesteressen etc.
    En alleen voor mensen die verder vertrouwen in elkaar hebben voor eerlijke werkverdeling en voedselverdeling.

 8. Nergens ter wereld is het gehele jaar zo’n divers aanbod van aardappels, groente & fruit en dat tegen redelijke prijzen, nog wel. Als een groot deel van de agrariërs wordt weggepest op basis van flagrante leugens komt de leveringszekerheid ernstig in gevaar, hetgeen een prijs opstuwend gevolg zal hebben.

 9. 1 kilo rijst plus min 2 euro voor 1 persoon 10 maaltijden
  1 blik groente 2 euro voor 1 persoon dat is 5 maaltijden dus voor 10 maaltijden voor 1 persoon 4

  Dit opgeteld is 18 euro voor 1 maaltijd per dag voor 1 persoon zonder vlees of eieren.
  Met iedere dag een ei erbij is 7 euro meer. Dat is 25 euro per maand.

  20 frikadellen kosten 4 euro de 20 frikandellen dat is 6 euro per maand per persoon voor iedere dag een frikandel bij je rijst.

  Goedkoop brood bij de supermarkt kost 1.25 euro.twee broden per week voor 1 persoon is 2.50 euro
  1 pak hagelslag 3.00 en 1 pak suiker is 1.50 euro voor op brood en dat twee keer ivm om een maand dit op brood te hebben is incl brood is 20 euro euro. dat is voor 1 maand eten per persoon 45 euro en heb je geen soep of toetje. Dit is puur overleven op een laag pitje. Voor een gezin met twee kinderen is het per maand 200 euro aan eten en dat geheel zonder luxe.
  Uit de natuur valt er nog veel eten te halen dat weer wel.
  en geen melk dan maar dag in dag uit water drinken uit de kraan. Met een beetje luxe erbij ben je gauw 250 euro per maand kwijt aan eten wat voor vele niet te betalen is.

  • Beste ster,
   En daar komt bij dat na een half jaar op deze manier mensen gezondheidsklachten krijgen a.g.v. vitaminen en mineralen gebrek.
   PS.
   Vergeet de koffie niet.
   PS2,
   Als veel mensen in hetzelfde schuitje zitten zal er uit de natuur spoedig niet veel meer te halen zijn.

   • Ik geloof niet zo in vitaminen en mineralen gebrek. Menselijk lichaam kon/kan
    veel opslaan. Mensen nemen zelf teveel troep tot zich.
    Ben er zelf ook weleens iemand van.
    Maar het mag en kan veel anders. Dit mag en kan veel meer van bovenaf
    gestuurd/opgezet worden.
    Dat mensen veel meer de mogelijkheid krijgen om bio te verbouwen.
    Gemeenten die vergunningen geven voor nieuwe giga-supermarkten moeten wederzijds net zulke oppervlakten beschikbaar stellen voor….

    • Stukkie verderop van hier een agrarisch bedrijf welke zich wilde omvormen tot biologisch.. Mocht niet van de Gemeente.. Zegt voldoende.

     Jij gelooft niet zo in vitaminen en mineralen gebrek? Menselijk lichaam kan veel opslaan? Je hebt dringend een opfriscursus nodig!

    • Beste ape,
     Onderstaande als een enkel voorbeeld:

     https://femkedegrijs.com/vitamine-d-tekort-oorzaak-van-vermoeidheid/

     Een verder advies:
     Neem eens contact op met b.v. een fyto therapeut of een orthomoleculaire arts.
     Vitamines en mineralen houden geen rekening met het geloof erin of niet.
     Al ooit eens nagedacht hoe zeelui in vroeger tijden het probleem van scheurbuik oplosten?
     Ergens niet, of juist wel in geloven heeft nauwelijks iets te maken met realiteit

     • Ik ga niet naar een fyto therapeut of een orthomoleculaire arts.
      Die daar VET geld voor moeten hebben.

      Scheurbuik verhaal al meegekregen op basisschool.
      Alles wat ik vroeger heb ‘moeten’ leren, al lang met een zandkorrel genomen.
      Vitamine C tekort niet de enige reden van scheurbuik.

 10. 4 jaar geleden zeiden ze steeds voedsel inslaan.en nu lees ik dit weer. ik sla geen voedsel meer in. alles raakt over de datum. ik zie wel waar het schip strand.

  • Beste julia,
   De datum op een verpakking is verplicht te vermelden.
   Deze datum is tot wanneer de producent garant staat voor de kwaliteit van het product maar zegt niets over de houdbaarheid.
   UHT= uiterste houdbaarheid
   THT= ten minste houdbaar tot
   Voor medicatie.
   EXP,DATE= na deze datum niet meer gebruiken.
   Pijnstillers mogen iets over de EXP. DATE zijn maar de werking neemt af.
   Antibiotica is niet meer betrouwbaar na de EXP. DATE
   Voor conserven ( glas/blik) is vaak de houdbaarheid soms jaren na THT nog goed
   Gedroogde etenswaren zoals rijst, pasta, bonen. koffie, suiker. Zijn vele jaren na de THT datum nog goed (mits droog en goed verpakt)
   Bij een voorraad kun je de regel hanteren ” eerste er in, eerste eruit.”
   Noteer de aankopen in een schriftje met de datum THT zodat je makkelijk kunt zien welke etenswaren als eerste moeten worden gebruikt.
   Ook gedeukte blikken goed nakijken of de inhoud nog goed is ( de coating aan de binnenkant van het blik kunnen haarscheurtjes hebben opgelopen waardoor de inhoud een reactie kan aangaan met het blikmateriaal.
   Blikken die bol staan niet meer gebruiken.

   Een redelijk goede test om op bederf te controleren is:
   KIJKEN, ( ziet het er nog goed uit, schimmel e.d. )
   RUIKEN, ( ruikt het zoals het zou moeten ruiken )
   PROEVEN, ( neem een klein hapje en proef of het smaakt zoals het zou moeten)

   En verder, koop alleen spullen die je normaal ook zou gebruiken en varieer met etenswaren.
   Het heeft geen zin en ondermijnd je moraal en je vitamine/mineralen huishouding als je wekenlang boontjes uit blik moet eten

   • Ik denk weleens dat net-over-de-datum-voedsel soms juist gezonder is.
    Dat er dan in bewerkte voedselproducten tenminste nog wat natuurlijke processen plaatsvinden voor vorming/loslaten mineralen, vitaminen, etc.

 11. Vele alleenstaande mensen (in eigen omgeving) zouden ook met elkaar kunnen afspreken om boodschappen te splitten. Zoveel grootverpakkingen die meer voordelig zijn, om door de helft te doen.

 12. Tijdje geleden gaf Rudolf op FN een goed advies over het laten spruiten/ontkiemen van allerlei zaden. Je hebt dan speciale bakjes nodig om dit te kunnen doen. Hij deed dit al 25 jaar en zijn voeding bestaat voor het merendeel uit gespruite/gekiemde zaden. Denk aan rijst, tarwe, peulvruchten, groentes en nog vele andere zaden. In kiemen zit veel groeikracht en veel vitamines/mineralen.
  Geen moestuin nodig, want dit is uitermate gemakkelijk in huis te realiseren. Slechts een beetje water nodig om dagelijks de zaden even te besproeien om ze te laten ontkiemen.
  Voor kiembakjes zie oa https://www.ahealthylife.nl/webwinkel. Heeft meerdere soorten, zijn stapelbaar zodat je op een klein oppervlakte veel bakjes kunt neerzetten en veel opbrengst hebt.
  Wil je vlees? Koop dan ingeblikt (biologisch) vlees, jaren houdbaar. Voor goede vetten kun je kokosolie kopen, in emmers of in glazen potten.
  Verder sluit ik me aan bij de andere opmerkingen in dit draadje.
  Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in