Nee. Dat is niet Simon Kuper die rondhangt met Der Führer. Dit is Simon Kuper.

Simon Kuper

Hij is een “columnist” voor de Financial Times. Ik denk dat een meer accurate titel “fabulist” is. Voor degenen met een andere moedertaal dan Engels is het woord “fabulist” een beleefd synoniem voor leugenaar. En wat heeft hij gelogen in zijn laatste column, “Wat als Rusland wint – een counterfactual kijk op het conflict in Oekraïne.” Zijn ondertitel had moeten zijn: “Een verzonnen verslag van het conflict in Oekraïne”. Het verbaast me niet dat de Financial Times hysterische propaganda als deze zou omarmen, maar ik had wel iets stijlvols en slims verwacht. Dit is grof en dom. Precies het soort spul dat Joseph Goebbels uitbracht voor zijn mannetje Adolf.

Hier zijn de meest bizarre stromannen uit zijn dystopische visie op een Russische overwinning:

1. Rusland past verschrikkelijke overwinnaarsrecht toe op de Oekraïners. Dit is geen speculatie. Het is precies wat de Russen al hebben gedaan in Oekraïne: massa-executies, castraties, verkrachtingen, martelingen en ontvoeringen van kinderen. Denk aan de Russische lijsten van Oekraïense publieke figuren die vóór de invasie “verwijderd” moesten worden. . . .

4. Poetins succes zou landen aanmoedigen die geïnteresseerd zijn in het binnenvallen van een buurland: China, Venezuela, Azerbeidzjan en, inderdaad, Rusland. Dara Massicot van de Carnegie Endowment voor Internationale Vrede: “Elke keer als de Russen denken dat ze ‘gewonnen’ hebben in een conflict onder Poetin – Georgië 2008, Oekraïne 2014, Syrië 2015 – leren ze iets over ons … worden ze overmoedig in hun kunnen en proberen ze over een paar jaar grotere en gedurfdere operaties.” De waarschijnlijke oprichting van een Oekraïens leger in ballingschap dat missies uitvoert vanuit Europese landen zou Russische aanvallen op die plaatsen verder stimuleren.

Kuper is bezig met goede, ouderwetse projectie. Russische soldaten hebben bijvoorbeeld geen “massa-executies” uitgevoerd, tenzij je definitie van massa-executie gebaseerd is op de Russische overwinningen in Mariupol of Bakhmut. Idem voor castratie. Het videobewijs van die oorlogsmisdaad toont Oekraïense soldaten die de vuile daad doen. En het is Oekraïne dat de smerige reputatie heeft opgebouwd van kinderhandel voor pedofielen en het oogsten van organen van gewonde soldaten.

  De nieuwe Duitse Bondskanselier vat de onwetendheid van het linksdenken in slechts één interview samen

Kuper’s heruitvinding van de geschiedenis kan een functie zijn van zijn relatieve jeugd, d.w.z. dat hij ongeschoold is en zijn geschiedenislessen niet heeft gelezen. Hoeveel buitenlandse militaire avonturen heeft Kuper’s thuisland, het Verenigd Koninkrijk, uitgevoerd in de afgelopen 30 jaar? Twee keer Irak, Libië, de Balkan/Servië en Syrië. De geschiedenis van Rusland is niet bezaaid met herhaalde gevallen van buitenlandse verovering en koloniale uitbuiting (en, oh ja, slavernij van de lokale bevolking). Dat is het Verenigd Koninkrijk. Kuper zou er goed aan doen om de woorden van Jezus in acht te nemen: “Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.” Dat brengt me op een idee voor een passende bijnaam voor Kuper – Glazen Huis. Als je in een glazen huis woont, moet je geen stenen gooien.

Met betrekking tot de rol van Rusland in Syrië, negeert Kuper gemakshalve het feit dat het Verenigd Koninkrijk, samen met de Verenigde Staten, sterk betrokken waren bij de lancering van de opstand om de Syrische president Assad te verdrijven. Pas nadat Assad om hulp vroeg, stuurde Rusland zijn leger naar Syrië om de westerse ondermijning, waaronder het financieren van radicale islamisten, terug te dringen. Poetin leerde de les van de Maidan (waar de VS en het VK ook een sleutelrol speelden in het omverwerpen van een democratisch gekozen leider in 2014) en slaagde erin om de Westerse couppoging in Syrië in 2015 te doen ontsporen. Zowel Washington als Londen zijn daar nog steeds boos over op Poetin.

Kuper bezegelt zijn reputatie als een man die dommer is dan Ben Hodges met deze schoonheid:

Low tech, hè? Je bedoelt zoals de hypersonische raketten die noch de Verenigde Staten noch het Verenigd Koninkrijk kunnen bouwen en inzetten? Bedoel je de drones die Rusland op industriële schaal maakt, terwijl Oekraïne afhankelijk is van kleine werkplaatsen om er een paar honderd te maken? Bedoel je de miljoenen artilleriegranaten die Rusland produceert terwijl het Westen, dat zichzelf van zijn industriële basis heeft ontdaan, Zuid-Korea smeekt om te leveren wat Washington niet kan? Het enige positieve dat je over de Britse Challenger-tank kunt zeggen, is dat hij goed brandt als hij geraakt wordt door een Russische ATGM.

Simon Kuper zou ontslag moeten nemen bij de Financial Times en een baan moeten zoeken bij een satirisch tijdschrift. Hij zou kunnen blijven schrijven wat hij nu schrijft, maar het zou dan wel het etiket donkere humor en fantasie opgeplakt krijgen.

Hoewel de heer Kuper geen enkele ervaring heeft als inlichtingenanalist, denk ik dat hij prima zou passen bij de huidige groep van pluimstrijkers die het hoofdkwartier van de CIA en MI6 bevolken. Ray Mcgovern en ik bespraken vandaag de oorzaak van het falen van inlichtingendiensten met rechter Napolitano.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

  Prigozhin gaat in ballingschap maar laat een blik wormen achter

Lees meer over:

Vorig artikelRusland regeert nu over de golven: Terwijl het Westen verliezen lijdt op de maritieme handel, neemt het volume van Moskou toe
Volgend artikelJemen zegt Rode Zee in ‘kerkhof’ te zullen veranderen nadat VS maritieme coalitie aankondigt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Als het liegt als een vrijmetselaar, bedriegt als een vrijmetselaar met de vinger naar anderen wijst als een vrijmetselaar, dan is het zeer waarschijnlijk een vrijmetselaar, net als de Nazi’s en Westerse overheden in de wereld.

    Bill Cooper: ‘It’s not the Jews, not the Catholics, not the Germans, not the Russians…it’s those secret societies that are at the cancer of mankind’

    • Vrijmetselaars hebben “covid-19” verzonnen. Dit feit alleen al moet de wereldbevolking aanzetten de vrijmetselarij wereldwijd te verbieden en straffen met langdurige gevangenisstraf zoals met de moslimbroederschap in Egypte is gebeurd,

  2. Op dergelijke publiekelijk verspreide leugens zouden grote straffen moeten staan, zowel financieel alsook jail time, en het levenslang verlies van de perskaart. Simon Kuper, op naar het gevang, en lever die perskaart maar vast in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in