Servische soldaten weigeren orders om tegen hun eigen bevolking te ageren

1
Servische soldaten © Marko Vucicevic from Serbia / Wikimedia (CC BY-SA 2.0)

De landelijke protesten in Servië zijn gericht tegen het beleid van president Aleksandar Vučić, die uit alle macht probeert terug te slaan. In de stad Niš voelde de politie zich overweldigd door de demonstranten en en vroeg daarom om steun van het leger.

Slechts twee weken na de parlements- en gemeenteraadsverkiezingen in Servië, waarbij de Servische Vooruitgangspartij (SNS) van president Vučić een duidelijke overwinning behaalde, gingen tienduizenden mensen in verschillende steden de straat op om te protesteren tegen zijn beleid. Dit onthult de redenen voor de lage opkomst van 48,93 procent bij de verkiezingen van 21 juni, die ook voor het grootste deel door de oppositie werden geboycot.

De minister van Defensie Aleksandar Vulin zei donderdag dat de protesten en rellen een poging waren om een staatsgreep te plegen en waarschuwde voor een burgeroorlog. “Servië moet op geweld reageren met de kracht van de wet”, zei hij. Maar hoe ver hij eigenlijk bereid was te gaan, werd duidelijk toen politievertegenwoordigers van Niš, de op twee na grootste stad van Oost-Servië, naar Belgrado kwamen en hem om steun vroegen, schrijft Der Waechter.

Volgens Dejan Pavlović, de voorzitter van de vakbond ‘Sloga’, die de belangen van de leden van de strijdkrachten en het ministerie van Defensie behartigt, gaf Vulin na het verzoek om bijstand het bevel om de 63e Airborne Brigade uit de kazerne te halen. De elite-eenheid moest de protesten in Nis onderdrukken en de orde herstellen. Maar zoals Pavlović aan het populaire online portaal Nova.r bevestigde, weigerden de soldaten dit bevel.

Het volk maakt deel uit van het leger en het leger maakt deel uit van het volk, en het zal niet dienen om iemands grillen uit te voeren. Ik roep alle leden van het Servische leger nogmaals op om geen enkel bevel te gehoorzamen in geval van een operationeel bevel om de demonstraties te verpletteren.

De Servische grondwet heeft de rol van het leger duidelijk omschreven, zette de vakbondspresident voort. “Het leger dient om het land te verdedigen tegen buitenlandse vijanden”, voegde hij eraan toe. Pavlović bekritiseerde ook de overstap van de strijdkrachten in maximale paraatheid door minister van Defensie Vulin, die wordt beschouwd als een naaste vertrouweling van president Aleksandar Vučić.

Servië stuurt zijn leger om zijn burgers tegen asielzoekers te beschermen

  Servië stuurt zijn leger om zijn burgers tegen asielzoekers te beschermen
Vorig artikelDe sinistere cabal achter de rasvermenging reclame’s
Volgend artikelTwee blanke mannen neergestoken door zwarte man in metro
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. En zo moet het overal ter wereld gaan. De legers moeten optreden tegen hun regeringen, tegen de oligarchen moeten zij oorlog voeren want de oligarchen vergiftigen het volk en doden onze mensen. Pfizer, Moderna ,GSK, J&J moeten vernietigd worden. Bill Gates, de Paus, Schwab en Soros en prins George, de incestgek van nu armtierige GB allemaal klaar voor Nurnberg II. Hun handlangers moeten opgepakt en terechtgesteld worden en de oligarchen moeten eindelijk uitgeroeid worden zodat het mensDOM terug de kans krijgt om de mensHEID genoemd te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in