Het langverwachte Oekraïense tegenoffensief dat op 4 juni begon, is vastgelopen. Moskou schat de Oekraïense verliezen op meer dan 13.000 troepen en honderden tanks en pantservoertuigen. Scott Ritter, voormalig inlichtingenofficier van het Amerikaanse Korps Mariniers, heeft aan Sputnik verteld dat de NAVO vanaf het begin wist dat het tegenoffensief zou mislukken, en heeft uitgelegd waarom, bericht Sputnikglobe.

Oekraïense functionarissen gaven deze week toe dat het tegenoffensief van Kiev tegen de Russische troepen “langzamer gaat dan gewenst“, waarbij Oekraïense westerse sponsors privé toegaven dat de aanval “op geen enkel front aan de verwachtingen voldoet” en dat de Russische verdedigingslinies goed versterkt en te moeilijk te doorbreken zijn gebleken. Sommige Oekraïense functionarissen blijven opstandig, waarbij de bevelhebber van de grondtroepen van Oekraïne vrijdag aankondigde dat “alles nog voor ons ligt” en dat de afgelopen drie weken slechts pogingen waren om de Russische verdediging te “onderzoeken” op zwakke plekken.

In het tegenoffensief, dat de Russische VN-ambassadeur Vassily Nebenzya vrijdag als “suïcidaal” bestempelde, hebben militaire planners in Kiev golven van troepen, tanks en pantservoertuigen tegen een geavanceerde Russische verdediging gegooid, bestaande uit infanteriesleuven, antipersoneel- en antitankmijnenvelden, antitankdrakentanden en aarden balken. Rusland heeft ook gezorgd voor lucht- en artilleriesuperioriteit, wat de inlichtingencapaciteiten van Kiev die door de NAVO waren verstrekt, teniet leek te hebben gedaan.

Het tegenoffensief “had nooit een kans van slagen,” en degenen die het gepland hadden wisten dat, vertelde Scott Ritter aan Sputnik’s podcast New Rules.

“Dus als dat het geval is, moet je jezelf afvragen waarom dit is doorgegaan? En ik denk dat het duidelijk is dat dit tegenoffensief nooit een legitiem militair doel had. Het werd altijd gedaan om politieke redenen,” zei Ritter, en hij benadrukte dat het belangrijk is om te onthouden dat de NAVO, in haar streven om Rusland “pijn te doen” door tientallen miljarden dollars in Oekraïne te pompen, eigenlijk niet om de Oekraïners geeft.
Oekraïens tegenoffensief is een ‘zelfmoordmissie’

“Het was bekend dat er grote Oekraïense verliezen zouden vallen, wat betekent dat de NAVO nooit om de Oekraïense strijdkrachten, de Oekraïense soldaten, heeft gegeven, dat de NAVO altijd bereid was om Oekraïense mankracht op te offeren om een politiek doel te bereiken, namelijk om de perceptie over de levensvatbaarheid van verdere hulp vorm te geven. Dat zal natuurlijk door de NAVO worden besproken tijdens hun top in Vilnius op 11 juli. En dat is het harde feit. Dit tegenoffensief heeft nooit een kans van slagen gehad. De NAVO wist dit, maar liet het doorgaan, wat betekent dat ze niets geven om die 13.000 Oekraïense soldaten die alles hebben opgeofferd voor zo’n zinloze zaak,” zei Ritter.

De schatting van de 13.000 soldaten is afkomstig van Nikolai Patrushev, het hoofd van de Russische Veiligheidsraad, die de cijfers deze week noemde tijdens een vergadering van de Russische Veiligheidsraad. Patrushev zei dat Oekraïne in de afgelopen drie weken 246 tanks heeft verloren, waaronder 13 die door het Westen zijn geleverd, 595 gepantserde gevechtsvoertuigen, 279 artillerie- en mortiersystemen, 42 meervoudige raketwerpers, twee luchtdoelraketsystemen, vier helikopters, meer dan 260 drones en 424 voertuigen. In zijn commentaar op de verliezen zei president Poetin dat de westerse bondgenoten van Kiev cynisch “besloten lijken te hebben om Rusland tot de laatste Oekraïner te bestrijden.”

  We zullen allemaal antistralingspillen nodig hebben als onze leiders deze weg blijven volgen

Geesten van Afghanistan en de bestaansreden van de NAVO

Uitweidend over de “politiek” achter het tegenoffensief, zei Ritter dat het belangrijk is om in gedachten te houden dat relatief kort geleden, in augustus 2021, de NAVO en de VS “een van hun grootste nederlagen tot dan toe leden,” misschien wel “hun grootste nederlaag,” met de rampzalige nederlaag in en terugtrekking uit Afghanistan.

Ritter zei dat die nederlaag “veel mensen in Europa” ertoe heeft aangezet om het doel van de NAVO te heroverwegen en zich af te vragen wat haar bestaansreden is. “Als een van de doelen van de NAVO is om deze onbreekbare band tussen de Verenigde Staten en haar Europese partners te creëren, dan heeft Afghanistan laten zien dat die band gemakkelijk verbroken kan worden, dat de Verenigde Staten volledig in staat zijn om weg te lopen van een verbintenis die de NAVO is aangegaan,” zei hij.

Dienovereenkomstig, merkte Ritter op, was de nederlaag voor de politieke elites die afhankelijk zijn van structuren zoals de NAVO, de Europese Unie en de G7 en die proberen aan de macht te blijven, de “verkeerde richting” en moesten de wereldwijde gebeurtenissen worden “omgebogen” om te voorkomen dat het bondgenootschap verder uiteen zou vallen en in plaats daarvan te proberen de uitbreiding ervan te verzekeren.

“Oekraïne werd die kwestie. Dit was een opzettelijke provocatie van de NAVO om Rusland te provoceren, om een gevoel van crisis te creëren dat de NAVO relevantie, hernieuwde relevantie zou geven. Dus als mensen zeggen: “Wat is het doel om tienduizenden Oekraïners in een vroegtijdig graf te gooien, om voor miljarden dollars aan militair materieel op te offeren, waarvan een groot deel door het Westen is geleverd, wat levert het op? Wat wordt bereikt is dat de NAVO Rusland kan blijven beschouwen als een bedreiging die een nieuw leven ingeblazen NAVO waardig is, om de uitgave van honderden miljarden dollars aan militaire herbewapening te rechtvaardigen die nodig zou zijn om de NAVO om te vormen van de kapotte militaire alliantie die bestond vóór de start van de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne tot deze visie die mensen als Jens Stoltenberg en anderen hebben geuit van een vernieuwde, gerevitaliseerde, uitgebreide, machtige NAVO,” zei de waarnemer.

  Jordan Peterson: De Russen vechten om niet net zo gedegenereerd te worden als wij

De alliantie “heeft het nodig” dat het Oekraïense conflict voortduurt, en kijkt er misschien zelfs naar uit dat Kiev verlies lijdt in het conflict, benadrukte Ritter. “Ze hebben in veel opzichten een Oekraïense nederlaag nodig, omdat een Oekraïense nederlaag hen in staat stelt om te zeggen dat het Russische leger dat in staat is om deze Oekraïense troepenmacht te verslaan, een Russisch leger is dat alleen geconfronteerd kan worden met een versterkte, machtige, verenigde NAVO,” zei hij.

Tegenoffensief volgens de NAVO-doctrine

Uitweidend over de factoren die volgens hem hielpen om het Oekraïense tegenoffensief te vertragen, zei Ritter dat de Russische verdedigingslinie in Zaporozhye, Kherson en de Donbass niet “zomaar een versterkte positie” was, en dat het Oekraïense offensief om de gelaagde versterkte Russische stellingen te doorbreken, Kiev, in overeenstemming met de NAVO-doctrine, het vermogen van Rusland om “de aanvallende troepen te onderscheppen, te verstoren of anderszins schade toe te brengen,” had moeten onderdrukken en had moeten voorkomen dat Russische luchtmacht, artillerie en elektronische oorlogsvoering tussenbeide zouden komen.

Het probleem, zei Ritter, is dat dit zou hebben vereist dat Kiev “over bepaalde militaire capaciteiten zou beschikken” die eenvoudigweg “niet bestaan”.

“Er is geen Oekraïense luchtmacht die in staat is om het luchtruim te zuiveren. De Russen hebben er in de aanloop naar dit tegenoffensief voor gezorgd dat ze het luchtverdedigingssysteem van Oekraïne zodanig hebben onderdrukt dat de Oekraïners geen luchtverdediging kunnen gebruiken om het gebied van belang te verdedigen om te voorkomen dat Russische vliegtuigen hun wil opleggen. De Oekraïners hebben onvoldoende artillerie om de Russische artillerie te onderdrukken, en de Oekraïners hebben niet voldoende elektronische oorlogsvoering om de Russische communicatie te storen,” legde hij uit. Met andere woorden, “alles wat er zou moeten gebeuren om een aanvalsmacht een kans te geven, bestaat niet. En de NAVO wist dit.”

In deze situatie heeft de alliantie de Oekraïense strijdkrachten er effectief toe aangezet om in te stemmen met het uitvoeren van een “zelfmoordmissie” door hen ervan te overtuigen dat de Russische verdedigers slechts “slecht getrainde,” “onlangs gemobiliseerde troepen” waren met zo’n laag niveau dat ze hun wapens zouden laten vallen en zouden vluchten bij het eerste teken van problemen.

“Ze hebben ook te horen gekregen dat de Russische bevelvoering en controle niet effectief is. Dat de Russische generaals erg lethargisch zijn, erg traag reageren, of waarschijnlijk drinken en daardoor niet in staat zijn om te reageren op een beslissende stoot van de Oekraïners. Ze kregen te horen dat het niet uitmaakt of de Russische artillerie oppermachtig is, ze zullen in staat zijn om de Russische communicatie te verstoren zodat de Russen niet kunnen coördineren. En dat de Russische luchtmacht er niet toe doet, omdat de Russen in september en oktober [tijdens de zogenaamde Kharkov- en Kherson-offensieven, red.] een luchtmacht hadden, maar het snelle tempo van de Oekraïense opmars dat teniet deed. Dit is wat de Oekraïners verteld werd en het was allemaal een leugen. Dit was vanaf het begin een zelfmoordmissie. De NAVO wist dit vanaf het begin en dat is het meest trieste aan dit alles, dat de NAVO hun toenmalige ‘Oekraïense vrienden’ opzettelijk heeft misleid om een aanval uit te voeren die net zo suïcidaal was als de charge van de Lichte Brigade in de Krimoorlog,” zei Ritter.

  Gevolgen van het Bundeswehr-schandaal

“Het wordt alleen maar erger”

Gevraagd naar commentaar op recente berichten in de Westerse media dat de duizelingwekkende verliezen van Oekraïne de autoriteiten in het westen van het land hebben gedwongen om oude graven uit eerdere oorlogen op te graven om plaats te maken voor nieuwe slachtoffers, voorspelde Ritter dat het “alleen maar erger zal worden voor Oekraïne” naarmate de tijd verstrijkt en hun leger steeds verder vermalen wordt in de proxy-oorlog met Rusland.

“Hoe langer deze oorlog duurt – en ik heb het niet over jaren, maar over de komende weken en maanden – hoe meer druk er op Oekraïne komt te staan om nieuwe troepen te genereren,” voorspelde hij.

“Zoals u nu hoort, is het nodig om een mobilisatie uit te voeren om 70.000 nieuwe troepen op zo kort mogelijke termijn op de been te krijgen. Waarom? Omdat de Oekraïners weten dat de 60.000 die door de NAVO getraind werden, vernietigd zullen worden. Waar gaan die 70.000 hun training krijgen? Hoe goed zal deze training zijn? Wat is de kwaliteit van het officierskorps dat het bevel over hen gaat voeren, de onderofficieren? Het antwoord is dat ze geen goede training zullen krijgen. Hun officieren zijn misschien wel gemotiveerd, maar slecht getraind en niet in staat om ingewikkelde militaire tactieken en operaties uit te voeren. Hetzelfde geldt voor hun onderofficieren. U zult een eenheid mannen hebben die nauwelijks weet hoe ze ’s ochtends moet opstaan, zich moet aankleden en in formatie moet gaan staan. En al helemaal niet weet hoe ze technologisch geavanceerde Westerse uitrusting moeten gebruiken op het slagveld tegen een vijand die alles is wat de Oekraïners niet zijn,” vatte Ritter samen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: F-16 naar Oekraïne sturen zal een terugslag veroorzakenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBedank Poetin voor het stoppen van de COVID-hoax
Volgend artikelIs er ook maar iets dat de Amerikaans-Europese globalisten niet willen riskeren om Rusland ten onder te laten gaan?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. we redden het wel wand wij hebben Rutte en zijn leger de klompen brigade zij geloven er echt in met het d66 cu pva vvd en het kabinet van onvermogen als het goed is zijn ze al aan het front

 2. Die mobilisatie is inderdaad heel vreemd, kan niet werken. Dus de mannen moeten dood, met de vrouwen en kinderen weten ze wel raad en Oekraïne wordt t.z.t verdeeld en er zijn alleen maar winnaars in de geschiedenisboekjes.
  Oekrainse mannen zijn de helden die gevochten hebben als een leeuw tot de laatste snik. Richten we monumenten voor op. In de geschiedenisboekjes in het Westen heeft het Westen een stuk van Oekraïne kunnen redden, in de Russische geschiedenisboekjes is het net andersom. En dit is nu 2023, man man man.

 3. Is het nou zo moeilijk?.. om punten, hoofdletters en komma’s te gebruiken?
  Kun je wel lezen als je niet kunt schrijven? Ben je te onverschillig misschien?
  Als je lorren produceert, hoef je ook niet te verwachten dat dit als maatkleding wordt aanvaardt.

  • @Inhetmeer
   Quote”Is het nou zo moeilijk?.. om punten, hoofdletters en komma’s te gebruiken?
   Kun je wel lezen als je niet kunt schrijven? Ben je te onverschillig misschien?”
   Slaat nergens op je zo druk te maken cq te ageren!
   Imo meest zinloze draadje wat ik vandaag gelezen heb . uit .
   juni 25, 2023 at 11:46.
   🤨

 4. Ritter heeft gelijk.
  De NAVO is het “ loopjongetje “ van Amerika.
  De NAVO viert haar feestjes en noemen dit vergaderingen in Brussel met mooie militaire pakjes en veel Dorians en vrouwen, maar echte VECHTCAPACITEIT HEBBEN ZE NIET.
  En als Trump komt en zegt “ jullie hebben je financiën niet op orde” dan wordt hij weggehoond, en tegelijkertijd ( achter de schermen ) schrikken ze……. Wat een stelletje LAPSWANZEN “
  De NAVO wil vredes missies. De NAVO is al jaren voordat wij het woord ooit kenden. “ WOKE”

  Amerika had zich HELEMAAL NIET MOETEN BEMOEIEN MET EEN LAND ALS UKRAINE, WIJ IN EUROPA WETEN NOG ENIGSZINS HOE CORRUPT EN VERDORVEN HET BESTUUR DAAR IS, MAAR AMERIKA KIJKT ALLLEN MAAR NAAR HUN EIGEN “ GLORIE PLAN “ RUSLAND OP DE KNIEËN. Een Proxies oorlog…… een van de zovele die zij voeren……. En daardoor zitten wij in Europa nu met de problemen.

  Het enige positieve hieraan is: dat ze nu door Putin “ EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG TERUG KRIJGEN”
  De DE- DOLLARISERING IN AMERIKA KOMT ER AAN EN ……. OP TERMIJN …… KOMT HEEL AMERIKA AAN DE BEDELSTAF.
  ( Het poepen hierover begint al een beetje )
  Misschien hebben zij dan op den duur wel hulp nodig van de NAVO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in