De oorlog in Oekraïne wordt de doodsklok voor de EU, nu haar leiders, die samen met de belangrijkste regeringspartijen van Europa de instructies van de VS over de confrontatie met Rusland hebben aanvaard, alles hebben ingezet op een Russische militaire nederlaag in Oekraïne en een politiek-economische ineenstorting die tot een regimewisseling in het Kremlin leidt. De leiders van de EU hebben op gevaarlijke wijze en in toenemende mate het lot van het Europese integratieproject verbonden aan hun geloof (gebaseerd op grove misrekening of misleid door Engels-Amerikaanse inlichtingendiensten) in een overwinning van Oekraïne en een Russisch verlies, schrijft Oscar Silva-Valladares.

Aangezien het onwaarschijnlijk is dat dit zal gebeuren, en zich deze komende winter een grote crisis zal ontvouwen als gevolg van de groeiende ontevredenheid van de bevolking over de stijgende energiekosten, de verstoring van de voedselvoorziening en en algemene economische malaise, zullen er ernstige politieke veranderingen komen in de EU en in de politieke leiding van Europa. In het beste geval zal de EU het momentum voor verdere politieke integratie verliezen en verstrikt raken in verlamming en institutionele verwarring. In het ergste geval zal de groeiende ontevredenheid leiden tot radicale politieke veranderingen en politici aan de macht brengen die een andere kijk hebben op het nut en de relevantie van de EU.

De door de VS geleide economische oorlog tegen Rusland als reactie op de militaire operatie in Oekraïne heeft de diepe structurele gebreken van de architectuur van de Europese Unie (EU) blootgelegd en verergerd. Eerlijk gezegd manifesteerden deze barsten zich al eerder, bijvoorbeeld tijdens de Griekse crisis die in 2009 begon, het Brexit-proces sinds 2016 en de groeiende geschillen van Polen en Hongarije met het EU-bestuur. Aan de basis van de problemen van de EU ligt een bestuursstructuur die wordt geleid door niet-gekozen ambtenaren en die in de loop van decennia niet alleen is uitgebreid, maar ook een eigen overlevingslogica heeft ontwikkeld ten koste van de brood-en-boterzaken die er voor de gemiddelde Europeaan wel toe doen. De EU heeft zichzelf van een economisch verbond omgevormd tot een zichzelf in stand houdende politieke moloch, die gedreven wordt door ideologie en bureaucratische inertie, en heeft daarbij het contact met de werkelijkheid verloren. De zaken zijn nog erger geworden door de voortdurende incompetentie waarvan de huidige EU-hoofden, de voorzitter van de Europese Commissie von der Leyen en de vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken Borrell, blijk geven, zoals blijkt uit de ommezwaai van eerstgenoemde over de Russische energieleveranties en de botte afwijzing door laatstgenoemde van diplomatie om de oorlog in Oekraïne te beëindigen.

  RAND Corporation slaat opnieuw toe

Oorspronkelijk was het Europese integratieproject een door de VS geleid initiatief dat eind jaren veertig in het geheim door de CIA werd gefinancierd om van Europa een vangnet te maken voor de productie van Amerikaanse multinationale ondernemingen. Naarmate de industriële prestaties van Europa zich herstelden en de VS vervolgens hun invloed op de productie verloren door uitbesteding aan China (dat ook Europa’s voornaamste handelspartner werd), werd de oorspronkelijke beweegreden van de EU voor de VS minder belangrijk en relevant voor de Indo-Pacifische regio. Voor de VS is de EU nu alleen nog maar een geopolitiek instrument dat zij voor hun eigen doeleinden ter beschikking hebben.

De Oekraïne-crisis heeft binnen de EU diepe centrifugale krachten aan de oppervlakte gebracht en nieuwe doen ontstaan. Tijdens de Griekse crisis heeft het Duitsland van Bondskanselier Merkel met ijver, en sommigen zouden zeggen met arrogantie, een beleid van regionale financiële discipline en bezuinigingen geleid, dat een tijdbom onschadelijk heeft gemaakt, maar in Zuid-Europa blijvende wrevel heeft veroorzaakt.

Polen, een natie met sterke geopolitieke ambities die eeuwenlang zijn gedwarsboomd, is nu de voornaamste destabiliserende kracht, eerst door zijn conflict met de EU over het primaat van de zogenaamde Europese rechtsstaat boven de nationale soevereiniteit, en tegenwoordig door zijn oude rivaliteiten met Duitsland te openbaren – waarbij bijvoorbeeld de kwestie van de herstelbetalingen uit de Tweede Wereldoorlog weer opduikt – en zijn vrees uit te spreken over een eventuele Frans-Duitse inschikkelijkheid voor een diplomatieke oplossing in Oekraïne.

Het Verenigd Koninkrijk, op zoek naar een post-Brexit bestemming en los van zijn vroegere EU-kluisters, toont nog eenmaal zijn oude en diepe Angelsaksische en pro-Atlantische instincten, nu het de speerpunt wordt in de confrontatie tussen de G7 en Rusland en, in dit proces, aan geopolitieke alternatieve regelingen voor Europa denkt, zoals een as VS-Britannië-Polen-Baltische landen. Duitsland van zijn kant zal binnenkort existentiële keuzes moeten maken over de toekomstige energiebevoorrading en hard moeten nadenken over de vraag of het alle zinvolle economische betrekkingen met Rusland wil stopzetten.

  Dit is hoe NAVO-trainers willens en wetens Oekraïense troepen de dood in stuurden tijdens het tegenoffensief tegen Rusland deze maand

In Hongarije is premier Orban behendig omgesprongen met het diepe gevoel van historische identiteit van zijn volk in het hart van Midden-Europa en is hij de leidende tegenstem geworden die een ommekeer in de anti-Russische sancties en een onderhandelde oplossing voor de Oekraïne-crisis voorstelt – een moedig en gedurfd voorstel dat het establishment van de EU heeft doen daveren.

Tenslotte heeft Litouwen, dat zijn lange weg van provocatie tegen Rusland voortzet, onlangs een nieuwe frontlinie geopend door de doorvoer van goederen uit Rusland naar Kaliningrad tijdelijk te blokkeren – een roekeloze actie die in strijd is met internationale overeenkomsten en duidelijk in strijd is met de sancties van de EU.

De laatste jaren zijn de twistpunten in de EU verbreed en verdiept, onder meer op het gebied van begrotingsbeleid, financiële discipline, immigratie, mensenrechten, bestuur en energie. De recente hervormingspogingen van de EU om het besluitvormingsproces te versterken ten koste van de nationale jurisdictie, met inbegrip van een initiatief om de unanimiteitsregel af te schaffen, zijn een wanhopige poging op de valreep om het bondgenootschap te redden, maar zullen waarschijnlijk tot meer oppositie en verzet leiden, vooral in Oostenrijk, Hongarije en Polen.

Ongeacht het huidige EU-debacle is de Europese eenwording onomkeerbaar, als we denken aan de val van het West-Romeinse Rijk en het proces van natievorming dat sindsdien op gang is gekomen. Helaas is het twee eeuwen oude Europese project vooral door conflicten en oorlog en niet door bureaucratie gestuurd. De egoïstische politici van Europa hebben niet geleerd van de geschiedenis, en hun onvergeeflijke fout is hun onvermogen om voor het continent een onafhankelijke weg te vinden, weg van de confrontatie tussen de VS, Rusland en China. De beruchte verklaring van Victoria Nuland (fuck the EU) tijdens de Maidan-crisis van 2014 belichaamt de ware gevoelens van de Amerikaanse regering ten opzichte van de EU en had een wake-up call moeten zijn en het besef dat de toekomst van Europa veel te belangrijk is om in handen van niet-Europeanen te worden gelegd.

  Oorlog in Oekraïne zal Europa bankroet maken

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Rusland verliest de oorlog!” Echt? Is het “masterplan” van Poetin naar de knoppen, of loopt het op rolletjes voor het Kremlin?



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense soldaten tonen Hitlergroet naast afvurende artillerie
Volgend artikelNieuw verkregen Moderna documenten tonen aan dat mRNA COVID vaccins “misvormingen van het skelet” veroorzaken – Dit is wat er gebeurde met de nakomelingen van laboratoriumratten die geprikt werden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. We leven in deze wereld met miljoenen, allen hebben we verschillende culturen en tradities mar belangrijker nog: we hebben een ding gemeen. We krijgen een leven en willen dat zo comfortbel mogelijk leven, bij voorkeur zonder strijd met onze medemensen. Dit wordt ons bewust afgenomen door een kleine groep machtswellustige leugenachtige beroepscriminelen genaamd “de regering” Hun enige doel is ons tot slaaf te maken en zichzelf daarmee macht en rijkdom te verschaffen. Mensen kunnen relatief makkelijk samenleven zonder elkaar af te slachten als we maar bereid zijn om uit onze comfortzone te komen en de echte vijand te elimineren. Helaas vraagt dit om offers en echte mannen en vrouwen. Maar bestaan die nog in de westerse maatschappij? Zijn er nog mensen bereid om te vechten voor recht en eer? Het hele politieke machtsbestuur moet weg, en snel voordat ze alles van ons kapot maken. Wie dat niet inziet is het leven niet waard.

  • @ Durachuk augustus 20, 2022 at 08:02,
   Het punt is voor wie vecht je dan en tegen wat? Want alles is inmiddels zo corrupt en dat je niemand meer kunt vertrouwen. Want dat heeft de covid crisis wel bewezen. Dat je ooit zo aardige en behulpzame buurman, je aangaf bij de politie als je vorig jaar meerdere vrienden in je huis had uitgenodigd. Zelfs je eigen familie en zelfs je eigen partner werd kwaad op je als je die euthanasie spuit niet nam, zo ook je collega’s en alle domme geprikte gingen je buitensluiten, je dood wenste. De extreme onder die geprikte wilde zelfs dat jij afgevoerd moest worden naar concentratie kampen, als jij die euthanasie spuit niet nam. De overheid en de regeringen inclusief de media die je 24/7/365 jouw keihard voor liegen, bedonderen, je afpersen en chanteren, je met de dood bedreigen als jij niet ondergeschikt genoeg bent. Met dat mondkapjes gedoe werd je zelfs in winkels en in het openbare leven bestraft en ontlopen alsof je zeer besmettelijke ziekte had met open wonden waar het pus uitliep, want zo werd je behandeld door de willekeurige voorbijgangers, als je zo,n ding niet voor je smoel had wat een teken is dat jij een slaaf bent.

   Maar die mentaliteit was er allang voor de covid crisis. De zogenaamde hoger opgeleiden zijn het ergste en het arrogantste, zodra ze leidinggevende worden corrumpeert 99,99% van de mensen en hoe langer zij die macht hebben, willen ze steeds meer macht vergaren. Goede leiders bestaan niet, ze zijn alle corrupt en willen dat iedereen die onder hem/haar werkt zich onderdanig opstelt. Leidinggevers zijn niets anders dan een slavendrijver, alleen dat beseft geen enkele leidinggevende. Zo lang de werknemer zich onder geschikt gedraagt en bereidt is om zijn mede collega’s erbij te lappen als het uitkomt en zijn afgeleverde werk onder de maat is. Heeft hij/zij meer kans op promotie.

   Als je sneller zou werken dan je collega’s wordt je afgeremd door je collega’s of krijg jij steeds meer werk van je collega’s op je afgeschoven en zal dan ook nooit promotie krijgen. Veel werknemers hebben gewoon een aanwezigheidspremie en enkelingen werken een slag in de ronde en worden veelal afgezeken door hun collega’s.
   Maar dit zelfde heb je in veel vrienden en kenniskringen, als ze jouw niet voor hun karretje gespannen krijgt of je niet met de gezamenlijke pot met uitgaan mee doet, omdat je geen lopend biervat bent. Of dat jij niet gevoelig bent voor het groepsidentiteit, maar dat jij constant je zelf blijft wordt al gauw buiten gesloten of je wordt maar mondjes maat uitgenodigd.

   De gehele wereldmaatschappij is ingericht op slavenhandel, de gewone mensen die fysiek met hun handen arbeid moeten verrichten (daar bedoel ik niet de type geiten mee) zijn al eeuwen de klos en moeten het gelach van de corrupte pratende betalen. Elk bestuursorgaan doen aan creatief boekhouden, vooral de overheden. Daar blijft 50 tot 70% aan hun strijkstok hangen, wat wel opgehoest moet worden door de gewone mensen.

   Dus over wie praat jij dan die moeten gaan vechten voor recht en eer en tegen wie? Want iedereen heeft zo’n zijn eigenbelang waar hij/zij voor wil strijden om te overleven in deze dagen. In een door en door verrotte wereld, waar je niemand meer kunt vertrouwen.

  • Ik hoop dat je het antwoord in 2023 hebt gekregen. Het is allemaal tuig daarboven. Fascistisch tuig. En de helehorde. Die kijken liever Boer zoekt vrouw. Laf kut volk. Viva la France.

 2. Een goed geschreven artikel, die de machteloosheid van de ongekozen lijers ( geen leiders) in Brussel en van de huidige regeringen in de EU weergeeft. Het zijn allen marionetten van de deep State in usa en wef, die zonder enig nadenken hun opdrachten uitvoeren. Met een doel; Europa moet naar de donder geholpen worden ten voordele van de usa en vooral ten koste van het volk. Het volk dat wel de belastingcenten op mag brengen om hun wanbeleid te financieren.
  Zoek samenwerking met Rusland, streef naar een vreedzame wereld , drijf handel, dat brengt welvaart voor alle volkeren. Usa denkt nog steeds, samen met GB, een wereldmacht te zijn.
  Die tijd is voorbij. De BrIcs landen zullen steeds sterker worden en de westerse overheersende ( rot) mentaliteit naast zich neerleggen en hun eigen weg zoeken, waarin soevereiniteit behouden wordt.
  Dat in tegenstelling tot het streven in Brussel, waar alle soevereiniteit moet verdwijnen.
  Iets dat het gewone volk niet wil. Spannende tijden. Ook het Romeinse rijk verviel. Alleen duurde dat 300 jaar. Ik denk dat dit vlugger zal gaan. De onvrede onder het gewone volk is te groot en zal nog groter worden!

  • Deze instorting zal veel sneller gaan. Deels omdat er, anders dan toen, vrijwel onmiddelijke communicatie is. Het is dus niet weken of maanden wachten op een koerier. Dat geldt ook voor financiele markten, handel etc.
   Daarnaast is de gemiddelde westerse mens verleerd om ook maar iets zelf te kunnen. Er zijn vrijwel geen lokale markten meer, geen lokale ambachtslieden, geen lokale voedselvoorziening, en vrijwel geen mensen die die taken op zouden kunnen pakken, domweg omdat die kennis er niet meer is.
   Interessante tijden.

 3. Nu snap ik waarom Engeland uit de EU gestapt
  Dit hoort bij het spel
  Tweede wereldoorlog was de Pound sterk en klapte het Nederlands geld
  Dit zal weer gebeuren, maar nu met de Euro

  • De euro was al 40% gezakt vanaf de dag van uitgifte. Nu is er weer 2 TRILLIOEN bijgedrukt=40% van hetgeen er in omloop is; dus wat is de schade, gezien in vergelijk met de gulden? 60% gezakt

 4. Het zal de bedoeling zijn om de EU zo zwak mogelijk te maken zodat die gemakkelijk en naar foute believen te hanteren is door het Grote Geld. Dus niet om de EU te laten verdwijnen.

 5. Mijn visie, die ik al van heel jong had en heb, is dat de EU een confederatie van onafhankelijke staten moest worden, omdat federaties- wat we leren uit de geschiedenis- eerst een onbestuurbare moloch- wordt en dan ineenstort. Historisch bewijs? wel het internet en YT staat er vol van en het staat zelfs in de geschiedenisboeken :). Een EP commissie is gewoon het aanstellen van niet-verkozen en onbekwame lui, en dat zullen we bekopen. De VS is trouwens in hetzelfde bedje doodziek. Ik zie de VS splitsen en balkaniseren want ook daar is de staat totaal uit controle geraakt! Daarom is m.i. een confederatie, waar de onafhankelijke lidstaten beslissen wat een Europese regering mag doen en MOET laten veruit te verkiezen boven een toekomstloze Federatie! Zelfs een gemeenschappelijke munt als de Euro (steunend in een 3% muntslang) zou ijzersterk zijn omdat nationale staten niet zo dom zouden zijn om hun maakindustrie te exporteren i.p.v. goederen!

 6. Ondertussen malen de Russische geallieerde troepen gewoon door

  Zware verliezen aan materieel en mankracht, een klap voor de defensiebrigade in Charkov: samenvatting

  De speciale militaire operatie van het Russische leger om Oekraïne te demilitariseren en te denazificeren gaat door. Een vertegenwoordiger van het Russische ministerie van Defensie sprak tijdens een briefing over de situatie in de speciale operatiezone.

  ► Meer dan 100 militanten, waaronder tot 20 Amerikaanse huursoldaten, werden gedood in de buurt van de Andreevka-nederzetting in de regio Kharkiv als gevolg van een aanval met precisiegeleide wapens van de Russische lucht- en ruimtevaarttroepen op de gevechtsposities van de Kraken-nationalistische formatie en een eenheid van buitenlandse huurlingen.

  Het bataljon van de 110e territoriale defensiebrigade van de strijdkrachten van Oekraïne werd bijna volledig vernietigd door de aanvallen van de operationeel-tactische luchtvaart van de Russische lucht- en ruimtevaarttroepen in het gebied van de nederzetting Velikomikhaylovka, regio Dnepropetrovsk, de waarvan ten minste 200 nationalisten gedood en meer dan 150 gewonden.

  ► Als gevolg van vuuraanvallen op de gevechtsposities van het tankbataljon van de 28e gemechaniseerde brigade in het gebied van het dorp Kiselevka, regio Mykolaiv, evenals het 212e geweerbataljon van de strijdkrachten van Oekraïne in de regio Apostolovo van de regio Dnipropetrovsk, de totale onherstelbare verliezen van de vijand bedroegen meer dan 200 mensen.

  ► Tot 130 militanten en acht eenheden van speciale voertuigen werden vernietigd door een grondaanval met hoge precisie in het gebied waar het personeel en de militaire uitrusting van het 27e bataljon van de 127e territoriale verdedigingsbrigade van de strijdkrachten van Oekraïne waren geconcentreerd in het noorden van Charkov.

  ► In de gebieden van de nederzettingen Zvanovka en Paraskoviyivka van de Volksrepubliek Donetsk werden meer dan 200 personeelsleden, 2 tanks en 7 speciale voertuigen vernietigd door zeer nauwkeurige lucht-gelanceerde raketten in het 3e en 12e bataljon van de 25e luchtlandingsbrigade van de strijdkrachten van Oekraïne.

  ► Overdag werden 7 commandoposten van de strijdkrachten van Oekraïne getroffen, waaronder de 53e gemechaniseerde brigade in het Vodiane-gebied, de 58e gemotoriseerde infanteriebrigade in het Soledar-gebied van de Volksrepubliek Donetsk, evenals mankracht en militairen apparatuur in 187 districten.

  ► Vernietigd: een zelfrijdende lanceerinrichting van het Buk-M1 luchtafweerraketsysteem in de regio Shevchenko, 4 munitiedepots in de gebieden van de nederzettingen Galitsinovka, Konstantinovka, Shabelkovka van de Volksrepubliek Donetsk en Belaya Krinitsa van de regio Cherson , drie brandstofdepots in het Slobozhanska-district van de regio Charkov, Konstantinovka en Galitsinovka van de Volksrepubliek Donetsk, evenals het in de VS gemaakte ANTPQ-36-radarstation met contrabatterij in de regio Kramatorsk.

  ► Russische luchtverdedigingssystemen vernietigden 6 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen in de gebieden van de nederzettingen Vrubovka, de Volksrepubliek Loehansk, Novomikhailovka, Staromlynovka, de Volksrepubliek Donetsk, Bogoroditskoye, Mykolaiv Region, Novozlatopol, Zaporozhye Region en Fedorovka, Charkov Region. Daarnaast werden 13 granaten van het Alder meervoudige lanceringsraketsysteem in de lucht neergeschoten in het gebied van de waterkrachtcentrale Kakhovskaya in de regio Cherson en de stad Militopol, regio Zaporozhye.

  ♦ In totaal zijn sinds de start van de speciale militaire operatie het volgende vernietigd: 267 vliegtuigen, 148 helikopters, 1.776 onbemande luchtvaartuigen, 367 luchtafweerraketsystemen, 4.354 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 809 gevechtsvoertuigen van meerdere raketsystemen lanceren, 3.320 veldartilleriestukken en mortieren, en ook 4969 eenheden van speciale militaire voertuigen

  Bron: https://rusvesna.su/news/1660980122

 7. EU zal vallen, als er een vroege goed koude winter komt en de prijzen fors stijgen.
  De rellen zullen beginnen in DE.

 8. Een herleving van de natie staat zullen we niet beleven omdat dit een achteruitgang zou betekenen. Wat wel een positieve ontwikkeling zou zijn is een opwaardering van de regio’s simultaan met een democratische Europese identiteit die de huidige ondemocratische structuren vervangt. Deze ontwikkeling vereist een revolutionair politiek landschap.

  • “Europese identiteit” is iets dat niet bestaat, en nooit zal bestaan.
   De EU moet weg; wat er van de EU mag blijven is vrij handels verkeer rest is gewenste start van het “vierte Reich” dat wil niemand met enig verstand.

   Ik schreef hetzelfdeal 51 jaar geleden, toen ik zag welke verziekte richting een en ander opging.

   Om de landen weer te repareren, is voor ieder land anders.
   Voor NL: uit de euro, Nato, VN, WHO, grenzen dicht gulden terug, sociale dienstplicht invoeren. “vluchtelingen die werkloos zijn, ongeacht status, eruit, islam verbieden, ander politiek systeem, massaal electronisch referendum systeem, en als we toch bezig zijn: de Oranjes eruit, en hun bezit in beslag nemen.
   Zorg nationaliseren, belastingen voor minimumloners afschaffen, arbeids wet weer zoals in de jaren zeventig.
   Hypotheek rente aftrek afschaffen.
   HBO en WO onderwijs drastisch reorganiseren.

   Dat kan, met een rechtse junta binnen een paar week gedaan worden.
   Gewoon een NL 2.0 dus.

   Bottom line: erkennen dat onze huidige situatie aan ons te wijten is en dat herstellen

 9. Komt mooi uit dan wordt de WEF aangewezen als centrale overheid en zet alle overheden van elk Europees land opzij. Ik denk dat dit de bedoeling is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in