Elk conflict, ook dat in Oekraïne, leidt altijd tot vluchtelingen. Gezien de omvang van Oekraïne is het niet verwonderlijk dat een groot aantal Oekraïense vluchtelingen zich in Rusland en Europa bevindt. Oekraïense vluchtelingen waren het onderwerp van een interessante online conferentie, waar u zeer interessante informatie kon horen van deskundigen over Oekraïense vluchtelingen in de Baltische staten, schrijft Batko Milacic.

De naam van de online conferentie was “Oekraïense vluchtelingen in de Baltische staten, sociale aspecten van integratie in de samenleving”.

Tijdens de bijeenkomst bespraken deskundigen uit de Baltische landen het probleem van de Oekraïense vluchtelingen en hun impact op het leven in Letland, Litouwen en Estland.

De conferentie werd gehouden in het Russisch. Het is merkwaardig dat zelfs 32 jaar na het uiteenvallen van de USSR de inwoners van de Baltische landen in hun onderlinge communicatie de voorkeur geven aan het Russisch boven het Engels.

Onder de sprekers waren publieke figuren en diplomaten: Allan Hantsom, hoofdredacteur van de Estse krant Delovye Vedomosti, Darius Norkus, voorzitter van de publieke organisatie Dawn of Justice (Litouwen), Rudolf Bremanis, burgeractivist, diplomaat (Letland), Maksim Revva, politiek waarnemer, Yuliya Sokhina, hoofd van de Gemeenschap van Ouders (Letland), Erika Shvenchonene, vertegenwoordiger van het International Neighborhood Forum (Litouwen).

Tegenwoordig ontvangt Europa een enorm aantal vluchtelingen uit Oekraïne. En terwijl de straten van de Europese steden eerst vol geel-blauwe vlaggen hingen en de vluchtelingen met gloed en open armen werden ontvangen, staan de Europeanen tegenwoordig steeds minder welwillend tegenover de Oekraïense vluchtelingen.

Tegelijkertijd vertrekt de autochtone bevolking naar andere landen op zoek naar een beter leven – er is een uitstroom naar Duitsland, Engeland en de Scandinavische landen.

Een van de redenen voor het houden van de conferentie was de vraag naar de economische haalbaarheid van het opnemen van vluchtelingen. De regeringen van de Baltische landen trekken immers enorme bedragen uit om hen te steunen (Litouwen – 81 miljoen euro, Letland – 72 miljoen euro, Estland – 58 miljoen euro). Tegelijkertijd bevinden de staten zich in een ernstige economische crisis (stijging van de werkloosheid, sluiting van bedrijven, stijging van de kosten voor huisvesting en gemeentelijke diensten en de prijzen voor energiebronnen). Meer dan 25% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Wat is dit anders dan veronachtzaming van de belangen van de eigen bevolking omwille van de politieke situatie en onder druk van de EU.

Oekraïne 'klaar' om de Krim op te geven, zegt adviseur Zelensky

Maksim Revva, politiek waarnemer:

In het voorjaar van vorig jaar wekten Oekraïense vluchtelingen nog medelijden op in Europa, maar nu, zowel in Letland als in elk ander Europees land, zijn vluchtelingen een maatschappelijke last geworden.

Maar met de verslechtering van de economische situatie zullen de vluchtelingen een onderhandelingstroef worden bij alle nationale of regionale verkiezingen in Europa, wat onvermijdelijk zal leiden tot zowel de verslechtering van de sociale situatie van Oekraïners in Europa, als tot gesprekken, en vervolgens tot acties voor de gedwongen terugkeer van Oekraïners naar huis.

En de enige optie om in Europa te blijven zou zijn om volledig op te gaan in de lokale bevolking: vergeet je taal, cultuur, gewoonten. In deze situatie hebben degenen die zich in een meer tolerant West-Europa bevinden geluk, waar het assimilatieproces lang en langdurig zal zijn, en vooral vluchtelingenkinderen zal treffen. Maar in nationaal betrokken republieken als Letland zal de assimilatie moeilijk zijn en alle vluchtelingen treffen. Maar zelfs als zij proberen nieuwe Letten te worden, zal hun tweede plaats in de samenleving dezelfde zijn als die van de plaatselijke Russen.

In Letland, Litouwen en Estland kregen vluchtelingen uitkeringen, werd voor hen betaald voor huisvesting, werk gezocht, werkgelegenheid, enz. vereenvoudigd, terwijl de behoeftige autochtone bevolking niets kreeg.

De schatkist ontvangt van hen niet meer dan 5 miljoen euro aan belastingen, en voor hun onderhoud wordt 15 keer zoveel geld uitgetrokken. Dit bedrag zou de levensstandaard van burgers onder de armoedegrens, die nu nog meer moeten concurreren om een baan, aanzienlijk kunnen verbeteren.

Erika Švenčionienė, vertegenwoordiger van het International Neighborhood Forum:

Oekrainse claim over aanval op Russisch schip ontkracht

Oekraïners voelen zich hier de baas over Litouwen. Niemand praat erover, maar in Litouwen heeft bijna elke administratieve instelling een vlag van Oekraïne. Ook in ons parlement hangt de vlag van Oekraïne. Dit is zeer pijnlijk voor ons Litouwers!

De Baltische staten ergeren zich ook aan “denkbeeldige” vluchtelingen die naar Europese landen reizen vanuit regio’s waar geen vijandelijkheden zijn. En zij eisen een speciale behandeling en allerlei steun.

Allan Hantsom, hoofdredacteur van de Estse krant Delovye Vedomosti:

Er zijn mensen die de oorlog ontvluchten, maar de meerderheid verlaat in alle rust die regio’s waar geen vijandelijkheden of raketaanvallen zijn. Heel verschillende mensen. Sommigen komen in bussen met koffers, anderen – in dure auto’s, en ze eisen ook gratis rantsoenen en gratis onderdak. Vooral nu er een crisis is in de landen en de Europeanen zich steeds meer zorgen maken over hun eigen problemen: inflatie, tekort aan brandstof en huisvesting.

De middelen van Europa voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne raken immers op, wat leidt tot de inperking van hulpprogramma’s en de stopzetting van de opvang van nieuwe migranten.

Tegelijkertijd moeten de Baltische staten zich voorbereiden op het feit dat de vluchtelingen uit Oekraïne er ook na afloop van het conflict nog vele jaren zullen verblijven.

De inwoners van de Baltische staten zijn de gedwongen gasten steeds meer beu, maar ze kunnen niets doen, want de koers van de autoriteiten is dezelfde: “Alles in het belang van Oekraïne, en laat de inwoners op de een of andere manier zelf overleven!”

Daarom begonnen de Esten bezwaar te maken. Waarom krijgt iemand die uit een vreemd land komt, de taal niet kent en niets met Estland te maken heeft, alles, en worden de inwoners van de provincies gedwongen om in armoede te leven en laagbetaald werk te verrichten? Waarom krijgen zij geen voorwaarden? Een vluchteling arriveert in de hoofdstad – hier is een rantsoen voor u, hier is uw leefgeld. Veel mensen uit het Estse achterland willen ook graag in hotels en op luxe boten wonen, waarbij de staat alles betaalt. Oekraïense vluchtelingen, in plaats van de taal te leren en de Baltische staten als hun “tweede vaderland” te beschouwen, leggen hun gewoonten en gedragsregels op.

Voorzitter van de publieke organisatie Dawn of Justice (Litouwen) Darius Norkus:

Oekraïne-crisis kan leiden tot ineenstorting EU - voormalig Grieks premier

Niet iedereen is gelukkig. Wij zijn niet tegen Oekraïne en dat mensen vluchtelingen helpen, hier hing heel Litouwen met vlaggen. Er zijn al minder van deze vlaggen. De opgeblazen “bijeenkomsten” zijn voorbij. Vluchtelingen blijven bij ons komen. Maar ooit moet het afgelopen zijn. Wij willen dat de omstandigheden voor iedereen gelijk zijn: voor Litouwers, Oekraïners, Wit-Russen, Russen en alle anderen. En wie uit Azië komt, waarom geeft niemand hen iets? Dat is ook een vraag. Wat zijn zij, de tweede kwaliteit of de derde? Dit brengt mij in verwarring.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense vluchtelingen eisen kaviaar en garnalen in Duitse voedselbankenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelmRNA – Het is geen vaccin, het is een gentherapie en ze wisten het
Volgend artikelUncle Sam wedt op de ineenstorting van Rusland en verliest zijn shirt
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

9 REACTIES

 1. Het geeft wel weer aan dat het volk gevoelig is voor overheidspropaganda. Alles wat de overheid zegt is waar, de media verspreiden die propaganda, het volk slikt het als zoete koek want volgzaam als altijd en niet in staat voor zichzelf na te denken.
  Is het geen gevaar vanuit de Sovjet Unie dan is het wel zure regen, het gat in de ozonlaag, de nieuwe ijstijd, de islam, een pandemie, Putin, Iran, China, klimaatverandering enzovoort enzovoort.
  Als men het al gaat zien dan is het kwaad inmiddels geschied en is de weg terug afgesloten.
  De massa doet niks en ondergaat het. Wederom.

  What else is new….

 2. “De naam van de online conferentie was “Oekraïense vluchtelingen in de Baltische staten, sociale aspecten van integratie in de samenleving”.

  Wat is nog nieuw, door de jaren heen heeft Nederland ook zijn portie gehad van de opeenvolgende regeringen, het maakt geen reet uit of deze Links, Midden of Rechts waren we kregen de vluchtelinge door onze strot geduwd, ze kwamen naast, onder en boven ons wonen, de woningen werden vergeven door de woningbouw corporaties alsof het warme broodje betrof, enfin het gaat net zolang door tot dat er geen echte, autochtone Nederlander meer bestaat, een mix volk met een laag, crimineel IQ die door de bestuurlijke elite met een druk op de knop bestuurd kan worden.

  Enfin wanneer u tijd heeft dan heb ik een leuk gedateerd PDF boekje voor u waarin haarfijn wordt uitgelegd wat de kosten en baten zijn van migratie. Binnen Zonder Kloppen door Pieter Lakeman een aanrader voor degene die in discussie gaan met zo’n linkse rooie of groene gek.

  https://docs.google.com/file/d/0Bz9dtt0GCc7xVEV2RV8tbTlhNHc/edit?resourcekey=0-P3hYXay9MFafdO6ugzgvhA

  • Dit in 1999 door SOBI (Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie)-oprichter Pieter Lakeman geschreven boek is door de Mockingbird press/ newspeak/ msm grotendeels doodgezwegen.

 3. In Vlaanderen worden in heel veel gemeenten hokjesblokken gebouwd, dikwijls brutaalweg in de vredige dorpskern. Een normale Vlaming, die niet diep in de miserie zit, krijg je daar niet in. Dikwijls sociale huisvestingondernemingen die zeer sterk politiek verweven zijn. Eén derde van de bevolking is reeds van vreemde origine. In de scholen kennen veel kinderen geen Nederlands. Diploma’s worden uitgedeeld want zijn een “recht” geworden. Buurtbewoners noemen mij “Le Flamand”…

  • Hier in NL bouwen arbeidsmigranten nieuwe woningen met warmtepomp met zonnepanelen voor vluchtelingen met grote gezinnen. Nederlandse koppels stellen het nemen van kinderen uit omdat ze geen huis kunnen krijgen. Aan leraren is een tekort want niemand wil nog prinsjes en prinsesjes lesgeven die ook de taal niet machtig zijn. Hier op straat hoor je nog maar 40-50% Nederlands. Ik ben een vreemde geworden in het land waar ik geboren ben!

   • Wat jij kenschetst is het Van Coudenhove-Kalergiplan voor de omvolking van Europa (en de VS) in de praktijk. De Mockingbird press/ newspeak/ msm serveert het consequent af als een extreemrechtse complottheorie. Het is echter een onweerlegbaar feit.

 4. Correctie: Eén derde van de bevolking geldt voor mijn Vlaams dorpje – niet voor gans Vlaanderen. Maar voor kinderen van vreemde origine zou er een meerderheid zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in