Zelensky bezocht Avdiivka en maakte een selfie. / President Of Ukraine / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

Ik kon de verwijzing naar Lord of the Rings niet weerstaan, want de Russische oorlogscorrespondent Marat Khairullin maakt een terloopse verwijzing in zijn verslag hieronder. Het grote nieuws van vanavond is dat generaal “Slager” Syrsky de Oekraïense troepen heeft bevolen zich terug te trekken uit Avdijivka – tenminste diegenen die niet omsingeld zijn of te zwaar gewond om zich terug te trekken. De Oekraïense soldaten die proberen te vluchten, lopen een hinderlaag van raketten, raketten, mortieren en artillerie op. De slachtoffers zijn catastrofaal, schrijft Larry Johnson.

Hier is een hartverscheurende video van een Oekraïense vrouw die met haar man praat die vastzit in Avdijivka. Hij is gewond en kan zich niet terugtrekken. Het goede nieuws? De Russen zullen hem goede medische zorg geven:

Ik wend me tot Marat Khairullin, de Russische oorlogscorrespondent aanbevolen door Andrei Martyanov. Hier is zijn laatste verslag:

Vrienden, de vijand heeft zich overgegeven in Avdijivka! Felicitaties aan alle vrienden! Ik ga naar nul. Groot verslag vanavond!

Beste vrienden, terwijl de publieke aandacht gericht is op de gebeurtenissen die zich ontwikkelen in de richting van Zuid-Donetsk, moeten we andere sectoren van het front niet vergeten. Want wat we nu zien is een grootschalige en zeer mooie strategische operatie.

Naar mijn mening (ik ben geen historicus, dus ik kan het mis hebben) heeft de wereld sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer zo’n grootschalige strategische operatie gezien. Ik denk dat het Amerikaanse Desert Storm een pauze neemt.
We hebben niet alleen te maken gehad met een serieuze, gemotiveerde vijand, maar ook met de verenigde kracht van het collectieve Westen.

  Poetin en wat er echt toe doet op het schaakbord

Maar laten we terugkeren naar de echte gebeurtenissen. De essentie van wat er gebeurt is dat onze generaals in verschillende sectoren van het front spelen, zoals een virtuoze pianist aan zijn favoriete piano. Voortdurend de druk opvoeren en dan weer loslaten in verschillende sectoren van het front. Op sommige plaatsen een crescendo arrangeren en op andere plaatsen de druk juist meesterlijk verminderen en domme Oekraïners uitlokken tot een tegenaanval.

Het is als een ervaren bokser die zich een beetje openstelt en zijn tegenstander provoceert tot een onbesuisde aanval om uiteindelijk een knock-out te leveren.

En in dit opzicht is het waarschijnlijk de moeite waard om aandacht te besteden aan het Zaporozhye Front. In januari schreef ik al dat een van de belangrijkste taken van het tweede deel van onze grote campagne om de vijand volledig te verslaan de vernietiging van de strijdkrachten van de meest gevechtsklare groep in het zuiden van Donetsk was. In het bijzonder Tauride.

Het was geen toeval dat onze generaals de meest mediale richting kozen voor een krachtige aanval, maar tegelijkertijd niet de belangrijkste in strategische termen. Hier maakten onze strategen gebruik van Fuhrer Zelensky’s grootste ergernis – echte mennen trekken zich nooit terug. Ze kauwen het laatste potlood af, maar laten nog steeds de PR achter zich.

Maar het feit dat de Oekraïners opnieuw in de meesterlijke misleiding van onze generale staf trapten, betekent dat er waarschijnlijk op meerdere plaatsen tegelijk een knock-outklap zal worden uitgedeeld. Waar? Daarover kunnen we alleen maar speculeren.

In ons tijdperk van het alziende oog is het bijna onmogelijk om grote troepenmassa’s te verbergen. En de ervaring van twee jaar gevechtsoperaties laat zien dat ons commando geleerd heeft zijn troepen in het zicht te “verbergen”. Dat wil zeggen, enkele potentiële gebieden aanwijzen voor een offensief en zelfs aanvalsseenheden heen en weer sturen, waarbij de hersenen van Oekraïners en NAVO-leden overbelast raken.

  (Video's) Soledar gaat over in Russische handen: Russische Blitzkrieg breekt de Oekraïense verdediging af - Oekraïners trekken zich massaal terug - Duizenden gevangen in de mijnen

En het is des te interessanter om de ontwikkeling van de gebeurtenissen te volgen. Zo’n spel speelt zich nu af in verschillende richtingen tegelijk, over sommige heb ik al geschreven. Een andere is Zaporozhye – de Vremevsky-richel, waar onze troepen steeds meer druk beginnen uit te oefenen op de vijand in de gebieden Priyutnoye en Staromayorsky. En ook bij Rabotino, waar we zijn opgerukt in het gebied van Novoprokopovka en Verbovoy. Kortom, we zullen goed opletten. Er staan ons grote gevechten te wachten.

Marat merkt scherpzinnig op dat Westerse ISR het vrijwel onmogelijk maakt om het verzamelen van een grote troepenmassa te verbergen vanwege het “alziend oog”. Dat betekent satellieten, drones en luchtvaartuigen met vaste vleugels en realtime videobeelden. Rusland heeft ervoor gekozen Oekraïne te treffen met een “dood door duizend sneden”. Kleinschalige, verschuivende aanvallen met gecombineerde wapens die vanaf honderden locaties kunnen worden gelanceerd.

De Russen hebben duidelijk het initiatief en zullen de aanval blijven doorzetten op tijden en plaatsen van hun keuze langs het 1000 kilometer lange front. Oekraïne heeft simpelweg niet de mankracht – getraind personeel – om een sterke verdediging op te zetten.

Ik sluit af met mijn videorede over de dood van de Russische dissident Alexei Nalvany. Hij stierf in de gevangenis. De Westerse inlichtingendiensten pushen gretig het valse narratief dat Poetin hem heeft laten vermoorden. Dat is absurd. Als hem vermoorden een prioriteit was, was hij allang dood geweest. Hij was een niemand in Siberië. Waarom zou Poetin zijn dood bevelen als Nalvany niet meer in het nieuws was? Belachelijk.

  Rusland geeft eindelijk toe NAVO's diepe ondergrondse commandobunker in Kiev te hebben vernietigd

Wat misselijkmakend is, is het verschil in reactie van de regering Biden op de dood van deze Rus in vergelijking met hun gebrek aan verontwaardiging over de dood van de Amerikaanse burger Gonzalo Lira door toedoen van de Oekraïense autoriteiten. Lira stierf duidelijk door mishandeling tijdens zijn gevangenschap en het Biden-team deed helemaal niets om hem te helpen. Nog maar eens een herinnering dat Biden meer geeft om het beschermen van de Oekraïense grens dan om het waarborgen van de veiligheid van Amerika thuis.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mike Stone – Kinderoffers zijn fundamenteel ritueel van de Deep StateVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsland zwemt of zinkt met de NAVO
Volgend artikelRussische Space Nukes en de dood van Navalny… Amerikaanse psyops gaan ballistisch
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. SLAVA ROSSIYA ! Das zowat alles dat ik nog zeggen wil voor ik in slaap val en zal dromen van een Russische overwinning en de totale ondergang van een idiote, corrupte parasitaire EU mogendheid in zijn hoedanigheid van waardeloze US vazal !

  2. Al dat wapentuig dat men heeft gestuurd werkt niet of is doorverkocht op de zwarte wapenmarkt. Je ziet of hoort er in ieder geval niets meer over, het heeft in ieder geval geen fluit uitgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in