De Russische militair Andrei Kravtsov ontvangt een beloning voor het vernietigen van een Leopard-tank van Duitse makelij tijdens de Russische militaire operatie in Oekraïne. © Sputnik/Russisch Ministerie van Defensie

Andrey Kravtsov is de eerste Russische soldaat geworden die een beloning van een miljoen roebel, het equivalent van €12.000, heeft ontvangen voor het vernietigen van een Leopard-tank van Duitse makelij op het slagveld in Oekraïne. Het geld werd beschikbaar gesteld door ondernemers uit de regio Novosibirsk via het Care of Siberia fonds.

Het Russische Ministerie van Defensie kondigde dinsdag aan dat Kravtsov het certificaat persoonlijk had gekregen van senator en drievoudig Olympisch worstelkampioen Alexander Karelin uit Novosibirsk, bericht RT.

“Dit zijn prachtige extra betalingen voor degenen die aanzienlijke schade aan de vijand toebrengen,” zei Karelin, waarbij hij uitlegde dat deze betalingen een extra beloning zijn en geen vervanging voor eventuele uitbetalingen van de staat.

Kravtsov wordt momenteel behandeld aan zijn verwondingen in het Nationaal Medisch Onderzoekscentrum voor Hoge Medische Technologieën in Moskou. De soldaat zegt dat hij niet eens wist dat hij tijdens de strijd met succes een Duitse tank had vernietigd totdat hij in het ziekenhuis aankwam.

“Zware artillerie vuurde op ons. De tank had het ook op ons gemunt,” herinnert Kravtsov zich in een video die door het Ministerie van Defensie werd vrijgegeven. “Ik nam een granaatwerper en begon vanuit de flank rond te gaan, om de pantservoertuigen te identificeren die op ons vuurden.”

“Ik vuurde. Er was rook. Pas toen ik in het ziekenhuis kwam, ontdekte ik dat het een Duitse Leopard was,” zei hij.

De soldaat benadrukte dat geld niet de motivatie was achter zijn beslissing om deel te nemen aan de militaire operatie van Rusland, en dat hij gewoon zijn land wilde verdedigen. “Ik ben een patriot. Ik hou van mijn land,” zei Kravtsov.

  959 Oekraïense militanten gaven zich tot nu toe over in Azovstal-fabriek - Leugenaar Zelensky noemt het een humanitaire missie onder toezicht van Oekraïne

Sinds de westerse financiers van Kiev begonnen met het leveren van steeds geavanceerder wapentuig aan de Oekraïense strijdkrachten, hebben een aantal Russische regionale autoriteiten en privéondernemers premies uitgeloofd voor de vernietiging van buitenlands wapentuig op het slagveld.

Vorige week heeft een groep Russische popsterren ook een miljoen roebel uitgeloofd aan Russische militairen die met succes door het Westen geleverd militair materieel in Oekraïne vernietigen of veroveren.

Daarvoor werden soortgelijke premies uitgeloofd door de gouverneur van de regio Zabaikalsky in Oost-Rusland en de chemische fabrikant Fores. In februari bood het Pavel Sudoplatov Bataljon, een internationale vrijwilligerseenheid opgericht in het deel van de regio Zaporozhye dat in handen is van Rusland, aan om “12 miljoen roebel ($170.000) te betalen voor elke bruikbare buitgemaakte Leopard, Abrams of Challenger tank”.

In een reactie op dergelijke aanbiedingen zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, in februari dat ze een bewijs waren van de “eenheid en de wens van ons allemaal” om bij te dragen aan het bereiken van de doelen van de lopende militaire campagne van Rusland.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland heerst over het zuidelijk front in Oekraïne met aanvalshelikopters – Leopard 2A6’s worden geraakt en staan in brand, andere Leopards slaan er blindelings op in (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel‘Wanhoopsdaad’: Mogelijke Oekraïense aanval op de Krim “Kan snel uit de hand lopen”
Volgend artikelDe onbekende ‘gecompliceerde’ geschiedenis van Ruslands relatie met de Krim kan de vonk zijn die WO III doet ontbranden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. …ben benieuwd wanneer er geld op lui zoals Soros of Timmermans komt te staan…..kan zomaar een nieuwe toekomst zijn voor wie niks meer heeft ….te verliezen….en enkel te winnen….en mogelijk een zegen voor onze toekomst….

  • Beste Duchesne,
   Ik kan mij voorstellen dat er mensen zijn die zo’n onvoorstelbare haat met zich mee dragen dat ze geld onbelangrijk vinden.
   (klein)kinderen weggenomen door de staat en nu vermist of overleden.
   Boeren bedrijven afgepakt door de staat.
   Familiebedrijven failliet gegaan door Corona en lockdown.
   Oude van dagen in eenzaamheid gestorven.
   Verkeerde medische behandelingen met de dood als gevolg.
   100.000den vermiste kinderen a.g.v. kinderhandel en/of gedwongen orgaandonor.
   Huis kwijt na baanverlies.

   Mensen die alles kwijt zijn wat ze ooit lief hadden kunnen heel lang haat met zich mee dragen en erg veel geduld hebben.
   Zo’n ‘ Lone wolf’ kan een piloot zijn, hotelbediende, restaurantserveerster, postbezorger, een andere klant in de winkel, een beveiliger op een luchthaven, hun prive chauffeur, een van hun persoonlijke beveiligers, enz. enz.
   Voor die gasten die denken bovenop een berg te staan en de hele wereld menen te kunnen regeren en zich onkwetsbaar te voelen bestaat echter altijd het gevaar dat er iemand is die alles kwijt is en leeft op pure wraak.
   Nu ben ik persoonlijk tegen wraak, echter wel voor gerechtigheid.
   Maar ik kan mij voorstellen dat er inmiddels duizenden mensen zijn die er voor gaan, ongeacht de consequenties voor henzelf.

  • Het zou inderdaad een leuk systeem zijn om de dictatoriale EU hotemetoten het dun in hun broek te laten doen, en een systeem om oorlogen te voorkomen, niet alleen de gewone jan oetlul is dan de pineut, en de zogenaamde elite denkt wel 3 keer na voordat ze simpele soldaatjes naar het front sturen, er komt bij dat de westerse elite momenteel niet erg geliefd is onder de burgerbevolking.

 2. Als Andrei Kravtsov zijn bankrekeningnummer nog even doorgeeft, dan maak ik een bedrag over.
  Russische helden die duitse oorlogshitsende nazi’s met hun ‘wunderwaffen’ verslaan staan sowieso altijd aan de winnende juiste kant.
  Cпасибо вам за победу над нацистами.

  • Beste Bas,
   Ik begrijp jouw geste, echter, zou jij dat nummer kunnen krijgen dan zal het geld wat je overboekt nooit bij Andrei aankomen. ( Russische banken zijn afgesloten van overboekingen vanuit westerse banken.

 3. Dat hij van zijn land houdt is noemenswaardig. Wij hebben geen land meer, dat is weggegeven. Ik vraag mij wel af of het plaatje juist is? Ik zie een man die niet zo gelukkig kijkt, een arm mist en een dokter op de achtergrond. Dan is €12k niet zoveel. In NL niet eens genoeg voor een ziekenhuisrekening.

 4. Duitsland (algemeen) is een dikke aanjager voor massaconsumptie en turbotech.
  Je zal maar in Duitsland wonen als ‘wakker’ persoon.

  Waar is al dat nieuws over/van de nieuwe bondskanselier? Merkel was bijna elke week in het
  Nederlandse mainstream nieuws.

 5. Deze man is een held ,een patriot trots op zijn land zoals hij zelf zegt
  Ik zou ook best trots willen zijn op mijn eigen land maar in dit land stroomt de dam vol na de dood van een zwarte crimineel in de USA tijdens een arrestatie, Halsema schreeuwt hoe erg het wel niet is en BLM viert de boven toon
  In haar eigen stad word een hardwerkende Nederlandse jongeman mishandeld en doodgestoken door een roedel doorgedraaide zwarten op roof tocht
  De dam blijft leeg en Halsema stil ,dit land is ziek.dood ziek voor trots is in dit land geen plaats meer alleen schaamte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in