Een zeer alarmerend wereldwijd voedseltekort is al begonnen, en het zal de komende maanden alleen maar erger worden. Ik besef dat dit geen goed nieuws is, maar ik zou u willen aanmoedigen om de informatie in dit artikel te delen met iedereen die u kunt. De mensen moeten begrijpen wat er gebeurt, en zij moeten de kans krijgen om zich voor te bereiden. Het tempo waarin de dingen op dit moment over de hele wereld veranderen, is absoluut adembenemend, maar de meeste mensen gaan ervan uit dat het leven gewoon doorgaat zoals het normaal gaat. Helaas is de waarheid dat zich vlak voor onze ogen een zeer reële wereldwijde noodsituatie aan het ontwikkelen is. Hieronder volgen 20 feiten over het opkomende wereldwijde voedseltekort die u tot in het diepst van uw ziel zouden moeten doen verkillen… schrijft Michael Snyder.

#1 Een van de belangrijkste regeringsfunctionarissen van Frankrijk vertelt ons dat wij ons schrap moeten zetten voor een “zeer ernstige” wereldwijde voedselcrisis…

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian zei dat de EU zich moet voorbereiden op het vooruitzicht dat de oorlog in Oekraïne een “zeer ernstige” wereldwijde voedselcrisis zou kunnen veroorzaken.

#2 Joe Biden heeft onlangs toegegeven dat voedseltekorten “reëel zullen zijn”, en zijn regering gebruikt nu openlijk het woord “hongersnood” om te beschrijven wat er komen gaat…

De regering-Biden is bezorgd dat de Russische invasie in Oekraïne hongersnood zal veroorzaken in delen van de wereld, vertelde Cecilia Rouse, voorzitter van de Raad van Economische Adviseurs van het Witte Huis, vrijdag aan CNBC.

#3 Naar verluidt zullen de voedselprijzen in de Duitse supermarkten binnenkort tussen de 20 en 50 procent stijgen…

Slechts enkele dagen nadat Duitsland de hoogste inflatie in generaties rapporteerde (met een CPI van 7,6% op jaarbasis die alle verwachtingen wegblies), wat de plaatselijke bevolking een duidelijk onaangenaam deja vu gevoel gaf, nog voordat de Russische invasie in Oekraïne de weinige overgebleven bevoorradingsketens verbrak en de prijzen nog hoger in de stratosfeer deed belanden …

… maandag zal Duitsland een stap zetten in de richting van een terugkeer van de gevreesde hyperinflatie van Weimar, wanneer volgens de Duitse winkeliersvereniging (HDE) de consumenten zich moeten voorbereiden op een nieuwe golf van prijsstijgingen voor dagelijkse artikelen en kruidenierswaren, waarbij Reuters meldt dat de prijzen bij Duitse winkelketens tussen de 20 en 50% zullen exploderen.

#4 In Spanje is de rantsoenering al begonnen…

In Spanje is men vrijwel onmiddellijk na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne begonnen met sporadische tekorten van verschillende producten zoals eieren, melk en andere zuivelproducten. Begin maart begonnen grote supermarkten zoals Mercadona en Makro zonnebloemolie te rantsoeneren.

#5 Ook in Griekenland is de rantsoenering al begonnen…

In Griekenland zijn ten minste vier nationale supermarktketens begonnen met het rantsoeneren van levensmiddelen zoals meel en zonnebloemolie wegens de kritisch lage voorraden die veroorzaakt worden door de verlamde bevoorradingsketens die uit Rusland en Oekraïne komen.

#6 Het hoofd van BlackRock waarschuwt dat dit de allereerste keer zal zijn dat deze generatie “een winkel binnengaat en niet kan krijgen wat ze willen”

Op dinsdag heeft BlackRock Inc. President Rob Kapito aan een publiek in Austin, Texas, dat georganiseerd werd door de Texas Independent Producers and Royalty Owners Association, dat een hele jongere generatie snel te weten komt wat het betekent om te lijden onder tekorten, aldus Bloomberg.

“Voor het eerst zal deze generatie een winkel binnengaan en niet kunnen krijgen wat zij willen,” zei Kapito. “En wij hebben een zeer bevoorrechte generatie die nog nooit offers heeft hoeven brengen.”

#7 Sinds deze tijd vorig jaar zijn sommige kunstmestprijzen met wel 300 procent gestegen.

  Gelooft er nog iemand in een Oekraïense overwinning?

#8 Veel boeren in Afrika zullen zich dit jaar helemaal geen kunstmest kunnen veroorloven, en men voorspelt dat daardoor de landbouwproductie zal dalen met een hoeveelheid waarmee “100 miljoen mensen” gevoed kunnen worden…

Nu de prijzen in de afgelopen 18 maanden verdrievoudigd zijn, overwegen veel boeren om dit jaar af te zien van de aankoop van meststoffen. Dat betekent dat een markt die lang werd aangeprezen om zijn groeipotentieel, met bijna een derde zal krimpen, volgens Sebastian Nduva, programmamanager bij de onderzoeksgroep AfricaFertilizer.Org.

Dat zou de graanproductie met 30 miljoen ton kunnen doen dalen, genoeg om 100 miljoen mensen te voeden, zei hij.

#9 Rusland is normaal één van de grootste exporteurs van kunstmest ter wereld

Rusland is een belangrijke wereldspeler op het gebied van aardgas, een belangrijke grondstof voor de kunstmestproductie. Hogere gasprijzen, en verminderde aanvoer, zullen de kunstmestprijzen verder opdrijven. Rusland is een van de grootste exporteurs van de drie grote groepen meststoffen (stikstof, fosfor en kalium). Fysieke verminderingen van de aanvoer kunnen de kunstmestprijzen verder opdrijven.

#10 In een doorsnee jaar zijn Rusland en Oekraïne samen goed voor ongeveer 30 procent van alle tarwe-export in de wereld.

#11 De helft van de tarwe-import van Afrika komt gewoonlijk uit Rusland of Oekraïne.

#12 Andere landen zijn nog meer dan Afrika afhankelijk van de uitvoer van tarwe uit Rusland en Oekraïne

Armenië, Mongolië, Kazachstan en Eritrea hebben bijna al hun tarwe uit Rusland en Oekraïne ingevoerd en moeten nieuwe bronnen vinden. Maar zij moeten opboksen tegen veel grotere kopers, waaronder Turkije, Egypte, Bangladesh en Iran, die meer dan 60 procent van hun tarwe uit de twee oorlogvoerende landen hebben betrokken.

#13 Een Russische ambtenaar waarschuwt dat zijn natie binnenkort alleen nog voedsel zal uitvoeren naar “bevriende naties”

Een Russische regeringsfunctionaris heeft gedreigd dat Rusland zijn vitale voedselexport zal beperken tot alleen naties die het als “bevriend” beschouwt.

Dmitry Medvedev, een hooggeplaatste Russische veiligheidsfunctionaris die vroeger president van de natie was, heeft gedreigd dat Rusland binnenkort het Westen van de voedselexport zal afsnijden.

#14 Vrijdag werd bekend dat nog eens 5 miljoen eierleggende kippen in Iowa zouden moeten worden afgemaakt wegens de vogelgriep.

  Rusland lanceert 'Leopard Jager' UGV's; Duits rapport geeft toe dat op AI gebaseerde indicatoren grote bedreiging vormen voor Oekraïense tanks

#15 Het dodental door de vogelgriep in Iowa alleen al zal door dit laatste incident tot boven de 13 miljoen opgeschoven worden.

#16 Globaal ziet het totale nationale dodental door de vogelgriep er momenteel zo uit: “22 miljoen legkippen, 1,8 miljoen vleeskippen, 1,9 miljoen hennen en andere commerciële kippen, en 1,9 miljoen kalkoenen”.

#17 De Chinese minister van landbouw heeft aangekondigd dat de wintertarweoogst in China “de slechtste in de geschiedenis” zou kunnen zijn.

#18 Wij worden gewaarschuwd dat de wintertarweoogst in de Verenigde Staten “rampzalig” zal zijn wegens ernstige droogte.

#19 Tijdens een recent interview verklaarde een vooraanstaande Amerikaanse boer dat de meeste Amerikanen het niet leuk zullen vinden wanneer “uw boodschappenrekening $1.000 per maand hoger wordt”.

#20 Het hoofd van het Wereldvoedselprogramma van de VN zegt dat wat de planeet nu te wachten staat, niet te vergelijken is met wat wij sinds de Tweede Wereldoorlog gezien hebben

“Oekraïne heeft alleen maar een catastrofe bovenop een catastrofe verergerd,” zei David M. Beasley, de uitvoerend directeur van het Wereldvoedselprogramma, de organisatie van de Verenigde Naties die 125 miljoen mensen per dag voedt. “Er is geen precedent dat ook maar in de buurt komt van dit sinds de Tweede Wereldoorlog.”

Wij zijn er steeds weer voor gewaarschuwd dat deze dag zou komen, en nu is het zover.

Zoals ik aan het begin van dit artikel al zei, hoop ik dat u deze informatie met zoveel mogelijk mensen zult delen, want deze crisis gaat werkelijk iedere man, vrouw en kind op de hele planeet treffen.

  Menselijkheid in de loopgraven? Wat de westerse propaganda verbergt

In mijn hele leven heb ik nog nooit zoiets gezien, en de omstandigheden worden met de dag erger.

Een werkelijk nachtmerrieachtige wereldvoedselcrisis staat voor de deur, en honderden miljoenen onschuldige mensen zullen daar diep onder lijden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wereldwijde ineenstorting van gewassen nu een zekerheid… wijdverspreide hongersnood zal de planeet aarde van 2022 – 2024 teisteren… het is in gang gezet en kan niet meer gestopt wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDokters gedwongen het been van een man te amputeren: “Ik zou mensen niet willen ontmoedigen om de Covid-prik te nemen”
Volgend artikelAngstaanjagende oversterfte toename sinds de invoering van het COVID-19 vaccin – Alle Gevaccineerden DOOD tegen 2025?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Dus omdat regeringen zeggen dat er rampen en voedseltekorten aankomen, omdat winkelketens “uit voorzorg” hun prijzen verhogen, moeten wij in die onzin trappen? Tuurlijk. Tekorten m’n neus. Voedsel zat in de wereld, met of zonder Rusland en Oekraine. Ik trap nergens meer in, niks cojona, niks kernoorlog, niks voedseltekorten. Doe maar gewoon, dan doe we allemaal al gek genoeg.

  • Mee eens ,Vrijheid is ver te zoeken. Na 3 weken geouwehoer in de Oekraïne kunnen hier geen tekorten ontstaan. Ook de tarwe die wij gebruiken komt niet uit deze landen. Maar een feit is wel dat ze niet of nauwelijks in de supermarkt liggen. Waar zijn die andere olieen gebleven? Ja ze willen ons wijsmaken dat wij dit hamsteren . Niemand, maar dan ook niemand gaat zoveel olie hamsteren. Nee ik geloof ook niet dat er zoveel tekorten nu al zijn . Maar in de winkels wordt het wel minder. Dus een gecreëerde voedseltekort ? Maar wat maakt het uit als straks de winkels leeg zijn. Lijkt een beetje op de opmaak naar een voedsel bonnensysteem met een QR . Is dit het doel. Bedenk goed, wie de macht heeft over het voedsel, heeft de macht over de bevolking.

  • Een dollar is in Rusland nog 72 roebel waard, een euro is er nog 76 roebel waard.
   Deze cijfers waren 2 maand terug nog resp. 87 roebel en 96 roebel.
   Dit verloopt exact zoals Russische beursexperten het hadden voorspeld.
   De voedselschaarste zal enkel voor de werkman en de stempelaar zijn die vele producten niet meer zullen kunnen betalen.
   Maar als jij er warm in zit mag je van mij rustig verder slapen.

   • Dan vergeet ik nog de force prijsstijging van kunstmest wat de Afrikaanse boer in de problemen zal brengen.
    En er zullen nog zaken zijn waaraan ik nu nog niet heb gedacht.
    De medicatie tegen mijn griepachtig keelontsteking maakt me net even minder scherp op het ogenblik.

 2. Wat hebben we de revue zien passeren?
  De klimaatcrisis, de coronacrisis, de oorlogscrisis in Oekraïne en nou weer de voedselcrisis???
  Oh ja, ik vergeet nog de co2 en stikstofcrisis…
  De elite maakt van de wereld op deze manier een groot crisiscentrum d.m.v. smerige leugens.
  Ze zien ons liever een spuitje halen tegen de crisis dan boodschappen doen, de schappen worden wat minder gevuld zodat producten schaars lijken, Wat zou nou toch de volgende “crisis” zijn?

 3. Wat zonde van die decennia ontwikkelingshulp met miljarden aan Afrika, nu gaan ze alsnog dood. Overigens als u nog wilde dieren wil zien op safari moet u snel boeken. Binnenkort word alles wat loopt, kruipt of zwemt daar opgegeten.

  • Da’s een hele goede. Alle natuurlijke evenwichten worden verstoord, ook die in het dierenrijk. Zo ontstaan er allerlei ‘plagen’ bij gebrek aan natuurlijke vijanden…. ‘en door de wilde dieren van de aarde’ (Openbaring 6:8 – laatste regel).

  • Dan koopt de “elite” wel goed bewaakte natuurreservaten op, ze willen natuurlijk niet een van hun alkergrootste hobby’s, het jagen voor de lol opgeven natuurlijk..

 4. Omdat zij (de elitefamilies achter de multinationals) alle aanvoerlijnen beheersen maakt het feitelijk niet uit of er schaarste is of niet. Zij zorgen gewoon voor schaarste en de media ‘voeden’ het publiek met een acceptabel verhaal. Net zoals de diamant-schaarste al jarenlang door de Beers en Rothschilds kunstmatig in stand wordt gehouden. Zo gaat het nu ook met voedsel. En Poetin en de boeren (met hun ‘milieuvervuilende activiteiten’) krijgen de schuld. Het zijn simpelweg een stelletje vieze smerige monopolisten, die de aanbodcurve naar links aan het draaien zijn (een inelastisch aanbod – dat slechts reageert op sterke prijsveranderingen) en daarmee de stabiliteit van het marktsysteem onderuit halen. Het systeem wordt instabiel (teken maar eens een markt met vraag en aanbod op een papier, waarbij de aanbodlijn de vraaglijn BOVEN HET MIDDEN van de vraaglijn snijdt en kijk wat er dan gebeurt bij een verschuiving van de vraagcurve naar rechts….je komt hoe langer hoe verder van het evenwicht vandaan. Er ontstaat….HYPERINFLATIE – mits er voldoende geld onder het publiek aanwezig is. Zo niet, dan valt alle handel stil en raken de schappen volledig leeg. Een kind kan dit tekeningetje maken maar het wordt NERGENS als zodanig gedoceerd. Universiteiten en hogescholen zijn er om de massa dom te houden. Slimme professoren, die ingaan tegen ‘de gevestigde orde’ overleven namelijk niet).
  https://hijkomtmetdewolken.nl/heden/inflatie

  Dit is dus wat een eeuw geleden in Duitsland gebeurde en nu wereldwijd wordt herhaald.

  Met dank aan de bankiers, die alles in hun zak hebben. Zie
  http://www.usavsus.info/CrownTemple.htm

  (Neem die laatste site de onderste helft, over het communisme, overigens met een korrel zout. Daar moet deze auteur zich nog wat dieper inlezen – maar voor de eerste helft is het een prima stuk – m.a.w.: geloof niets wat je leeft maar doe altijd je eigen onderzoek).

 5. Een troost, na ons komen de elite aan de beurt.

  Er staat er altijd 1op die alles wil beheersen en hebben.

  Elke crisis word door hen gecreëerd, ik wacht op het boomerang effect.

  Want dat komt.

  De velen die altijd gelukkig zijn geweest met weinig, omdat ze creatief zijn, redden het nu ook met creativiteit.

  Wat we v.d. elite zien, is allemaal terug te vinden in boeken uit het verleden, niets creatief.

  Er zijn mogelijkheden genoeg om hun creaties om zeep te helpen.

  Ga je eigen gang en leef.

  Zij kunnen ons niet missen, wij hen wel.

 6. Een volledig kunstmatig veroorzaakt voedseltekort, recht gepraat met leugens en gefingeerde crisissen. NL is een enorme voedselproducent, het zou wel heel raar zijn als wij hier in NL honger gaan leiden. Mogelijk alleen veel minder keus, maar ach, ik hou van aardappelen, wortelen (hutspot), boontjes en kool. Bakken kunnen we ook met dierlijk vet, geen probleem. Frites weer lekker in ossewit, eindelijk! We hebben ook genoeg kippen, koeien en varkens. Balkenbrei kan ook nog wel. We moeten alleen niet zo dom zijn om alles te exporteren.

  • Dat geeft mij een rustig gevoel👍👍👍 zo gek als ik de mensen verteld waar wij voor komen te staan ,!!zeggen ze allemaal 🙏Daar heb je haar weer 🙏Ze zeggen ik heb niets te verbergen ,,dan zeg ik ga lezen maar dat doen ze niet

 7. En we zullen in ons binnenste niet verkillen! !! Sta dit niet toe injezelf.
  We komen hier door heen!
  Elke taktiek vd duisteren moet aan het daglicht worden getoond anders kunnen ze niet opgepakt en opgeruimd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in