Pool/Kremlin Press Office/Anadolu Agency

Nog maar tien weken geleden was ik vol ontzag. “Dit is enorm!” Ik schreef over het verrassende nieuws van het herstel van de banden tussen Saoedi-Arabië en Iran na bemiddeling door China (en Rusland). Daarmee was het duidelijk dat er een einde zou komen aan de conflicten in Syrië, Irak en Jemen tussen Iran bevriende en Saoedisch gesponsorde troepen. Maar niemand voorzag de snelheid waarmee dat nu gebeurt, schrijft Bernard.

Vandaag werd president Assad van Syrië opnieuw verwelkomd in Saoedi-Arabië voor een top van de Arabische Liga.

Syrië’s Assad schudt handen, kust wangen met voormalige vijanden op top van de Arabische Liga

Elke handdruk telt, en de Syrische president Bashar al-Assad kreeg er vrijdag op de top van de Arabische Liga genoeg – samen met omhelzingen en kussen – van zijn voormalige vijanden in de regio.

Toen hij vrijdagmiddag de top in de Saoedische stad Jeddah binnenwandelde, stak een stralende Assad zijn armen uit naar de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, die ze allebei vastpakte en Assad op elke wang kuste.

Het was een symbolisch moment, dat de herintegratie van Assad in de Arabische gemeenschap bezegelde, nadat hij meer dan tien jaar uit de Liga was geschorst en door het grootste deel van de regio was geïsoleerd vanwege het neerslaan van protesten tegen hem.

Pogingen van de VS en de neoconnistische minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland Annalena Baerbock om dit te voorkomen, zijn mislukt. Zelfs landen die Syrië nog enigszins vijandig gezind zijn – Qatar, de Verenigde Emiraten en Marokko – hebben afgezien van een veto. De Arabische eenheid is voor hen belangrijker dan enkele buiten-bereik belangen.

Zoals Juan Cole het samenvat:

Washington is nu het stinkdier op het diplomatenfeest. De Iraniërs zullen de Amerikanen waarschijnlijk nooit vertrouwen als bemiddelaars. De Saoedi’s moeten bang zijn geweest hen over hun onderhandelingen te vertellen, anders zou het equivalent van een andere Hellfire-raket worden losgelaten.

Waar twee partijen moe zijn van het conflict, zoals het geval was met Saoedi-Arabië en Iran, is Peking nu duidelijk bereid de rol van eerlijke bemiddelaar te spelen. Zijn opmerkelijke diplomatieke prestatie om de betrekkingen tussen die landen te herstellen, weerspiegelt echter niet zozeer zijn positie als opkomende macht in het Midden-Oosten als wel de opzienbarende achteruitgang van de Amerikaanse regionale geloofwaardigheid na drie decennia van valse beloften (Oslo), debacles (Irak) en wispelturige beleidsvorming die, achteraf gezien, op niets anders lijkt te berusten dan een reeks cynische imperiale verdeel-en-heers-trucs die nu echt achterhaald zijn.

  Zelensky - Een dictator in een drugsroes: Eerst een kernoorlog, dan het wereldkampioenschap voetbal

Met de Arabieren verenigd is Israël nu een geïsoleerde buitenstaander. Salman Rafi Sheikh analyseert de nieuwe situatie waarin het zich bevindt:

Hoewel de VS en Israëlische functionarissen hebben verklaard dat de deal tussen Iran en Saoedië geen invloed heeft op de politiek en de mogelijkheid van een eventuele verlenging van de Abraham Accords, blijft het een feit dat de deal ondanks verschillende gespreksrondes niet tot stand is gekomen. Een van de belangrijkste redenen is de regeringswisseling in de VS, waarbij de regering-Biden het enthousiasme van de regering-Trump voor zowel vrede in het Midden-Oosten als nauwe banden met Saoedi-Arabië niet deelt, maar ook Saoedi-Arabië staat niet te springen om deze deal te sluiten. Met andere woorden, het door China geleide ‘nieuwe’ vredesproces in het Midden-Oosten is niets minder dan een tegenslag voor Israël.

De ironie wil dat China onlangs zijn diensten heeft aangeboden om te bemiddelen tussen Israël en Palestina om een realistisch vredesplan te ontwikkelen. Als de VS er niet in slagen de Saoedi’s te overtuigen, zou Israël, uit vrees voor een toenemend isolement, wel eens de stap naar China kunnen zetten voor een nieuw vredesproces.

De Saoedi’s zijn zelfs bezig hun betrekkingen met Hamas te herstellen, de Palestijnse entiteit van de Moslimbroederschap die door de VS tot “terroristische groepering” is verklaard:

Voor Israël is deze stap om twee fundamentele redenen een grote tegenslag. Ten eerste toont het aan dat de Saoedische staat niet gedachteloos gesprekken met Israël nastreeft. In feite zijn de Saoedische stappen erop gericht de regionale ruimte voor Israël af te knijpen om het te dwingen moeilijke keuzes te maken. Ten tweede laat het rapport zien dat Saoedi-Arabië de VS actief tegenwerkt in het Midden-Oosten. Het aanknopen van banden met Hamas vormt een directe confrontatie met de VS, aangezien de Saoedi’s Hamas niet als een terreurgroep beschouwen, althans niet in dezelfde zin als Washington en Jeruzalem kennelijk doen.

Voor Israël is dit een uitdagende situatie. Het kan ofwel vasthouden aan zijn traditionele manier van geopolitiek bedrijven en op agressieve wijze zijn belangen nastreven en een bredere confrontatie riskeren, ofwel zich tot China wenden voor het “nieuwe” vredesproces. Deze laatste optie zal de positie van de VS in het Midden-Oosten echter verder ondermijnen.

  Er zijn nog maar weinig goede Oekraïners over in Oekraïne

Ik zie niet veel hoop voor gesprekken met Israël, aangezien het zich niet kan verbinden tot een redelijke oplossing. Jonathan Cook voorziet dat het uit elkaar valt:

De verrassing is dat de ellende van Israël niet, zoals generaties van zijn leiders vreesden, voortkomt uit krachten van buitenaf – een gecombineerde aanval van Arabische staten of druk van de internationale gemeenschap – maar uit Israëls eigen interne tegenstrijdigheden.

Israëls langetermijnprobleem wordt onderstreept door de huidige, bittere impasse over Netanyahu’s plan voor een zogenaamde justitiële revisie. De Israëlische Joodse bevolking is in het midden verdeeld, en geen van beide partijen wil zich terugtrekken. Terecht zien beiden de confrontatie als een zero-som strijd.

En daarachter staat een politiek systeem dat bijna voortdurend verlamd is, omdat geen van beide partijen een stabiele meerderheid in het parlement kan behalen. Israël is nu verwikkeld in een permanente low-level burgeroorlog.

Het probleem van Israël, sinds zijn oprichting, zijn de twee verschillende groepen die het probeerde te verenigen onder het dak van het zionisme. De meer seculiere en liberale Europese Ashkenazi hebben het land meestal geleid, terwijl de Midden-Oosten Mizrahim en de ultraorthodoxe Haredim een bijrol speelden. Maar zij hebben het hogere geboortecijfer en zijn op weg om de meerderheid te worden. De doelstellingen van deze verschillende groepen zijn onverenigbaar en voeden een permanent conflict:

Decennialang ging de Asjkenazische leiding ervan uit dat religieus rechts, vooral de Mizrahim en Haredim, hun inferieure status in Israëls Joodse hiërarchie zou aanvaarden, zolang zij werden afgekocht met privileges ten opzichte van de Palestijnen.

  Waarom roemen regeringsgebonden deskundigen uit de VS en het VK de vaardigheden van Rusland op het gebied van elektronische oorlogsvoering?

Maar religieus rechts wil nu meer dan alleen het recht om de Palestijnen te onderdrukken. Zij willen ook het recht om het Joodse karakter van Israël vorm te geven.

De religieuze vurigheid die het Asjkenazische establishment tegen de Palestijnen hoopte te bewapenen, met name door middel van de bouw van nederzettingen, is teruggeslagen. Er is een monster geschapen dat in toenemende mate niet kan worden getemd – zelfs niet door Netanyahu.

Het nieuwe Midden-Oosten heeft nu slechts één entiteit die tegen de nieuwe Zeitgeist-stroom in zwemt. Die entiteit is verdeeld en niet in staat een besluit te nemen. Er is niemand aan Israëlische zijde met wie China, of wie dan ook, een overeenkomst over Palestina zou kunnen sluiten die stand zou houden.

Mochten de Mizrahim en Haredim winnen, wat ze waarschijnlijk uiteindelijk zullen doen, dan zullen de meer seculiere Ashkenazi misschien zelfs vertrekken. De capaciteiten van Israël zouden met hen vertrekken. Een heropname van een minder capabel en rijk Israël in een groter Midden-Oosten zou dan mogelijk worden.

Dat zou een verbazingwekkende ontwikkeling zijn.

Maar dat is de huidige ook.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Dood aan de christenen!” Christenen in Israël door extreme Joden aangevallenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSalvation Army of Ukraine heeft staatswebsites gehackt en opgeroepen tegen Zelensky te vechten
Volgend artikelRussische “maskirovka” in Bakhmut leidde tot vernietiging van de Oekraïense brigades – “De stad is gevallen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Ik denk niet dat de Arabische wereld zit te wachten op het regenboogvlag westen.

  Ik denk ook nu de wereld gezondheidsorganisatie volledig kinderlokker gaat met pedofielensexpraatjes dat normaal gebleven landen zin hebben in de WHO
  Hoe sneller die griezelorganisatie wordt opgedoekt, hoe beter. .

 2. “De Arabieren zijn herenigd en Israël ligt eruit”

  Eindelijk, Sinds de moordenaar Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed de koning van Saoedi-Barbarije is waait er een andere wind door dit schatrijke olie land, eerst hadden de Saoedies een soort van vrede met de Israëlieten getekend dat blijkbaar nu over is of op een heel laag pitje staat.

  Naar mijn weten heeft het nooit geboterd tussen deze 2 landen, de Arabische broedervolken de eerst tot het bot verdeeld waren steken nu blijkbaar de hand in eigen boezem, ze weten dat wanneer ze als naties verdeeld zijn dat ze het onderspit delven door deze Kabbalistische, georganiseerde jodendom wat Israël bestuurd.

 3. In de nabije toekomst zal er een (kort durend) verbond komen tussen Israël en een moslimistisch 10 staten bond.
  De gehele gelovige gemeenschap zal op een verkeerd been gezet worden wat messiaanse vooruitzichten betreft voor alle drie de hoofdreligies in Israël.

 4. Het gemak waarmee de gluiperige intriganten van Het Westen de Soenieten en Sjieten bloederig elkaar te lijf lieten gaan doet me denken dat dit weer eens de zoveelste plechtige intentieverklaring is. Boven zulk nieuws past het bordje: “Wacht tot morgen…”.

 5. Ik was 40 jaar geleden in Israël nog voor de eerste Palestijnse uprising en toen werden de spanningen tussen de Israëlische bevolking en de Regering zeer groot..ze verachten de Orthodoxe joden en gingen niet met elkaar om..de Askenazi(*) wilden toen een uitgaans verbod op zaterdag voor héél Israël.. alleen een (uitgelokte) oorlog met de Palestijnse bevolking kon toen de staat nog overeind houden..ach er was zoveel gaande toen tot de moord op hun President a la Amerika..toe door een Zionistische organisatie in eigen land…nu is ook daar het einde nabij.. maar dat wisten we toen al..

 6. Geweldig dit, nu zie je weinig hardcore die hard moslimhaters reageren hier op de site op dit soort artikelen. Als je het nieuws van gisteren zag hoe ze die treurige oorlogs beelden lieten zien van de syrische oorlog en hoe ze het met een jankende stem brachten, geweldig. Kijk wat Assad heeft gedaan, whuhhuuuhhhuh sniff snifff. Vele racisten janken nu mee. Het is over met het kolonistisch feest van Israel en denken dat je er voor altijd mee weg kan blijven komen, net als de rest van het westen.

 7. De vorming van de Islamische Confederatie aan het einde der tijden…. lijkt allemaal mooi en in Israel zitten veel gevallenen, het is daarom sodom e egypte genoemd. Echter maak jullie geen illusies over hoe fijn dit is. Lees the pact of Umar maar eens hoe niet moslims behandeld worden in een kalifaat.

 8. Ook ik heb 40 jaar geleden een tijdje in Israël gewoond net als Raphaël vG. Het is een bijzonder land. Een land van overlevers, zeer intelligente mensen met een moraal waar menig westerling een puntje aan kan zuigen.

  Wat ik niet begreep is hoe zij met Arabieren omgingen. Hoe kunnen zulke hardwerkende, goede, slimme maar vooral verstandige mensen zó met anderen omgaan. En de Arabieren die ik leerde kennen waren óók heel aardig (echt). Alleen ze probeerden sympathie te wekken met hun aardigheid (onecht). Het zijn veelal laag opgeleide, simpele zielen die comeet geïndoctrineerd zijn. De doctrine van islam, een leer van onderwerping (muslim betekend onderworpen). Arav (arabier) betekent ook vermenging of schemer. (b=v en p=f, harde en zachte vorm, zelfde letter)
  Palestijnen bestaan niet. De Romeinen noemden de opstandige provincie Judea na vernietiging van de hoofdstad Jeruzalem en de tempel met opzet naar hun aloude vijand de filistijnen Palistea. Deze bewuste pesterij houd stand tot de dag van vandaag, zelfs en vooral in het angelsaxisch en rooms taalbereik.

  De Israëli’s wantrouwen elke arabier omdat ze zomaar elke Israëli aan kunnen vallen met een mes of een bom. Dat is geen fabeltje, dat gebeurt nog steeds. Als er toendertijd ergens een tas in een bushokje of winkel stond was het gelijk alarm. Elk huis had een bunker dichtbij. Slechte ervaringen maken een mens wantrouwig.

  En wat de Arabieren betreft. In de 19 eeuw was Israël een provincie van het ottomaanse rijk. Er was he-le-maal niets. Er woonden een paar Arabieren en nog een paar joden in Jeruzalem die constant gepest werden. In 1890 begon Herzl met het zionistische idee het land opnieuw te laten bloeien. De joden kochten elk stukje land om te bebouwen en verbouwen.
  Na 1918 kwam het onder Brits mandaat. De volkenbond maakte een plan voor de herindeling en de stichting van een joodse staat Israël waar de vervolgde joden een thuis konden vinden. Het gebied trans Jordanië werd toegewezen aan de Arabieren en Israël aan de joden. Pas na de 2e WO kwamen de meeste uitgeputte en uitgemergelde joden die de holocaust hadden overleefd naar hun vaderland Israël om een nieuw leven op te bouwen. En het land begon te bloeien.

  En de Arabieren werden jaloers. Wat ze (helaas) altijd zijn. Ze zijn de afstammelingen van Ezau , Ismael, etc. Alle naaste familie van Jacob /Israël die de God van Israël niet wilde eren. Het zijn in feite 2 zeer nauw verwante broedervolken waarvan slechts 1 erfde.

  In 1948 werd de staat Israël opgericht onder mandaat van de Verenigde Naties. En het eerste wat er gebeurde was dat alle Arabieren gevraagd werd ’tijdelijk’ aan de kant te gaan zodat alle Arabische Naties Israël letterlijk de zee in konden drijven. Dat is mislukt. Daarom heet het de naqba. De grote ramp.

  De verplaatste Arabieren kwamen in Gaza en Judea terecht onder Jordaan bestuur. Daar worden ze door de Arabische buurlanden in feite in gijzeling gehouden. Ze werden niet als vluchtelingen toegelaten hoewel er genoeg ruimte was voor de paar vrijwillige ‘vluchtelingen’ (zij vluchtten niet voor de joden maar gaven gehoor aan de Arabische oproep). Ze toelaten was de nederlaag te erkennen van hun overmacht tegen een stelletje uitgemergelde zionistische zwervers. Dat nooit natuurlijk. Want Allah is groter (dan de God van Israël).

  Israël was gereduceerd tot een heel smal, bijna onverdedigbaar strookje land, zonder hun eeuwenoude hoofdstad. Syrië, Jordanië en Egypte hebben sindsdien steeds geprobeerd alle Israëli’s uit te roeien. Dat noemen we ook wel genocide. Of broedermoord, fraternocide.

  Dit is een broederstrijd en een religieuze strijd. Praat er maar eens over met een aardige moslim. En hoor eens hoe diep hun haat is voor de ‘zionisten’ die overal de schuld van krijgen. De banken, Amerika, het eten van kindertjes, noem maar op. Helaas wordt heel veel van die anti-semitische propaganda op deze site braaf nageblaat.

  Mensen, verdiep je in de geschiedenis. De media liegen altijd over Israël. Draai het om en je zit aardig in de buurt van de waarheid.

  • Disciplus Simplex. Bedankt voor je geschiedkundige uitleg. Er zijn best wel veel Arabische mensen In Israel en daarbuiten die dit wel geloven. De meeste Israëlieten proberen in vrede samen te leven met de Arabieren. Voor de Arabieren is dit niet gemakkelijk omdat ze als verraders worden gezien en daarom soms hun leven niet zeker zijn. Het Palestijnse vluchtelingen probleem wordt al vanaf 1948 in stand gehouden om Israel te pesten. Niemand van de Palestijnen wil een eigen land naast Israel. Het eerste wat ze willen is Israel van de kaart. Dit zeggen ze openlijk. Iedereen die probeert te bemiddelen wil dit niet horen.

  • Het is een verdeeld land waar veel onenigheid tussen de semieten en ashkenazis, of duitse joden, die voornamelijk van khazaarse afkomst zijn. De macht ligt bij de khazaren, niet de semitische joden, terwijl die van oorsprong oost-europese joden daar dus eigenlijk niets te zoeken hebben. Israhell is een verzinsel van de Rothschild familie en de huidige problemen zijn, zoals altijd en overal, bankiersproblemen. Zoals ook alle oorlogen bankiersoorlogen zijn.

 9. Wel eens gehoord van “treaty van Hudaybiyya?

  Overeenkomsten met islamitische landen hebben nul waarde….

 10. Kan er helaas niets aan veranderen aan mijn indruk dat de mensheid nog steeds wordt bespeelt als een viool. THE PSYCHOPATHS IN CHARGE credo is nu veranderd van DIVIDE & CONQUER to UNITE & CONQUER.

  Wellicht heb ik het gemist maar volgens mij heeft niemand hier op frontnieuws over de speech van Dr.David Martin gehad die hij onlangs voor het Europese Parlement heeft gehouden. De info en commentaar daarop gaf ik (als proefballonnetje) aan de laatste vriend die ik nog over had uit mijn nederlandse verleden en aan 1 van mijn vier (inmiddels volwassen) kids die nog contact met mij wil of nog durft te hebben. Hij noemt mij overigens een ouwe gek. Dit om aan te tonen op welk niveau hij en ik ons bevinden. Hij als onwetende collaborateur die Rutte een goed voorbeeld vindt en het kreuningshuis geen probleem vindt en die het als vanzelfsprekend vindt als de staatspolitie mensen (werkschuw tuig) hun kop inslaan als zij durven te protesteren, en ik…vul het zelf maar in. Ouwe gek uit China mag…

  Ik kreeg zowaar een reactie van een 30 jarige dame uit Bochum (misschien een bot?) die mijn topic
  🅱🆁🅴🅰🅺🅸🅽🅶 🅽🅴🆆🆂: DR DAVID MARTIN TO EU PARLIAMENT: CORONA VIRUS IS A BIOWEAPON & GREATEST CRIME AGAINST HUMANITY IN WORLD HISTORY May 18, 2023 https://forbiddenknowledgetv.net/dr-david-marti
  had gelezen en die ging als volgt,
  quote:I think all was planned. End quote.
  Reply: Yes…..and Dr.David Martin has come with the evidence of that. This time in front of the European Parliament. In that speech he mentioned that he was grateful of getting te oppertunity doing that. I couldn’t check if he made the frontpage of any newspaper in the world with that speech or was found in any following page but I very much doubt that. Same doubt I have that this evidence has made it in the evening news of television stations world wide! Anyway….anyone one who did see his speech knows now that America and China had been working hand in hand on this. No question there no more, no need for them to point fingers at each other anymore from now on!!! 😂
  We can start wondering now if the drums of war of TAIWAN and the real war in the Ukraine and any other previous or current problem in the world has been and is fake too and that the world is completely ran by THE PSYCHOPATHS IN CHARGE and that governments are merely tax-collectors for this evil scum. This giant Punch & Judy show is only there to keep humanity distracted. https://theworldofpuppetry.weebly.com/punch-and-judy.html

 11. Hoewel de Sjiieten en de Soennieten van mening verschillen over de 4e kalief Ali, hebben delen ze veel. Het conflict Iran en Saudi-Arabië is waarschijnlijk meer van geopolitieke aard. Israël wordt bestuurd door de VS en de Arabische wereld heeft een steeds grotere pesthekel aan Israel en de VS.

  • In Jemen is een aldoor wisselende macht van Soennieten en Sjiieten met een hoop bloedvergieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in