Franse soldaten, ingedeeld bij Task Force Wagram, vuren een Franse Ceasar af ter ondersteuning van Operatie Roundup, in Al Quim, Irak, 16 mei 2018. Als niet-permanente troepenmacht streeft de Coalitie ernaar de Iraakse veiligheidstroepen in staat te stellen zelfvoorzienend te zijn. (Foto van het Amerikaanse leger door Spc. Zakia Gray)

Het Russische leger heeft twee mobiele houwitsers van Franse makelij CAESAR buitgemaakt op de troepen van Kiev, zo onthulde de Franse advocaat en politicus Regis de Castelnau op 22 juni, bericht Southfront.org.

Op Twitter zei Regis dat het Russische leger de houwitsers overgebracht had naar de Uralvagonzavod fabriek in Nizjni Tagil, die gevechtstanks, pantservoertuigen en houwitsers ontwikkelt en produceert. Volgens Regis zullen de houwitsers in de fabriek bestudeerd en eventueel “reverse engineered” worden (en misschien tijdens de komende Overwinningsparade op het Rode Plein rond geparadeerd worden, red.).

Op 23 juni werd door het officiële Telegramkanaal van Uralvagonzavod de bewering van Regis bevestigd. Het kanaal bedankte Frankrijk en president Emmanuel Macron voor de houwitsers, en zei dat ze “van pas zullen komen.”

Deze beweringen zijn tot nu toe niet ontkend door de ministeries van defensie van Oekraïne en Frankrijk. Russische bronnen moeten echter nog foto’s van de buitgemaakte CAESAR houwitsers vrijgeven.

De CAESAR, die vervaardigd wordt door de gedeeltelijk in staatshanden zijnde wapenmaker Nexter Systems, is een 155mm 52-kaliber houwitser die gemonteerd is op een vrachtwagenchassis met zes wielen. De houwitser kan tot zes granaten per minuut afvuren en heeft een vuurbereik van ongeveer 42 kilometer bij gebruik van ERFB [extended range, full bore] granaten, en tot 55 kilometer bij gebruik van raketondersteunde granaten.

Frankrijk heeft sinds het begin van de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne ten minste 18 CAESAR houwitsers aan de Kievse strijdkrachten geleverd.

In tegenstelling tot veel andere houwitsers van westerse makelij die onlangs aan de Kievse strijdkrachten zijn geleverd, arriveerde de CAESAR compleet met zijn communicatie- en vuurleidingssystemen. Het is mogelijk dat Russische specialisten deze waardevolle systemen op dit moment onder de loep nemen.

  Kinderen van Azov opgeroepen om te sterven in Russische vleesmolen

Frankrijk hoopt, net als de rest van de westerse bondgenoten van Kiev, dat zijn militaire steun de oorlog in Oekraïne zal verlengen en Rusland zal verzwakken. Dit beleid heeft tot nu toe Europa alleen maar gedestabiliseerd.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video’s 21+: Russische tank schiet van dichtbij op groep soldatenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerbranden Oekrainse strijdkrachten de lijken van gevallen buitenlandse huurlingen? (Video 18+)
Volgend artikelZ: Wat begon als een speciale militaire operatie is nu veranderd in wat men WOIII of zelfs WOIV zou kunnen noemen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Wat is dat voor een raar ding? Een howitzer? Lijkt meer op verlengde punt 50.
  De oude M110 dat is een echte howitzer.

 2. Nu weer Rommel . 🙁
  Waarom zit ik onder moderatie ?
  Dit is nu de derde keer .
  Zeg ik verkerde dingen ?
  Kijk zeg het dan recht op mijn draadje maat .
  Dan kan ik hier met geheven hoofd de zaak verlaten .
  Rommel geef eens antwoord of verwijder je nu ruckzigloos alles van mij ??

 3. Ik blijf het een absurde oorlog vinden: hier komen er 900 mogelijk zeer vijandige elementen per week het land binnen die vervolgens gehuisvest worden en geld krijgen en rechten zonder enige grond daarvoor en elders manken lui die soms famillie zijn elkaar af omdat een corrupte president zijn woonruimte in Zwitserland wil veilig stellen……

  No amazement too great or there will be a multiplier….

  De grootste humor is het als de wapens die worden geleverd tegen
  rusland worden gebruikt in het land van herkomst tegen de politici aldaar…deze oorlog is veroorzaakt door politici in Europa en de Vs, in opdracht van een kleine hoop hele vieze mennekes…ze hebben slechts de sentimentne die er waren gebruikt om het vuur te laten oplaaien….

 4. Een howitzer laat de granaat een boog beschrijven, zodat het lijkt dattie recht uit de lucht valt.
  Ideaal als de vijand in loopgraven zit.
  Voor anti personeel: granaten met proximity switch–ontploffen boven de grond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in