Een dag na de waarschuwing dat wapenleveranties uit het Westen als legitieme doelwitten zouden worden beschouwd, lanceert Rusland raketaanvallen op de militaire basis van het Internationaal Centrum voor Vredeshandhaving en Veiligheid in het westen van Oekraïne, op 12 km van de Poolse grens.

Rusland heeft zondagmorgen raketten afgevuurd op een grote militaire faciliteit in de westelijke Oekraïense stad Javoriv. De faciliteit ligt op slechts 12 km van de grens met Polen – en dus de EU.

De Russische raketten zouden een groot Oekraïense militair gebouw voor internationale operaties getroffen hebben. De aangevallen militaire basis staat op de lijst van trainingscentra van de NAVO en naar verluidt waren er in februari van dit jaar Amerikaanse troepen ter plaatse.

De minister van defensie van Oekraïne omschrijft het incident als een “terroristische aanval tegen de vrede en de veiligheid in de buurt van de grenzen van de EU en de NAVO”.

Theorie: Rusland probeert onderhoudswegen naar Oekraïne af te snijden

Joakim Paasikivi, luitenant-kolonel en docent militaire strategie aan de Zweedse defensie-universiteit, vertelt aan het Zweedse dagblad Expressen dat de aanval het patroon volgt van eerdere acties van Rusland. Maar hij meent ook dat Rusland hier goed over nagedacht heeft om een bepaald signaal af te geven aan de NAVO, die oefeningen had gehouden op de aangevallen militaire basis.

“Er is zowel het militaire voordeel van het toeslaan op een militaire basis, als dat het goed geplaatst is tegen het toeslaan op de onderhoudstransporten die redelijkerwijs van die kant uit Polen worden aangevoerd. Maar dat het ook signalen uitzendt door zo dicht bij Polen te zijn, op een Oekraïense basis waar vroeger NAVO-activiteiten waren. Dit zijn het soort dingen waarvan ik me kan voorstellen dat ze ook in de Russische berekening zijn meegenomen,” zegt Paasikivi.

  Pepe Escobar: De Oekraïense schertsvertoning, opnieuw bekeken

De theorie van Paasikivi is dat Rusland met deze aanval de onderhoudswegen naar Oekraïne probeert af te snijden. De militaire basis is geografisch goed gelegen om zendingen van materieel en onderhoud die via Polen naar Oekraïne gaan, te elimineren.

Het Russische Ministerie van Defensie heeft op de persbriefing van zondagmorgen geen melding gemaakt van aanvallen op het gebied rond de westelijke Oekraïense metropool Lvov. RT, dat militaire verslaggever Alexander Sladkov citeert, meldde een aanval op een militair oefenterrein bij Yavorov. NAVO-instructeurs zouden nationalisten van de Oekraïense bataljons Azov en Aidar hebben opgeleid in het “Centrum voor Internationale Vredeshandhaving en Veiligheid” aldaar. Volgens onbevestigde berichten zouden delen van de westerse wapenleveranties aan Oekraïne via het centrum afgehandeld kunnen zijn. Zaterdag had ook de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken, Sergej Ryabkov, konvooien met wapenleveranties uit het Westen als legitieme doelwitten omschreven.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Wij zijn in de eindfase van de opmars naar “De Grote Reset”; Wij moeten nu winnen of voor altijd verliezenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelWat gebeurt er met die miljarden Nanodeeltjes waar u gastheer van geworden bent? – Balsemer raadsel “AHA” moment
Volgend artikelDe westerse wereld is aan het desintegreren in corruptie en losbandigheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Mooi, ik hoop dat Rusland gauw korte metten maakt met deze onzin. Putin is één van de weinige verstandige wereldleiders die we nog over hebben. De rest bestaat uit moordzuchtige machtsgeile moordende psychopaten en woke puppets. Putin heeft 100% mijn steun!!

 2. Of het is handjeklap met het westen, een nep confrontatie met als doel algehele malaise om de NWO te starten.
  Ik vertrouw geen enkele speler in dit conflict.
  Het gaat altijd om polarisatie.

 3. Aaa das nou fijn. Hier kunnen reageerders wel nog zien wat er gebeurd daar gelukkig. Zie laatste dgn steeds meer conferentie papegaaien op kanalen hier. Hou mezelf nu maar voor dat ze vast goed betaald krijgen, keeps up the spirit, anders zou je bijna denken dat er nog steeds veel ge bla blaat wordt, dan denk je
  hoe past dat toch , zoveel heide gebieden heeft nl niet, maar ik ken ook niet alle tervurense heidenen..
  Anyways, nog ff en trmp gaat een heel relaxt 1e Potus jaartje tegemoed
  Niet vergeten straks ook ff flink popcorn in te slaan, zal hier ook nog wel eea aan straattheater en films voorbij komen. ♡

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in